/spanien/barcelona/forum/754.aspx/spanien/barcelona/forum/754.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
12/12/2016 21:55
[QUOTE=Barca4life98]Katalano Vad tycker du om Atletico just nu då? Är det Simeones fel att de spelar så dåligt för tillfället? [/QUOTE] Alla epoker har sitt slut. Eller trodde du Simeones Atletico skulle prestera likadan fotboll i många år framöver? Tror han har siktet mentalt på Inter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
12/12/2016 21:52
Katalano En dålig tränare med ett bra spelarmaterial klarar sig till en viss gräns. Sen tar det stopp. Möter man en slipad tränare kan även de bästa spelarna se både bleka och vilsna ut, även under en längre tid. Så i mina ögon har vi väl fått bevis på att Barca inte är ett "självspelande piano" nån måste plinka på fanskapet ibland annars spelar det inte. Conte i Chelsea är väl ett bevis på att tränaren gör skillnad. Rätt tränare ÄR stor skillnad. Så, ja, jag håller med dig.
Barcelona Katalano
12/12/2016 21:39
@Barca4life98:
Om ett lag spelar dåligt "för tillfället" så kan det ha en mängd olika anledningar, som skador på spelare, en för tunn trupp för att klara av ett tajt spelschema och inte utrymme nog att rotera spelare osv, eller en tränare som gör något fel. Om det är under längre tid så är det absolut tränaren som gör något fel som inte får ut nog av sina spelare. Viktigt att påpeka att spelarmaterialet också spelar stor roll, det är självklart. Med en fantastisk tränare så kan tränaren vara lika viktig som spelarna i en trupp. Med dåliga tränare spelar spelmaterialet större roll. T o m David Moyes skulle se till att Real slutar topp 3 i ligan exempelvis då de har fantastiska spelare individuellt sett.
Barcelona DM1982
12/12/2016 21:32
[QUOTE=Soko]Atletico Madrid uppträder som ett botten lag och ligger under med 2-0 mot Villareal. Tydligen ger man upp ligan och kommer att satsa allt på CL. [/QUOTE] Nja, de har nog inte gett upp utan de mötet ett väldigt bra lag. Samtidigt kan jag tycka att Atletico har fastnat rätt mycket nu. Simeones magi verkar ha släppt, ser nog ut som det snart är dags för ny tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
12/12/2016 21:31
Katalano Vad tycker du om Atletico just nu då? Är det Simeones fel att de spelar så dåligt för tillfället?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
12/12/2016 21:27
@JUSSI BJÖRLING:
Kan du förklara för mig hur Athletico Madrid blev så bra helt plötsligt när de tog in Simeone som tränare? Tycker du att de hade ett lika bra lag som Barca och Real? Att Klopp med sitt Dortmund tog världen med storm och nådde champions League final och vann tyska ligan. Att Pep med Barcelona förändrade hela fotbollsvärlden med sin utveckling av tiki takan? Vi kanske skulle ta in David Moyes då. Eftersom vi redan nu är 15% sämre än förra säsongen så har vi bara 5 procentenheter till att förlora på att byta till en annan tränare, max! Dessutom så kanske vi kan få ett lag utan harmoni i truppen också, men laget kan ju inte bli sämre än 20% ändå, så det gör inget. Jag överdriver å det grövsta just nu, men bara för att göra min poäng så tydlig det bara går. En tränare är otroligt mycket viktigare än vad du får det till. De bestämmer hur laget ska försvara, hur laget ska anfalla, hur man ska hantera fasta situationer. De påverkar hur spelarna mår, om de får en roll som gör att de får ut sin potential i spelet, vad de ska träna på för att förbättra sitt spel, hålla spelarna motiverade osv, osv. Om ett lag spelat dålig fotboll i några matcher så kan det absolut vara spelarnas fel, men om ett lag spelar dåligt över ett helt år så är är det något annat som ligger bakom, nämligen tränaren.
Barcelona Soko
12/12/2016 21:23
Atletico Madrid uppträder som ett botten lag och ligger under med 2-0 mot Villareal.
Tydligen ger man upp ligan och kommer att satsa allt på CL.
Barcelona Soko
12/12/2016 21:16
Messi blev tvåa
Griezman trea
Suarez fyra
Neymar femma

.Messi, 2e ; Griezmann, 3e
Antoine Griezmann est finalement troisième du classement 2016. Le Français n'a pas réussi à convaincre le jury pour dépasser Lionel Messi. La Pulga, 316 points, termine assez nettement devant le Français (198).

La bio de Messi : Argentin. 29 ans. Poste : attaquant. Club : FC Barcelone. Palmarès 2016 : Championnat d'Espagne ; Coupe d'Espagne ; Supercoupe d'Espagne. BO 2015 : 1er.
Barcelona Iniesta70
12/12/2016 21:10
Handen på hjärtat. Om alla fotbollsspelare i världen fick välja vilken fotbollsspelare dom helst skulle vilja ha i sitt lag. Oberoende av vilken typ av spelare de behövde, utan bara önska EN spelare att få till sitt lag så är jag ganska övertygad att de flesta, ja, jag tror faktiskt att merparten skulle välja Messi. Vem skulle inte vilja ha honom i sitt lag? Varför skulle man inte vilja lira med honom? En "lirare. Inte bara en målskytt. En kille som gör laget bättre, inte bara med sitt målgörande utan med sitt lirande, sin passion, sin fantasi och sin ödmjukhet. Måste ju va skitkul att lira i samma lag som honom. Vad har hans ärkerival att erbjuda i själva lirandet? Vad skulle va så fantastiskt med att få lira med honom? Slå ett inlägg som han kan nicka dit? Slå en genomskärare som han kan pilla dit? Eller stå och kolla på när han dunkar dit den från elva meter? Ja, han är en riktig rolig lekkamrat där ute men vissa barn leker ju bäst själva. Laget gör honom bättre, inte tvärtom. Real hade vunnit Champions utan honom. Portugal hade vunnit EM utan honom. Så en fråga till alla lekkamrater där ute. Vem i hela världen skulle du helst vilja leka med? Världens bästa " lekkamrat", som delar med sig av alla sina roliga leksaker? Eller den som tar alla leksaker och säger "MIN".
Barcelona Soko
12/12/2016 21:05
Neymar femma
Suarez fyra
Barcelona El Pistolero #9
12/12/2016 21:02
[QUOTE=Vlom]Emery har aldrig varit en "mästerlig cuptränare" i CL-sammanhang... Dessutom tog Sevilla bara 1 vinst av 9 försök med honom som tränare, inget att hänga upp i granen direkt... [/QUOTE] Ja han har ju också tränat Sevilla som tvingat sälja halva laget efter varje säsong. Ändå vinner han EL tre år i rad. Otroligt imponerande eller hur? Vi ska givetvis vinna detta mot PSG, men det kommer bli tufft.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
12/12/2016 20:51
Pep - El Mister

Ledningen har jag inte heller mycket till övers för. Men man har väl vant sig vid det här laget, vi har ju enligt mig bara haft en bra president (ledning) på 20 år... Ska bli kul att se vad Xavi kan göra han kommer tillbaka.

Förtydligande angående mitt senaste meddelande: Att kritisera Enrique har även jag gjort många gånger. Exempelvis hanteringen av Vidal. Men det blir bara patetiskt att skylla allt på tränare varje gång. Det är spelarna på planen som i första hand skall göra jobbet. Att skylla på tränaren var och varannan gång är inte ett hållbart sätt att konstruktivt kritisera ett lag. Jag kan inte förstå att det är Luchos fel att vi spelar dåligt några matcher, så såg det ut under Rijkaard, Guardiola och Tito. Alla framgångsrika tränare i någon mån. Tränaren är 20% av resultatet, om ens det. I med och motgång.
Barcelona Soko
12/12/2016 20:34
@Vlom:

Vem skiter i vad en fransk magazin tycker ?! Deras guldboll är inte representativ för resten av världen. Som jag skrev nedan det är som att en tidning från Tyskland delar sitt , England sitt , Sverige sitt. Inte ens må ganska andra tidningar i Frankrike håller med France fotboll.
Barcelona Pep - El Míster
12/12/2016 20:22
Helt rätt JUSSI BJÖRLING! Det är snarare ledningen och presidenten som oroar mig. Fallerar vi där kommer vi verkligen ha problem med att behålla stora delar av våran tradition på det sportsliga planet. Men jag är optimistisk när det kommer till Puyol och Xavis framtida inblandning i klubben. Dom kan förhoppningsvis jobba i nära anslutning till spelarna och hjälpa till att bygga framtidens Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
12/12/2016 20:10
Jag är lite halvchockad över att nyss ha sett ett klipp där man tydligen har stängt av ena linjedomaren från senaste el clasico i två veckor pga att man tyckt att han favoriserat Barca. Man pekar på uteblivna straffen då vasques och cristiano föll samt 1-0 målet.

Direkt efter ser jag ett klipp från reals senaste match och en situation vid 80 min där Babel tydligt blir kapad av Danilo som siste man mitt framför domarens näsa. Frilägesutvisning och hejdå med real, men icke sa domaren utan tackligen var "klockren".

Sen måste jag bara skriva av mig om hur mycket jag stör mig på ramos. Killen går runt och knuffar bort spelare i flera år utan att någon sätter honom på plats. Dags att någon agerar och sätter en ordentlig tackling eller smäll på honom och tar ner honom på jorden. Känner sådan frustration över mycket som händer i denna kalle anka ligan att man till slut behöver skriva en massa skit.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona JUSSI BJÖRLING
12/12/2016 20:09
Jag tycker det är lättvindigt att skylla allt på Lucho när det går dåligt. Under Enriques era har Barcelona fler segrar än under Guardiola, har gjort fler mål samt släppt in färre. Och ni som klagar på spelet. Jag minns hur det var under Guardiolas sista år: "Vi är sönderlästa", "Vi har ingen plan B" etc. Det är samma klagomål nu. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Det blir inte bättre med en ny tränare. Dessutom har spelet lyft nu när Iniesta kommit tillbaka. Hade Barca spelat som under Guardiola hade vi inte haft en chans på ligatiteln. Spelet utvecklas. Vi har missat en (!) av de stora titlarna under Enrique, det är inte dåligt. Alla lag har svackor, vi har precis kommit ur en.
Barcelona Iniesta70
12/12/2016 20:05
Kröjff
Tack för lite trevlig kvällslektyr. Var själv inne på samma spår häromdagen men med en annan vinkling av problemet/ämnet.
Inte lika lätt att skriva samma sorts satir om den moraliska vinnaren. Skulle bli en kort skröna,
Vlom
12/12/2016 20:04
France Football sket fullständigt i att nämna vilka som slutade 5:a, 4:a, 3:a och 2:a och presenterade Cristiano Ronaldo som Ballon d'Or vinnare.
Tiki-Taka
12/12/2016 19:55
Att Ronaldo vinner ballon dor är det största hånet mot fotbollen. Två oförtjänta har han fått, det ena år 2013 som han fick genom rövslickeri och i år tack vare sina lagkamrater. Skandal!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
12/12/2016 19:13
@El Pistolero #9:
Emery har aldrig varit en "mästerlig cuptränare" i CL-sammanhang... Dessutom tog Sevilla bara 1 vinst av 9 försök med honom som tränare, inget att hänga upp i granen direkt...
Barcelona Barcelonistas
12/12/2016 18:49
Sedan Florentino Pérez återtog makten i Real Madrid har Barça, Bayern, Chelsea, PSG, Juventus, Arsenal, Milan, Atlético Madrid, Manchester City och Inter lottats mot varandra 29 gånger under 15 åttondels- och kvartsfinallottningar. Under samma lottningar har Real Madrid fått APOEL, CSKA Moskva, Galatasaray, Schalke (x2), Lyon (x2), Tottenham (x2), Roma, Borussia Dortmund, Manchester United (eftersom Real Madrid kom tvåa i sin grupp), Wolfsburg, Atlético Madrid och Napoli.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
12/12/2016 18:43
@Bosketts:


Pique är ju topp-3 bästa mittbackarna idag. Han är inte vemsomhelst att få spela mittförsvar med.
Men han pratade om ledarskap, men du tog upp titlar, jag ser inte kopplingen där?
Pique är ju känd för att vara av den lite mer skojigare typen, som oftast är på humör och hittar på roliga grejer i träningen. Vilket inte är fel ju, helt underbart ju.
Men att jämföra han som ledare med Puyol? Nej, ljusår ifrån.

Men som svar till "jayjay_okocha" så tror jag inte detta behöver sätta stopp för Umtitis utveckling. Även om det hade varit en fördel att få spela med mer seriösa typer av spelare som Puyol och Abidal. Men han har ju Mascherano som du också nämner.
Barcelona Kröjff
12/12/2016 18:30
En presentation av världens bäste spelare i världens största lagsport, enligt France Football. Personlighet: Anses var begreppet "vinnarskalle" personifierat i somliga kretsar och tycks var disciplinerat träningsvillig som ytterst få. Men är också fåfäng utöver det vanliga. Älskar att firas, men vill först visa att det var han och ingen annan som gjorde "det". Ger aldrig upp när det kommer till att maxlöpa mot mål i all den stund det vankas en målchans. Säkert straffskytte tyder på nerver av "stål". Men har missat från elva meter tillräckligt ofta i avgörande moment, för att han ändå inte ska kunna beskrivas som ofelbar från straffpunkten, trots sin precision räknat i procentsats. Är inte sen att gestikulera och skälla ut medspelare om dessa inte passar honom. Samtidigt som han själv nästan alltid hellre skjuter än spelar fram lagkamrater; även om de skulle ha ett bättre läge än honom. Händer till och med att han öppet vädrar sitt stora missnöje, om en medspelare gör mål själv, istället för att överlåta målgörandet åt den allra "bäste", i världens största lagsport. Framstår med andra ord och sammanfattningsvis som personlighet på planen, i stort sett så långt ifrån man över huvud taget kan tänkas komma egenskapen lagspelare; och det trots att ett fotboll är och alltid kommer förbli en lagsport i grunden; även om utvecklingen delvis verkar gå åt ett annat håll. "Världens bäste" i den utpräglade lagsporten fotboll, är med andra ord supersjälvisk i sin spelstil som förmodligen ingen annan aktiv utövare inom den internationella toppfotbollen, med sitt till synes smått omättliga behov av ständig bekräftelse. Och så länge inflytelserika krafter låter sig imponeras, så lär spelaren ifråga oförtrutet fortsätta på denna inslagna vägen mot personliga framgångar i form av prestigefyllda individuella utmärkelser. Men så låt oss därför ta en liten närmare på vad det är för specifika faktorer i denna spelarprofils ofta felaktigt påstått kompletta verktygslåda, som de facto gör att han sedan något decennium tillbaka, alltid förblir aktuell när det kommer till titlar som den ytterst prestigefyllda Ballon ´dor? Jag räknar nu upp egenskaperna i den ordning som mindre nogräknade fotbollsintresserade ofta har för vana att ta fasta på i första hand, när de bedömer en fotbollsspelares färdigheter. Något säger mig här av erfarenheter, att defensiva sådana är förhållandevis nästintill oväsentliga för gemene man. Men i synnerhet när det handlar om anfallsstjärnor. Av det skälet har jag valt att helt bortse från defensiven i sammanhanget. Dribblingar: Även om dribblingsförsöken ibland fortfarande föregås av nog så iögonfallande överstegsfinter från spelarens sida, så brukar dom allt som oftast sluta med att motståndarna enkelt tar bollen från honom. Och trots sin omtalat imponerande fysik och kroppsmassa, så brukar han då lägga sig häpnadsväckande lätt och gestikulera antingen uppgivet eller irriterat mot domarna, istället för att försöka vinna tillbaka bollen. I sådana situationer är den aktuella spelarens styrka, snabbhet och extrema vinnarskalle, totalt osynlig. Men så länge han fortsätter kompensera denna uppenbara brist med att gör ett par mål per match på "tap ins" och/eller en och annan drömträff, så har vi av erfarenhet fått lära oss att den spelmässiga aspekten är sekundär och hamnar i skuggan av slutomdömen som inte så sällan är smått lyriska i "eftersnacken". Skott: Har förmodligen världens bästa och mest luriga tillslag när han får till det, vilket i viss mån gäller båda hans fötter. Men med det sagt så är det förhållandevis faktiskt väldigt ovanligt att han verkligen lyckas träffa bollen rent och få den riktning på bollen som krävs för att få bollen inom ramen för målet. Något som inte minst visat sig vid otaliga men allt som oftast misslyckade frisparksförsök. Han går i stort sett alltid på kraft, aldrig finess. Men "världens bäste" kompenserar den spridda träffbilden med att skjuta så ofantligt ofta ur alla vinklar och vrår, att den där spektakulära fullträffen kommer förr eller senare; till allmänt jubel i kommentatorshyttar. Ett sådant ovanligt frisparksmål kan vevas om och om igen, tills man luras tro att det är precis just det som kommer att ske, vareviga gång han bredbent och med fast blick förbereder sig för ännu en spekatakulär frispark strax utanför straffområdet. Som istället går rätt in i muren eller upp på läktarplats. Höjdspelet: Förlorar faktiskt ofta nickdueller och då i synnerhet de som inte tilldrar sig inne i straffområdet utan ute på planen; där han sin vana trogen inte verkar se någon större anledning att anstränga sig i något avseende. Omarkerad i närheten av målet däremot då det vankas en målchans, så är han nästan alltid en kraft att räkna med, då han plötsligt kan uppvisa en exceptionell spänst och sätta pannan till som få andra förmår. Detta i bjärt kontrast till hans oförmåga/ovilja att ens försöka hålla sig på benen och stå med båda fötterna på jorden. Det vill säga då en försvarare söker kroppskontakt och möjligheten till straff tornar upp sig och påminner honom om, hur förhållandevis otroligt ofta han varit tungan på vågen och vunnit enskilda matcher och/eller skytteligor, exakt elva meter från målet. Passningar; d v s själva kittet i all lagsport: "Världens bäste" i lagsporten fotboll har aldrig gjort sig känd som någon nämnvärd storhet, när det kommer till passningspelet i största allmänhet samt geniala framspelningar och assists till medspelare i all synnerhet. Däremot brukar han ha för överdriven vana att alltid försöka göra det mesta möjliga av enkla korta passningar, genom att undvika att använda bredsidan av foten. Och han är aldrig sen att pröva alla andra upptänkliga sidor av nämnda kroppsdel eller andra också för den delen, för att imponera på sina mest lättroade "hejarklackar"; somliga kommentatorer likväl som inflytelserika franska fotbollsmagasin, inkluderade.
Barcelona Soko
12/12/2016 18:25
Tror ni att MSN kommer att spela returen mot Herlcules i cupen nästa vecka ?
Vore jag LE skulle jag köra med bästa laget då vi bara fick 1-1 borta.
VI ligger illa i ligan och fick svår motstånd i CL. Visst är vi favoriter mot PSG men bollen är rund och små marginaler kan avgöra så inget ska man ta för givet.
Därför tycker jag att vi ska ta inhemsk cup seriöst. Efter den matchen får spelarna ta ledigt och villa ordentligt inför den tuffa januari med svår start borta mot Villareal.
Barcelona Katalano
12/12/2016 17:40
Treyh Fuerza Som Treyh är inne på så känns det lite grann som diskussionen mellan Messi och Ronaldo när man pratar om Busquets brist på snabbhet, styrka osv. Ronaldo är ju snabbare, starkare, längre, bättre på huvudet, skjuter hårdare osv. Mycket av den beskrivning folk pratar om som en komplett spelare. men är han bättre än Messi för det? Vi vet alla svaret på denna fråga och vad är då den främsta anledningen till att Messi är så otroligt bra att man pratar om honom som världens bästa fotbollspelare genom tiderna? Jo, det är hans spelsinne och spelförståelse som är unik. Självklart i kombination med en fantastisk teknik och ett bra avslut mm, men just fysiska attribut och bollkontroll tar dig bara en bit på vägen. Med detta lämnar jag diskussionen. Väl mött.
Barcelona Treyh
12/12/2016 17:00
@Fuerza:


Jag vet att Busquets ser "tanig" ut men han förlorar sällan dueller. Så vad är problemet med hans fysik? Han har varit given defensiv mittfältare i ett Barcelona och Spanska landslaget som har vunnit allt man kan vinna i många år. Tror inte du att alla dessa fys- och personliga tränare som finns i Barcelona, som säkerligen är bland de bästa i världen på sin grej. Tror inte du att de skulle göra nått åt saken ifall det fanns ett "problem" att han inte ser ut som bodybuilder Ronaldo?
Barcelona Fuerza
12/12/2016 16:49
Katalano

We agree to disagree. Xavi och Iniesta fungerar väldigt bra utan sina två motparter på mittfältet. Busquets är tvärtemot beroende av att ha någon av dessa två för att kunna få ut sin bästa förmåga. I mina ögon är det en svaghet. Jag förnekar inte Busquets fotbollskunnande. Men jag hade gärna sett att han hade utvecklat sitt spel eller sin fysiska förmåga ännu mer de senaste 2-3 åren. Han har stagnerat vilket jag är orolig för.
Barcelona Carles Puyol Beast
12/12/2016 16:31
Ronaldo vann pga PR
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
12/12/2016 16:15
Ronaldo fick guldbollen av France fotboll.
För mig har den ingen värde då det bara representerar en vanlig tidning. Det är som att England delar en, Tyskland en, Sverige en etc.
Den riktiga guldbollen delas ut den 9 januari då har förbundskaptener, lagkaptener, journalister och fans sagt sitt.
Barcelona Bosketts
12/12/2016 14:51
@jayjay_okocha:


Och varför skulle han inte kunna ta lärdomar från en Pique som har runt 300 matcher i klubblaget, 84 för spanska landslaget, vunnit ligan sex gånger, Champions League fyra gånger samt ett VM-guld och EM-guld på fickan?
Annons: