/spanien/barcelona/forum/7269.aspx/spanien/barcelona/forum/7269.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2013-07-20 15:19
Jag hade nog hellre haft en vibrerande dildo som tränare än Mancini och Bielsa. En feg tränare och den andra är en galen idiot.

Kanske dags för något nytt. Om något så har AVB och Laudrup erfarenhet och ett nytt sätt att se på fotbollen.
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-07-20 15:19
Det blir svårt för ledningen att hitta en esättare som går med på att ta ombord Rubi och de andra i tränarstaben som nyss kontrakterats. Så svårt att jag inte skulle bli förvånad om Zubi förslår Eusebio, det skulle vara just likt honom.

Jag kan inte se att Rubi nu får sparken om en ny träanre kommer in som vill ha sin egen stab, det vore riktigt fult med tanke på att han nyss gett upp ett tränarjobb.
Barcelona Rambla~
2013-07-20 15:18
el Flaco Lucho gjorde ju samma flytt, han var inte längre önskvärd i Madrid och kom som bosman. Honom tog alla culés till sig utan att blinka. Han var ju dessutom smart då han mer än gärna visade sin anti-madridismo på planen. :) Laudrup fick gå efter 5 framgångsrika säsonger i Barcelona, Cruyff ville ju inte ha honom kvar. Visst kan man ju som culé tycka att han trots det borde haft bättre omdöme när han bytte klubb. Han var dock endast där under två säsonger, var på nedgång i karriären och inte i närheten lika framgångsrik där som i Barcelona. Han är bra mycket mer legend i vår klubb än i Madrid. Visst sved det när han gick dit men det är ju inte i närheten av samma svek som när en viss portugis gjorde samma övergång. Jag kan tycka att man kan släppa det nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-07-20 15:14
Personligen så tror jag de flesta var mest förbannade på Laudrup av den enkla anledningen att Real vann ligan direkt efter att han gått dit.

Det var ju i slutet av DreamTeam-eran och dansken kände väl att det var läge att dra - och han fick ju rätt.

Men visst, han är definitivt inte den man mest välkomnar som tränare, samtidigt har det ju runnit en del vatten under broarna sen dess.

Dock tror jag ändå inte att han är aktuell.
Barcelona Capitan Puyol - El Corazón
2013-07-20 15:14
Bielsa eller de Boer! Båda två är fantastiska tränare som förespråkar tiki-taka i sitt spel. Just nu är Bielsa lättast att lösa ut då han är klubblös. Sedan förstår jag inte hur vissa kan säga att Bielsas stil inte kommer att passa i vår klubb. Han är exakt den man vi behöver i nuläget. Rosell skulle inte få lika mycket makt som han hade nu med Tito... Rosell la näsan i blöt i nästan allt. Bielsa skulle stå upp för den där affärsmannen och göra det han tycker är rätt och bäst för klubben. Han skulle dessutom få varenda jävel att springa för livet ute på planen. Ingen skulle vara säker i startelvan! Inte ens Messi. Förutom hans filosofiska tänkande kring fotboll så älskar jag hur han kan göra sitt lag hungrigt, nästan som att han står bakom dem och flåsar dem i nacken. Får vi de Boer eller Bielsa så kommer det att vara Rosells och ledningens bästa beslut någonsin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 15:14
@El Kaiser de Michoacán:Den glömmer man aldrig...
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-07-20 15:12
El flaco/

Nope blev cule när Rivaldo var som bäst så Laudrups övergång till Madrid var före min tid. Dock inte Figos övergång...
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 15:05
Rambla/

Nu när du ändå nämner Laudrups flytt till Madrid vill jag bara fråga om det finns folk här inne som var culés när dansken gjorde det förbjudna övergången och om de fortfarande ser honom som en judas?

Är bara nyfiken.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-07-20 15:01
1.70 och addeh/

@barcastuff: A Barcelona representative would next week meet with Argentine coach "Tata" Martino (50), who is main option to replace Vilanova [marca ole]

Källan var väl mycket riktigt Marca men dock inte den spanska tidningen utan den argentinska dvs Marca Ole.
Barcelona Rambla~
2013-07-20 15:00
Klopp? Dortmund har i snitt 40% bollinnehav. Låter det som Barça? Snacka om att behöva bygga om nästan hela truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2013-07-20 14:59
Jag vill ha Bielsa! Det är ju som att få in en offensivare lagd Guardiola till laget.
Han är inte galnare än Pep. Han vill att alla spelare ger 100% och är du inte beredd att göra det så kan du nöta bänk, Pep fungerar likadant så det är inga konstigherter.

Med honom skulle både Alexis och Messi få en boost.
Vi pratar om en tränare som gjort underverk med små medel, Barcelonas trupp är optimal för hans typ av fotboll.

Vi pratar om en tränare som dränker träningsplanen när det vankas matcher regn vid matchdagen.
Biielsa är en högt uppskattad tränare bland sina tränarkollegor och hans föredetta spelare har alla blivit sjukt imponerade av hans noggranhet och taktiska kunnande.

Ge mig Bielsa säger jag! En tränare som skulle kunna prestera direkt med tanke på vårt spelmaterial kontra hans fotbollsideologi. Sen när Luis Enrique gjort bra ifrån sig i 1-2 säsonger i Celta så är han välkommen att ta över a-laget om man så önskar.

Styrka till Tito, det finns viktigare saker än fotboll! #animstito
Barcelona Rambla~
2013-07-20 14:58
Jag gillar verkligen Lucho men gillar inte tanken att sno honom från Celta. Det känns inte schyst på något sätt. Speciellt inte när de redan värvat flera spelare som han önskat sig och då några på lån från Barça. Laudruo ses som Judas av flera hardcore culés. Tyvärr så är det så även om det var han och Cruyff som inte drog jämt på slutet och Laudrup tvingades bort. Dock så ses han ju också som en stor idol hos många andra culés, bl.a hos Iniesta. Rosell kanske tom gillar tanken att gå emot sin svurne fiende Cruyff? Jag själv är lite inne på Mojitos linje. Det hade nog inte skadat att prova på någon utifrån. Vi står och stampar på samma plats kan jag tycka utan någon som helst förnyelse. Vi behöver kanske lite nya ideér? Den enda lediga person jag kan komma på och som har erfarenhet från att jobba med storklubbar är Mancini. Fast hans namn låter nog inte så sexigt hos culés. :). Inte hos mig heller. Jag hade velat testa med AVB. Känns föga troligt dock med tanke på vad det skulle kosta att lösa honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 14:57
Ride_The_Big_One/

Istället för "Spännande tider framöver!" skulle jag säga att det är oroliga tider framöver. Känns inte som vi har förstärkt laget tillräckligt mycket för att ta tillbaks tronen och vi har enorma interna problem med de som styr klubben. Utnämningen av den nye tränaren kommer make or break Rosell under de resterande tre åren av hans första mandat. För klubbens bästa hoppas jag att han fattar rätt beslut.

Blir det Luis Enrique, som det verkar luta mot, kan det ha en positiv effekt på ungdomarna som han tränade under sin tid i B-laget. Hade varit kul att se Lucho ge ynglingarna förtroende och se de blomma ut. Först just nu känns det också som ett stort problem, att talangerna har stagnerat i utvecklingen. Förhoppningsvis kan Luis Enrique vända på det hela.

Det skadar inte heller att Puyol hyser den största respekten och beundran för Lucho. Hade också gillat att se Luis Enrique ge Piqué en och annan utskällning när det behövs.
Barcelona NeymarMessi
2013-07-20 14:56
Orka med en medelmåttig Luis Enrique. Vi behöver en tränare som Bielsa eller Klopp. Vi kan annars glömma titlar på många år. ALLA är inte Legend Pep Guardiola . Jag fattar inte vad ledningen håller på med.
Atlético addeh
2013-07-20 14:40
1.70

Det är mycket möjligt att Marca refererat till argentinska medier, men just i Spanien väljer jag att i 99 procent av fallen tro på vad de katalanska medierna rapporterar om snarare än Marca, som ofta bara vill vara raka motsatsen. Det är möjligt att det ligger någon sanningshalt i ryktet, men när såväl TV3, rac1 & tidningarna håller Luis Enrique som ett högt namn känns det mer trovärdigt. Och logiskt på alla sätt också för den delen.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-07-20 14:36
Jonas - tots units fem força

Frank de boer har gjort det bra med Ajax, som inte hjärnan har det nog med en inre kamp angående dem som redan nämts slänger du in en game changer i legenden Frank!

Nu får ledningen steppa upp och ta in någon med den rätta projektet till att styra oss i rätt riktning, vi vann ligan förra säsongen nu ska vi återta tronen återigen!
Barcelona Rambla~
2013-07-20 14:35
Ni som oroar er över Barças skulder tydligen ingen aning om vad ni pratar om. Sluta tro på vad någon svensk hobby-blogg skriver om. Skulderna är nu nere på under €300m, vilket är lägre än 60% av klubbens årliga intäkter på över €500m. Vilket ses som en hälsosam ekonomi bland klubbar på den här nivån. När man dessutom har årliga vinster på €30m finns det knappast någon oro till att inte kunna betala Messis lön. Lägg till att någon månad efter Neymars värvning så hade klubben intäkter på minst €10m tack vare honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-07-20 14:33
Nya tränare brukar ju ta med sig en eller två favoritspelare till sin nya klubb. Det här är några intressanta dubbel/trippelpaket som kan komma till klubben: De Boer + Eriksen/Alderwield Bielsa + Laporte(?)/chilenare/argentinare Klopp + Hummels (dräggel) AVB + Vertonghen Enrique + mer satsning på gamla Barca B spelare (Bartra) Laudrup + Chico
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-07-20 14:18
Knepigt läge då de flesta tränare är inställda på sin försäsong med sitt nuvarande lag. Om Lucho kan komma känns det tryggt och riktigt bra även om han är ganska oprövad på den stora scenen. Det enda jag vet om Martino är hans många intressenter och hans imponerande facit. Verkar dock som att han förespråkar en defensivare fotboll? Lite stabilisering baktill vore bra men vi är Barca, stolta över världens finaste fotboll. De Boer är en av de jag helst ser. Spelat i Barca så känner klubben, var med och tog Holland till VM-final som assisterande tränare och har gjort ett grymt jobb med Ajax. 3 raka ligaguld och en fantastisk CL-höst där City besegrades. Laudrup är väldigt intressant (trots att han är Judas) men verkar inställd på sitt Swansea och har sagt att han inte vill träna en storklubb just nu. Klopp blir svår men vore fantastisk. AVB skulle jag kunna tänka mig. Så länge vi slipper en gittarspelande Pia Sundhage är jag nöjd. Anims Tito
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2013-07-20 14:16
Jag känner mig rätt tveksam till Lucho som tränare, det gick ju knappast bra för honom i Roma. Jag vet dock inte så mycket om honom som tränare, kan någon med bättre koll berätta lite om honom och hur ni tror att han hade lyckats i Barça?
Barcelona Blaugrana91
2013-07-20 14:16
LionelMessi10 Ursäkta men vad tusan pratar du om?? Det märks att du har inte har så bra koll på Barcelonas ekonomi. Du pratar för det första om skulder, Barca sänker sina skulder med flera hundra miljoner VARJE ÅR. Sedan Rosell tog över har den totala skulden sänkts med över 1 Miljard kr. Så skulden (vilket är något alla klubbar har) går kraftigt neråt och är inget problem. Sen undrar jag också vad du pratar om när du menar att skulden ökar på grund av värvningen av Neymar?? Tror du på allvar att Barca tagit lån för att köpa Neymar? Man använder enbart klubbens egna resurser numera när man värvar. Dessutom så kommer man såklart inte heller betala hela summan (€57M) med än gång. finns inga företag t.ex. som betalar ut hela summan med än gång när det kommer till investeringar. Detta betalas av under en längre period. Så att Neymars värvning skulle påverka våra skulder negativt eller hela klubbens ekonomi negativt är bara trams. Dessutom har vi ju trots värvningen av Neymar tydligen bra mycket över €60M kvar på banken som enbart ligger och väntar till en mittback och/eller annan värvning. Barcelonas ekonomi är lysande just nu, vilket Rosell själv sa i intervjuen för ett par dagar sen, intäkterna ökar varje år. I år lär vi säkert landa på över €500M i intäkter. Kostander minskar och skulderna minskar. Förra året gjorde vi en rekordvinst på €50M och i år ska den tydligen landa på över €30M. Så Messi kommer aldrig säljas på grund av ekonomin. Säljs Messi någon gång så är det för att han själv vill lämna. Och oddsen på att han vill det finns inte ens. Ekonomin är det sista vi Barcafans ska oroa oss för, som sagt den är lysande.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-07-20 14:12
el Flaco - Me, Myself and I

Låt oss hoppas på att ledningen tar ett bra beslut gällande tränarposten, det finns några namn man inte riktigt har koll på som tydligen gjort det bra men räcker det för ledningen?

Känns som dem kommer gå för mer en sure thing i en etablerad tränare, ett nytt projekt men som vet att det är en offensiv klubb med historik man helt enkelt inte gör om lite som man vill som Mou och Capp gjorde med Madrid.

Älskade Lucho som spelare, men som tränare tror jag inte på honom i nuläget och hoppas därför på Villas-Boas och hans projekt. Jag ska läsa och se över dem andra som näms i samma sammanhang, känsligt läge vem är den bästa tränaren för laget för att nå nya höjder?

Spännande tider framöver!
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-07-20 14:08
addeh

"Tata Martino är ett spår som Marca är inne och harvar på. Bör nog tas med stora nypor salt. "

Rätta mig gärna om jag har fel, men kommer inte ryktet ursprungligen ifrån argentinsk media?
Barcelona Barca älskare124
2013-07-20 14:03
Jag hoppas alla nyheter om messi om att han ska lämna och skit, är falska
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona elbraco - CP5
2013-07-20 14:02
Lucho känns som ett tryggt val men det hade onekligen varit mer spännande med De Boer eller kanske t.o.m. Cruyff ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan Puyol - El Corazón
2013-07-20 14:00
Men är Lucho en slipad taktiker? Bielsa vet alla att han är det, men enligt vissa är han för "loco" (dock tycker jag att han vore ett utmärkt val). Den bästa tränaren som Barca kan få tag på just nu är Ajax's de Boer. Hans lag har bokstavligt talat vandrat in den holländska ligan 3 år i rad. Han spelar på ett liknande sätt som oss och känner till klubben mycket väl då han spelat en tid i Barca. Jag tror också att han kommer att ge många chanser till akademi spelarna. Jag ser honom också som en ganska stark kandidat, Rosell har skapat goda kontakter med Ajax de senaste åren och historiskt sätt har Barca alltid haft mycket god relation med klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca älskare124
2013-07-20 13:59
Luis enrique nya tränaren!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fiskfot
2013-07-20 13:56
Min personliga åsikt är att Frank deboer hade vart det bästa alternativet som tränare till bästa säsong. Dels spelar Ajax ett liknande spel dessutom så har han varit i vår klubb som spelare under en period så han vet hur det funkar runt klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2013-07-20 13:50
el Flaco

"Annars ser jag ingen klockren ersättare till Tito. Inte den enklaste uppgiften med tanke på omständigheterna och den nye tränaren måste dessutom kunna arbeta med resten av staben som redan finns och det är aldrig enkelt att jobba med helt nya människor."

Du har väldigt rätt i det du säger, och just därför är det viktigt att man tänker ur alla möjliga vinklar innan man gör något förhastat beslut. Känns Bielsa som en potentiell tränare att infinna sig i rollen utan att styra och ställa? Knappast. Luis Enrique däremot känns som en person som hade kunnat fylla den rollen och dessutom, som är ännu viktigare, fått respekt med sig av alla runt om i klubben med tanke på vad han har uträttat tidigare.

Med tanke på att Lucho finns tillgänglig om man betalar hans utköpsklausul på tre miljoner euro känns han som det klart mest logiska alternativet just nu.

---

Tata Martino är ett spår som Marca är inne och harvar på. Bör nog tas med stora nypor salt.
Barcelona MabastB
2013-07-20 13:22
Grabbar ta det lugnt angående Messi, det som FCB Sverige skrev på fb hade ingen källa och därför ska man inte tro på det. Son sagt, vi går plus nu och har inte någon anledning för att vara tvungna till att sälja Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: