/spanien/barcelona/forum/7338.aspx/spanien/barcelona/forum/7338.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona God is a five letter word - Messi
2013-06-04 00:33
CARLES PUYOL - 1899

Återigen; att se en backlinje med offensiva Alba & Alves och två hönshuvuden i Piqué och Luiz hade varit självdestruktivt. Sedan så vet du väll att Roma förkastade ett bud på 20 miljoner EURO på Marquinhos från just Barca (detta är rykten så man kan ta det med en nypa salt)
Barcelona petersays
2013-06-04 00:32
Jag gillar att den vanligaste inställningen till ekonomi i det här forumet är "spelar ingen roll vad det kostar, det får vi igen på tröjor". Slående logik, vi kan alltså köpa vilken spelare som helst till vilket pris som helst - för som genom ett trollslag så sitter plötsligt två miljon människor och klickar på "Köp" på officiella hemsidan. Och dom nöjer sig inte med en tröja heller, dom ska ha flera tröjor. En för varje värvning. En JÄKLA massa tröjor blir det, inte minst eftersom alla andra lags dyra värvningar betalas igen med samma logik. IMF kommer snart gå ut och varna för att hushållens skuldsättningsgrad blivit för hög pga tröjköp. Nåja, tur att dom är i polyester och inte bomull som är en bristvara...
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-06-04 00:30
Det är väl bra få en grym mitt back 25-30 Mille och 150 Mille för han Roma backen. Slår vad som helst att PSG lär inte släppa Thiago Silva för 500 Mille. Det är PSGs bästa back och han är en grym ledare plus så vill han ha grym lön därför valde han ju PSG.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-06-04 00:27
God is a five letter word - Messi (Barcelona)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-06-04 00:27
Okej och visst så förstår jag din poäng. David Luiz är 25 år och han är ju ung med något år i Barca så kan han finslipas lite gran. Thiago Silva är 29 år och han håller Max två år till som världsback tro mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona God is a five letter word - Messi
2013-06-04 00:20
CARLES PUYOL - 1899

Luiz + Marquinhos hade kostat minst 50 mille, MINST. Sen så är det så oehört fel att kalla Luiz för världsback när ja t.om Marquinhos spelat bättre iår :P Om man ska lägga sådan summa hellre köpa SIlva, återigen Silva ;)

Stegen håller jag med om, han har potentialen att bli nästa Kahn.
Barcelona Lion24
2013-06-04 00:17
Vi behöver en mittback som kan leda försvaret, det kan tydligen ej Piqué. Vad ska vi med ännu en ''klantskalle'' till i David Luiz?
Barcelona Diar Shekha
2013-06-04 00:13
Tarrak Tack så mycket för svaren! Det har varit kaos här inne, majoriteten (inklusive mig) är förbannade på ledningen för att de ska betala €57 M för en 21 åring som hade ett år kvar på kontraktet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-06-04 00:03
@Diar Shekha:


Svårt att säga, men rent generellt kändes det inte som att folket som var där var så väldigt intresserade av spelaren i sig. Samtidigt satt jag läktaren där eftersläntrarna satt.De mer fanatiska som var där från start hade säkert enannan sida. Trotsallt var det ändå publikrekord

Den enda jag hörde kommentera priset var ägaren till en bar utanför Camp Nou och hanvar pissed off, men det är inget man kan dra några växlar av.
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-06-04 00:03
Nu när Neymar är helt klar :). Kan vi få hit två mittbackar, David Luiz och han unge mittbacken i Roma ni vet vem jag menar :). Sen är det Stegen som jag vill ha så gärna för att han är UNG och alla gör tabbar men han kan bli hur bra som helst. Alltså är det 3 nya spelare som vi behöver anser jag. En målvakt och två mittbackar, en världsback och en framtidsback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-06-03 23:56
@tancredipalmeri: Pepe Reina also according to Sky Italy has been the replacement requested by Benitez in case that Napoli gk De Sanctis wouldn't continue :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-06-03 23:54
Tarrak Vad tycker folket i Katalonien om Neymars pris? Hur ser de på honom som spelare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-06-03 23:52
Är otroligt nöjd att vi har fått en av världens absolut mest spännande spelare till vår klubb. Det ska bli ett sant nöje att se Neymar i de vackraste av färger. Alla som säger att han inte har presterat i någon bra liga än, eller medioker liga som jag läste? Alla brassar har spelat i den mediokra ligan först. Att Neymar har störst kommersiellt värde, högst marknadsvärde och är bäst statistiskt sätt efter Pelé i Brasilianska Serie A och att han har uttryckt sin glädje över att få spela för vår klubb tycker jag i alla fall att han är värd några matcher innan ni sågar honom. Han är en del av vårt lag, vår klubb nu. Är otroligt nöjd över ledningen som har plockat hit honom. Tänk att varenda klubb i hela Europa ville ha honom. Njut och döm honom efter att han har spelat. Visca Barca!
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-06-03 23:51
Var på presentationen idag, inte för att jag är så överdrivet förtjust i värvningen, utan för att jag råkade vara i stan och tyckte det var värt att offra några timmar på.

Även om jag hade lågt ställda förväntningar, var det en överraskande dålig och långtråkig uppladdning. Jag älskar väl hymnen lika mycket som alla andra Cules, men att inom loppet av någon timme köra den fem gånger är åtminstone två för mycket. Däremellan fick vi lyssna på en jobbig gubbe i orange kavaj som skrek en massaplattityder mellan One Directions senaste hits. När Neymar väl kom in så var publiken så pass uttråkade att de började lämna stadion omgående. Hälften hade nog hunnit lämna innan föreställningen var helt över.

Den stora frågan var vad som hände i det sydöstra (?) hörnet där jag satt. Längst ner hände något som fick halva publiken att ställa sig upp och till stor del bua i ca 5 minuter. Tack vare att jag satt ganska långt ovanför såg jag inget, men fick ändå uppfattningen om att det kunde röra sig om slagsmål. Någon som hört något?

Bona nit!
Barcelona Barca King -
2013-06-03 23:49
Forumet skiljer sig inte mycket från puertan när det kommer till Rosell. Alla som sågar Neymar och hans potential redan nu är personer som hatar Rosell.

Önskar ibland att det var Laporta och Pep som gjorde den här värvningen. Då hade det varit andra bullar. LOL :P
Barcelona Shanghai - Karbala 680
2013-06-03 23:46
Abirey (Barcelona) ...och David Luiz! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Abirey
2013-06-03 23:34
Kan verkligen se framför mig Neymar,Alves och Adriano dansa ai se eu te pego med CL bucklan i maj :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stoichkov~
2013-06-03 23:23
"Barcelona now have all the sporting and economic rights of the player.” Det där räknade jag inte med i alla fall. Är all reklamintäcker inräknade? Det skulle jag vilja att tro att det är. I så fall är det värt 57 miljoner och lite till.
Barcelona Baronen
2013-06-03 23:23
Mojito - Culé (un estilo de vida)

Jag förväntar mig en spelare som tillför betydligt mycket mer i det kreativa anfallsspelet än de vi förfogar över gör nu. Samtidigt som jag har en väldigt stark tro på att han kommer vara mer produktiv.

En 26-årig Messi när säsongen drar igång är en mer erfaren och mognare spelare än vad han varit. Förhoppningen är att han inte tarvar lika mycket kontroll över dirigentpinnen, som han tidigare gjort. Något jag själv dock hyser stor tvivel till. Men, jag vill ju gärna, att Neymar inte ska bli Messis gorilla, och få kunna spela ut sitt fulla register. För vår klubbs skull, för lagets skull.

Det Neymar sade inför hela Camp Nou och världen på presentationen angående Messi, får vi hoppas var något jävla slags spel för gallerian.
Barcelona Vamos Blaugrana
2013-06-03 23:22
Något man måste berömma Neymar för är väl att han inte blivit galen av all uppmärksamhet och jobb i Brasilien. Jag mena att vara så ung som han var när han blev känd och ändå hålla fötterna på jorden och inte balla ur, det är mental styrka.

Alla reklamer,konserter, och besök han har gjort under åren måste vara psykiskt påfrestande. Även om transfer summan är jävligt tveksam så får vi väl hoppas på att han lever upp till förväntningarna.

Barcelona DM1982
2013-06-03 23:21
@Stoichkov~:


Köper man in en spelare för 57 miljoner så ska killen in och prestera på än gång, inga "ge han en säsong för att komma in i laget". Tyvärr men prislappen förpliktigar och Neymar måste, enligt mig, kliva in i startelvan och prestera redan första säsongen. Annars ser jag det som ett misslyckande.
Barcelona Arsenal
2013-06-03 23:16
Rosell är en så jävla smart räv, han vet vad han gör. Vare sig ifall Neymar skulle misslyckas sportsligt eller inte, kommer han dra in sådana jävla summor till klubben på olika sätt som tröjor och sådant.

Räven Rosell, den listige...
Barcelona DM1982
2013-06-03 23:11
@Baronen:


Även om jag citerade dig så var inte hela min text riktat till dig.

Jag är inte mot ett sådant superförvärv, kul att Neymar vill spela för Barcelona och det kommer säkert bli bra. Problemet är både priset, det är alldeles för högt för honom enligt mig. Rosell har spelat superekonomen som ska fixa till allt med klubben, sedan gör han ett sådan här köp. Inte trovärdigt.

Sedan är det så att han har mycket att bevisa, många här verkar tro att vi köper in en färdig superstjärna. Det är inte fallet, Neymar har spelat i en högst medioker liga enligt mig. Jag kan på rak arm säga att spanska ligan, engelska ligan, tyska ligan, italienska ligan och säkert också franska ligan är bättre. Kan vara så att holländska ligan också är bättre. Så att briljera i brasilianska ligan är faktiskt inte en stark värdemätare, jag hade hellre sett honom briljera i holländska ligan en säsong. I landslaget har han spelet ok, inte mer.

Barcelona gjorde faktiskt 114 mål den här säsongen och Messi gjorde "bara" 46 av dem, så laget gör mål. Sedan är ju mer eller mindre hela spelet upplagt för Messi, vore konstigt om han inte gjorde många mål då. När han inte har varit med så gör Barcelona mål ändå, kolla senast mot Malaga. Tyvärr så vågar inte många spelare ta för sig när Messi är på planen, alla spelar för att Messi ska göra mål (ser det nästan ut som).

Så nej, lagets problem är inte att anfallet utan försvaret.
Barcelona Stoichkov~
2013-06-03 23:10
@FCB_Messi:
Kaka kostade 65 miljoner euro och tjänar åtta miljoner euro per säsong. Hur många titlar vann han för sin klubb? Det har funnits floppar i La liga. Men Neymar blir inte en av dem.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-06-03 23:09
Baronen

Förvänta dig inte att Neymar kommer göra så mycket mer mål än vad Villa, Alexis och de andra lyckats med.

Pep skapade ett monster när han medvetet byggde laget kring Messi och samtidigt tog bort ett stort ego och målskytt i Eto´o.
För att få in Neymar i en ekvation där brassen gör 25-30 mål måste du ta bort en del av Messi ur densamma.

Det finns, och kommer inte finnas, utrymme för två egon i Barcelona så länge Messi finns kvar. Neymar kommer att spela andrafiol, vilket han själv också indikerat, och det betyder också att han inte kommer ges en tillräckligt fri roll för att prestera i nivå med vad jag tror att du förväntar dig (målmässigt).

Nej, för €57 miljoner hade man kunnat göra mycket annat... sänka den där skulden, köpa en mittback, eller vad fan som helst.

Med det sagt, man tackar inte nej till Neymar som fotbollsälskare. Den attityden han har till livet och spelet gör att man minns tillbaka till Ronnies joga bonito. Men som Barcelonaälskare bör man tänka ett snäpp till och läsa lite mellan raderna.

Rosell 2011: Titlar i alla ära, våra värderingar är det som betyder något, de är och kommer vara med oss oavsett om vi vinner eller inte.

Rosell 2013: Hejdå Abidal. Välkommen Neymar. Mycket dollartecken, lite hjärta (värderingar).
Barcelona FCB_Messi
2013-06-03 23:07
Jag skiter i vad han kostade. Vi får se hur många titlar vi har efter säsongen . Sen kan vi snacka om priset var värt det .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stoichkov~
2013-06-03 23:00
57 miljoner för den 21 -årige Neymar låter helt okej för mig. Han kan bli till och med bättre än Ronaldinho. Potentialen finns där. Tänker på att Barca även köpte Villa för 40 miljoner. Tror att han var 28-29 år då. Tycker inte att han helt infriat förväntningarna även om han vann Champions League och två ligatitlar med laget. Han har givetvis bidragit men man kan kräva mycket mer av en som har kostat 40 miljoner. Jag vet att han blev allvarlig skadad dock. Vill bara tillägga att de som förväntar sig att Neymar ska bidra med det han har potential till redan i första säsongen blir nog besvikna. Man får nog vänta tills han har spelat en säsong innan han sig känna sig hemma och kan spela avslappnad i laget.
Barcelona ElRaval
2013-06-03 22:59
Jag förstår inte problemet?

Vad spelar det för roll vad han kostar?
Ett pris är ofta baserat på mer än sportsliga bedrifter.

Vi vet ännu inte hur Neymar kommer spela eller om han kommer att leverera tillräckligt. Men vi vet att han är ett stort namn och pengamässigt är jag inte alls orolig över att vi ska gå plus. Folk förstår nog inte hur stor Neymar är, speciellt i Brasilien.
Jeffson
2013-06-03 22:58
DM1982

Självklart är det mycket pengar och en summa som man ska ha väldigt mycket respekt för. Vilket jag är medveten om att det inte lät som att jag hade när jag skrev "det var inte mina pengar". Självklart kan han choka och floppa och allt möjligt. Men jag tror ganska hårt på raka motsatsen, hade jag varit tveksam så hade jag också tyckt att det var för dyrt.

Och visst behöver vi en mittback mer än Neymar. Men eftersom vi inte betalade allt på en gång och dessutom har några försäljningar på gång så tror jag inte att denna värvningen kommer gå ut över det ändå.

Men låt oss alla hoppas att vi sitter om 3 år och han precis har skrivit nytt kontrakt och tycker att "Visst fan var det värt de pengarna!" =)
Barcelona Baronen
2013-06-03 22:57
DM1982

Jag har aldrig sagt att, "man inte får kritisera". Det struntar väl jag blankt i. Jag framförde endast min åsikt och tankar. Det är väldigt tråkigt att så många visar sig vara emot ett sådant superförvärv, en spelare alla klubbar i hela världen ville ha, och nu inte kan få.

Ja, jag skulle säga att vi är i ett enormt behov av en anfallare. Målproduktionen hos samtliga förutom Messi, är förbluffande jävla usel. Och Messi kommer inte flytta någonstans, det är upp till de andra att leverera, klara de inte det, behövs förstärkning.

En målvakt, och en stabil mittback; alldeles självklart. Det förväntar jag mig. Men för att hänga på de just nu dominerande tyska lagen, måste vi förstärka framåt. Anfall är bästa försvar sägs det, vilken klubb om inte Barca förtjänar att anamma den klyschan?
Annons: