/spanien/barcelona/forum/7461.aspx/spanien/barcelona/forum/7461.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2013-07-08 22:19
Canaletes Hur mycket fick Atletico när Falcao såldes? Det var inte de som ägde honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-07-08 22:16
God is a five letter word - Messi (Barcelona) Hans lön kanske hade höjts till 11 miljoner vilket är väldigt mycket! Har för mig att han tjänade ca 8 miljoner annars, och det är en väldigt hög lön för en spelare som hade en allvarlig skada, och samtidigt är 32 år. Jag tror att anledningen till att han såldes så billigt är pga hans astronomiska lön och dom hade bara förlorat på att han en bänkspelare som har en lön på 11 mille. Jag ser helst Silva i Barcelona men jag börjar bli så pass desperat att jag hellre ser David Luiz än ingen back alls :/ Vi är snabba med att värva spelare vi inte behöver och segast i historien på att värva spelare som vi verkligen är i behov av.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2013-07-08 22:13
Villa har iaf heder och vill spela VM nästa år. Barça kunde lätt fått minst 10 milj
iaf. Det inte som Atletico är pank liksom. Man sålde precis Falcao.
Villa sänkte lönen tom från 11 till 6 milj (av det jag hörde på tv)
Barcelona God is a five letter word - Messi
2013-07-08 22:11
LeoMessi;
Han hade någon klausul i kontraktet som gjorde att hans lön höjdes till 11 mille sista året. Men han tjänar väl ändå 7-9 mille? vet någon mer exakt?

Det kommer hjälpa den potentiella värvningen av Silva då hans lön kommer ligga någonstans där. Jag hoppas bara vi inte går efter Luiz. Chelsea kommer kräva minst 35 och det tycker jag verkligen inte han är värd.
Barcelona LeoMessi
2013-07-08 22:09
Låg verkligen villas lön på 11 miljoner euro?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2013-07-08 21:51
Undra om Atlético fick cykel på köpet med tanke på sommarrean Barça har nu haha
Barcelona DM1982
2013-07-08 21:48
Känns som om folk får ta och lugna ner sig lite nu. Det som säkert spelade in väldigt mycket är att Villa ville spela i Spanien. Vilka lag kan betala hans feta lön? Valencia? Tveksamt om deras ekonomi tillåter det. Real Madrid? Ja men hur stor är chansen att han skulle säljas dit? Då återstår bara Atletico Madrid och när de vet om det så sjunker priset drastiskt. Alternativet är att Villa blir kvar i Barcelona och gnäller om speltid och drar en fet lön. Är det ett bra alternativ? Självklart inte. Problemet är att han kostade för mycket att köpa in men det kan man inte skylla Rosell för. Så i slutet av dagen så är det säkert så att klubben självklart ville ha mer men fick nöja sig med det lilla. Det kunde ha varit värre, kolla på Kaka som sitter på bänken och drar en djävulsk lön. Han går väl som Bosmann till slut. Kanske dags att se det med lite perspektiv?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2013-07-08 21:44
Villa hade 1 år kvar av kontraktet vilket i normala fall brukar ge typ 40% Rea. Dessutom vill Villa endast spela i La Liga. Då är frågan vilka lag som har råd med hans lön? Valencia har ekonomiska problem och den högst avlönade spelaren tjänade 4 gånger så lite som Villa. Real kan vi skriva av och Malaga har väl pengar men låg inte i Villas intressen då han ville spela i europa/CL. Sociedad var inte intresserade och har heller inte så bra ekonomi (de flesta är från akademin). Då är det bara Atletico kvar, och de var väl inte villiga att erbjuda mer än 4-6 miljoner euro som övergångssumman landade på. Valet är sedan ganska enkelt. Behålla en spelare med 11 miljoner euro i lön eller skeppa iväg honom för några millar? Att han fyller 32 i år sänker heller inte priset direkt. Hade man haft Laporta så är jag dock säker på att man hade fått mer för honom, så jag håller med om att han såldes för ett relativt billigt pris. Däremot förstår jag inte allt gnäll härinne. Han är 3:e val i Spaniens anfall som är deras svagaste lagdel (att Torres får starta finalen är ju ett bevis på det) och det spelar ingen roll att el guaje är deras bästa målskytt genom tiderna. Han är inte samma spelare längre och med tanke på åldern så är hans värde inte mer än runt 10 miljoner euro. Pga den korta kontraktstiden som återstår fick Atletico rea på typ 60%. Lite billigt ja men vi förlorar typ 2-3 miljoner på det när vi säljer honom för runt 4 miljoner, inte 10 som vissa härinne försöker få det till.
Barcelona zick9
2013-07-08 21:43
@Mojito - Culé (un estilo de vida):


Är ju dock inte fy skam att ha en spelare som Pepe på bänken rent fotbollsmässigt. Vi sålde ju en bänkad Yaya Toure för mer än vad Pepe är värd, 25 miljoner euro rättare sagt.
Barcelona Rambla~
2013-07-08 21:37
Vi ska komma ihåg att Tottenham också lade ett skambud på Villa som låg någonstans i närheten av vad han till slut såldes för.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-07-08 21:35
@Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR:


Just det! För allas trevnad och säkerhet, Zubi ta en lång jävla semester.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2013-07-08 21:32
Vilanova sees David Luiz as a good alternative for Thiago Silva. Sports director Zubizarreta has doubts and prefers Marquinhos or Agger [md]

Käften Zubi, your comment is invalid.
Barcelona Rambla~
2013-07-08 21:31
Hur kan en av klubbens största målvaktslegender vara så fullständigt inkompetent att göra sitt jobb? Jag kan verkligen inte förstå det. Zubis inkompetens kan skada oss för många år framåt. Alla klubbar vet att vi har många talanger som flyttas upp och som inte får plats i laget. De vet att den här klubben klantar förr eller senare till det med någon konstig klausul. Det vet att stjärnvärvningar som inte riktigt lyckas reas till slut bort. De vet att de oftast kan få klubben att betala spelares löner när de lånas ut osv. Finns det något den här klubben verkligen klarar av på ett korrekt sätt? Jag börjar tappa hoppet om det. Värvningen av Neymar kan vi dock inte klaga allt för mycket på. Den sköttes heller inte av Zubi. Neymar hade ju blivit såld för en ännu större summa än vad Barça till slut fick betala. Hade den klubben som då värvat honom också varit ett skämt? Jag skulle inte tro det. Neymar har ett enormt marknadsvärde, han är brasse och nästa års VM går i Brasilien. Herregud, fatta vara vilken hajp och drag det kommer vara kring honom. Varje gång hans namn nämns kommer alla samtidigt veta att han spelar för FC Barcelona. Oj vilken inkomstkälla det är och framför allt kommer vara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zamboza
2013-07-08 21:29
Jag tror Barca borde försökt få ut lite mer av Athletico med tanke på hur mycket dem fått in efter försäljningen av Falcao, men jag tror tre saker som avgjorde affären var:
- Villas höga lön sett till hans roll i laget.
- Att han ville spela i Spanien istället för att flytta till England.
-Han har bara 12 månader kvar på kontraktet.

Det känns ändå skönt att bli av med lite överflöd.
Barcelona grande jw
2013-07-08 21:25
Ni som klagar på övergångssumman. Har ni ens tänkt tanken att Barca kanske inte ens hade fått sålt Villa om priset hade varit större? Visst, man kan leva i en drömvärld där Villa inte har någon vilja alls och kan tänka sig spela i England, och skola in sina små döttrar i en skola där. Men om inte klubben/staden matchar Villas personliga önskemål så finns det ingenting att göra. Vi kan inte sälja spelare som vi har ett kontrakt med, som inte vill flytta.

Det är högst troligt att Villa inte ville flytta från Spanien. Vad har Barca för val om man inte vill dras med hans lön till kontraktet gick ut? Det är en ganska komplicerad situation som inte många verkar förstå här. Sen valde Villa själv att gå ned från €11 miljoner i lön hos oss till €6 miljoner i Atletico för att göra affären möjlig.
Barcelona zick9
2013-07-08 21:17
Barcaholic Hallå? Snarare du som är dum som inte läser hela meddelandet. Du kan inte bara ta ut en del av mitt citat och sedan hävda att det inte är dubbelmoral då jag. Väljer du att enbart bedöma Messis huvudspel också när du ska bedöma honom som spelare? Nej, antingen så har personen av dubbelmoral eller inte. Att du snackar om försäljningar när citatet också sade hur Barca köper spelare för dyra priser trots att Real (Kaká *host*) är rätt duktiga på det också så är du bara dum. När en person skriver "Hahha älskar hur Barca säljer sina spelare till kaffe pengar men när dem ska värva så betalt dem oftast överpris" så är det väl fortfarande dubbelmoral hur mycket du än snackar om försäljningar då Real även de är mästare på att köpa spelare till dyra priser. Ovan nämnda Kaká är ett perfekt exempel. Sluta göra narr av dig själv. Du påstod att citatet inte är dubbelmoral vilket det är hur sann första delen än är. Ska du påstå att Real köper spelare till underpriser också?
Barcelona Kaptenen
2013-07-08 21:17
Herregud, stirra er inte blinda på övergångssumman, visst är den något för liten, men framförallt så blir vi av med en enorm lönepost. Pengar vi kan lägga på Silva.
Dessutom, varför ska vi ta in en ersättare, Neymar är ju redan på ingång?
Villa ville antagligen inte riskera sin landslagsplats, chansen att han skulle lyckas i England är ganska liten enligt mig, i alla fall första säsongen.

Önskar honom lycka till hur som helst, en spelare jag alltid gillat.
Barcelona Barca o Mort!
2013-07-08 21:11
Har lugnat ner mig lite nu. Tycker fortfarande 5m är för liten summa. 10 hade gjort mer sense så att säga.

Nu säger flera att Tottenham bjöd över 10m osv men om Villa inte vill flytta till England så va ska man göra? Man kan inte tvinga en spelare att skriva på för en annan klubb. Nej vet jag Villa rätt vill han fortsätta bo i Spanien med sin familj och sina barn och vilka klubbar återstår?

Real, Atletico och Valencia är väl storklubbarna han kan tänka sig. Vet inte hur det står till med Valencias ekonomi i dagsläget men den är väl inte den bästa och självklara valet är Atletico.

Klubben fick säkert panik då Atletico inte ville betala mycket för spelaren och spelaren ville iväg och man sålde honom för ett reapris. Tycker ändå man hade kunnat klämma en 7-8m för Villa även om han börjar bli till åren och bara 1 år kvar på kontraktet.

Hey se på spelare som Materazzi, Drogba, Totti och Pirlo. Karriären är liksom inte över för att man är 32.
Barcelona Ronaldinho " fotbollsguden"
2013-07-08 21:09
Elbraco Neymar kostade minst 57. Men jag tror han kostade ännu mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona elbraco - CP5
2013-07-08 21:04
vad i helvete sysslar den här klubben med??

Helt jävla oförsvarbart att ens försöka förstå eller försvara en sådan transfer. Spaniens vassaste anfallare genom tiderna och vi skänker bort han till Atletico. Är inte Rosell president mycket tack vare hans goda ekonomiska kunskap?Först är vi supportrar glada över att vi TROR att han löste Neymar för 27m (eller vad det nu var), sen visade det sig vara 47.
Och nu säljer vi David Villa för MAX 5.1 m.

Lycka till i Atletico el Guaje, hoppas du får spela centralt där.
Barcelona Barcaholic
2013-07-08 21:01
zick9

Jag vet inte om du är dum eller leker själv dum, men jag nämnde endast det som hade med att sälja spelarna att göra. Killen från puertan sa knappast BARA OM NYFÖRVÄRV, han nämnde först och främst hur dåliga vi är på att sälja våra spelare.

Att någon Madridista poängterar att vi säljer våra spelare otroligt billigt är absolut inte dubbelmoral från deras sida. Hade han endast nämnt om att vi köper spelare för överpriser hade det varit helt annan femma, men nu var det inte så!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-07-08 20:58
Det svider lite extra en dag som idag när ett avdankat odjur som Pepe går till Man City för samma summa som Thiago i sin tur kan lämna för United för.

Ja, Real får sannerligen bra betalt för sina rotationsspelare.
Barcelona Gabriel
2013-07-08 20:39
Hetfield

Villa fungerade spelmässigt 10 gånger bättre än vad Zlatan gjorde, så nä...
Jeffson
2013-07-08 20:32
Inte riktigt läge att försöka få real madrid att se dåliga ut när det kommer till affärer en dag som denna va?
Barcelona FCBlaugrana
2013-07-08 20:31
Roberto Calenda - the agent of Marquinhos - met Barcelona sporting-director Zubizarreta on Saturday to discuss a possible transfer [Agência]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Massimo
2013-07-08 20:30
Luuuuugn grabbar, visst garvar man åt att man har sålt Spaniens största målskytt för en , aa om man ens ska kalla det för summa men iallafall. Jag tror att klubben har enbart tänkt på vad Villa vill och vad han känner, visst man kunde säkert lyckats ro hem 10 miljoner euro från Tottenham men som vissa har sagt så var inte Villa sugen på att flytta till engalnd med familj och allt för att spela sina sista år där. Han hade antagligen ett önskemål om att gå till nån klubb i la liga och klubben ville uppfylla den, och med krisen i Spanien så var antagligen Atletico den ända klubben som kunde matcha Villas lön men problemet blev då att klubben fick ge honom billigt för att Atletico skulle ha råd med han. Och eftersom klubben inte har tid att vänta med att sälja honom så blev allt en impuls affär. Jag tror nämligen att den här affären handlade mer om vad Villa ville och klubben ville inte göra det här till ett projekt. Men man kunde väl iallafall ha bet om hela summan direkt för dom skeppade nyss iväg Falcao för 60 miljoner liksom...
Barcelona Diar Shekha
2013-07-08 20:30
Btw. Jag vet inte vad ni tycker om Henry men jag tycker att hans period i Barca var bra. Han kostade €24 M (ungefär) och kom när han var 29/30 år. På 121 matcher gjorde han 75 poäng( assister o mål) och vann hela 7 pokaler. Han var nästan Arsenal-Henry, trippel-säsongen. Sätt till priset och åldern så tycker jag att det var ett bra köp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-07-08 20:28
Jaja - vi ska i alla fall vara glada att Lombán köpt ut sig från sitt kontrakt med Barcelona B för att i stället gå till nyuppflyttade Elche.

Barcelona zick9
2013-07-08 20:24
@Barcaholic:


Eh, du ifrågasatte mitt inlägg som bland annat handlade om hur Barca är mästare på att köpa dyrt. Vad förväntar du dig för svar?
Barcelona Barcaholic
2013-07-08 20:18
zick9

Jag förstår inte varför du nämner vilka Real har köpt när jag klart och tydligt nämnde att dom är klart mycket bättre än oss på att SÄLJA sina spelare.

Annons: