/spanien/barcelona/forum/7522.aspx/spanien/barcelona/forum/7522.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona elbraco - CP5
2013-05-10 14:03
1.70-ligan Agger har ju börjat snacka om att lägga av med fotbollen och starta en tatueringsstudio eller nåt. Är 1.60-ligan ditt nya nick eller är det någon annan? undrar för att du verkar variera namnen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2013-05-10 14:03
Ursäkta stavfel, skriver från mobilen...
Barcelona koeman92
2013-05-10 14:02
Wow... Snacka om att forumet fått hjärt och lugnräddning nu om ni förstår vad jag menar. Stort tack till rövar som Gabriel, L.A.M 10 och Rambla som lögger ner tid på att skriva så smart utvevklade och konstruktiva texter! :)
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-05-10 13:51
Vi har fem mittbackar som alla är duktiga i grund och botten men saknar något för att bli den där ledaren i försvaret. Piqué är för dålig, så enkelt är det. Han har ingen pondus, verkligen ingen som motiverar sitt lag eller leder en backlinje. Mascherano är bra när han spelar brevid en klassback, som kan positionera sig för att täcka upp för argentinarens misstag för att han är för aggresiv och slarvar i positionsspelet. Bartra är inte tillräckligt rutinerad och erfaren än. Puyol när han är frisk är perfekt, jag tycker inte han blir sämre utan snarare bättre och bättre. Men det är just det, när han är frisk. Killen är ju skadad året om i stort sett. Abidal har inlett lovande efter sin frånvaro men ändå ingen man kan lita på, inget ont mot honom men nu är det som det är. Dessutom är varken han eller Puyol långsiktiga lösningar. De är 34 och 35 den här säsongen, vi behöver ett nytt alternativ.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-05-10 13:49
The Reporter

Det är nog mer än du tror som har koll på den tyska fotbollen sedan några säsonger tillbaka. För min del blev det per automatik när man hade kanalen Eurosport. Man bjöds på fotboll när tv4 sport som oftast inte visar någon fotboll.
Barcelona 1899
2013-05-10 13:47
Mascherano måste förbjudas tillträde till en fotbollsplan i egenskap av mittback... Han gör väl ingen människa glad i den rollen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-05-10 13:42
Kolla vad vi hade under trippel säsongen;

* En 5 års yngre Puyol
* Rafael Marquez
* Piqué
* Caceres
* Abidal
* Yaya Touré (de få matcher han spelade som mittback gjorde han betydligt bättre än Mascherano).

Det är 6 mittbacksalternativ, där dessutom både Puyol och Abidal var yngre och friskare. Det är dags att förnya.
Barcelona Gabriel
2013-05-10 13:37
addeh

Fast Adam, vi släpper inte enbart in mål på omställningar och kontringar, utan också en hel del på fasta situationer så som frisparkar och hörnor. Vi ser att nästan varenda storklubb vi mött utnyttjat den här delen av vårat bristande spel. Det måste få sig ett stopp, och det är bara en av många orsaker till varför minst en till mittback behövs.

Sedan behövs inte enbart en ny mittback pga att försvarsspelet svajat i år, utan också för att det behövs förnyas inför framtiden. Mittbackarna vi förfogar över för tillfället räcker inte till.

* Puyol är gammal nu, och blir allt mer skadebenägen samtidigt som han droppar i kvalité spelmässigt, även om hans ledaregenskaper och inställning alltid är klockrena.
* Piqué har underpresterat i två säsonger i nu, det är för dåligt.
* Bartra är ung och lovande, men också just det - ung och lovande. Ingen man kan förlita sig på i viktiga matcher. Honom ska man successivt spela in i startelvan. Att kasta in honom i en viktig CL match mot Bayern var något man aldrig borde ha behövt ställas inför, om man hade värvat smartare istället för Song.
* Abidal kommer förmodligen att försvinna om man ska tro på vad som sagts kring hans läger.
* Mascherano räknar jag inte som en mittback trots att han lirat där. Hans positionsspel är obefintligt.

Dessa är spelarna vi har, vi behöver minst en till mittback. Även om jag håller med dig om att press spelet blivit mycket sämre och att även det måste förbättras. Men det är inte heller hela orsaken till vårat bristande försvarsspel.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-10 13:35
Om Tito tycker Hummels är för lik pique tycker jag nästan agger hade kunnat vara ett alternativ. Bra mittback det där
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2013-05-10 13:25
Anfallarnas presspel, menade jag förstås. Och presspelet gäller hela laget.
Atlético addeh
2013-05-10 13:16
För det första måste jag säga att jag håller med Gabriel i hans åsikter på nästan alla punkter, men bara nästan. Är det verkligen ett måste med en mittback? Pique & Mascherano har underpresterat den här säsongen, men vi vet att när båda är som bäst håller de en väldigt hög nivå. Värt att chansa? Det är frågan, men i min mening är det inte mittbackarna specificerat som är grundproblemet till antalet insläppta. Enkla felpass på offensiv planhalva och anfallarnas pressmeddelande har inte fungerat som tidigare är två väsentliga grejer som orsakat många omställningslägen för motståndarna.

Sedan finns fortfarande Puyol, som visserligen inte blir yngre, men bidrar med något unikt med sina ledaregenskaper. Han hade aldrig tillit laget att agera så passivt som man gjorde mot Bayern. Dessutom är jag väldigt förtjust i Bartra och är övertygad om att han kan utmana om en startplats om han får mer chanser.

Egentligen finns det bara två spelare - Hummels och Thiago Silva - som hade tagit plats i startelvan. Den senare är dock för dyr och fyller 29 i höst, medan Hummels trots allt är ganska snarlik både Pique och Bartra.

Att Tito däremot vill få Valdes att stanna ytterligare ett år är bara dumstridigt. Och att minst en anfallare värvas in råder väl inga tvivel om. Jag hoppas dock det blir just bara en, och att Deulofeu slussas in allt mer nästa säsong.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-05-10 13:05
Angående målvaktsposten, vad hade ni sagt om att köpa både Ter Stegen och Reina till nästa säsong. Det alltså vid en försäljning av Valdés och troligen även Pinto, alternativt att han stannar som tredjemålvakt. Om man lyckas sälja Valdés för 15, tar hit Ter Stegen för samma pris och dessutom lyckas förhandla ner Reinas pris till 6-7 miljoner så hade jag varit för den lösningen.

Jag gillar faktiskt inte tanken med att bara ha Ter Stegen till nästa säsong, utan Valdés och med Pinto som reserv. Han är trots sin talang väldigt ung och vi vet inte hur lång tid det skulle ta att anpassa honom till den spanska fotbollen. Jag tror nog det tar en säsong för honom att kommain i det. Problemet med att behålla Valdés är vi förlorar pengar, pengar som vi behöver för andra transfers. Med Reina så vet vi vad vi får, inte en världsmålvakt men en bra målvakt som vet hur dte är att vara i Barca och känner spelarna väl. Jag tror det blir en bra nytändning för honom, och en konkurrenssituation mellan honom och Ter Stegen tror jag hade varit perfekt för att få ut max av bådas kapacitet.

Nästa säsong hade det blivit konkurrens om målvaktsposten, och förhoppningsvis visar då Ter Stegen upp den potential han besitter på planen och tar över som förstaval, samtidigt som han vet att om han inte presterar så blir han bänkad. Reina får ta över som en kvalitetsmässigt uppgraderad version av Pinto, en skojare som skapar stämning i truppen och samtidigt en riktigt bra andremålvakt.
Barcelona Dinho the artist
2013-05-10 13:05
the reporter
---
Jag:)
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-05-10 12:53
Tito har fastnat i ett ingenmannsland gällande fotbollen vi spelade idag. Pep hade så stor tro på sitt egna spel och när den var som bäst så var anfall bästa försvar, och motståndarna kom inte ofta till 1vs1, 2vs2 och 3vs3-situationer som de gör hela tiden nuförtiden. Med det här rakare spelet så funkar det i mindre matcher, men mot bättre lag så har vi inte spetsen framåt för att attackera motståndarbacklinjen snabbt och skapa chans på chans, vilket gör att vi tappar mycket boll och motståndarna kan ställa om, oftast i numerärt överläge mot vår inte så säkra backlinje. Mittfältet och anfallarna är heller inte jätte vana att jobba hem som djur och det leder till att det blir farligt nästan hela tiden motståndarna har bollen. Ett lag som Bayern kan utnyttja det och gör sju mål på två matcher. Att vi inte har en naturligt ledare i försvaret utan Puyol gör sin sak men jag tror den största anledningen till det skakiga försvaret är Titos fotboll.

Sen ska vi självklart köpa en mittback. Det löser enligt mig som sagt inte hela problemet men det kommer helt klart leda till ett säkrare försvar till nästa säsong.
Barcelona >The Reporter<
2013-05-10 12:40
Inte så att jag inte tycker att vi inte ska värva honom, men hur många här visste egentligen om vem Ter Stegen var, innan han ryktades hit?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona elbraco - CP5
2013-05-10 12:39
Hetfield tror knappast det är på grund av den orsaken, han är inte fem år... Sen fattar jag inte hypen kring Silva, han är 29, skadebenägen och har nyss flyttat till en klubb som inte har någon anledning att sälja honom. Svindyr lär han bli också, PSG behöver knappast pengarna... Ge oss Hummels eller gör Bartra till ordinarie för han har fet potential!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-10 12:35
Intressanta synpunkter från Gabriel här nedan.

Jag tror att Tito Vilanova brottas med att få sin prägel på ett Guardiolabyggt lag. Han kan inte följa i Guardiolas fotspår då han inte inte är honom och han kan inte förändra allt för mycket då viktiga pjäser är Guardiolafrälsta. Xavi, Iniesta, Busquets och Messi främst.

En av teorierna till varför Tito Vilanova är "tjurskallig" är nog chansen att få vara huvudtränare för Barcelona. Som ung spelare meddelade klubben honom att om två år skulle han bli uppflyttad till A-laget, medan han tyckte att han var redo och att han max skulle kunna tänka sig vänta ett år.

Han lämnade. Två år senare behövde A-laget spelare och Guardiola flyttades upp (som också är två år yngre än Vilanova). Han missade den chansen. Nu har det dykt upp en chans att träna Barcelona och en chans att få starta sin egna tränarkarriär och den chansen kan förstöras av cancer.

Svårt läge.
Barcelona Gabriel
2013-05-10 12:25
MESSI.CORLEONE

En stor anledning till varför jag inte hyllar Tito för det lite mer rakare spelet är då jag anser att det är en stor anledning till det svajande försvarsspelet, när han hittar ett svar till en balansgång mellan det raka spelet och Peps fotboll så kommer du att se mig hylla honom här inne. Sen att Jordi Alba skulle göra det bra här i klubben var väl de flesta av oss här inne rätt så överens om redan innan han värvades. Jag minns ju att jag var lika mycket "gapig" gällande Jordi Albas värvning som jag för tillfället är med Ter Stegen och Hummels. Han var helt enkelt som klippt och skuren för att spela hos oss, vilket han även bevisat (trots att jag anser att han måste utvecklas rent defensivt).

När det kommer till att han stoppat Real Madrid så är jag mer utav den åsikten att det är Real Madrids dåliga inledning på säsongen som gör att man förmodligen också vinner ligan, visst har vi även vunnit ett par tunga, svåra bortamatcher, men det räcker bara att kolla på Titos statistik mot just Real Madrid för att inse att han inte skött den rollen i närheten av lika bra som Pep. Sen har det varit många "på gränsen" vinster från Titos Barcelona, inget som imponerar åtminstone mig, men i slutändan är det ändå vinsten som räknas, det ger jag honom och det kommer förmodligen att ge oss culés en liga titeln, och cred för det ska han absolut ha.

Sen angående hans sjukdom, ja visst, klart, herregud det är ju Cancer vi pratar om. Jag förstår det. Men han har valt att träna världens bästa klubblag (vilket vi var när han tog över oss) och då får man vara beredd på att kritiseras om det inte går som det bör. Vi får se hur han är den nästa säsongen. Som sagt, jag har inte mycket förtroende för Tito för tillfället och det står jag för, men jag är också mer än villig att erkänna att jag hade fel om han motbevisar mig, något jag absolut hoppas att han gör. Men jag skriver i "nuet" och i stundande moment, medans jag skriver, är min känsla att jag inte tror att Tito är den rätta mannen för jobbet.
Barcelona Gabriel
2013-05-10 12:13
Busquen Du har all rätt i världen att finna mina inlägg och åsikter skrattretande, men det du påstår, att mina åsikter enbart bygger på lösa rykten, stämmer inte. Song var Tito och enbart Titos värvning. Det var han som ville ha honom när han inte fick Thiago Silva trots att han kunde få både Hummels och Vertonghen för i princip samma pris (om än ett par miljoner extra för Hummels). Och säg absolut inte till mig att man inte kunde veta att det skulle bli som det blev med Song, vem som helst som är insatt i klubben vet att Song inte skulle klara av mittbacksrollen. Redan när han ryktades till oss minns jag min reaktion; "vad fan ska vi med Song till?", och det har absolut ingenting att göra med att han är en dålig fotbollsspelare, utan enbart med faktumet att han INTE är en mittback! Sen bygger mitt ordval av "feg" inte enbart på de sportsliga rykten som kommer upp i tidningarna. Om du läste hela mitt inlägg så bygger det också på hans dåliga matchande av talangerna. Han väljer att spela med Pedro, Piqué, Alves, Alexis och Cesc tror att de ofta inte levererat. Eller du kanske är utav en annan åsikt och anser att dem gjort det? Personligen hade jag gett chansen mycket oftare till Bartra, Tello, Montoya och Thiago, framför allt med tanke på hur de andra underpresterat. Det här har också mycket med "fegheten" att göra. Sen fine, det andra är rykten, och det är ju också det man får utgå ifrån. Om det nu skulle bli så att Tito faktiskt tackar ja till Hummels, säljer Valdes och ersätter honom med Ter Stegen osv så är jag mer än villig att ta bort min kritik gällande de sportsliga planerna. Men vad händer om det nu inte blir så? Just nu är det tidningsrykten, agreed, men då har jag en fråga till dig. Är du villig att hålla med mig på det här planet om det slutar med att Tito tackar nej till Hummels, precis som det ryktats och att Valdes sitter kvar kontraktet ut istället för att ersätta honom med en ung lovande målvakt? Slutligen finner jag den här delen lustig och aningen förvirrande; "Men att tro att man vet bäst som tv-tittande forumsskribent, och att Tito, styrelsen m.fl. är totalt inkompetenta och värdelösa är skrattretande". I'm sorry, men vad är det vi gör här? Det här är ett fotbollsforum som inriktar sig på FC Barcelona. Jag är här som Barça supporter, Culé och socio för att; *diskutera om FC Barcelona *dela med mig av mina egna åsikter *ta lärdom utav andra duktiga och insatta skribenter. - Jag är inte här för att gilla alla beslut som tas inom klubben. Jag är inte här för att prata om regnbågar ritandes med pastellkritor, jag kommer att kritisera klubben, folk inom klubben, spelare, tränare, ledning, president, om jag så vill och känner att jag inte gillar någon persons färger på strumporna så KOMMER jag att kritisera det om jag så känner för det. Det är min rätt som socio och medlem i klubben att göra så if I do please. Jag har all rätt i världen att tro mig veta bättre än folk inom klubben. Bara för att de är ansvariga betyder inte det att dom vet bättre. Det finns otroligt mycket bevis på sportsliga beslut som tagits som jag inte varit överens om, och som också senare bevisat sig vara ett felaktigt beslut. Det gör min rätt till att tvivla och tvekan på ledning och tränares kompetens än mer befogad. Om du letar efter någon som tänker att ge fullt förtroende till ledning och tränare "bara för att" så gör du nog bäst i att inte läsa mina inlägg i framtiden. Det är min rätt att kritisera som supporter, vare sig det bygger på rykten eller inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2013-05-10 12:11
För första gången på mycket länge har Barca tappat första platsen, detta tack vare att Real spelat sin extra match mot Malaga i veckan.. Segern mot Atletico på söndag och ställningen blir återställd 1 [2] ( 1) Real Madrid 4226 ( 9) 2 [1] (-1) FC Barcelona 4224 (0) 3 Bayern München 3948 (0) 4 Manchester United 3706 (0) 5 Borussia Dortmund 3586 (0)
Barcelona Hetfield
2013-05-10 11:31
Om det stämmer att Tito inte vill ha en mittback om han inte får Thiago Silva så börjar jag ifrågasätta en hel del. Är det inte lite barnsligt?

Det känns som ett barn som tänker "om jag inte får den leksaken jag vill ha så tänker jag gråta och inte äta mat på en vecka." Det är så onödigt att inte sätta laget före vad han vill ha. Sen så vet jag att det är spekulationer, men var det inte samma sak som hände i somras? Han fick inte Thiago så de köpte Song.
Barcelona Deulofeu
2013-05-10 10:33
Tänk om Tito får bestämma om man går efter hans rykten

Valdes stannar

vi värvar ingen mittback om vi inte får loss Silva

Då ser det lite mörkare ut och man skjuter problemen framför sig.

Tack vare ålder på Puyul,Abidal samt Xavi måste vi agera nu.Har man som Valdes sagt att man vill sluta i klubben ska man inte vara kvar.

Går man ned 10 % i motivation är han inte bättre än en person som Tex Ter Stegen som kommer höja sig kanske 10 % i en klubb som hos oss om han inte skiter i brallan på Camp Nou...tror dock inte det om nya Kahn.
Barcelona Deulofeu
2013-05-10 10:30
Tänk er en sommar med tre nya köpta spelare in...

Ter Stegen en av de tre bästa på sin position i samma ålder de enda som är jämförbara är Courtois och De Gea.

Marquinhos de flesta vill nog ha Hummels men inte så tokig värvning precis.
Nastasic samt Varane är väl de enda som kanske är lite bättre i samma ålder.

Neymar världens största potential tillsammans med kanske Götze samt Hazard som båda visat lite mer tack vare championsleague.

Vi värvar alltså om det nu blir så här en av de bästa unga spelarna i världen på samtliga positioner.

På mittfältet har vi ju Thiago så blir det så här blir man skapligt nöjd.

Alla är också värvade för att starta även om Marquinhos kommer få nöta en del bänk han kan ju spela högerback också vid behov.

Så kryddar vi med Deulofeu som vill vara med och konkurrera.En Tello som växer mer och mer. Både Bartra och Montoya kommer också ta mer plats nästa år.

Tycker det ser mer än spännande ut.Oj vilken viktig sommar detta är.
Barcelona koeman92
2013-05-10 09:36
"The German goalkeeper Mark-Andre Ter Stegen is the first option to replace Victor Valdes in the future as Barças goalkeeper"[diariosport].
Barcelona koeman92
2013-05-10 09:28
@La Armada Blaugrana:


Thiago, Puyol och Abidal ska för fan INGENSTANS!!! Blev så förbannad nu när jag läste att dessa spelare ingick i denna lista. FY säger jag bara! Längtar till 2016.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-10 08:39
@vifa:Det mesta talar för att han kommer lånas ut, han behöver ta nästa steg i sin karriär - men speltiden kommer vara knapp i Barcelona och därför är det bättre att han kör vidare någon annanstans.

Hellre Ajax än Tottenham, de engelska klubbarna brukar ha en rätt diger trupp vilket kan innebära bänk och frysbox.
Barcelona Kingeeen10
2013-05-10 07:41
@Barcelonistas:KUNDE inte säga det bättre, lägg till pedro med i transferslistan så är det pricken över i:et
Barcelona 1899
2013-05-10 06:48
Pep #4 www.fcbarcelona.com
Postat via SvenskaFans-appen
vifa
2013-05-10 03:43
Det ryktas om både Ajax och Totenham för Sergi Roberto, vad tror ni? Kommer han lämna?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep #4
2013-05-10 03:36
Har varit väldigt frånvarande sen förlusten mot Bayern så har inte haft koll på vad som hänt de senaste.

Min fråga är ifall de kommit något officiellt utalande angående tränarposten. Ska tito få ytterligare 1 år eller blir det en ny? Vill verkligen ha Bielsa!!!
Annons: