/spanien/barcelona/forum/7436.aspx/spanien/barcelona/forum/7436.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona NeymarMessi
2013-07-12 17:21
Haydi grabbar,

Vi ger upp redan nu. Trippeln till Real Madrid.

Grattis real, ni kan värva bäst som Illa, Isco, Carvalar. Vi kan inte värva, vi har värvart en helt okej anfallare Neymar.


Grattis till trippeln real, med dom världsklass värvningarna dom gjort så.

Så..
Barcelona Vampíro
2013-07-12 17:21
Vad är det man läser Piqué ska få nytt kontrakt med höjd lön, vad fan baserar man det på? Inte ens hans mamma kan tycka att han gjort sig förtjänt av det, allt verkar upp och ner i Barça för tillfället. Spelare som förtjänar att vara kvar skickas ut medan man förlänger med Piqué som inte gjort någon glad på flera år.

Han ska tacka högre makter att det är Tito, som inte vågar ändra på något, som sitter där för en bättre tränare hade kastat honom för länge sen. Believe that.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-07-12 17:18
På tisdag ska Tito och zubi hålla presskonferens. Kommer att bli intressant
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NeymarMessi
2013-07-12 17:16
H.Alavi - Magico! ¨

Om du inte tar Ligan på allvar så kan du inte heller förvänta dig att Vi ska vinna Champions League varje år. Och vet du vad? du är säkert ensam om att du inte tar Liga titeln på allvar längre. Det är inte bara realsmuts som hotar, vi får ju kämpa i resterande 38 matcherna också.

Visst hade vi svårt mot dom stora lagen, Bayern Munichen matcherna är historia precis som vi slaktade dom 2009 är historia. Förstår inte direkt vad det är du gråter över? Vi har precis värvart Neymar, världens största talang, Förhoppningsvis snart T.Silva också. Och om Thiago stannar, så är jag säkert på att det kommer gå jätte bra nästa säsong.
Coach Pep,
2013-07-12 17:14
Om vi inte får in en ny mittback kan vi nog glömma ligan också. Vill det sig illa så befinner vi oss nu vid en brytpunkt då vågen kommer tippa över till Real Madrids fördel. De kommer vara mycket starkare nästa säsong i och med köpet av Carvajal, Isco och Illaramendi. Nu har de en tränare som kommer att spela fotboll snarare än att försöka anpassa hela startelvan efter skönhetsdrottningen Ronaldos behov och spela pinsam kontringsfotboll. Ancelotti kommer lägga mycket fokus på försvar men knappast lika extremt som Mou. Ni som sett Sociedad vet hur bra Illaramendi är. Hans tekniska färdigheter är inte de bästa men han dräller inte onödigt med bollen utan fokus ligger i att ge understöd och spela vidare på ett tillslag. Detta är han extremt bra på och lite av ett taktiskt geni. Isco? Behövs knappt kommentarer, han har lika mycket boll i sig som Thiago. Om jag ska tippa så går han sakta men säkert direkt in i elvan på Di Marias bekostnad. Real kommer också att ställa upp ligans bästa försvar med Marcelo, Ramos, Varane och Carvajal. Om Tito inte får ordning på försvaret så är det kört för oss.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-07-12 17:14
Hetfield Kom igen nu, 100 poäng i ligan visst är det en otrolig siffra men vi glömmer bort vilka clowner vi ställs mot i La Liga. Vi kanske hamnar i underläge någon enstaka gång och blir lite "oh nej vad händer nu" och så bam vinner vi med 5-1. Nu talar jag för mig själv när jag säger att La Liga handlar bara om att få möta Madrid två gånger om året. La Liga är inte lika spännande som den var för några år sedan när Villarreal och Sevilla var där uppe och nosade lite grann. Nu var iofs Atletico med i racet ett bra tag den senaste säsongen men det var nog tack vare Falcao.
Barcelona Rambla~
2013-07-12 16:59
NeymarMessi När värvade vi T Silva? Jag måste ha missat det. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-07-12 16:57
Om folk räknar 100 poäng i ligan, ligatitel och semifinal i CL i en säsong där tränaren var sjuk i flera månader som misslyckad, ja då är man väldigt bortskämd. Det är rätt så bisarrt hur bortskämda vi har blivit med titlar. Många topplag hade räknat en liknande säsong som en bra säsong, men allt förutom trippeln är misslyckat.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-07-12 16:56
NeymarMessi

Personligen tar jag inte ligan på så stort allvar som jag gjorde en gång i tiden. I ligan är det bara Real Madrid som hotar. I Champions League fick vi 0-7 i baken. 0-3 på hemmaplan är inte acceptabelt, oavsett vad motståndaren heter.

För mig var det en fiasko säsong. Det gick ju inte så bra heller mot Real Madrid och det var tydligt att vi hade problem mot de stora klubbarna. Hade vi ens klarat oss mot PSG utan Messi? Mot Milan? Antagligen inte.
Barcelona NeymarMessi
2013-07-12 16:50
H.Alavi
Vad händer om den här säsongen går åt helvete precis som den senaste????

Är en säsong med en vunnen rekordpoäng Liga titel en helvetets säsong?
Många här inne börjar bli griniga. Vafan Eric Abidal? Visst han e Legend men han var inte frisk och höll inte Barca klass längre. Det enda som ledningen gör GROVT MISSTAG I är att låta Thiago lämna. Stannar Thiago så kommer dom flesta av er tagga ner lite.

Valdes
Alves, Pique,Thiago S, Alba
Busqi
Thiago
Iniesta
Tello, Messi, Neymar
Med den här elvan kommer vi minst ta dubbeln :D
Barcelona Rambla~
2013-07-12 16:46
Andrresito Pep påstods ha sagt att Tito inte kommer klara av att få Messi och Neymar att fungera tillsammans. Det förnekade Pep och sa samtidigt att inte ens kände Santos vice-president som var den som läckt uppgifterna och än mindre träffat honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-07-12 16:42
Jag blir nästan lite rädd när jag ser klippet på Guardiola från presskonferensen. Vad i helvete håller klubben på med?

Har Sandro Rosell gått bananas eller vad är problemet? När Rosell tog över efter Laporta trodde jag att allting skulle gå spikrakt uppåt men det enda han och hans clowner i styrelsen har gjort är att sparka ut legender och krigare ur Katalonien.

Vad han än gör i framtiden så kommer jag aldrig glömma bort hur de behandlade Eric Abidal. Är det bara jag som är orolig? Vad händer om den här säsongen går åt helvete precis som den senaste?
Barcelona Stoichkov~
2013-07-12 16:14
Perez kommer att skuldsätta Real Madrid. Han bara handlar och handlar med stora summor på spelare som han hade kunnat få mindre. Det går att räkna upp hur många spelare han har betalat överpriser, spelare som han hade kunna få mindre summa. Om Illaramendi kostar så här mycket 38 M €, hur många miljoner kostar inte Thiago? 18 miljonder euro är rena rea-priset. Jag tror inte att Thiago är billigare än Illaramendi. Förslag: Rosell borde sälja Thiago till Perez. Det går säkert att få honom på minst 40 miljoner euro.
Barcelona NeymarMessi
2013-07-12 16:09
Alla vi vet ju att real madrid är köpelag. Varje år har dom 6 nya spelare och ny tränare. Ändå står dom där med en liga titel på 5 år och fortfarande ingen fjärde CL titel.
Barcelona Andresito
2013-07-12 16:09
Video med engelska undertexter när Pep försvarar sig mot Rosells 'anklagelser' att Pep sagt till Neymar att inte gå till Barca på grund av Titos hälsa.. förstod jag det som iallafall.
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-07-12 15:57
Haha den nya Fernando Gago dyrare versionen har skrivit på för Madrid!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Grimaldo
2013-07-12 15:55
Jag kollade lite runt hur mycket Real Madrids startelva skulle kunna kosta. Jag kollade på reals forum för att se hur de kan tänka sig deras elva skulle kunna se ut den kommande säsongen. Det blev:

Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modric, Illaramendi, Isco, Özil, Benzema, Ronaldo.

Summan på startelva blev cirka €300m. Sjukt egentligen att de har köpt 10/11 i denna startelva.

Man kan sätta detta i andra perspektiv. Summan av barcas startelva blev €145m om man tog Valdes, Alves Pique, Puyol, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Alexis. (Notera att summorna kan inte vara 100 % korrekta).
Barcelona Rambla~
2013-07-12 15:46
Florentino ska försöka sig på Zidanes y Pavones v2.0. Snälla, stanna som president så länge du kan andas. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-07-12 15:43
Haha herregud vilken skit värvning av Real! Han är långt ifrån värd 340 mille hoppas på en ny kaka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2013-07-12 15:21
Blaugrana91

Du verkar ju ha köpt Rosells ekonomipropaganda så den här artikeln från swissramble 2010 är värd att läsa. Den är lång men det här stycket är väldigt relevant för att förstå hur den nuvarande ledningen överdrev Barcas skulder:

"In fact, Rosell and his cohorts should be ashamed of this needless scaremongering, which is not consistent with standard accounting practice – or, indeed, UEFA’s definition, which explicitly states, “net debt does not include trade or other payables.”

As an example of how absurd the total liabilities definition is, just look at how high other clubs’ gross debt would be using this measure: Real Madrid €683 million, Liverpool €578 million and Manchester United €1.1 billion. Even Arsenal, which is regarded as the template for financial sustainability, would have “debt” of €767 million (though it’s come down a lot since the last annual accounts). This places Barcelona’s €552 million firmly into context. To use an old adage, you have to compare apples with apples."

Kort och gott sagt använde fulade Rosell sig med redovisningen för att få ekonomin att se värre ut än vad den gjorde. Barcelonas redovisning sköttes av Xavier Sala i Martin, som må klä sig som en clown men är en världens främsta ekonomer så Rosell blev synad av honom.

Ekonomin var inte bra men den var inte heller så dålig som Rosell hävdade. Han kunde inte attackera Laportas sportsliga resultat så han försökte framställa sig som mannen som skulle rädda Barcelonas ekonomi.

Vad är de stora posterna man drar in pengar från? Jo, det är bl a följande:
* Medlemskap
* TV-avtal
* Biljetter+annat från matchdagen
* Spelarförsäljningar
* Kommersiella intäkter

Det enda Rosell förbättrat är de kommersiella intäkterna. Där är han faktiskt bra på att hitta nya lösningar och sponsoravtalet med Qatar är en stor ny inkomstkälla från föregående regim. De andra är mer status quo med det faktumet att han kör några tricks på folk där han "säljer" Bojan för €12 miljoner och hyllas till skyarna när det i själva verket är ett lån.

Hur har han minskat kostnaderna då? Den största kostnaden för fotbollsklubbar är spelarlönen. Vi har fortfarande skyhöga löner och vi köper spelare för enorma summor. Men jag antar att vi vinner på att spara på bläckpatroner som Rosell hävdar.

Det är inget snack om att Rosell är mer medveten om ekonomin än föregående regim men hans revolution av ekonomin är bara en grov överdrift. Rosell är en Florentino light. Vare sig man gillar det eller inte är upp till var och en.

Personligen vill jag inte göra det här till en Rosell vs Laporta diskussion. Jag hoppas att det kommer nytt blod till nästa val så jag vill inte höra något om att Laporta gjorde det ena och det andra. Det ska dock sägas att Rosells sportsliga beslut lämnar mycket att önska då medelmåttor som Tito, Eusebio, Zubi med flera sitter på enormt viktiga poster.
Barcelona westinho - ¡Sandrusco vete ya!
2013-07-12 15:20
@elbraco - CP5:


Fast hur mycket har Busi egentligen filmat de senaste 2 åren? Han har tyvärr den stämpeln nu. Jag tycker inte riktigt han är en ledartyp, så kaptensbindeln kanske inte hade passat honom.
Barcelona elbraco - CP5
2013-07-12 15:10
Diar Shekha det är rätt sjukt alltså. Busi hade typ kunnat räknas som talang åldersmässigt men då snackar vi om en spelare som vunnit ALLT som går att vinna och som aldrig klagar på någonting. Hade han slutat filma så mycket så är han ett givet alternativ till kaptensbindeln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NeymarMessi
2013-07-12 14:47
haha rolig den där ronaldinho.. Jag vet att smygmadridstan inte kommit över vissa sår som Barca orsakat real. Vem är illa isco , modric? DON Andres kommer leka med dessa små potatisar ensam på mittfältet, för att inte nämna Busqi och Xavi då ;)
Barcelona Canaletes
2013-07-12 14:43
Helt ärligt hade jag aldrig hört talas om Illaramendi sens han hypades av Marca efter EM där Spanien vann. Säkert inte ensam om det haha
Barcelona Blaugrana91
2013-07-12 14:42
Rambla Det är löjligt att man går ut och klagar som det vore det värsta som finns att klubben har en tröjsponsor samtidigt som alla andra klubbar faktiskt också har det.
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2013-07-12 14:14
Hetfield

Aja, vi skiter i alla smådetaljer om enstaka mål hit och dit. Det som oroar mej mest är att det luktar unket från Barcas ledning hela vägen hit. Det är inte normalt att behandla legender som Cruyff, Pep och Abidal på det viset. Man kan argumentera för och emot Abidal men Freixa gick ju ut och sa att killen kommer få nytt kontrakt. SÅ gör man bara inte.

Jag vet också att Tito är en riktigt stor och betydelsefull ikon för klubben. Jag har aldrog sagt något annat. Men som huvudtränare tror/tycker jag inte att han håller, trots resultatet i ligan förra säsongen. Och så har jag svårt för armar i kors och stenasikte också, men det är min högst personliga åsikt, och ja, det spelar in lite ;)
Barcelona Barca o Mort!
2013-07-12 14:04
Ronaldinho " fotbollsguden"

Solklart kommer du in och skriver något positivt om Real och negativt om oss igen. Hade vi värvat honom för samma pris hade du säkert hånat vår klubb. Ja världens bästa mittfält har knappast någon chans mot Isco, Modric och Illara.. Sen har dina polare på puertan gillat inlägget och tycker du är genialisk.

Hetfield

Hrm, du kan knappast säga att Abidals sista säsong var som Ronaldinhos eftersom han fick typ 1 start och 2 inhopp efter skadan och var bäst i backlinjen i nästan varje match. Hur kan du säga att han VAR en bra när han bevisat motsatsen?
Barcelona FCBlaugrana
2013-07-12 13:57
Real värvar Illarramendi för 38M euro och vi kommer få 18 för Thiago. Livets ironi?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-07-12 13:46
Jeffson Det är STOR skillnad mellan Tito och Abidals situation. Tito är en tränare, hans fysiska status är inte lika relevant som en som har varit borta i nästan två år. Nej, Abidal VAR en bra fotbollsspelare. En av mina favoriter. Men den dagen är långt förbi, likt det var med Ronaldinho i hans sista säsong i Barcelona. Och dra inte upp att Monaco värvade honom, de värvade även Carvalho. Det är rutinvärvningar. Jag tyckte bara det är lustigt att folk bortser från Titos sjukdom, men att det används till snyfthistorier om Abidal när det gäller hans sjukdom. Ska man dessutom ta hela känslomässiga argumentet om ikoner och status så har Tito BETYDLIGT större status och ikonstatus så det argumentet faller bort. Och angående det med PSG och Chelsea så är det väl ändå skillnad mellan att avgöra i slutminuterna och att göra ett mål rätt så tidigt under matchen (som inte heller var DIREKT avgörande som Iniestas mål). Just saying. Men den här diskussionen är så tjatig och har gått igenom den flera gånger, så sätter punkt på den.
Barcelona Barcelona10Messi
2013-07-12 13:43
Pep är ju otroligt bitter att han inte fick Neymar utan att denne ville till Barcelona istället. Därför vill han göra allt i sin makt att ta Thiago. Det är i alla fall den bilden jag har fått efter att ha sett och läst de senaste intervjuerna med honom tillexempel.

Men jösses vad jag saknar den mannen... :(
Annons: