/spanien/barcelona/forum/739.aspx/spanien/barcelona/forum/739.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-11-23 20:33
Besiktas lyckas kvittera efter underläge 0-3.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2016-11-23 20:32
Nu när Bayern blir tvåa samt det troligen blir även City så kommer Real avsiktligt att inte vinna sista matchen mot Dortmund och sluta tvåa. Då Real även inte kan möta spanska lag så kommer de troligen att få Monaco, Leicester eller Benfika.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-23 20:28
[QUOTE=Blaugrana91]Bayern spelade dock fantastiskt fotboll under Heynckes och personligen tycker jag aldrig att det riktigt klaffade för Pep i Bayern, ser bättre ut i City. [/QUOTE] De spelade fantastisk fotboll under ett halvår under Heynckes sista säsong, så övedrivet känner jag. Flesta Bayernspelarna var i sin absoluta peak då. Googla Heynckes första säsong med Bayern. Titellösa o utklassade av Dortmund.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-11-23 20:24
[QUOTE=El Pistolero #9]Njuter av att se Bayern spela skit utan Pep. Man vet aldrig vad man har förrän det är borta. [/QUOTE] Bayern spelade dock fantastiskt fotboll under Heynckes och personligen tycker jag aldrig att det riktigt klaffade för Pep i Bayern, ser bättre ut i City.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-23 20:23
Soko

Du menade väl Rakitic!
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-23 20:17
[QUOTE=Carles Puyol Beast ]Att Bale missar matchen mot oss är ett stort avbräck men då kommer Real bli mer farliga tror jag. Real kommer ligga lågt och spela defensivt sedan satsa på kontringar. Förväntar mig att vi kommer minst ha 65% bollinnehav men det kommer bli jobbig match. Real är livsfarliga när dem kontrar och den taktiken kommer skada oss tror jag. Fan att Bale är skadad. [/QUOTE] För Bale är inte en kontringspelare? Nä, de kommer spela likadant med Bale som utan är jag övertygad om.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2016-11-23 20:17
Det är nu dags för Neymar att vakna ur koma och göra en bra match. Han har i exakt ett år nu varit Barcas sämsta spelare, på gränsen till bedrövlig. Så upp till bevis nu.
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-23 20:15
Att Bale missar matchen mot oss är ett stort avbräck men då kommer Real bli mer farliga tror jag. Real kommer ligga lågt och spela defensivt sedan satsa på kontringar. Förväntar mig att vi kommer minst ha 65% bollinnehav men det kommer bli jobbig match. Real är livsfarliga när dem kontrar och den taktiken kommer skada oss tror jag. Fan att Bale är skadad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-23 20:12
Oh stämningen ikväll, älskar att möta Celtic borta. Världens bästa fans har dom helt klart!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CarlesPuyol5
2016-11-23 20:06
Bale missar El Clasico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-23 19:45
[QUOTE=neymar JR]To be fair, så spelade knappast Bayern underhållande fotboll då heller. Några enstaka briljanta matcher, pep har lyckats betydligt bättre med city. [/QUOTE] De spela bästa fotbollen jag såg under den perioden han var där; men smaksak.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-23 19:38
To be fair, så spelade knappast Bayern underhållande fotboll då heller. Några enstaka briljanta matcher, pep har lyckats betydligt bättre med city.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-23 19:35
Njuter av att se Bayern spela skit utan Pep. Man vet aldrig vad man har förrän det är borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2016-11-23 19:34
Ancelottis Bayern är så skräp !! Att folk har mage till att klaga på Pep. Helt sanslöst vad okunnig man kan vara inom en sport .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-23 19:30
Barca line-up vs Celtic: Ter Stegen, Roberto, Piqué, Mascherano, Alba, Gomes, Busquets, Rakitic, Messi, Suarez, Neymar #fcblive Oj vad Bayern är tråkiga att titta på
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-23 18:58
Barcadinho

Själv var jag "fransman" under den tiden.
Kommer du ihåg kvartsfinalen 86? Jisses vilken match!
Tyvärr klev Tyskarna in i handlingen mot fransmännen 82 och 86.

Fanns ju ett problem hemma under de två turneringarna . Farsan är ju tysk.....
Barcelona Reymar
2016-11-23 18:51
@Barcadinho.:

Glöm inte bort det holländska landslaget under 70-talet som revolutionerade fotbollen med sin totalfotboll. Dom hade dock otur när dom torskade två VM finaler under 70-talet men man minns fortfarande detta makalösa fotbollslag med Crujiff i spetsen, vem fan minns vinnaren?
Barcelona neymar JR
2016-11-23 18:34
Varför spelar inte grimaldo?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-23 17:59
Titlar och titlar...
De flesta lag har aldrig vunnit nån trippel eller dubbel...eller ens en liga för den delen , och då menar jag över alla ligor.
Och de flesta lag kommer troligtvis aldrig göra det , men de har sina fans ändå.
Nu tänker de flesta att vi inte är som andra lag.
Fel. Vi är värre än andra lag. Just nu skyr vi ju inga som helst medel för att klamra oss kvar i den ekonomiska toppen för att kunna konkurrerar om de "bästa/hypade" spelarna istället för att plocka underifrån eller scouta som vissa andra lag lyckas ned .
Och just nu ser vi ju tom ut som de allra flesta andra lag på plan...
Med titlar innebär per automatik inte fler nya fans.
Tror ju knappast Inter värvade speciellt många "nya" fans efter sin senaste Champions league titel.
Inte Real heller även fast de vunnit två av tre turneringar.
Allt pågrund av HUR dom vunnit.
En nick på övertid mot Atletico....
Peps Barcelona.
Mourinhos Inter.
Peps City
Ancellottis Madrid
MSNs Barcelona
Om ni förstår vad jag menar...
Barcelona Kröjff
2016-11-23 17:46
Tack Vlom och Bollinnehavet för informationen om den tilltänkta klubbsponsorn Nestlé. Satte bokstavligt kaffet i halsen eftersom jag dricker Nespresso numera, vilket visar sig vara en av bolagets mest inkomstbringande produkter. Man kan ju verkligen fråga sig hur nogräknad George Clooney är som gör reklam för denna av bolagets många märkesvaror, när som han är djupt engagerad i Sudan - frågan. Nestlé som krävde Etiopien på enorma summor samtidigt som massvält rådde i landet i början av 2000-talet. Och som varit föremål för bojkott sedan 1977 för sin i bl a Afrika direkt dödliga bröstmjölksersättning. Dragits in för domstol för kidnappning av barn som fått arbeta under slavliknande förhållanden. Samt sålt hästkött som nötkött, e t c. Och nu är det alltså tänkt att multimijonärerna i FC Barcelona ska springa runt som något av den absolut värsta dubbelmoralens sandwichfigurer", med Nestlés namn i förgrunden och Unicef på undanskymd plats i ryggslutet. Snart så har samtliga anledningar som fick mig att börja hålla på Barcelona, gått i graven. Johan Cruyff är död och så också den fotboll han stod för och som Pep förfinade till fulländning. Crackvärvningar går före satsningar på den egna akademin o s v. Snart finns det bara en enda anledning att följa FCB och det är Lionel Messi. Om det nu inte vore för att "La Pulga" begått skattebrott och placerat stora delar av den förmögenhet som han tjänat på sin fotboll i utkanten av den ekonomiska krisens Spanien, i ett skatteparadis vid namn Panama. Det är inte bara lusten att dricka sitt favoritkaffe ifred, som gått förlorad. Fotboll i all ära: Fy Fan. I rather walk alone.
Vlom
2016-11-23 17:15
Tydligen så kommer Gareth Bale vara borta under de kommande 3 veckorna p.g.a. vristskada. Med andra ord så missar walesaren El Clásico Naturligtvis tråkigt för honom, men samtidigt så är det onekligen en jättepositiv nyhet för oss (sportsligt sätt). Han är bland de allra bästa spelarna för Real Madrid, faktiskt.
Barcelona Barca4life98
2016-11-23 15:57
LennyRomario Håller med dig men tror att just detta uttalandet var mer ett sätt att säga; "vi går för trippeln i år, vi vill vinna allt". Typ en signal att man vill vinna så mycket som möjligt = att man är hungriga typ. Om du förstår vad jag menar? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-11-23 14:48
LennyRoamrio.

Instämmer.

Att Barca fans är så titelinriktade. Tänk att förra säsongen vann vi dubbelt men många här såg säsongen som misslyckad för att Real vann CL.
Helt sjukt.

Sättet att spela fotbollen är minst lika viktigt.
Tänker jag tillbaka så kommer det alltid upp Brasilien på 80-talet.
Den vackraste fotbollen nånsin tills Peps lag dök upp mycket senare.
De spelade så underbart underhållande. De fastnade i minnet för alltid, laget med Zico, Falcao, Socrates.
Men de vann inga titlar ! Vem bryr sig.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-23 13:51
Sergi Palencia 2016/2017 (Part 1) ? Barça B Kolla denna högerbacken som jag tjatar om ofta. Varför ska Lucho envisas med att köpa in en massa när det finns spelare som Palencia i B-laget?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-11-23 10:43
Det är även ett kapitel i boken som handlar om hur författaren (det är inte peps ord) tycker att fotbollen blivit helt galen. Fans som tror och tycker man ska vinna tripplar eller CL var och vartannat år. De är så besatta av segrar att de inte kan njuta av någonting. En seger är bara en tillfällig andningspaus i jakten på nästa, mer imponerande seger.

Den tar bland annat upp att många av Barcelonas fans, som fick njuta av en seger i Europacupen för första 92, 24 år senare tycker att de bör vinna varje år. Och det gör att BÅDE Pep och Lucho fått helt felaktig kritik när de inte vinner allt under en säsong.

Och så har klubbledningarna förändrats. Detta stycke handlar inte ens om Barcelona, utan klubbfotbollen i stort. Men man kan ju inte låta bli att känna sig träffad på flertalet punkter. Allt är författarens ord.

"Some of our greatest clubs are involved in the relentless process of repositioning themselves as "producers of goods and services" and aim to become serious players in the world of commerce. Directors prioritse commercial interests over the fundamentals; the supporters, the clubs history and the playing model of it´s team".

"Set against the profit to be made, the teams playing model loses all importance and directors are unperturbed if there stadiums welcome more tourists the genuine fans".

"The playing model isn´t so important as long as we have famous players who attract the tourists and sell lots of shirts"

"The brand demands constant victory altough how we win is less important and there´s certainly never time to savour success."
Barcelona LennyRomario
2016-11-23 10:15
Jag läste Peps citat i natt och när jag vaknade i morse så såg jag Luchos citat inför matchen emot Celtic. Jag har ju tidigare försökt driva en tes om Pragmatiker (Lucho) vs Romantiker (Pep), utan att försöka lägga några värderingar i den. Jag kan inte säga annat än att citaten får mig än starkare i min tro. "We are going to keeping on. The important thing is that we get as many titles as possible" Luis Enrique, presskonferens inför matchen mot Celtic (goals app). "It´s not about the trophies you win. It´s the way you make people feel. When people talk about Barca, they dont count up the trophies, they remember the way we played. The important thing is how you make people feel. It´s all about the emotion, the passion!" Pep Guardiola i nya boken "Pep Guardiola - The evolution".
Barcelona papillon
2016-11-23 08:44
Man pratar ofta om dåliga spanska domare, med all rätt, men den här clattenburg håller ju en kalleanka nivå...
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-23 00:33
[QUOTE=Vlom]Cristiano Ronaldo har alltså gjort fler assists än Messi i Champions League ända sedan portugisen värvades till Real Madrid. [/QUOTE] Statistik kan va så lurigt. Hälften är dåliga skott som gått fram till en medspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-11-23 00:22
Cristiano Ronaldo har alltså gjort fler assists än Messi i Champions League ända sedan portugisen värvades till Real Madrid.
Barcelona Reymar
2016-11-22 23:48
@Rambla~:

Fast vi alla vet att Real kommer få lättast möjliga motstånd oavsett om dom kommer etta eller tvåa.
Annons: