/spanien/barcelona/forum/7406.aspx/spanien/barcelona/forum/7406.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2013-04-25 18:59
Messi mot Bayern blev omringad nästan hela tiden av 2-3 spelare, förstår inte varför Barcas 9 andra spelare inte utnyttjar detta fördel..
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-25 18:58
Är det någon som vet någon hemsida där man kan ladda ner matcher och kolla i efterhand?
Barcelona enkos
2013-04-25 18:55
Messi ska aldrig villa pga att han är trött. Han är den som springer minst av alla och en match för honom är som en träning för andra. Däremot skulle jag bänkat honom i en del matcher för att han ska få suget tillbaka och ge 90% på plan..
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-25 18:54
Nolito

Det har gått till överdrift, inget snack om saken. Bygga spelet runt en spelöare, visst, men när alla blir helt förlamade när Messi inte hittar på någonting så är det något fel. När man ser att han är markerad måste först Messi spela på ett annat sätt, alltså släppa bollen tidigare när han märker att han annars kommer bli av med den och byta position, vara rörligare. Sedan måste såklart andra spelare ta ansvar, inte bara leta efter Messi i varje anfall, och när Messi har bollen ta löpningar och bli spelbara. Låter väldigt grundläggande men det är tyvärr inte så det ser ut på planen just nu.
Barcelona Bàckis
2013-04-25 18:53
JA JA JA!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-04-25 18:52
Det börjar bli lite patetiskt det där med Messi Och presspel. Helt ofattbart att ni gnäller på honom. Killen var skadad och alla såg hur han sprang, han lyckades inte ens med att göra sin gubbe. Jag såg några få sekvenser när Xavi hade bollen, så vågade han inte fördela den till honom eftersom argentinaren var i dåligt skick. Ja, skadan påverkade honom enormt och det är synd. Alla vet vad han hade gjort om han var helt hundra och jag är säker på att han hade pressat i en sådan viktig match. Frågan är vad vi Culés hade gjort om han hade bänkats? Alla skulle få psykos och skylla på Tito osv, men nu blev istället offret och syndabocken självaste Messi som har räddat oss flertalet gånger den här säsongen. Att ni har mage att kritisera en skadad Messi för att han inte pressar är bara löjligt. Undra hur det kommer att vara på onsdag. Bör man starta med en skadad Messi igen, eller ska man ge chansen till en kall Cesc? Jag själv hoppas och tror på argentinaren. Han vill bevisa världen att även som skadad kan han göra nytta på plan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2013-04-25 18:50
Om Messi skulle ge 50% av vad Ronaldo ger så hade Messi gjort 150 mål varje säsong.. För mig är Messi utan tvekan världens bästa spelare utan konkurrens men är lite orolig att han har blivit mätt.
Real Madrid Nolito
2013-04-25 18:48
LAM nr10

Hela idéen om att bygga laget runt en magisk lirare har varit Barcelonas filosofi så länge jag kan minnas. Vad föreslår du att vi gör annorlunda exakt? Som vi alla vet kan Messi på en bra dag vända upp och ner på vilket motstånd som helst, inklusive Bayern. Frågan är bara om han är lika hungrig idag som för fyra år sedan...
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-04-25 18:35
Baronen Ne jag är inte ett dugg arg, och jag håller inte mer på Messi án jag håller på Marc Bartra eller Pedro. Vad jag menar är att det ställs aldeles för höga krav på vad Messi ska prestera på matcherna. Han gör redan mer än tillräckligt. Matchen mot Bayern var en dålig match ja men även Messi måste få ha dåliga dagar på jobbet, oavsett om det är en träningsmatch eller Champions League finalen. Det är intressant att man helt utan att ha någon som helst insyn i upplägget kring laget kan ha så klart för sig vad som är problemet när det inte fungerar. Barcelona åkte på däng mot Bayern som den här säsongen fått alla pusselbitarna på plats. Förra gången lagen möttes var situationen den omvända, då var det Bayern som åkte på däng. Shit happens, det är bara att ta nya tag inför nästa säsong. Härrom dan så sa en ex-spelare att han inte trodde på Barcelona mot Bayern. Som han sa så går det inte att köra en Ferrari i 300km/h utan att till slut krasha. I förrgår hände det som oundvikligen förr eller senare skulle hända. Något som för övrigt även kommer att drabba det spanska landslaget, förhoppningsvis inte under VM 2014 bara.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-25 18:32
Om nu Messi ska "vila" sig genom matcherna så hade jag mycket helllre satt han på bänken några fler ligamatcher för att hålla honom fräsch. Sen så är det konstigt att han kunde springa mycket mer i matcherna för ett par år sedan, vad har hänt där? Antingen får man kolla in killens fysik eller så får han vila mer, för det kan inte se ut såhär i matcherna.

Jag vet inte riktigt om jag gillar den här utvecklingen att han ska göra så många mål som möjligt. Jag tycker han blivit sämre spelmässigt, lite segare med att göra sin gubbe men desto mer effektivare i straffområdet. Att han gör så många mål har blivit negativt för laget i och med att alla räknar med att han ska lösa de i stormatcherna. Bayern hanterade honom perfekt samtidigt som han egentligen inte borde ha spelat och då har vi ingen chans. Den här duellen mellan Ronaldo och Messi har gått lite till överdrift, båda gör sjukt mycket mål men de andra spelarna är de som spelar fram dem och gör så mycket mer, får ingen cred alls. Messi tidigare var väldigt mycket spelfördelare och skapade chanser åt både sig själv, andra och hjälpte i defensiven men nu har han som sagt fokuserat mer och mer på att göra mål. Tråkigt.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-25 18:28
Förra säsongen skrev Graham Hunter om att Guardiola hade "fuskat" med försäsongen. Han menade att Barcelona, under tidigare år, varit extremt noga med försäsongsträningen och att den har varit utstuderad för att ge resultat under säsongen.

Ni känner till det att Barcelona hade två perioder då alla cylindrar skulle vara på 100 %. Nov-Dec och sedan April-Maj.

Försäsongen i år måste ha varit väldigt usel då alla cylindrar var på 100 % under hösten.
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2013-04-25 18:28
@Baronen:


En av dom bästa inläggen jag läst på länge
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-25 18:25
Grundproblemet med Lionel Messi är inte att man ska tvivla på hans kapacitet. Det har han visat. Grundproblemet de senaste veckorna är tränarna som inte har vilat honom i CL. Läkarna sade att han är borta i tre veckor. Men att han borde, minst, få vila i 10-15 dagar.

Mot PSG satt han på bänken som en försäkring och känslan var väl delad. "Ligger vi under, tar vi in Messi och så löser han det". Mot Bayern kanske en förändring i taktiken för att få Messi frisk i returen.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-25 18:22
Shi

Väldigt trevligt att ha dig här. Intressanta synpunkter och åsikter.

Det som var märkligast under semifinalerna var att båda innerst inne trodde väl att det skulle bli ett Clasico i finalen. Xavi kommenterade det innan semifinalerna. Det skiljer verkligen inte fyra mål mellan Bayern och Barcelona och inte fyra mål mellan Real Madrid och Dortmund.

När var det senast två semifinalerna slutade så 4-0 och 4-1?
Barcelona Baronen
2013-04-25 18:19
La Armada Blaugrana

Nej, verkligen inte. Varför blir du så arg? Vi diskuterar fotboll här, lugna ned dig.

Jag har faktiskt varit väldigt vaken, så pass vaken att jag endast missat en enda match under hela säsongen.

Ja, det är en helt fantastisk prestation i sig, men jag skiter fullständigt i det. I förrgår blev vi krossade med 4-0 (i underkant), det betyder något för mig.

Håller du på Lionel Messi eller FC Barcelona?
Barcelona påfågeln
2013-04-25 18:18
Om Messi hade varit frisk och i form kunde vi vunnit, så bra är han, givetvis ska vi bygga spelet runt honom. Att han ska idiotpressa är ingen idé, bättre att han har sin defensiva roll som nu, att styra uppspelen till den sämre mittbacken, det är nog så viktigt och han får lite vila. Det är knappast konstigt att Messi tar det lungt i presspelet när han är skadad...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-04-25 18:13
Baronen Tror du på allvar att FC Barcelona är någon jävla korpförening eller? Samtliga spelare har personliga träningsprogram men ovapå detta har Messi en helt egen personlig tränare vars ända uppgift är att se till attt Messi är i så bra form som möjligt. Detta bekräftas ideligen med han prestationer på planen. Jag vet inte om du har sovit denna säsonen men han har gjort mål i 19 raka liga matcher den här säsongen.
Barcelona Arsenal
2013-04-25 18:13
@Vamos Blaugrana:


Era anfallares huvudspel är under all kritik, vart var era spelares fötter mot Bayern? Jag gillar Barca som lag, men ibland måste man även som Barca supporter inse sanningen. En som Gomez/Lewandovski hade varit nyttig i Barca
Barcelona Baronen
2013-04-25 18:10
La Armada Blaugrana

Jo, han vägrar. tre-fyra gånger per match hjälper han till att sätta press.
Men självklart har klubben gjort allt för att pressa ur Messi det absolut bästa, som är möjligt. Och man har lyckats, det är en underdrift.

Men, när vi möter otroligt bra lag, som Bayern, då blir vi straffade av hans defensiva oförmåga, och får inte ut någonting alls av honom offensivt. Så kan det inte fortsätta. Om inte samtliga utespelare hjälper till kommer vi aldrig slå dem, om de fortsätter så här.

Det enorma problemet blir att ytterforwardsen blir hans springpojkar. De sliter livet ur sig, för att han ska få sitt utrymme att briljera. Se hur det gått för Alexis, Pedro och Villa. De har ju helt tappat bort sig själva som fotbollsspelare och liknar ingenting.

Saken är den, att om vi värvar in Agüero el. Neymar, eller t o m båda två, så är ju risken stor att vi får se samma scenario. De ska springa i hans ställe. För så länge som Messi är så bra som han är, och den status och respekt det medför, så spelar det ingen roll vem som spelar bredvid. De kommer få agera hans gorillor. På så vis blir vi inte homogena.
Barcelona elbraco - CP5
2013-04-25 18:09
skojar du eller? chans att slå poängrekord i ligan, och åker förmodligen ut i CL-semin.

Kicka den jäveln!
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2013-04-25 18:06
Om det är sant att Vilanova fortsätter efter sommaren så begår man 1:a misstaget redan där
Barcelonistas
2013-04-25 18:02
Det handlar inte om hur vida Messi deltar i presspelet eller inte, det handlar mer om att vi kollektivt inte pressar lika mycket längre. Tidigare så brukade vi pressa med 3-4 spelare så fort vi tappade bollen.

Rit Ola i Viasat studion tog ochså upp detta, att presspelet blivit sämre, och där kunde man se att många spelare fuskade. Vad det kan bero på vet jag inte, men det är ochså märkligt att Tito inte gör något åt saken.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-25 17:59
Jag föredrar nog att Messi vilar 10-15 matcher per säsong för att kunna springa mer och pressa. Vi har fortfarande kvalité i truppen.
Barcelona Sentuary
2013-04-25 17:56
La Armada Blaugrana

Okej om han springer mindre i ligan mot Levante eller något, vi förstår det men jag kommer aldrig att förstå någon som promenerar i en CL semifinal. Det finns inte bara, han måste verkligen göra en kanonmatch i returen, annars förblir jag besviken på honom.
Barcelona Frodo
2013-04-25 17:55
Messis obefintliga presspel har varit ett stort problem den här säsongen. Det skapas ett stort hål i mitten och andra spelare måste överanstänga sig för att täppa till luckorna så gott det går. När en 33-årig Xavi kan springa ca 12 km varje match borde man åtminstone kunna kräva ca 9-10 km av Messi. Det är dags för honom att jobba på fysiken och bli en bättre lagspelare som han var förut.

Tyvärr så innebär den mediala uppmärksamheten för målgörare att de kommer undan kritik väldigt lätt. I sommarens EM kom Portugals alla baklängesmål på deras vänsterkant där hemjobbet från Ronaldo var obefintligt. Dock hör man aldrig sånt utan allt fokus ligger bara på att spelare X gjort mål och allt det dåliga glöms bort.

Problemet med att Messi inte springer lika mycket innebär att han inte heller kan placeras på högerkanten utan troligtvis kommer börja spelas mer och mer som 10:a om inga drastiska förbättringar sker från hans sida.
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-04-25 17:52
Nu är de inte så att Messi vägrar att delta i presspelet, för att Messi ska kunna fortsätta att spela 50-60 matcher per säsong måste han spela smart. Det funkar inte om han springer runt på planen som en galning, då kommer han att drabbas av muskelskador och sträckningar stup i ett. Det är med all säkerhet så att Messi spelar exakt som han har blivit instruerad att göra. Hans medspelare vet om att han jobbar mindre i defensiven än de andra och springer därför även åt Messi. Man ska komma ihåg att Messi har ett specialprogram framtaget enbart för att han ska undvika skador in i det längsta, i det ingår hans kost, hans levnadsvanor och hur många meter han ska springa i varje match. Han har en av klubben anställd personlig tränare, massör och kostexpert. FC Barcelona har tagit extrema åtgärder till hjälp för att kunna få ur max ur Messi och man har lyckats extremt bra, han har knappt varit skadad de senaste 5 säsongerna och öst in mål. Att sitta här på forumet och säga att han borde springa mer är väldigt trångsynt, det är inte han roll i laget helt enkelt.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-25 17:48
Att messi har slutat pressa mittbackarna är för att han ska maximera sin målskörd såklart. Vad man tycker om det är upp till var och en. Men man ska komma ihåg att det är den centrala strikern som alltid bestämmer när pressen ska sättas igång.
Barcelona Baronen
2013-04-25 17:48
För mig är det självklart att Messi står absolut högst i hierarkin. Över Tito och Roura. Tyvärr.
När jag ser matcher får jag känslan av att han får bete sig hur fan som helst, utan att få tillstymmelsen till skäll, eller bara en enkel tillrättavisning.

Personligen hade jag blivit helt galen, och skällt ut Messi, om jag vore Xavi eller Iniesta. Det är ett under att ingen t o m flippat ur på honom, så lite som han hjälper sina kamrater.

Sedan är jag säker på att han har direktiven att försöka vila och göra så lite som möjligt utan boll, för att spara all kraft tills han får bollen.
Min uppenbara slutsats är att Messi är sämre tränad än övriga spelare. Är helt övertygad om det.
Fais
2013-04-25 17:41
Baronen

Så sant som det är sagt. Många skulle skylla på att Messi kom tillbaka från skada eller att ha är inte helt återställd. Men om ändå tittar på hur press-systemet har varit hela säsongen så bär vår kära Messi en stor del av bördan.

Då är frågan. Är alla rädda för Messi. Jag menar om du känner att visa i laget inte ger 100% och övriga i truppen inte vågar säga till om det. Är det inte tränaren som ska ta tag i det.

Är tränarna rädda för Messi också ???
Barcelona Baronen
2013-04-25 17:33
En stor grej är att Messi bara står och ser på. Han vägrar hjälpa till i presspelet, vilket innebär att Xavi och Iniesta måste från sina mittfältspositioner löpa långa sträckor för att sätta press på motståndarnas försvarare. Vilket innebär att gigantiska ytor bildas på mittplan, från deras utgångsposition. Messi fyller heller aldrig dessa luckor utan är totalt ointresserad av att hjälpa till i försvarsspelet.

Detta är ett enormt problem. Sist sprang Messi runt 7400 m, medan Xavi nästan nådde 12 000. Det är fan inte bra. Åt helvete, rent ut sagt.
Annons: