/spanien/barcelona/forum/7384.aspx/spanien/barcelona/forum/7384.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shanghai
2013-09-16 22:01
Luis Enrique, Fontas, Nolito och Rafinha mot Athletic. Svårt att välja vem man ska hålla på, då jag har sympatier för Athletic Club.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2013-09-16 22:00
Orka se PL, tacka vet jag La Liga. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-16 21:57
Jobbigt, vad ska man kolla på nu? Liverpool eller Athletic mot Celta. Man vill ju se båda matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-16 21:54
Fy fan vad häftigt med nya San Mames.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-09-16 21:52
Deulofeu (Barcelona) Skönt att Rafinha får starta, tycker att han är väldigt underhållande att se på när han spelar. Vem tycker du är bäst mellan Rafinha och Sergi Roberto?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-09-16 21:52
Ett mål och två själmålsassist på en halvlek an "nya Gerrard"

Han får nog rött i andra!

Kom igen nu Celta och nummer 12!
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-16 21:51
Härliga analyser i halvtid av Andy Gray och Terry Venables på Jazeera Sport +10. :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-09-16 21:49
Barca Barca

Haha man tycker nästan synd om JonJo :)
Barcelona Barca Barca
2013-09-16 21:47
@Capitan \(^.^)/:


Kul att du också kollar på matchen. Ja, Sakho är inte så bra, stor och dum verkar han vara. Men jag måste bara få säga det här, Shelvey :) sikken lirare haha.
Barcelona Deulofeu
2013-09-16 21:46
Sakho chansbryter något enormt måste jag säga.

Rafinha startar liksom Fontas mot Bilbao.

Mot vm lillebror Alcantara!
Barcelona LeoMessi
2013-09-16 21:45
Tycker synd om Botia, han har lomban som mittbackspartner haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-09-16 21:39
Sakho är lika dum som Pique i sina tacklingar... tur att vi inte köpte honom. EDIT: Han har knappt gjort någon bra aktion denna match. Dessutom så är han oerhört klumpig för att spela i Premier League, blir bortfintad av nästan varenda rörelse.
Barcelona Dinho the artist
2013-09-16 21:39
Lion24
***
Jag köper inte ditt argument. Absolut, det är enormt svårt att spela possessionfotboll och tekniken måste sitta perfekt. Dock tycker jag båda sidorna av myntet har sin charm. Tycker du Bayern eller dortmund spelar tråkigt? Bayern har bollinnehav mot de mindre lagen men mot oss samt juve dödade de oss med få passningar över stora ytor samt kvalitet i avgörande moment. Ta som i reals fall;att transportera bollen från eget straffområde till motståndarens nätmaskor på mindre än 12 sekunder finner jag oerhört imponerande. Och ingen kan hävda att det är enkelt.
Barcelona Dinho the artist
2013-09-16 21:33
The beautifull game
***
Ologisk och tvspelsliknande uppställning. Tror du det är fri gata på kanten eller? Alves skulle ha en ytterback samt en yttermittfältare på sig konstant i hans rusher. En högerforward kan vara hur usel som helst, försvararen kan inte ignorera honom vilket leder till större yta för Alves.
Barcelona LeoMessi
2013-09-16 21:25
En bekants släkting fick precis hoppa in för valladolid, lite häftigt:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-16 21:16
Lion24

Varför skulle det vara svårare? Det är väl inte jättenkelt att sätta ett försvarsspel perfekt heller. Vissa tror att det bara är att gå ut och ställa upp en mur mot Barca och där har man ett bra försvar, nej utan de har såklart gått igenom exakt vad det ska göra och ett enda misstag kan vara skillnaden på vinst och förlust. Spelar man ett högt presspel och anfaller mer direkt är det väldigt fysiskt krävande och kräver vältränade spelare, samtidigt som man ofta spelar med ett högre tempo vilket också är svårare. Possession kräver å sin sida en massa koncentration, fokus, ett lag som tränat ihop sig och kan varandra utantill och naturligtvis rätt typ av spelare som passar in i systemet men också sådana som Messi, Neymar och Iniesta, som kan bryta mönstret och göra det där lilla extra som ändå, med vilket spelsystem man än håller sig till, oftast behövs för att vinna de svåra fotbollssmatcherna. Skulle inte säga att det finns en svårare taktik utan att de har olika för och nackdelar och passar olika för olika lag.
Barcelona the beautifull game
2013-09-16 21:11
Jag har tänkt på en sak... varför spelar Barca egentligen med en högeranfallare, det känns som slöseri med en plats! Dani Alves räcker gott och väl ensam för att fylla högerkanten eftersom han ändå nästan alltid är där upp samt att Barcas högeranfallare sällan skapar något. Barca borde spela så här: valdes A Pique Mask Alba L Busquets V E Xav Cesc Iniesta S Messi Neymar Detta är det lilla extra som saknas för att Barca ska bli oslagbara, förstår inte varför man inte använder denna taktik som hade gett en blandning av allt. När Xavi saknas blir det för mycket böljande spel, när Cesc inte spelar saknas djupledspelet. Detta skulle dessutom göra laget betydligt stabilare defensivt.
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-16 21:08
Om renovering, hur ska matcher kunna spelas på CN under tiden renoveringen pågår? Varför lade man ner projektet om renovering som Laporta tog fram? För dyrt eller vad? Jag tyckte det såg helt okej ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis
2013-09-16 20:58
Sakho säljer sig i sitt första ingripande för Liverpool
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2013-09-16 20:57
Att spela possession fotboll är mycket svårare än att kontra därav mycket mer underhållande. I vårt fall så spelar motståndarlaget oftast med 9-10 man i försvaret och det riktigt tajt. Vi måste därför själva skapa ytor, lura motståndarna och öppna upp deras försvar. Medans med kontringsfotboll så får du ytor gratis. Där behöver man inte luckra upp försvar speciellt mycket, ytorna finns redan. Det är enormt stort skillnad på vilka ytor det finns när man spelar kontringsfotboll än possession.

Sen så kan båda två vara vägvinnande. Vi har vunnit Champions League två gånger med possession, Bayern gjorde det förra säsongen med en blandning av possession och kontringsspel medans Chelsea vann med ultradefensiv fotboll och till viss del mycket tur. Personligen föredrar jag själv att titta på possessions fotboll eftersom det är svårare och man får tänka till lite extra.
Barcelona Blaugrana91
2013-09-16 20:55
Camp Nou skulle inte rivas om en ny arena skulle byggas, den skulle stå kvar.
Den nya arenan skulle dock byggas på annan plats som jag förstått det.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-09-16 20:50
L.A.M Nr 10

Den enda anledningen till rivning eller ny arena måste vara om den utgör en säkerhetsrisk, vilket den gör om kanske 100 år :)
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-16 20:48
Jag är helt klart för en renovering om det vara en fråga om antingen det eller en helt ny arena. Aldrig att man skulle tillåtas riva Camp Nou, efter all historia och politik som inte bara rör FC Barcelona utan hela Katalonien så ska det krävas mer än en något sliten och gammal Camp Nou för att man ska riva den och spela någon annanstans.
Barcelona Blaugrana91
2013-09-16 20:47
Capitan \(^.^)/

Jo iof, klubben har sagt att man vill ha restauranger, shopping samt fler och lyxigare VIP-boxar, och tak kommer givetvis läggas. Sen lär ju som du säger exakt allt förnyas och moderniseras, dvs varje vrå i arenan. Kan även tänka mig att den yttrefasaden kommer få någon häftig fasad likt Allianz.

Men ändå €400M låter ändå läskigt mycket för en renovering.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-09-16 20:41
Blaugrana91

Det som kan kosta med renoveringen är väl att allt ska bytas och bli nytt och modernt inne i arenan, med bla restauranger, shoper osv. Dessutom tror jag att man hade tänkt lägga tak på CN om man völjer att renovera det.
Barcelona Blaugrana91
2013-09-16 20:34
Att renovera CN verkar helt klart vara det som flest vill, även när man läser i Katalanska tidningar.

Men återigen €400M maximalt för en renovering är mycket pengar, undrar vad man tänkt göra isåfall.? Fatta 4 Miljarder för en renovering är nästan mer än vad vissa klubbars nya arenor kostat totalt!

Och €800M för en helt ny arena är sjukt, hade blivit Europas och kanske världens mest spektakulära arenabygge.

Jag säger som sagt så här på förhand att man bör rösta för att renovera CN, men jag vill ändå se hur man planerat gällande båda projekten.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-16 20:29
Är inne på Barcelonistas linje. Hur man definierar "kontringsfotboll" är väldigt olika och väldigt generellt. Det är en stor skillnad på att spela med ett högt ch aggresivt presspel över hela planen för att sedan gå rakt på mål med få passningar innan man försöker gå på skott och få touch på varje spelare. En sådan här fotboll spelade bland annat Dortmund och många andra, speciellt tyska lag förra säsongen, även Bayern till viss del och jag tycker den är extremt underhållande och bidrar till roliga och svängiga matcher. Samtidigt som om man nu måste placera det i ett visst fack så kan man väl kalla den kontringsfotboll.

Sedan finns det ju lag som ställer upp tio man på egen planhalva, ligger rätt i positionerna, väntar ut motståndaren och sedan sätter upp en längre passningar på en, två eller tre spelare som ska göra allt själva. På ett sätt kan jag naturligtvis förstå lag med sämre resurser och på pappret sämre lag spela med en sådan taktik mot storklubbar, och jag har inget emot det och tycker det är kul när de lyckas mot andra lag än Barca men det är ju ingen fotboll jag föredrar eller vill att mitt eget lag ska spela.

Egentligen gillar jag som fotbollsälskare alla spelsätt och kan se charmen med possession, kontringar, presspel, fysiskt spel och till och med den berömda busstaktiken. Tycker det är charmen med fotboll att det finns så många olika sätt att spela på, och att någon aldrig kan säga att något spelsätt är fel då man kan vinnan fotbollssmatcher på vilket sätt som helst. Med det sagt är jag stolt över Barcas spelstil, tycker den är fantastiskt underhållande och vill aldrig att vi ska spela på ett annat sätt.
Barcelona .Andreas
2013-09-16 20:21
Jag ska använda min rösträtt för en ny arena i alla fall. :) (Vill dock se hur det är tänkt att se ut först.)
Barcelona Barcelonistas
2013-09-16 20:11
Det beror på vilken typ av kontringsfotboll vi snackar om. Den som Bayern och Dortmund kör tycker jag e väldigt underhållande. jag personligen föredrar Barcelonas fotboll jag gillar den typen av fotboll mer då den är då mycket mer teknisk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2013-09-16 20:10
Gabriel (Barcelona) Shiet va bra skrivet!! Du är en riktigt smart människa! Keep it up
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: