/spanien/barcelona/forum/7491.aspx/spanien/barcelona/forum/7491.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2013-05-15 02:03
-
Barcelona Gabriel
2013-05-15 02:01
-
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-05-15 02:00
Lion24

Jag vet inte om du följer Argentina men där trivs Leo enormt bra bakom Pipita. En anfallare som Dzeko tex skulle kunna sysselsätta försvararna medan Leo kan gå runt lite o sen hugga till direkt. Jag tycker att vi ska köpa en centertank, no doubt. Lewandowski är drömmen men tror inte de släpper han för mindre än 40.
Barcelona Lion24
2013-05-15 01:38
MESSI.CORLEONE Jag förstår hur du tänker och jag respekterar det. Men jag tror inte att det är bra för klubben att betala minst 20 milj. för en anfallare som ska agera inhoppare och spela sista 20. I såna fall borde vi gått för Llorente för längesen. Sen är det ganska dumt att betala en oerhörd och då menar jag oerhörd hög lön till en spelare som ska vara tänkt som inhoppare. Sen angående Messi, mot Madrid, visst var han osynlig men han gjorde ändå ett klassmål, när övriga anfallare (Villa, Alexis) i den matchen knappt syndes så var han ändå bättre än övriga. Borta mot Milan så var hela laget dålig, borta mot Paris gjorde han ändå det otroligt viktiga målet, sen får man ej glömma att han blev skadad och spelade trots smärta sista minuterna. Borta mot Bayern så tror jag inte det har funnits någon spelare i fotbollens historia som har gått ut och dominerat i en semifinal i CL mot ett av världens formstarkaste och bästa lag halvskadad. Han var t.o.m mer än halvskadad, var helt matchotränad i 2-3 veckor, så det är svårt att komma in och dominera mot Bayern när skadan har läkts låt oss säga mindre än 50%.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-05-15 01:28
Lion24

Messi har visat sig vara mänsklig trots allt. Han har varit helt osynlig borta mot Madrid(ligan senast)borta mot Milan, borta mot Paris o borta mot Bayern. När vi möter lag som försvarar sig fantastiskt bra behöver vi plan B, och då kan en stor och stark anfallare hoppa in o ändra matchbilden, lång bollar, inlägg är aldrig fel när Tiki Taka är låst, eller?
Barcelona Lion24
2013-05-15 01:26
Stort cred till Daniel Olsson som gjorde en fantastisk krönika angående spelarnas situation i Barcelona!
Barcelona Lion24
2013-05-15 01:16
Jag förstår mig inte på alla de som vill ha Cavani, Falcao, Lewandowski, Rooney och nu Dzeko när det är uppenbart att vi kommer spela med Messi där framöver. Han har lyckats sanslöst bra och snubben spottar in mål varje match. Messi blir mer delaktig i spelet centralt och han blir inte lika isolerad som han kan bli på högerkanten. Vad vi behöver är hungriga ytteranfallare som kan skaka om ett försvar, göra sin gubbe. Därför passar Neymar in perfekt på vänstersidan.

För mig, en anfallstrio med Neymar/Tello-Messi-Sanchez/Pedro låter mer än bra. Neymar som kan bryta mönster, Pedro och Sanchez som kan slicka kanten för att öppna upp spelet men samtidigt för löpa centralt i banan för att röra om. Alltså, mindre boll på höger anfallarna men mer rörelse på dom. Neymar och Messi kan ha lite friare roller men spelet ska i första hand gå igenom Messi. Deulofeu kan matchas in sakta men säkert.

Ett mittfält med Iniesta/Thiago-Busi/Song -Xavi/Cesc låter mer än OK. Dags att spela in Thiago mer men jag tycker inte att han ska axla Xavis roll. Xavis roll är mer kontrollerat/säkert passningsspel, vilket jag tror Cesc kommer att förbättra. Vi ska inte glömma att Xavi under sina första år i A-laget hade väldigt svårt att hitta rätt. Thiago är mer ''vågad'' som Iniesta, kan göra sin gubbe och hitta på det oförutsägbara. Song behövs ifall Busi blir skadad/vilas för sin styrka och tyngd. Man måste ändå ha några ''olikheter'' i ett lag. Blir svårt att spela med Masch på def.mitt på Bayern te.x med 3 korta spelare.

Försvar: Alves/Montoya-Hummels/Bartra-Puyi/Masch-Alba/Abi/Adriano. Jag ser fortfarande Puyi som startman, visst han har tappat farten men han är brytningssäker, har hjärta, ger positiv energi på planen, bra huvudspel. Hummels = behövs ej förklarning. Alves (som många har kritiserat överdrivet mycket) ger fortfarande sitt allt, har kämparglöd och det finns inte många högerbackar som kan ersätta honom. Montoya = utvecklingsbar. Blev lite för många backar men man vet aldrig med Barcelonas försvar.

Målvakt: Ter-Stegen/Pinto (Oier). Ter-stegen, hungrig, ledare, fin passningsfot, bra reflexer, utvecklingsbar. Pinto = en viktig truppspelare.


Piqué behöver jag inte gå in på då jag tror många vet hur jag känner för honom. Men jag tror nog vi kan få in en hel del stålar på Valdés, Piqué, Fontas, Afellay, Bojan, Villa samtidigt som vi får in en målvakt, försvarare och anfallare. Behövs inte så mycket då vi har ett grymt starkt lag.

Och sist men inte minst: Att Tito ska förbättra sina taktiska kunskaper, att han har lärt sig av sina misstag och att han mår bra!

Ber om ursäkt för ett långt inlägg och att jag började från anfall-ner. Jag ville bara svara på kommentaren angående Dzeko men det blev nästan en bok!
Barcelona Vampíro
2013-05-15 01:09
Mazinho (father): "Rafinha will join a Liga team on loan next season. In January, Celta tried to sign him, but Barça didn't agree." [rg]

Snälla scouta ett bra lag som ger honom speltid, orkar inte med mer fail lån. Då kan grabben lika gärna stanna i Barca.
Barcelona Dinho the artist
2013-05-15 01:04
Haha sommaren har inte ens börjat och forumet sprängs av galna transferutläggningar hit och dit. Dzeko, Gomez, what not.

Jag gillar faktiskt Mancini. Tycker han har en cool stil.
Barcelona Barca King -
2013-05-15 01:03
En grej jag gillar med rosells ledning är att de inte avslöjar något om en spelare alls. Håller det hemligt och förnekar allt. Jag kan slå vad om att bakom kulisserna kör Barca för fullt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-05-15 00:58
@barcastuff: Barcelona, worried about Vilanova's situation, have asked to be kept informed of Malaga coach Pellegrini's intentions for next season. [les]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-05-15 00:54
Jag hade knappast gråtit över att ha blivit av med en medelmåtta som Mancini. :)
Lilla Fröken
2013-05-15 00:52
Tja och god jävla kväll ... Det smattrar tränarbyten runt om i Europa just nu. En stor applåd till Sir Alex men ett stort jävla mittenfinger till Mancini som fick sparken! Länkar en bild jag tog på två citysupportrar. En bild brukar ju säga mer än tusen ord. Hur det känns att vara cityfan just nu? Oklart till halvklart. En bild säger mer än tusen ord ....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-05-15 00:49
Liverpool will demand Christian Tello (21) in exchange if Barcelona would sound them out about goalkeeper Pepe Reina (30). [mirror]

Haha, dröm vidare. :P
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-05-15 00:43
Grabbar, tänkte på en grej. Vad sägs om Edin Dzeko?

Jag tror han kan vara ett strålande alternativ för anfallet. Han är en spelartyp som inte finns i truppen. Han är 27 och skulle inte kostat mer än 20 mille euro.
Barcelonistas
2013-05-15 00:33
Rambla - jag tror det blir Ter Stegen som blir Valdes ersättare, men det kan ta lite längre tid än väntat. Siffran 60% är vad jag själv tror på ( lite BS) hehe men jag tror att det enda som kan hindra en sådan värvning är att man då anser att han är för ung och kanske oerfaren. Man kanske då väljer att gå efter en lite mer kortsiktig lösning.


Jag tror det kommer ryktas mycket om Ter Stegen hela sommaren, men att vår ledning kommer ta världens tid på sig att till slut värva honom. Hur ofta har vi inte sett ledningen vara slöa och långsamma när man ska värva?.
Barcelona Barca King -
2013-05-15 00:29
Giuly: "For my Barça presentation, I had bought a new suit - white.The colour of Madrid! President said: never again. Dumped it next day. Giuly: "I still can enter the Camp Nou without a ticket, people recognize me, know what I did. Barça are grateful towards ex-players." Giuly (ex-Barcelona): "One day, watching Ronaldinho, I realized that I would never be able to do what he did. That changed me."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-05-15 00:25
60% klar? Haha seriöst, hur kom du fram till den siffran. Hur räknade du? :P
Barcelona Rambla~
2013-05-15 00:22
Gabriel Japp. @barcastuff Skapa ett twitter-konto. Du behöver inte twittra själv, men du kan läsa alla andra som twittrar. Smidigt på iphonen tex.
Barcelonistas
2013-05-15 00:22
Gabriel - Barcastuff, där kommer det upp nyheter varje dag om allt.
Barcelona Gabriel
2013-05-15 00:14
Barcelonistas och Rambla

Vart får ni den här informationen ifrån, Twitter?

Help a bortha out...
Barcelonistas
2013-05-15 00:12
Här har ni grabbar, läs och njut.

Monchengladbach's Marc-Andre ter Stegen (21) is first option to replace Valdes. Only short-term doubts about being young and foreign. [ser]

Barcelona and Santos have reached a deal on the transfer of Brazilian forward Neymar (21) this summer. Only transfer fee left to agree [tv3]
Barcelona sources strongly deny the club has reached an agreement with Santos on the transfer of Brazilian forward Neymar. [ara]


Neymar är i stort sett klar fattas bara lite små detaljer, och Ter Stegen är till 60% klar.
Barcelona Rambla~
2013-05-15 00:11
Monchengladbach's Marc-Andre ter Stegen (21) is first option to replace Valdes. Only short-term doubts about being young and foreign. [ser]


Vadå för ung? Hur gammal var Valdes när han tog över för Rustu? Samma ålder har jag för mig? Visst, språket kan vara ett hinder men vafan, var inte alltid så jävla fega. Han kommer lära sig fort, dessutom så är fotbollsspråket internationellt. :)
Barcelona Gabriel
2013-05-15 00:10
Pep avslöjar varför han valde Bayern och inte Stoke.
Barcelona Rambla~
2013-05-15 00:05
Så länge Joanjo Brau blir kvar så skiter jag i vilket. Ja och så Paco Seirul·lo så klart, som varit fitness coach sen Cruyffs dagar. :P
Barcelona petersays
2013-05-15 00:02
" @barcastuff: Barcelona first team scouts and video analysts Domenec Torrent and Carles Planchart, whose contracts expire, will join Bayern Munich. [md]

Så här går det när man inte knyter upp staben, hoppas Tito inte hade så mycket invändningar mot att släppa dem.., och hoppas man ser till att fortsättningsvis hålla sig med kompetent personal, det kan vara enormt viktigt. Bra läkarteam, fystränare m.m. kan absolut vara det lilla som krävs för att låta Tito leda laget till en magisk säsong nästa år. Det som får laget att nå upp till sin fulla potential."

Fysteamet kan man väl kritisera i år? Många spelare som dragits med långvariga och återkommande skador, flera kortvariga skador och sedan att man spelar en långt från hundraprocentig Messi.

När det kommer till att nån talangscout lämnar kan jag inte bli gladare - jobbet lär hen inte ha fått pga expertis iaf. Vi har ju scoutat och värvat uselt i flera år nu.
Barcelona Blaugrana91
2013-05-14 23:58
Barcelona and Santos have reached a deal on the transfer of Brazilian forward Neymar (21) this summer. Only transfer fee left to agree [tv3]

Barcelona sources strongly deny the club has reached an agreement with Santos on the transfer of Brazilian forward Neymar. [ara]

Nu händer det saker. ;)
Barcelona Rambla~
2013-05-14 23:52
Julio Cesar går inte på fri transfer då han är under kontrakt. Gomez för 5m? Lägg till 25m så kanske Bayern är beredda att lyssna. Afellay 10-15? Eh hello, han har knappast rosat marknaden på sistone. Om vi har tur får vi 7m för Afellay. Hummels, Silva, Gomez, Rooney mfl. Wake up call. Det behövs inte bara pengar för värvningarna av dessa spelare, de ska också ha lön. Bara Rooney ligger på £200,000 i veckan. I VECKAN! Nej du, det där är inte vidare reslistiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona God is a five letter word - Messi
2013-05-14 23:49
Barca 666;

Gomez för 5 miljoner? Killen är inte 39 bast och inne på sitt sista år av kontraktet :P
Barcelona Barca 666
2013-05-14 23:46
Gabriel & god is.

Yes!

Vi har väl 50 miljoner per år plus spelar försäljningar.
Låt oss säga vi kan sälja 5-6 spelare & få in 50 till (inte omöjligt)

Valdes lämnar vi får ca 12 säger vi & köper Ter Tegen för 10 som det pratas om!

Julio Cesar ät free transfer då QPR har åkt ut PL
Får vi även 1 miljon för pinto så har vi +3 i kassan på målvakter!

Backar: säg att vi köper Hummels för 25 + T. Silva ca 35 miljoner då har vi alltså lagt 60 här av de 103 vi hade - Men framtiden för minst 3år säkrad!

Vi har nu 43 kvar av årets cash utan att ta nåt från nästa års kassa:

Rooney - 25 miljoner (killen vill bort själv vi golden opportunity för att ner priset)
Neymar - 45-50
Gomez - 5

Således omkring 80 för 3 anfallare men vi har bara 43 kvar så vi kan ta 37 från nästa år!

Nästa år om vi behöver ha mittfältare så köper vi någon billigare för omkring 10 eller flyttar upp talanger!

Vet att vi inte kommer få alla dessa men jag tror dessa ändringar är det som behövs sen kan vi ta d lugnt i ett par år exakt som när Lapirta tog över & värvade mkt första åren sen dess har vi värvat 1-2 per säsong!
Ibland behöver man lite större satsningar :-)
Annons: