/spanien/barcelona/forum/7542.aspx/spanien/barcelona/forum/7542.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
7/23/2013 16:36
addeh Vi hade inget presspel alls under Tito förutom mot Milan.
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep,
7/23/2013 16:17
Jag visste inte heller knappt vem denne Tata Martino var, men det räckte med att läsa några rader om honom för att bli nöjd. Att han blev mästare med Newell's och samtidigt spelade riktigt vacker fotboll legitimerar kraven för att träna Barca. Han verkar påminna om Pep mycket vad gäller presspel och bollinnehav, två av de största problemen förra säsongen. Att han är argentinare gör inte saken sämre.

Välkommen Tata! :D
Atlético addeh
7/23/2013 15:51
el Flaco

Skillnaden mellan Tata och Tito kan jag svara på. Nummer ett - Martino har mer pondus, åtminstone under matcherna. Hur han, eller Tito för den delen, är i omklädningsrummet är svårare att svara på.

Nummer två - han verkar, utefter det lilla jag sett av honom, och framför allt läst, betydligt mer disciplinerad och taktiskt slipad vad gäller försvarsspel. Och det är väl just den biten som sviktade allra främst under fjolårssäsongen, och något som var en stor väsentlig skillnad Pep kontra Tito.

Sedan är det förstås skillnad på vad man kan göra med ett Paraguay eller ett Newell's Old Boys, jämfört med ett Barcelona fyllt av storstjärnor. Men som herr Ibrahimovic en gång sade: "det är helt otroligt i Barcelona, här syns det inte ens vilka som är stjärnor utan alla gör exakt vad som de sägs till att göra på träningarna". Jag tror alla kommer slita stenhårt för att bevisa sina kvalitéer och framhäva sig under Tata, konstigt vore annars. Och vi vet hur bra laget presterade under Pep, så det är knappast ett gäng lata divor Martino förfogar över.

Får han ordning på presspelet och får spelarna att jobba stenhårt som ett kollektiv kommer det kunna bli väldigt bra. Det fungerade aldrig exemplariskt under Tito.
Barcelona FCBlaugrana
7/23/2013 15:50
Puyol: “Thiago Silva is one of the best centre-backs in the world and I think he would adapt well to Barcelona.”
Barcelona Grimaldo
7/23/2013 15:24
@barcastuff: Lomban, Rafinha and Luis Alberto are nominated for trophies of best defender, attacking midfielder and breakthrough in 12-13 second division

Lombán nominerad till priset som bästa försvarare... Är det Eusebio som nominerar eller??
Barcelona Zibarca ~ Hakuna maTata
7/23/2013 15:15
Vill även tacka Tito och önskar honom all lycka. Har för mig han ska opereras idag. Hoppas han kommer tillbaks till klubben, starkare än någonsin.
Barcelona Zibarca
7/23/2013 15:12
Välkommen Tata!
SoN_Un
7/23/2013 14:55
jag välkomnar tata till världens vackraste klubb. jag hoppas bara 2 grejer från honom

1 svika inte la masia absolut prio

2 ajg hoppas verkligen att han har följt europeisk fotboll och vara taktiskt förbered o inte starta med 9 anfallare på alianz elr bernabeu.
Barcelona Blaugrana91
7/23/2013 14:34
Härligt att det är klart! Ska bli intressant det här!

Just nu är jag väldigt nyfiken på hur han ser på värvningar.
Barcelona Pep.G
7/23/2013 14:28
Hetfield

Ett mycket bra inlägg. Jag håller med dig i precis allt du skrev där. Det här valet av tränare var av sällan skådat slag, och det är precis som du säger, det är inte samma chansning som med Pep. som vissa vill få det till.

Ni som verkligen sett Martino och studerat honom. Inte hans nya fanboys. Tror ni verkligen han kan lyckas? En ärlig fråga, som jag verkligen vill ha ett helhjärtat och uppriktigt svar på.

Jag vet inte alltså. Jag ogillar kända tränare, men jag ogillar alltför okända tränare också. Det känns som om Rosell gamblar stort och vill göra samma sak som Laporta gjorde med Pep. D.v.s hämta in någon okänd tränare och ta över världen. Jag hoppas bara att han förstår att Pep och Martino är inte samma typ av chansning.


Däremot ska det bli kul att se vad han har för tankar angående värvningar. Hummels, Klose och Oliver Torres och jag hade pussat hans argentinska svettiga panna nästa gång jag ser han.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
7/23/2013 14:20
De som säger att man bör ge Martino en chans, är det samma som inte ville ge Tito en ny chans? Och om ja, vad ser ni i Martino, en tränare som många säkert inte visste vem det var elelr följde, som ni inte såg i Tito?
Barcelona Mido
7/23/2013 14:11
Ge Tata en chans, det kan bli en succé vem vet.. Men hoppas att de spelare som behöver motivering kan Tata få igång dem. Välkommen Tata
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
7/23/2013 14:05
Jämförelsen med Tata och Pep är irrelevant. Pep är Barcelona, han var lagkapten i Barcelona, han tränade b-laget. Vid den tiden så tyckte nog de flesta att det var en enorm risk att anställa Pep, men med tiden så har jag insett att det inte var en så stor chansing. Om Pep inte skulle göra succé i Barcelona, vem annars? Man kan dra upp hur många fördelar med Tata som man vill, men oavsett hur man argumenterar så är det en enorm chansning att ta in en tränare som inte har erfarenhet från toppligorna eller att hantera stjärnor på det sättet. Det är en sak att göra bra ifrån sig med Paraguay eller Newells som har väldigt låga förväntningar i jämförelse med Barcelona, men att ta över ett lag där fansen börjar klaga och gnälla när man "bara" vinner ligatiteln är en annan sak.
Barcelona Barca o Mort!
7/23/2013 14:01
Ronaldinho "fotbollsguden"

Hrm men det gör väl inte hans titlar mindre värda för att det är en mindre liga. Det är inte som att han vann Argentinska ligan eller Paraguays 4 gånger med Barca. Nej han hade precis samma förutsättningar som de andra, han hade lika "dåligt" lag som de andra.

Sen åkte han ut med bara 0-1 mot Spanien i kvartsfinal i VM då de var ostoppbara. Tänk vilket spelarmaterial han hade där. Imponerande.

Semifinal i Copa libertadores där de åkte ut mot Ronaldinhos lag på straffar som Shanghai nämnde tidigare. Allt detta är imponerande tycker jag då hans lag aldrig haft några stjärnor. Tänkt dig vad han kan göra med dessa spelare vi har.

Han är hård och skriker mycket, samtidigt som han gillar tiki-taka med hög press och litar på spelaren från canteran. Tycker det låter perfekt för oss. Enda som jag är oroad över är att jag läst att han roterar mycket spelaren då det blir tungt fysiskt på sättet han spelar och vår trupp är väldigt tunn. För att inte snacka om att fysiken inte direkt är på topp det såg man mot Bayern förra året som vann varje närkamp och orkade springa dubbelt mer.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
7/23/2013 14:00
@addeh:
Hehe, va ska jag säga? Antar att mitt "negatiffa" inställning aldrig kommer försvinna. Tacka Gaspart för det. :P Och ja, jag har inte direkt sett med positiva ögon i det mesta som klubben har gjort denna sommar. Men jag tycker ändå att det är värt att ge Martino en rättviss chans och inte plocka fram sågen direkt om det skulle dåligt till en början. Bland oss vanliga fans det vill säga. Jag är säker att Laporta-falangen inom medierna kommer utnyttja varenda poängtapp för att använda Martino som ett medel för att kritisera Rosell.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
7/23/2013 13:54
@The Reporter:Gick in på datorn och via mobilen för att ge dig tummen upp :P
Atlético addeh
7/23/2013 13:53
el Flaco

Å andra sidan är det väl sällan du ser på saker med optimistiska ögon (höhö)? ;-)

Angående Rosell är jag lite förvånad över att han anställer Martino. Jag trodde verkligen på Luis Enrique eller något annat "större" namn. Just därför, att man tar in någon mer oprövad och okänd, gör att jag tror det här kan sluta ganska bra.

Sedan är ju förstås frågan hur mycket Messi hade att säga till om... Liknelserna är ju läskiga Martino och Leo sinsemellan.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
7/23/2013 13:45
Detta är Rosells första riktiga tränarsatsning och ma måste medge att det var långt ifrån ett namn som man hade kunnat tro på i förhand. Guardiola och Tito fanns ju med i klubben innan Rosell vann presidentvalet 2010 och det ska därmed bli intressant hur pass mycket tålamod man har med Martino. Nästan så att Sandrusco är tvingad att ha kvar argentinaren även om det går dåligt till en början eftersom det hade sett illa ut ifall han får sparken innan kontraktet löper ut. Det hade inte sett bra ut för Rosell.

Just nu ställer jag mig tveksam till den här Martino. Har ingen bra feeling om det här men å andra sidan så kände jag samma sak med Frank Rijkaard när han utnämndes som huvudtränare för typ tio år sedan.


Barcelona Ronaldinho " fotbollsguden"
7/23/2013 13:42
Cule Guardiola är UNIK. Vi kommer förmodligen inte ens leva när en tränare gör Barcelona så bra och fruktade som Pep gjorde, det är i princip omöjligt. Tata har väll egentligen inte bevisat ett skit förutom att förlora några finaler, hans vinster i ligan inponerar inte på mig då den ligan håller sån dålig klass. Jag tror att STEGET är för stort och att man plockar in Tata bara för att Messi ville det, vem har kulor nog att gå emot Messi? Inte för en sekund tror jag att detta var tränare ledningen tänkte på från början. Krävs mer än en galning för att fixa allt i klubben. Men vi får vänta och se, han får gärna motbevisa mig även om jag tror att tränare som Ancelotti, Mourinho, Pep, Klopp kommer köra över honom i Cl.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter
7/23/2013 13:33
"Jag förstår att vissa här vill ha stora namn på bänken som AVB, Laudrup och Pellegrini. Men en tränare med ett stort namn betyder inte att chansen till succe ökas. Isåfall hade Real Madrid vunnit mest titlar i världen dem senaste 10 åren som gång på gång plockat in stora tränarnamn. "

Haha, bästa !
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
7/23/2013 13:20
Ronaldinho ''fotbollsguden''

Det du skrev om Tata sa de flesta om Guardiola, och vad hände? Jo, succé. Döm inte han nu, gör det när han lämnar.
Barcelona Pep #4
7/23/2013 13:18
addeh

Väldigt intressant som du säger. Tito hade redan en klar bild om alla spelare efter att ha varit assisterande i flera säsonger. Tata måste bedöma utifrån han ser på träningar och det kommer absolut gynna laget då spelare som Pedro kommer känna sig hotade och inte självskriva som de alltid varit.

Jag tycker vi ska låna ut Bartra. Han kan inte utvecklas i klubben utan vill han ha speltid ska han lånas ut. Värva in en stjärnmittback och vi har Pique,Puyol, T,Silva? och Mascherano som också kan spela där.
Barcelona Jonas - tots units fem força
7/23/2013 13:15
Slog mig just att Tata ser ut som en korsning av Jordi Roura och Marcelo Bielsa. Välkommen!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
7/23/2013 13:15
Det har pratats om att ett par av de som tillhört Titos stab kommer att säga upp sig, vilket i sin tur kan öppna upp för Tatas följeslagare
Barcelona Barcadinho.
7/23/2013 13:15
En till bra artikel för er som vill nöta in information om klubbens nya tränare.

Känns faktiskt spännande med ett helt nytt ansikte.
Den negativa känslan från första början har försvunnit nu när jag har gått runt på nätet. Han verkar vara en bra tränare - en blandning mellan Bielsa o Pep, Dvs föredrar spelare som jobbar stenhårt och pressar samt en passningsspel från backlinjen och framåt.

Men med en viss viktig skillnad mellan han o de två: Han är mer flexibel.

"If there is one thing that he differs compared to Bielsa and Guardiola is that he understands that there is a need for flexibility. He is not so rigid as his teacher and at the same time will not go into the tinkering that Guardiola at times has done in the sake for perfecting and making his side even more dynamic."

Jag personligt gillar hårda tränare. Det behövs när man har stora starka karaktärer för spelare. Båda på träningarna, omklädningsrummet och så klart under matcherna. En auktoritet !
Jag gissar på att Tata är en sån typ.

Annars - jag kommer bli jäkla sur om United lyckas locka sig Fabregas.med ett fet bud.
Går inte att bli av med två stycken samma sommar (tillsammans med Thiago).
Cesc kommer ckså passa bra med det hårda arbetet som Tata kräver, ju när han har skallat bort allt det bekväma som han har fått in sig i Barca.
Tillbaka till hans Pl-style tack.
Barcelona påfågeln
7/23/2013 13:14
addeh:

Kanske Roura kan gå tillbaka till att scouta motståndare eller så, det verkar passa honom bättre. Rubi bör vara assisterande coach, han verkar mycket intressant.
Atlético addeh
7/23/2013 13:11
Tatas assisterande tränare Jorge Pautasso, som varit med honom hela karriären, samt fystränaren Elvio Paulorosso kommer ta följe till Barcelona. Vad det har för betydelse för inte minst Jordi Roura och Rubi återstår att se. Jag hade gärna sett att Rubi, med hans spetsegenskaper på framför allt fasta situationer, blir kvar.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
7/23/2013 13:09
@The Reporter:


Tack för rättelsen, nu är det korrigerat.

Tänk att det gått 5 år sedan de matcherna - galet vad tiden springer och hur minnet sviker...
Atlético addeh
7/23/2013 13:06
Att Marca var före och snappade upp ryktena från argentinska medier, och slutligen hade rätt, det händer inte varje dag. Inte när det gäller Barcelona-relaterade nyheter i alla fall.

"Tata" är ett spännande namn. Jag tror jag talar för majoriteten när jag säger att kollen på honom inte är särskilt stor. Mitt enda minne är när han ledde Paraguay till VM-framgång 2010 och Copa América-final 2011, vilket i sig är väldigt imponerande. Beskrivningen av en mer disciplinerad och lugnare Bielsa-typ gör en ju väldigt exalterad och spänd på framtiden.

En annan positiv sak med en helt utomstående, som aldrig jobbat inom klubben tidigare, är att många måste börja om från noll. Jag gissar att han kommer ta ut sina lag från mestadels intryck från de kommande träningarna och det skapas en helt ny konkurrenssituation. Pedro gick uppenbarligen före Alexis i Titos värld. Hur är det för Tata?

Vad kommer landsmannen Mascherano få för roll? Blir det även spel på mittfältet eller fortsatt spel som mittback? Kommer han vilja ha en ny försvarare eller lita på Bartra? Samma fråga kan ställas kring Sergi Roberto.
Barcelona Ronaldinho " fotbollsguden"
7/23/2013 13:03
Från en usel liga till en av världens största fotbolls klubbar, i Europa, i en helt ny liga, i ett lag fullt utav stjärnor. Hur ska detta gå? För mig är det här Messis värvning, helt klart. Ingen visste typ vem det var förens Tata ryktades hit.

Jag har otroligt låga krav på honom och jag tror att den här tränaren kommer bli vårat fall. Pressen kommer vara alldeles för stor.

Ser inte bra ut alls.
Annons: