/spanien/barcelona/forum/7183.aspx/spanien/barcelona/forum/7183.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-10-31 15:10
Gabriel Tack. Det är allt jag har att säga. Tack för att du kommer in hit varje dag och delar med dig av dina tankar. Ditt senaste inlägg kan vara bland det bästa jag läst här inne. Jag är på samma spår och därmed instämmer till fullo. Leo Messi centralt i La Liga funkar men i Europa har allihopa kommit på hur man kan stoppa honom. Jag säger inte att dom lyckas varje gång, men allt låser sig när Messi blir låst i mitten och bollen bara rullas fram och tillbaka. Det är det här som jag tycker är Barcelonas största problem idag. När inte Leo fungerar, så fungerar inte anfallsspelet alls. Att sätta in Fábregas som en center får mig att vilja hoppa ut från fönstret. Nu har vi fått in Neymar som drar uppmärksamhet och en Andrés Iniesta som börjar briljera igen. Sådant måste funka, vi kan inte bara luta oss tillbaka och förvänta oss att Messi ska göra allting framåt. Tycker det är dags att åtminstone testa med att flytta honom till kanten igen och låta honom få kontakt med Dani Alves igen. Minns hur det var under brassens första år när dom två fullständigt körde över allt och alla på högerkanten. Tata Martino är en galning. Han jämförs med Bielsa och det säger det mesta. Han är inte rädd för att experimentera och jag är säker på att han kommer göra allt för att utveckla Barcelona. Det sved när Bayern krossade oss ifjol. Det sved när Messi var halvskadad på Allianz Arena, det sved när han var borta i returmötet. Vi hade inte ett jävla skit framåt och det svider än idag. Men, som sagt, det är en ny säsong nu och spelarna har börjat ta mer ansvar, speciellt Iniesta, Alexis och snart Neymar. Vi behöver det, nu mer än någonsin. Vi måste experimentera, testa nya saker och komma på lösningar när vi kraschar. Vad händer om Messi skadar sig igen och missar viktiga matcher under slutspurten? Vi måste testa nya saker! In med Neymar centralt till exempel och så vidare. Och ni som ogillar Messi på kanten. Kom inte och säg att han är sämre där. Har ni sett honom i landslaget? Grabben bara pendlar mellan kanten och att spela centralt och det är inga problem för honom trots att han har Higuain och Aguero som medspelare. Få det inte att låta som att det vore en katastrof för det är det inte. Gillar hans roll i landslaget. Speciellt hur han samarbetar med två centers som Aguero och Higuain. Jag älskar hela idén med att försöka köpa en toppklass centerforward för jag är övertygad om att det kommer göra Barcelona bättre. In Tata we trust!
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-10-31 14:58
Messi's family has won a court case against a former accountant who had defrauded the player and his family of 2.5M. [la nacion]
Barcelona Shanghai
2013-10-31 14:58
Jag vill inte se Barcelona få stämpeln som ett köpelag ala Real Madrid CF. Vi har våra talanger och de spelare som Tata förfogar över räcker gott och väl.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2013-10-31 14:56
FCBlaugrana De kommer att få göra sina inhopp. Vi alla vet hur bra Afellay är. Alla minns när han käkade upp Real Madrid 2x. Han har potentialen, men skadorna har hämmat honom. Och Cuenca behöver jag inte ens nämna då han är otroligt intelligent som spelare. Dongou kommer få göra sina inhopp i CdR.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-10-31 14:52
@Shanghai:


Hur många matcher tror du själv att det är tänkt att Tello, Cuenca, Afellay & Dongou ska starta?
Barcelona Shanghai
2013-10-31 14:51
Grabbar det räcker, bara för att Messi flyttades på en kant mot Real, så betyder inte det att Tata ska fortsätta så. Först och främst så vet alla varför han flyttades till högerkanten i lördags. Det var på grund av att Ramos skulle spela som defensiv mittfältare och att han skulle neutralisera Messi. Tata vara intelligent och ändrade position så att han skulle förlöjliga Ramos position. Spanjoren var så kass att han blev utbytt. Det var alltså bara taktiskt. Sen det där med Lewandawoski att han kommer till oss är nonsens. Enligt hans agent är han redan klar för Bayern, så vi kan glömma honom. Det är helt absurt att det finns några som vill ha en till anfallare när vi har... Messi, Tello, Neymar, Sanchez, Pedro, Cuenca, Afellay och Dongou.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter
2013-10-31 14:51
Tror ni att man får titta på lördagsträningen?
Barcelona Gabriel
2013-10-31 14:36
Poängen är att vi inte kan stå kvar vid samma tänkande hela tiden. Mår Messi bäst som centeranfallare? Ja visst, det gör han. Men mår vi bäst som lag med han som centeranfallare? Jag är tveksam.

Alla lag vet hur vi spelar, när Messi från början drog in centralt i planen så visste inga tränare eller motståndarspelare vad de skulle göra, allt blev konstigt. 5 år senare har alla tränare i världen ett svar på det här, även om det innebär att Messi slagit rekord på rekord så har inte Barcelona som lag varit lika bra, även om man dominerat i Spanien, men det är ju i Europa vi vill vara som bäst, inte sant?

Tränare vet att de kan stänga sig för att skapa problem för oss. Messi gör sig inte bra centralt spelmässigt (även om han kanske gör mål ibland) när lag stänger sig. Som jag redan förklarade i mitt föregående inlägg så väljer han oftast att gå ner till mittfältet för att hämta boll, och när han gör det har han inte heller det tålamodet som våra andra mittfältare har. Han går ner och hämtar boll för att han blir för ivrig till att skapa en målchans, ofta blir det motsatt effekt av det hela och motståndarlaget erövrar bollen och kontrar blixtsnabbt. Det var så vi åkte på målet mot Chelsea på SB, men det finns fler exempel på det här.

Vi måste fortsätta att utvecklas som lag, jag ser inte hur vi ska kunna göra det med Messi fortsatt i mitten, there I said it. Messi är helt galet bra, hans målrekord talar för sig själv. Han är för mig den bästa spelare i historien, men det betyder inte att vi som lag mår bäst med honom där. Ibland måste man hitta nya sätt, det är det jag älskar med Tata. Någon reporter frågade Tata efter El Clasico om bytet av Song var defensivt. Tata svarade "ja, och jag hade gjort det igen" - bara det här tänkandet man har om Barcelona, att Barcelona inte kan göra defensiva byten för det "ingår" liksom inte, allt sånt måste försvinna. Vi gör oss själva inga tjänster längre genom att vara så naiva och blinda i vårar spelsätt och tänkande. Ibland önskar även jag att Barcelona går ut och spelar taktiskt, våran modell och vårar spelsätt kommer alltid att vara likadant, men för att fortsätta vinna måste man göra undantag ibland.

Lewandowski är den, i mina ögon, mest moderna centeranfallare som det finns idag. Han har allt, och jag kan inte dra några direkta paralleller med Zlatans misslyckande då jag aldrig ansåg Zlatan vara perfekt för just Barcelona, även om han är en klass spelare (och har blivit ännu bättre). Lewandowski har alla egenskaper för att lyckas hos oss om han skulle värvas. Han hade medfört en extra dimension i spelet. Mittbackarna hade inte fått det så lätt som de ofta ibland har mot oss. Mot Madrid åt han upp både Ramos och Pepe hur enkelt som helst. Kolla Diego Costa, han äter upp sina backar till frukost. Ibland handlar det inte alltid om hur många mål man gör i en match (även om det är en viktig del av jobbet som anfallare) utan även hur mycket uppmärksamhet man tar ifrån backarna osv.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det bättre än så. Ni får inte missförstå mig, jag tar inte ifrån Messi någonting. Jag har redan sagt det, hans statistik och målrekord är helt sjuka och för mig är han den bästa genom tiderna, men jag tycker att vi som lag hade blivit bättre, mer oförutsägbara och mer flexibla med en anfallare som Lewandowski. Men det ska då kanske sägas också, Lewandowski är typ den enda anfallaren jag anser är tillräckligt bra för att offra Messi till kanten, ser ingen annan som är lika komplett som han.
Barcelona LeoMessi
2013-10-31 14:33
Jag vill inte ha en striker om det ska vara på bekostnad av sanchez elle Neymar. För då vet alla att Messi kommer att spela till höger och sanchez petas av Neymar till vänster. Skulle man köpa en striker av lewandowskis kaliber så betyder det att man är tvungen att sälja pedro eller sanchez. Men om det ska vara en striker som accepterar bänk så är jag är med på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2013-10-31 14:32
@Barcelonistas:


Det kallas att utveckla spelet ytterligare. Pep spelade Messi som högerytter och det funkade bra. När motståndarna började läsa av vårt spel ändrade han honom till falsk 9.a. Tyvärr har var enda lag lärt sig hur Messi spelar som falskt 9:a och nu måste vi utveckla och ändra hans roll ännu mer.
Vi måste hänga med svängarna vetuu

Jag skulle vara för Lewa men då får ledningen inte glömma att värva en 2 spelare till. Nämligen en mittback och en målvakt värdig vår tröja.
Barcelona koeman92
2013-10-31 14:32
Since Tata insists to sign a striker, Zubizarreta has been collecting information about Robert Lewandowski. [sport]
Barcelona koeman92
2013-10-31 14:29
Tata prioritetar en striker som nästa värvning. Han skyddar sitt beslut med att säga att i.argentinska landslaget spelar de med Higuaín och det funkar med Messi. Dessutom har Messi inga problem med att spela ytter, han ska dessutom ha bett om det
det. @fcbarcelonasverige [diario sport]
Barcelona The Reporter
2013-10-31 14:25
Tror ni att man får titta på lördagsträningen? Svara snabbt är ni snälla
Barcelona FCBlaugrana
2013-10-31 14:18
Att testa en annan formation menar jag att Messi spelar ju i en nummer 10 roll redan nu. Ungefär liksom. Och att ha ytterligare en anfallare i boxen hade inte skadat.
Barcelona FCBlaugrana
2013-10-31 14:17
@Shanghai:


De 3 sista, i alla fall de två sista är överflödiga redan i dagens trupp.
Barcelona Barcelonistas
2013-10-31 13:55
Amo - så du inte att man inte fick ut Max av laget säsongerna 09/10, 10/11, 11/12 när Messi spelade på den centrala positionen. 3 liga titlar , 1Cl titel, 1 CdR titel, har vi vunnit med Messi centralt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2013-10-31 13:44
FCBlaugrana Och vem ska du peta av Busquets, Iniesta, Xavi, Song, Sergi Roberto och JDS? Alltså du tror att 6 spelare krigar om 2 platser?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2013-10-31 13:37
Haha, vad har hänt med forumet? Några vill se Messi på en kant och några vill byta formation. Är det verkligen Les Rambles?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-10-31 13:34
En annan lösning skulle kunna vara 4-2-3-1. Neymar vänster, Alexis höger, Messi 10 & Lewa 9.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo0227
2013-10-31 13:25
Barcelonistas

Det är jag medveten om. Men faktum är att man fått max utav Messi, men laget då? Han förvandlar sina anfallare till rena alibispelare eftersom han tar sån stor plats i mitten.

Vi känns fortfarande lite för förutsägbara för att vara ett riktigt hot i CL.

Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-10-31 13:16
Logiken med att flytta Messi till höger med fri roll att vandra in centralt har göra med att alla har läst den taktiken och hur han gillar att röra sig. Jag vill inte ha en centerforward som ska ta en startplats utan en som är nöjd med bänken. Men att byta position på Messi gör oss mer oförutsägbara. Bara kolla vilka problem Celta och Madrid hade. Det medför att Alexis, Neymar, Iniesta, cesc och Xavi medverkas i spelet på ett helt annat sätt. När Messi börjar hitta rätt balans mellan att vandra in centralt och ta löpningar från högerkanten kommer han att explodera! Dessutom kommer han spela centralt oftast så va inte oroliga. Men variationen gör oss ännu bättre. Bara tänk när ett lag som Madrid förbereder sig inför att möta oss. Helt plötslig är det en Neymar som är centralt och har en helt annan rörelsemönster än Messi. Det kommer sätta käppar i hjulet på många.
Barcelona Barcelonistas
2013-10-31 13:14
Amo0227 - Messi har spelat centralt sedan 09/10 du kan knappast säga att man inte fått ut allt av laget när han spelat på den centrala positionen?
Barcelona Lionel Messi n10
2013-10-31 13:11
Förstår verkligen inte logiken med att flytta världens bästa spelare genom tiderna (enligt många) till högerkanten när han just i sin fria roll har krossat allt motstånd och gjort mer mål än både Lewandowski och Aguero tillsammans dom senaste åren.
Barcelona Amo0227
2013-10-31 12:47
!Sergio_ Busquets!

Begränsa Messi? Kanske men faktum är att man får mer utav LAGET med messi som högerytter. Jag minns 08/09 när han hade Dani rusandes längst högerkanten vilket jävla samspel dom hade. Fanns nog inte något försvar dom inte dyrkade upp på den kanten.

Kräver inget geni för att se att det helt klart saknas någon stark spelare i boxen. Får fnatt varje gång neymar kommer runt på kanten och det inte finns en själ som är redo att hugga på inspel.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-10-31 12:37
Helt sjukt att vissa av er vill ha en ny centerforward in i starttruppen. Hur bra än Lewy är kommer han aldrig göra 50 - 70 mål som Messi. Som ni redan har sett så blir Leo begränsad när han spelar på högerkanten, så varför begränsa historiens bästa fotbollspelare för en sämre centralforward? Ingen riktig logik. Detta betyder också att både Alexis och Pedro kommer bli officiellt bänkade. Om ni vill ha en ny spelare istället för de två sistnämnda så värva en ordentlig högeranfallare, typ Mata eller någon annan. Att flytta på Messi är bara galet tänkande. Det är en helt annan situation om ni vill ha en centralforward på bänken. Men som startspelare? Aldrig. Hoppas Zubi lägger ner sin tid på att värva en Målvakt och en mittback. Inte på den positionen vi redan har världens bästa spelare på. EDIT: Jag la upp inlägget över innan jag läste Gabriels inlägg, så nu fattar jag logiken bakom situationen. Men påminner den inte väldigt mycket om Zlatan situationen. Problemet med Lewy, blir då samma problem som Zlatan hade. Visst kan vi rotera anfallet men hur bra är Lewy på ytterkanten? Om ni kommer ihåg så kom Leo in i dunderform (när han flytta in i mitten) och då fanns det ingen plats för Zlatan. Samma sak kommer hända med Lewandowski. Dessutom så tror jag att han vill dra till Munchen.
Ronaldinho the original
2013-10-31 12:30
Haha Milan Betala pengar? Dom kommer säkert låna honom med köpoption eller vänta tills hans kontrakt går slut. Och sen så tror jag absolut inte att Ter Stegen blir världens bästa målvakt utan det blir Courtis
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-10-31 12:20
Vet exakt hur det kommer bli med målvaktsfrågan. Milan kommer vara villiga att betala de 12 miljoner euro som Gladbach vill ha för Ter-Stegen medans barca endast kommer vara villiga att betala de 10 miljoner som det ryktas om. Så kommer Milan köpa Ter-Stegen och inom några år kommer Milan sitta på världens bästa målvakt medans Barca stoltserar med Pepe Reina den rostiga Liverpool målvakten som inte ens Liverpool vill ha. Sedan så kommer barca vara tvungna att beta 200-300 miljoner kronor för att köpa en målvakt eftersom alla bra målvakter redan är första målvakter. Exakt så som det gick när vi skulle fixa mittbackar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona!!
2013-10-31 12:08
Tycker inte Messi har varit alls lika bra dom matcherna han spelat till höger iår som när han spelat i mitten och världens bäste spelare vill jag gärna ha där han är som bäst, speciellt när man inte har någon annan riktigt vass centerforward i truppen. Skulle dock lewandowski värvas så hade jag kunnat tänka mig Messi till höger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-10-31 11:57
Så jävla glad över att Martino vill investera pengar i en ny centerforward. Känns som att det är där den nya dimensionen i vårt spel finns, i den nya centerforwarden.

Sedan om det är Lewandowski, Dongou eller Deulofeu låter jag vara osagt. Alla som kan göra fyra mål på Real Madrid är välkomna till Camp Nou. ;)
Barcelona fc__Barça
2013-10-31 11:26
Någon som vet hur det kan vara runt 4 gångerpengarna på Levante mot Betis idag? Har jag missat nåt eller är det bara spelbolagen som inte har någon koll?
Annons: