/spanien/barcelona/forum/7106.aspx/spanien/barcelona/forum/7106.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Júnior - Culé hasta la muerte
2013-07-20 13:17
LionelMessi10 Nu vet jag inte den exakta summan på de skulder vi har men jag vill bara säga den mest avgörande faktorn är inte att vi har skulder utan att vi inte går back varje år. Det spelar inte så stor roll om man har skulder såvida man inte går åt fel riktigt. I dagens Barcelona så vet jag att vi inte går back (kan leta efter källor om ni vill). Det finns nog inte en enda klubb i Europa för tillfället som inte har några skulder. Vi individer har också skulder, tänk dig de som köper en bostadsrätt eller en villa här i Sverige, man får direkt en skuld på över två miljoner eller vad det nu har kostat honom/henne, men det viktigaste är att man kan lyckas betala av denna skuld successivt varje månad eller år. Det jag försöker säga är att vi inte kommer har några problem med våra skulder såvida vi inte börjar gå för lite plus eller t.o.m går back under årsredovisningen. Messi kommer med andra ord inte vara något ekonomiskt problem för Barcelona om inte den dagen kommer och vi får hoppas att den aldrig gör det helller.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-07-20 13:16
Men vafan... om Lucho ska ta över vill jag ju ha Rubi som hans assisterande. Annars tycker jag, eller rättare sagt tror jag, nästan att Martino hade kunnat vara en bra lösning. Känner inte till honom så värst väl, men han ska tydligen ha gjort det riktigt bra i sydamerika. Både med Paraguays landslag och sedan med Newells. Det är flera lag i Spanien som vill ha honom
Barcelona fiskfot
2013-07-20 13:12
Min personliga åsikt är att Frank deboer hade vart det bästa alternativet som tränare till bästa säsong. Dels spelar Ajax ett liknande spel dessutom så har han varit i vår klubb som spelare under en period så han vet hur det funkar runt klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 13:08
Ride_The_Big_One/

Även om jag hade velat se Lucho som Titos ersättare har jag ytterst svårt att se honom bryta sitt kontrakt och ännu mer efter att klubben har värvat och lånat in spelare som han förmodligen har bett om, som t.ex. Rafinha. Så jag sitter inte uppe och hoppas på honom, tyvärr.

Jag vet väldigt lite om Villas-Boas och därför har jag inte spekulerat kring honom. Men med tanke på omständigheterna tycker jag inte det vore fel om klubben bryter mot normen och betalar ut en tränares klausul, om man skulle välja en tränare som redan är upptagen.

Det jag befarar är att jag har noll förtroende överhuvudtaget för individerna som ska fatta det här kritiska beslutet.
Barcelona barca!54
2013-07-20 13:03
Barcelona would give Celta the chance to sign Barcelona assistant coach Rubi as their new coach. [tv3]
Expand
barcastuff ?@barcastuff 2m

Barcelona have chosen Celta coach and former Barcelona player Luis Enrique (43) as successor of Vilanova. He has a 3M buyout fee. [tv3]
Barcelona Andresito
2013-07-20 12:53
LionelMessi10

Det stämmer inte. Det måste gå vääääldigt långt för att Barca ska vara TVUNGNA att sälja Messi.
Oroa dig inte, Messi kommer spela i Barca tills han ruttnar, och sedan avsluta sin karriär i Argentina.

Tack och lov för Messis lojalitet och klubbkärlek, sånt är sällsynt i dagens fotboll
Barcelona LionelMessi10
2013-07-20 12:48
Barcelona hade väldigt många ekonomi skulder innan Neymar kom till klubben. Efter att han skrivit på, så hade Barcelona ÄNNU större skuld! Nu när ekonomin är så låg i Barcelona, så funderar de på att sälja argentinaren till Manchester City, PSG eller Monaco där alla tre klubbarna är villiga att betala utköpsklasulen och buda för argentinaren. Detta låter som inget Messi skulle göra, men om Barcelonas ekonomi blir sämre så kan de endå inte ha kvar Messi.

Med tanke på att Barcelona också sålt Thiago, så har de fått in lite i alla fall. Barcelona har inga andra val än att sälja Leo eller att sänka hans lön som han själv inte är med på.... läste det här på fejjan fc barcelona sverige... vettefan om detta stämmer! men om det gör det.. så är allt ROSELLS FEL! ! fyfan om det här stämmer
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-07-20 12:47
el Flaco - Me, Myself and I Jag vet inte tillräckligt om Rubi för att uttala mig hurvidar han är passande som huvudtränare, men det lilla jag vet känns assisterande rollen som en bra roll för honom. Tränare som jag tror hade lyft laget med att stärka modellen och få ut det bästa ur laget: Andre villas-Boas(tar med sig Vertonghen) Marcelo Bielsa(tar med sig en nypa loco) Michael Laudrup(tar med sig crujff magic) Med tanke på att Laudrup signerat ett nytt kontrakt bör inte han ses som en realistisk efterträdare egentligen men dem andra två hade jag velat komma in med frisk fläkt och styra oss tillbaka till tronen där vi hör hemma! Hyser stor respekt för Lucho, men det är inte hans tid än och vi är inte i någon position att chansa känner jag.
Barcelona Occi
2013-07-20 12:28
Lucho hade varit den perfekta ersättaren. Hans filosofi är i princip densamma som vi haft senaste 5 åren. Varför förstöra något så vackert som vi byggt upp senaste åren? Tror knappast Bielsa eller någon annan kommer hit för att spela tiki taka när de har sina egna filosofier och spelidéer. Nu kommer ju inte Lucho komma tyvärr men isåfall ser jag gärna Rubi som förstatränaren.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-07-20 12:19
Visst är det en bra grej att en tränare känner till klubben, det visar ju både perioderna med Cruyff och Pep. Samtidigt kan det vara läge för helt nytt blod att komma in, någon som ser saker med andra ögon.

Jag kan ibland få känslan att vi inte utvecklats varken som klubb eller individuellt på senare tid. Jag menar inte att man ska sluta tro på själva modellen, men den kan behöva vridas och vändas på ibland för att upptäcka nya möjligheter.

Jag hade helst velat se AVB som ny tränare, det är en tränare som spelar offensivt men som har tydliga idéer även defensivt. Klausul eller inte, nu gäller det att säkra framtiden såväl kortsiktigt som långsiktigt.

Spelarna kräver en uttalad ledare så att inte omklädningsrummet tas över av 87-orna. En underpresterande back, en vilsen mittfältare och en tyst anfallare är kanske inte vad dagens Barcelona behöver. In med en ledare med pondus tack. Men inte en Bielsa som är för mycket för en familj som los blaugrana.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 12:16
Ride_The_Big_One/

Delvis för att han har en bra insikt i klubben, har filosofin och kan plocka fram järnhanden när det behövs. Luis Enrique uppfyller många kriterier i mitt tycke. Den enda han saknar, och det är förvisso väldigt viktigt, är erfarenhet från en toppklubb eller t.o.m. en bra klubb i de bästa ligorna. Sejouren i Roma var inte den bästa.

Sen så vet jag inte vilken etablerad tränare som är tillgänglig och som hade kunnat passa i Barça. Om Bielsa har jag redan skrivit vad jag tycker och Heynckes ser jag inte som ett realistiskt alternativ. Vilka namn hade du tänkt dig?
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-07-20 12:00
el Flaco - Me, Myself and I

Varför hade du valt Lucho före någon annan mer etablerad tränare?
Nyfiken :)
Barcelona FCBlaugrana
2013-07-20 11:55
Officiellt att Eric Abidal kommer att vara AS Monacos lagkapten denna säsong.

Fantastiskt.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 11:54
Laudrup har gjort det ganska bra med begränsade resurser och har spelat under Cruyyfs ledning och har säkert lärt sig ett och annat, även om deras tid i Barça inte fick det lyckligaste slutet. Jag hade inte varit negativt inställd om han hade fått jobbet men han skrev också nyligen på för Swansea och Barça har aldrig tidigare köpt ut en tränare från sitt kontrakt. Och hade vi valt att göra det hade jag nog hellre valt Lucho före dansken.
Barcelona Rambla~
2013-07-20 11:46
Laudrup lär också ha en klausul i sitt kontrakt,. Ska vi gissa på minst €5m? Barça är inte klubben som löser ut tränares klausuler. Det gör klubbar som Chelsea, PSG och Madrid. Ja de klubbarna bryr sig inte om så klausulerna ligger på €10-15m. Jag kan inte se Barça göra det. Det jag är mest rädd för är att man väljer en "in the house"-lösning och låter Eusebio köra en säsong. Det känns typiskt Rosell.
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2013-07-20 11:32
el Flaco

Vad tror du om Laudrup då?
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 11:30
Håller med Rambla om hans tankar gällande Bielsa och Oscar García. Räknar också ut dessa två herrar pga deras nära relation med Guardiola och cruyffistiska filosofi. García fick ju inte ens chansen att ta över B-laget så han finns nog absolut inte med i ekvationen, plus att han nyligen skrev på för Brigthon. Bielsa är en personlig favorit men jag kan inte se honom och Rosell komma överens om något. Alltför olika personligheter f mitt tycke och även om jag gillar el Loco tror jag inte det hade funkat i praktiken med hans galna och intensiva tränarmetoder.

Tror inte heller att Lucho Enrique kommer att bryta sitt kontrakt med Celta. Läste dock att han har en tre miljoners utköpsklausul i sitt kontrakt. Annars ser jag ingen klockren ersättare till Tito. Inte den enklaste uppgiften med tanke på omständigheterna och den nye tränaren måste dessutom kunna arbeta med resten av staben som redan finns och det är aldrig enkelt att jobba med helt nya människor.

Detta är utan tvekan den största utmaningen som Rosell, Bartomeu och Zubi har ställts inför. Guardiola fick man ärva från Laporta, Tito fanns redan i klubben när han fick ta över efter Pep, men nu måste man välja någon helt ny och outsider. Den man väljer kommer definiera riktningen som klubben kommer ta de närmsta åren.

Barcelona Krabban94
2013-07-20 11:02
All respekt till Rubi o Roura, men ser hellre en mer erfaren tränare, pga det som hände i början av året.. Fine Roura hade inte tid att förbereda sig men för att undvika det ser jag hellre att man tar in en helt ny tränare!

Anims Tito!
Barcelona påfågeln
2013-07-20 11:01
Kaoset som skulle följa Bielsa kanske skulle vara kul. Lite annorlunda. Köp in en stjärna också som det kan skära sig med så vi slipper ha en utfryst Neymar, Fabregas osv... Fabregas är väl den med sämst moral, så antar att det skulle bli han. Helt plötsligt kanske Jona dos Santos skulle starta, på ren vilja :)

Kanske man bara borde fråga Messi vem han vill tränas av... Och kanske är det det man gjort med Martino. Konspirationer :)
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-07-20 10:35
In med Bielsa en säsong och fixa Jurgen Klopp till nästa säsong. Jag vill inte höra talas om någon solbränd strandraggare från Brasilien men med Rosell som president känns det hopplöst ;( Anledningen att jag vill ha Bielsa är att han kan få spelarna att fokusera på annat än Tito, Bielsa är dessutom en tränare som kan modulera med Barcelonas Tiki Taka utan att helt ändra spelsystem.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-07-20 10:21
@Rambla~:


Marca it is!
Håller med dig angående Enrique, alltså fan, det känns elakt att säga så, men detta kom för sent. Det hade varit enklare att finna en efterträdare för en månad sedan. Det blir säkert Rubi... eller om man lyckas övertala en gammal räv som Heynckes att styra skutan ett år, för att sedan ta in en långsiktig lösning efter det.
Barcelona Rambla~
2013-07-20 10:20
Skönt att Big Phil Scolari är upptagen annars vet vi vem Sandrusco hade gått efter. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-07-20 10:17
Känner man Lucho rätt så är han inte en man som överger ett lag mitt i ett nytt projekt när han dessutom precis blivit utnämnd till jobbet, även om det är Barça som kallar. Martino var den som tränade Paraguay när de mötte Spanien i kvartsfinalen i Sydafrika-Vm. Det var nära Spanien åkte ut där. Han verkar vara en tränare om spelar väldigt tajt försvarsspel. Han känns verkligen inte som en barçatränare. Han kan säkert göra ett bra jobb trots det, blir säkert en hel del disciplin vilket inte alls skulle skada. Vem har grävt fram honom? Jag gissar på Marca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-07-20 10:14
Enrique är det bästa alternativet helt klart, enligt mig. Men det känns bara så fel att ta honom från Celta där han har fått halva hans gamla Barca B att jobba med. Fontas, Rafinha, Nolito... det känns både fel och osannolikt att han ska lämna detta som sagt. Men vi får se!
Barcelona CuleForLife!
2013-07-20 09:56
Bielsa är en urkraft! Om det är någon som kan få igång ett lag så är det han. Han är extremt målmedveten! Jag hoppas Barca anställer honom.

Men det viktiga är förstås att Tito blir fri från sin sjukdom, tråkigt att det skulle bli så här, han fick aldrig riktigt chansen känns det som på grund av sin sjukdom.
Barcelona barca_joe
2013-07-20 09:55
Tata Martino och Luis Enrique skrivs det om. Tata känns bara fel men blir det han stödjer jag honom! Personligen vill jag ha Bielsa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pulga Bionica
2013-07-20 09:30
Det som slår mig här är okunskapen vad gäller Marcelo Bielsa. Vet ni överhuvudtaget varför han kallas "el loco" galningen? Det är på grund av hans passion för sporten, Bielsa lever fotboll, andas och tänker fotboll. När han var tränare för det chilenska landslaget så bodde han i ett rum där han studerade motståndare, nötte taktiska upplägg, planerade. Det här är en tränare som inte gör något annat än ger allt för fotbollen. Hans defensiva upplägg har fått Pep att så fascinerad att han valt att studera Bielsa. Sedan att han kanske inte är den sociala sociopaten A la Mourinho. Men en hängiven tränare behöver inte stå i strålkastarljuset, minns Pep. Jag anser inte att Marcelo Bielsa är den mest optimala tränaren för oss men att säga att han är usel och okunnig är fel. Den mannen är nog den mest underskattade tränaren just nu. Han är varken dyr eller svår att ha att göra med, dessutom skulle han kunna få igång laget igen, det vi saknade förra året. Det kollektiva, VI mot alla. Den gemensamma välfärden ska komma i första hand, oavsett namn, position, tröjnummer status. Visca Barca! Blir det Bielsa, ge honom en chans, oavsett vem som utses så utvärdera efter en säsong, inte innan. Vi är stolta, vi är cules, inga madridistas som byter tränare mitt under säsongen för att vi kräver ditten och datten. Vi kan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messinr1
2013-07-20 09:25
Fattar inte var ni fått för er att heyncks har sabbatsår, han är 68 eller 69 år och har gått i pension!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona PIQUE=KING
2013-07-20 09:19
Längtar så mycket tills säsongen börjar!!!
Barcelona CuleForLife!
2013-07-20 09:15
Bielsa skulle vara perfekt över två säsonger, Alba, Sanchez, Alves, Pedro känns som hans typ av spelare också! Men över längre tid är Laudrup eller De Boer dom givna alternativen!
Annons: