/spanien/barcelona/forum/7232.aspx/spanien/barcelona/forum/7232.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona -SAMI-
2013-05-30 16:56
Mitt blod kokar av ilska!!
Barcelona MabastB
2013-05-30 16:53
Jag kan nog tänka mig att jag inte var den enda som fällde tårar under presskonferensen. Hoppas verkligen han får spela tills han orkar och sedan få jobb hos oss i klubben, en sann krigare och förebild! Merci pour tout Abi!
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-30 16:50
Valdes och Puyol ska också ha presskonferenser imorgon
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-05-30 16:42
Det här blir väl mitt sista inlägg på ett tag. Men jag antar att de flesta är väldigt emotionella och det gör att man blundar för mycket. Det finns alltid en balans i varje spelartrupp. En spelare tar ifrån en annan spelare. Om Abidal skulle få stanna kvar så skulle det inte bara kosta en stor lön för en som bara ska sitta på bänken väldigt ofta, det hade också tagit ifrån speltid från Bartra. Bartra får redan bara spela enstaka matcher, men om det är meningen att även Abidal ska komma före honom så försvinner även de enstaka matcherna. Sen så har vi Puyol. Hur glad kommer han att bli av att sitta på bänken? Om Barcelona köper en mittback så hamnar den mittbacken säkert före Puyol i rankningen, och Pique är redan före där. Lägg till att Mascherano måste få sin speltid. Det är som sagt min poäng, lägger man det känslomässiga åt sidan och tänker på lagets bästa så är det bra att Abidal får ta ett steg åt sidan. När gamla träd och växter faller så ger det mer solljus åt andra träd och växter att få frodas och växa. Kanske kan Bartra eller någon annan talang få ta de minuterna som ges av det här läget. Det här är inget farväl eller otacksamhet, det är bara ett sorts avslut för en tid. Jag har sett större legender gå från Barcelona, allt ifrån mina favoriter som Ronaldinho, Kluivert, Rivaldo, Deco (osv.) och det har nästan alltid rent långsiktigt lett till att andra spelare har kunnat växa och utvecklas. När Ronaldinho lämnade Barcelona så blev jag genuint ledsen, han var och är fortfarande min favoritspelare. Jag vet att det var "hans fel" att han fick försvinna, men hur mycket jag än hoppades att han skulle komma tillbaks till sin gamla form så insåg även jag att om laget ska ta steg framåt så måste Ronaldinho lämna och låta andra få andas lite. Hur svårt det än var, så gav det att Messi fick växa och laget var inte lika beroende av en spelare när Ronaldinho försvann. Poängen är att hur ont det än gör så måste man göra tuffa val, oavsett hur kallt det än må låta. Jag anser att styrelsen och tränaren gjorde det valet som var bäst för klubben, rent ekonomiskt och sportsligt. Hur mycket det än suger i dagsläget så kommer även många att inse att livet består av tuffa val, folk kommer inte alltid att gilla det, men om det tillslut leder till framgångar inom andra områden så måste man uppoffra andra saker. Kort sagt, tack för allt Abidal, men allt har sin tid och period. Hoppas att han kommer tillbaks till klubben en dag.
Barcelona Rambla~
2013-05-30 16:33
När Katalano förklarar och argumenterar för varför det är logiskt att Abidal får lämna känns det lite bättre och mer trovärdigt. Jag kan köpa de argumenten.

Jag gissar att man blir lite väl känslosam vid ett sånt här tillfälle och låter kanske känslorna styra över förnuftet.
Barcelona Alvés - Por Que?
2013-05-30 16:31
Jag ber till gud att han kommer tillbaka och arbetar inom klubben.. Fantastisk människa

Forza ABI!
Barcelona ElTriplete
2013-05-30 16:25
Massimo Nä, du är inte den enda. Jag håller med dig. Känns som att om man är katalan får man fler chanser och särbehandlas. Kolla Oleguer och Valdes. Om Chygrynskiy var katalan hade vi aldrig sålt han efter en säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fiskfot
2013-05-30 16:23
hejdå Abi. Synd att din tid i barca skulle sluta så tvärt. hade väl unnat dig ett år till. minnet av när du lyfter Cl-bucklan på wembley är och förblir ett utav mina finaste fotbollsminnen.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-30 16:15
Sättet som de satt där på presskonferensen och på något sätt försökte delta och prata om hur dörren alltid är öppen gjorde mig illamående.

Som tur är har Valdés en tendens att kunna vara för ärlig i vissa situationer. Hoppas han pratar öppet och ärligt i morgon.
Barcelona Vampíro
2013-05-30 16:05
@Ranbla~

Rosell (president): "Coaches will make a decision on Abidal, we have to accept that. Even if it's not to play, he can continue at the club."

Så sa han för två veckor sen, så det är Tito som har bestämt detta. Han tycker väl att vi har tillräckligt med klasspelare i backlinjen. Mitt förtroende för Tito blir mindre för varje dag.
Barcelona Massimo
2013-05-30 16:03
Jag får för mig att Abidal hade fått stanna om han hade varit katalan, nån mer som känner så? Tycker det har varit för mycket särbehandling när det gäller katalaner/la masia, . Sentuary har rätt i att dom BÄSTA ska gå först men så har inte tränarna och ledningen arbetat. Jag börjar faktisk bli smått orolig för framtiden för om det fortsätter såhär kommer det bli klubbens fall. Jag menar Etoo, Yaya, Keita, Abidal ( dom jag kom på snabbt i huvudet finns säkert fler ) har presterat bra men har ändå fått lämna och jag vet att det hade vart annorlunda om dom var katalaner... bara vad jag tycker
Barcelona Capitan Puyol - El Corazón
2013-05-30 16:02
Förstår ni inte? Abi vill inte vara en s.k "peppare" som ska hålla på och peppa alla spelare inför stormatcher när han själv får sitta på bänken och spela en enstaka matcher matcher i ligan/CdR. Jag är säker på att han kommer att få en roll inom Barca efter 2-3 år hos Monaco. Jag förstår att Tito inte har några planer för en 33-årig mittback som precis återhämtat sig från cancer, då han själv kämpar emot samma sjukdom och förstår vad för sits han har varit i. Det mest logiska beslutet togs eftersom att laget behöver en "renovering" och tyvärr måste Abi ge plats åt en ung back eller eventuellt en inköpt back. Jag önskar Abidal all lycka i sin nya klubb! Visca Abidal! Visca Barca!
Barcelona Jordi Alba Ramos #18
2013-05-30 15:56
Fy fan vad man är besviken på ledningen, hur fan låter man inte Abi stanna kvar i klubben? Så jävla respektlöst. Nu kommer man säkert köpa Reina och köpa en defensivmittfältare som kommer skolas till mittback, skulle hellre inte förvåna mig om man skolar om Neymar till mittfältare.

JÄVLA PISS LEDNING
Barcelona Rambla~
2013-05-30 15:56
Heywood Jablome - Andrés

Så sitter de där och smörar på presskonferensen. Speciellt Zubi och Rosell.

Zubizarreta: "I remember his first goal, him lifting the CL trophy, but most of all the moment he told me at the hospital: I'll be back."

Zubizarreta (sports director): "Abidal has been an example for us. We've laughed together, we've cried together.

Rosell: "Abidal has been at the club for six years. He won us all over. He's part of our history and has a place in our hearts.

Rosell: "This is not a goodbye, not a see you later, this an 'until whenever you want'. The doors of the clubs are open for you, Eric.

Jävla hycklare! Det är ju de själva som har makten och kan bestämma att Abidal stannar. Så varför försöker de få det att låta som om det är utanför deras kontroll?

Fan vad förbannad jag är.
Barcelona Lion24
2013-05-30 15:53
Sentuary

+
Barcelona Rambla~
2013-05-30 15:52
En halvfet och avdankad Reina nu på detta komer ju att göra min dag, verkligen. :P
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-30 15:52
Rambla. Vad jag har förstått som är att det är ett beslut av Zubi och Tito. Men det är trots allt Vilanova som bestämmer över vilka spelare som ska ingå i nästa säsongs trupp så har svårt att se att han blev överkörd av Zubi eller av Rosell också.
Barcelona Rambla~
2013-05-30 15:50
Är det någon som vet vem det är som beslutat att inte förlänga Abis kontrakt? Zubi, eller är det Tito?

Jag är så irriterad att jag kokar. Hade det varit så jävla farligt att inkludera honom i truppen någon säsong till? Knappast att Abidal kräver att få spela varje match, Han borde ju själv vara medveten om att hans fysik kanske inte är som förut. Om vi har 22/23 eller 24 spelare med Abidal gör väl knappast någon större skillnad.

Vad är deras argument att inte förlänga hans kontrakt. Tycker de inte att han håller tillräckligt hög klass?

Jävla skit alltså.....
Barcelona ElTriplete
2013-05-30 15:47
Fyfan vad dåligt och äckligt skött av ledningen. Jag kan köpa det faktum att han inte håller OM man gett han en försäsong och en eventuellt sista säsong i laget. Börjar tröttna på den här jävla skitledningen. Inte förvånad att Pep ville lämna oss och att Thiago nu är på väg till United/Milan. Skiter i om Neymar kommer för att det hade Barca ändå fixat med tanke på att han bara ville till oss. Ett stort jävla finger till Tito, Zubi och Rosell. Om inte vi här ifrån Sverige kan visa hur missnöjda vi är så hoppas jag att katalanerna nere i Barca gör det. Riv stolarna i Camp Nou, gör vad som helst för att visa att det här inte är okej. Abidal lämnar oss, snart gör väl Thiago det och som grädde på mosen blir Adriano ordinarie mittback samtidigt som ingen mittback köps in. Oh juste, glömde nämna en 30-årig Reina som ersättare till Valdes. Idioter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-05-30 15:44
Förövrigt kul att "Andremario" fick en spärr för att han förolämpade styrelsen, men personliga påhopp ignoreras och verkar accepteras. Tummen upp.
Barcelona Massimo
2013-05-30 15:43
Ska inte Abidal fortsätta ha nån roll i klubben eller? Om dom inte ens erbjuder honom det då vet jag inte vad jag ska säga, det skulle göra otroligt ont om klubben bara kastar iväg honom. Får han ingen roll i klubben kan styrelsen avgå. Vill inte ha sånna människor i styrelsen.
Barcelona Sentuary
2013-05-30 15:38
La liga es blaugrana!

Ja, klubben klarar sig bäst utan personer som mig. De behöver fler fans som dig och Hetfield, och en styrelse med Rosell och en tränare som Tito. Hur satt du och resonerade efter 7-0 mot Bayern, kom igen Piqué, du spelade bra fastän du gjorde 68 misstag redan under första halvlek. Tyvärr, men de bästa spelarna ska spela, därav min frustration över att Abidal får lämna.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-30 15:31
En fråga är varför ledningen i december sade: "Det räcker en match för Abidal så kommer vi genast att förlänga hans kontrakt".

Idiotiskt hur det har skötts.
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-05-30 15:30
Sentuary (Barcelona) Extremt omogen är du, för det första så är du ett rent exempel på en medgångs supporter som bara håller på klubben när allt går som du vill att det ska gå, och för det andra snälla kalla aldrig dig själv en supporter när du sviker klubben för en spelare därför är det bäst att du inte kollar på barcas matcher mer då klubben klarar sig bäst utan personer som dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-05-30 15:25
Äh, låt Sentuary vara. Han är bara missförstådd. Han måste ta till svordomar och förolämpningar för att få fram en åsikt.

Likt en neandertalare som var tvungen att kasta stenar på grottväggen av frustrationen så är det här samma tecken på frustration.
Barcelona Katalano
2013-05-30 15:23
Sentuary

Bara för att du inte håller med Hetfield så går du mot personangrepp. Det säger mer om dig än om honom.

Från Forumreglerna kan jag läsa: personangrepp och provokationer accepteras ej.

Så var snäll och diskutera som vuxet folk så slipper vi massa kaos här på forumet!
Barcelona Hetfield
2013-05-30 15:20
Sentuary Haha really? En lektion i svenska? Jag skickade en BILD där texten var på ENGELSKA.
Barcelona Sentuary
2013-05-30 15:15
Hetfield

Hehe jättekul, varje gång du argumenterar mot någon så tror man att man har lektion i svenska. Fotboll handlar om känslor, Abidal ska vara kvar i klubben hela sitt liv efter det han har gått igenom. Du skriver om honom som om att han var nån jävla Chygrynsky, men visst vad fattar du om sånt, slår vad om att du varit mobbad hela ditt liv
Barcelona Hetfield
2013-05-30 15:01
Sentuary

This one is for you.
Barcelona Katalano
2013-05-30 14:55
Ni som är arga p klubbens beslut. Det är tydligt att det blir för många backar i klubben om barca värvar in en ny back vilket de med största sannorlikhet kommer att göra. Vem skulle annars bort? Hade det varit bättre att avbryta med Puyol? Dessa 2 är de mest osäkra korten pga ålder/skador/sjukdomar och man kan inte ha 2 sådana spelare kvar i laget samtidigt och samtidigt skicka iväg andra spelare. Bartra ska mogna, Pique är trots att han varit ganska dålig sista 2 åren åtminstone hel och den back man framförallt kan räkna med vid sidan av den inkommande backen.
Annons: