/spanien/barcelona/forum/7128.aspx/spanien/barcelona/forum/7128.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-09-06 13:31
'Om Guardiola hade varit där hade jag stannat'. Tolkar jag som att det fanns en chans för honom att vara kvar om inte Tito Vilanova hade varit tränare. En indirekt attack mot tränaren/presidenten.
Barcelona Diar Shekha
2013-09-06 13:31
Karlsson "Barcelona betalade inte min lön när jag var sjuk" Eric Abidal Är det inte att klaga? Man säger inte så om man inte är missnöjd.. @LeeRoden89: Abidal: "It was difficult to understand their discourse in my last press conf. They said it was for professional ...not financial reasons"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-09-06 13:30
@el Flaco - Me, Myself and I:


Man kan även vara kritisk till källans innehåll, i det här fallet säger Abidal att han inte fick betalt av klubben. Det stämmer säkert då det är ett försäkringsbolag som kommer in och betalar ut pengarna.

Det enda Abidal säger att han inte fick betalt av klubben, inte att han inte fick pengar öht.

Jag ser inte riktigt vad problemet är.
Barcelona Karlsson
2013-09-06 13:27
@ Diar Shekha

Jag kan inte för mitt liv komma på, på vilket sätt han klagat på klubben.
Om man taggar ner lite och ser på det med lite mer kritiska ögon.. Har inte Abidal faktiskt bara svarat nej på frågan om han fick ersättning under tiden han var sjuk?
Resten har ni/vi fyllt i själva.
Barcelona Diar Shekha
2013-09-06 13:23
Till er som försvarar roSell. ABIDAL är ingen pajas som tex Hleb och Zlatan! Han är ingen som smutsar klubben bara så där utan någon anledning. OM nu han fått sina pengar tex från försäkringar samtidigt som han förstått klubbens värderingar när det kommer till sjuka spelare, VARFÖR GÅR HAN DÅ UT OCH KLAGAR PÅ KLUBBEN? Varför??! Säg mig bara, varför!! I så fall hade han accepterat läget som alla andra med tanke på det är regler och det är till för att följas!! Tito Vilanova får ju pengar av klubben, är inte han sjuk? Varför ska inte Abidal få pengar då? David Villa fick när han var skadad. Varför ska det vara orättvist? Och vi har ALL rätt till att klaga på roSell.. Ni som inte ser hans handlingar är blinda!! Han har kastat ut Guardiola,Abidal,spottat på klubbens traditioner, hånat Johan Cruyff för för ingenting och kommit med lögner om Guardiola! Det är fullkomligt vidrigt att man inte ger pengar till en som är sjuk samtidigt som man ger till en annan. Båda ska ha lön i mina ögon! De har inte kunnat köpa EN MITTBACK, notera EN MITTBACK på TVÅ år samt FYRA transfersfönstern och ni har mage att försvara roSell. Fy fan vad vidrigt. Och sen säger ni till oss att vi inte ska klaga på roSell för allt.. Det skulle inte förvåna mig om roSell går ut ikväll och säger att Abidaö ljuger, men roSell är den SISTA jag litar på!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Karlsson
2013-09-06 13:19
@el Flaco - Me, Myself and I:

Utan den informationen blir artikeln "barcelona lurar cancersjuk på pengar- dom asen"
Med den informationen blir artikeln " Sjuk spelare fick inte betalt av klubben, men fick ersättning från försäkringskassan som sig bör. Alla nöjda och glada"
Sedan kan du gissa själv vilken artikel som skulle fått mest klick.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-09-06 13:17
Jag förstår inte varför klubben inte behandlar Tito Vilanova likadant? Varför ska han få behålla sin lön och Abidal inte få sin lön? Det visar vilken klubb Sandro Rosell har skapat på den här korta tiden.

Hela situationen med Abidal ger en besk eftersmak munnen. Det är bara att se på presskonferens med Abidal, Rosell och Zubi.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-09-06 13:16
DM1982/

Källan i det här fallet är Abidal så i såna fall är det han som måste vara felinformerad om vi ska gå efter ditt argument.
Barcelona Klint
2013-09-06 13:16
el Flaco - Me, Myself and I

Givetvis kan ingen med 100 procentig säkerhet säga att Abidals lön under sjukdomen finansierades via försäkringsbolaget X. Men lite logik säger väl att om inte Abidal fått sin veckovisa/månatliga ersättning som han tillsammans med Barca kommit överens om i sitt kontrakt, då hade det blivit ett jävla liv.
Barcelona DM1982
2013-09-06 13:13
@el Flaco - Me, Myself and I:


Jag försvarar inte Rosell, jag försvarar rätten till att vara källkritisk och tänka till lite.

Jag kritiserar alla i FC Barcelona när det finns fog för det, i det här fallet anser jag inte att det finns det.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-09-06 13:13
Karlsson/ Varför skulle en journalist från L'Équipe ha en sådan agenda? Och om det nu är så att Abi fick betalt av sitt försäkringsbolag, varför står det inte med i artikeln? För både Sport och MD hade säkerligen valt att ta med det i sina artiklar när de väljer att kopiera vissa delar av intervjun. Annars kanske någon vänlig själ här inne kan meddela Abi att han fick betalt av försäkringsbolaget, som vissa här inne säger. Och även om han fick det tar det inte ifrån att ledningen har uppträtt pinsamt dåligt när det gäller Abidal.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-09-06 13:12
El flaco Jag ställer mig bara frågande till om klubbar verkligen brukar betala folks lön när de är "sjukskrivna" . Jag tror det går via försäkringskassan... Men återigen, har man något sätt nekat honom fullt betalt, är det fruktansvärt respektlöst och uselt agerat. Precis som att man nekade honom en förlängning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2013-09-06 13:12
Klint: Bra sagt. Ren logik men en del här som kanske aldrig har jobbat förstår inte vad logik är. De tror att man bara slänger pengar i sjön. För övrigt tycker jag inte synd om Abidal om han så hade varit tvungen att betala ur egen ficka. Han har tjänat minst 100 miljoner kronor under sin 15 åriga elitkarriär och fått massa privilegier utöver det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2013-09-06 13:09
Det går ej lita på ledningen de har ljuget om mycket. De har sagt att de skulle förlänga Abidals kontrakt när han gjorde sin första match efter sin sjukdom. Vilket dom ej gjorde. Ledningen lovade att det skulle signa minst en till mittback. Vilket de ej heller gjorde... Jag har inget fortroende för dom här idioterna. För mycket snack för lite verkstad.
Barcelona Karlsson
2013-09-06 13:08
@el Flaco - Me, Myself and I:


Det kan ju också vara så att "journalisten" i fråga hade en agenda redan innan. Frågar då Abidal om han fick ut deg av klubben.. Abidal säger så klart nej. Sedan är det tjafset på diverse forum igång.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-09-06 13:05
DM1982/

Ni som försvarar Rosell bör inte ta ut er frustration på oss culés som har fått nog med honom, utan snarare på Abidal som är den som har gått ut och sagt att klubben inte betalade hans lön när han var sjuk. Ni kanske bör kritisera honom på samma sätt som folk kritiserade Guardiola när han beefade med Rosell. Uppenbarligen fanns det folk som ansåg att Rosell betydde mer för klubben än den tränaren som har vunnit mest titlar under sina år vid rodret.
Barcelona DM1982
2013-09-06 13:04
@Diar Shekha:


Kom in i matchen nu ffs. En del är ju helt rabiata och tar varje tillfälle att hugga på Rosell när de får chansen.
Barcelona DM1982
2013-09-06 13:02
@el Flaco - Me, Myself and I:


Ta djupa andetag och lugna ner dig en smula. Att klubben inte betalar ut lön till en spelare som är långtidsskadad är korrekt, det gör Abidals försäkringsbolag.
Barcelona Klint
2013-09-06 13:02
Det är väl självklart att klubben tecknar diverse försäkringar för att gardera sig mot kostnaden vid skador? Med största sannolikhet får Abidal ersättning från Spaniens motsvarighet till Försäkringskassan men givetvis inte så stor ersättning att det motsvarar hela hans lön. Därav användandet av försäkringar.

Tänk själv; om Barcelona pungar ut ca tre millar till Messi varje vecka och han helt plötsligt går och bryter benet och är borta, låt säga, ett år. Ska klubben då betala en kostnad på drygt 150 miljoner utan att få något för pengarna? Det hade varit idioti på hög nivå.

Sedan kan jag f.ö. tycka att Abidals avsked lämnar mycket att önska, men att tro att klubben inte fullgjort sina ekonomiska skyldigheter mot Abidal är ju ren nonsens.
Barcelona Karlsson
2013-09-06 13:01
@1.70-ligan - köp en back, tack:


Tror att nyckelorden i det inlägget är "Sägs det"
Barcelona Karlsson
2013-09-06 12:59

@Diar Shekha:


Men herregud.. Läs förklaringarna som står nedanför.
Kan man inte utföra sitt arbete så får man generellt sett inga pengar från det företag du är anställd på. M E N du går inte helt utan pengar eftersom de flesta europeiska länderna har ett hyfsat fungerande socialförsäkringssystem.. Så klirrar kronorna in därifrån.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-09-06 12:56
Rätta mig om jag har fel men betalar inte typ försäkringskassan lönen när man är sjukskriven? Å andra sidan fortsätter ju klubben att betala Tito sägs det, så om abidal fick ut mindre genom detta, är det ändå vidrigt. Han förtjänar det bästa och lite därtill. Sättet man har skött hans sjukdom och att han tvingats lämna, har inte varit värdigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-09-06 12:56
DM1982 Men Snälla du, fick inte Tito Vilanova sina pengar när han var sjuk? Fick inte David Villa sina pengar när han var skadad? Vad är det för konstigheter? Varför skriver man annars kontrakt då? Det är bara löjligt att han inte har fått sina pengar. Det är skamligt att man sparar pengar genom en SOM ÄR SJUK och har jävla cancer samtidigt som clownen går och göra deal för fantasisummor med Qatar.. Det är vidrigt! ABIDAL var sjuk i mer än ett år och det är mycket pengar. Jag tycker att han borde ta och stämma klubben, PÅ RIKTIGT!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Karlsson
2013-09-06 12:49
@El Messias:


Självklart!
När du inte kan göra ditt arbete och är sjukskriven.. Får du ut lön då?
Barcelona DM1982
2013-09-06 12:48
@NoGo™:


Precis så måste det vara, det finns försäkringar som kickar igång vid sjukfall. I det här fallet så bör rimligtvis Abidals försäkringsbolag ha betalat ut hans lön.

Förstår inte riktigt hur ni kan bli så upprörda över det, jobbar ni inte själva? Betalar ert jobb pengar om ni är sjuka eller Försäkringskassan?

Hoppa inte på Rosell om allt möjligt.
Barcelona Andresito
2013-09-06 12:48
När fan ska folk börja förstå att ALLT som skrivs om Barca inte är sant? Speciellt det negativa, precis som den förklaringen NoGo postade så uppkommer det förklaringar i efterhand. Vänta med att reagera på något i åtminstone i en dag då det oftast kommer ett rättande.

Jag tror t.ex. fortfarande inte på historien om att Messi smsade Pep för att få bort Zlatan.

Tro inte på ett skit förrän ni har ordentliga bevis. Har ni inte lärt att det Barca är en av de klubbarna som smutskastas mest av alla? Lugna er förfan
Barcelona NoGo™
2013-09-06 12:44
note: an out-of-context "barcelona didn't pay my salary" quote from abidal is being spread, as with all sick/injured players, assurance pays
Barcelona El Messias
2013-09-06 12:44
@karlsson. Tror du David villa gick utan lön när han bröt benet? Eller Puyol går utan lön nu. Det ledningen gjorde med Abidal äcklar mig. Hade han vart spansk eller katalan de hade behandlat honom på ett annat sätt, punkt slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-09-06 12:13
Detta är fan en skandal. Det är illa nog för att kräva Rosells avgång. Men han måste ha de katalanska mediernas pungkulor i ett järngrepp för än så länge har han fått lov att komma undan med allt möjligt.

Först det med Guardiola där både MD och Sport kastade skit mot klubbens mest framgångsrikaste tränare genom tiderna bara för att man ville rövslicka han som sitter i maktpositionen.

Sen Valdés när han valde att inte förnya sitt kontrakt. Sport skrev då på sin förstasida något i stil med "Valdés lämnar Barça i sticket". Det var uppenbart att ledningen försökte starta en kampanj mot katalanen, men när fansen ställde sig på spelarens sida och skanderade hans namn i flera hemmamatcher var tidningen tvungen att backa ner i sin hetskampanj.

Och nu det här med Abidal, vilket är det vidrigaste jag någonsin varit med om. Bara det att man inte förlängde med fransmannen efter att ha gått ut offentligt med att man skulle göra det är illa nog. Och även under hans rehabilitering utnyttjade klubben honom i flera evenemang med barn som hade cancer för att försöka sälja bilden av sig själva som godhjärtade människor. Nu sprack hela den image-bubblan, men trots det är det ingen har ställt Rosell och hans pinsamma junta till svars.

Jag hoppas verkligen att mer än en socio höjer rösten i nästa medlemsförsamling. Det gör ont att se klubben styras av ett gäng idioter, klubben man älskar över allt annat. Om det får lov att fortsätta så här lär Rosell överträffa Gaspart i antal fails.
Barcelona Karlsson
2013-09-06 12:12
@petersays:


Abidal var under tiden anställd av klubben, han var sjuk och kunde inte utföra sitt arbete och därför fick han ingen ersättning av klubben. Det innebär inte att han gick utan pengar under tiden, utan fick pengar av myndighet motsvarande vår försäkringskassa (Seguridad Social)
Fotbollsspelare bör väl gå under dessa regler precis som alla andra.
Annons: