/spanien/barcelona/forum/7068.aspx/spanien/barcelona/forum/7068.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rooonney___
2013-07-26 07:29
@Blaugrana91:


Tror inte heller Fabregas kommer och intresset kanske inte ens är på riktigt. Kan lika bra vara ett sätt att skifta fokus från rooney affären.
Nu kommer jag troligtvis starta ett upplopp här, men du är trött på hur United beter sig i en transfer? Snälla, ni har spelare som springer ut och snackar i media stup i kvarten. Ni skapade världens häxjakt kring Cesc. Har för mig att Arsenal inte va så sugna på att sälja precis som ni är. Inte hindrade det er, så sluta lek moralpolis bara för att det är "tvärtom" den här gången.
Barcelona Andresito
2013-07-26 02:52
@The Octopus of Badia:


Roura hade ju en roll innan han blev assisterande, han lär gå tillbaka till att analysera motståndare som han gjorde när Pep var tränare.

---------------------------

Cescs klausul innebär väl att Arsenal när som helst får köpa honom för 29m? Även om United lägger bud på 90m så kan alltså Arsenal köpa honom för en tredjedel av Uniteds bud, förutsatt att Cesc vill gå. Så har jag förstått det som..
Barcelona Capilito
2013-07-26 01:32
@Gabriel:

Det blir svårt o förbättra det när han kör "distans" träning.(se länktips). Springer du längre sträcker tappar du snabbhet, iom du vänjer dina muskelfibrer o hålla samma tempo. Trodde det var bara Sverige som var efter i "rätt" träning, men tydligen har jag fel.
Barcelona Gabriel
2013-07-26 01:15
zick9 Snälla, för att undvika missförstånd, läs tydligare. "Allt sånt går att träna upp". Notera ordet "sånt", som i de egenskaperna jag pratade om. Ingen har påstått att Pedro kan lära sig dribbla som Messi. Godnatt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2013-07-26 01:08
@Gabriel:


Nej, allt går inte att träna upp. Tror du att Pedro kan lära sig att dribbla lika bra som Messi eller?
Barcelona The Octopus of Badia
2013-07-26 00:55
Current assistant coach Rubi will become one of the two assistants of new Barcelona coach Gerardo Martino. [mundo deportivo]

Betyder det att Roura drar? Altimira lär väl lämna han med i sådana fall.
Barcelona Gabriel
2013-07-26 00:52
Det som är bra med Cesc är hans sista avgörande passning, det är världsklass. Personligen tror jag att han och Neymar kommer att ha många fina moment tillsammans under säsongen, just a feeling. Däremot MÅSTE han bli bättre när det kommer till själva spelet, han behöver jobba på sin speed (ja den kan man träna upp), hans explosivitet och hans agility. Kolla på spelare som Messi, Xavi, Iniesta, ja även Thiago som dock försvunnit nu. De har alla den där överdrivna tekniken, och finessen i deras rörelser och bolltouch - det är sånt jag eftersträvar hos även Fabregas. Och jag köper inte att han inte kan och aldrig kommer att kunna, då får han träna på det, allt sånt går att träna upp.

Om jag hade varit Cescs polare hade jag tvingat honom till en tidig försäsongsträning med mig, MMA-style. Bara träning med explosivitet, det hade varit bra för honom.
Barcelona Gabriel
2013-07-26 00:38
Blaugrana91

Det låter mycket mera vettigt och trovärdigt. Hur som helst är det irrelevant då han inte kommer att lämna, det var bara jag som ville veta huruvida det stämde eller inte. Tror precis som dig och Rambla att det här bara är en taktik för att få united supportrarna nöjda.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-26 00:34
Gabriel Jag tror att det är fel gällande att Arsenal får hälften av en ev. transfersumma vid en försäljning av Cesc. Något som dem Engelska tidningarna har fått för sig. Jag har för mig att Arsenal bara har första tjing. T.ex. säg att United lägger ett bud på €66M för Cesc, om vi skulle vilja acceptera det måste vi först då höra med Arsenal om dem vill matcha det. Så har jag förstått att det ligger till.
Barcelona Gabriel
2013-07-26 00:29
Varför skulle Barça ens lyssna på bud på Cesc för 35 miljoner euro? Om de på fullaste allvar vill få lite uppmärksamhet gällande deras bud så får de lägga upp 55-60M€ minst. Sen vet jag inte om det stämmer att Arsenal hade fått hälften av summan vid en försäljning, isånnafall får de lägga en jävligt saftig summa för att de ska gynna oss rent ekonomiskt. Är det någon som har koll på ifall Arsenal verkligen får hälften av summan som kan bekräfta det?

Cesc kommer inte att gå. Klubben har precis gjort sig av med Thiago, aldrig att man släpper Cesc samma sommar. Dessutom vill Cesc vara kvar och klubben vill ha kvar Cesc. Han är i sin hemstad, han har sin familj i Barcelona och han spelar med alla sina närmsta vänner. Lycka till med att övertala honom att lämna.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-26 00:24
Stör mig på United och främst den här Moyes...Riktigt jävla pinsam.

Att dem envisas med att fortsätta lägga bud på Cesc trots att Barca gått ut och sagt att han är osäljbar.
Visst hade varit en sak om Cesc inte ville vara kvar, men det vill han. Vilket Tito bekräftade på sin sista PK.

Sen Moyes kommentarer om Cesc "ongoing" ja men visst...
Tror precis som Rambla sa (Tror jag) att han säger detta enbart för att Uniteds fans ska tro att dem jobbar stenhårt på en affär, bara för att ursäkta deras usla Silly Season. Sen i slutändan kan dem skylla på att spelaren var för dyr eller något i den stilen.

Att sen alla dessa patetiska Brittiska skittidningar ska komma med rubriker som "According to a source Close to Barcelona" eller "According to Cesc´s friends"...

Men vi låter Unitedfansen få drömma lite, blir kul att se deras reaktioner sen när dem inser att Cesc inte kommer gå till dem.
Barcelona LionelMessi10
2013-07-26 00:20
varför säger det till mig att fab kommer sticka? .. han får fan inte dra .. vi har redan förlorat thiago.. truppen blir fan tunnare och tunnare! fan är det som händer!
Barcelona Gabriel
2013-07-26 00:14
Blaugrana91 Jasså? Haha lol åt det där failet isånnafall. Hoppas det du har hört stämmer. Det jag menar är att våran ledning är dumma i huvet. Och jag pratade inte om anfallsuppsättningen.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-26 00:13
Gabriel Det jag har hört är att dem inte kommer värva någon anfallare. Och vadå lika dumma som vi är? Vad syftar du på? Vår anfallstrupp med Messi, Neymar, Sanchez, Pedro, Tello är bäst i världen.
Barcelona rANDOMhERO
2013-07-26 00:10
Barcelona midfielder Cesc Fabregas (26) has told friends in England that he wants to join English club Manchester United. [daily mail]
Barcelona Gabriel
2013-07-26 00:07
Har en känsla att Madrid kommer att gå all in på Luis Suarez. De har fått bra betalt för korpenspelarna Albion och Callejon, samt ett grovt överpris på Higuain. Skulle inte förvåna mig om de använder de pengarna till att buda på Luis Suarez. Finns inte en chans att Madrid nöjer sig med de anfallarna de har i truppen, tyvärr, de är inte lika dumma som vi är.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-26 00:03
LionelMessi10

Hmm Real har jäkligt tunt anfall om dem inte ersätter Higuain.
Benzema, CR och? Jese? Morota? Haha tillåt mig att le. :)
Barcelona LionelMessi10
2013-07-26 00:00
Benzema: "Real Madrid behöver inte ersätta Higuain"

Han är ärlig att han vill ha en startplats...
Barcelona Blaugrana91
2013-07-25 23:59
Även om det är störande ifall klubben inte ens försökte övertala Thiago att stanna så känns det "äckligt" om en 22 årig spelare ska börja gnälla och klubben då ska erbjuda någon form av kontraktförlängning som i sig också innebär lönehöjning.

Barca ska absolut inte vika sig för EN spelare. Den här klubben är bra mycket större än så.

Sen stör jag mig på det här med att han gnäller på att han inte känner sig viktig...Jösses.
Han spelar i världens just nu största klubb, har säkert en jävligt hög lön som det är, är bara 22 och hans tid skulle komma. ÄNDÅ har man mage att gnälla på småsaker. Nej fy..

Vidare vet vi inte heller om det nu var så att Thiago ställde någon form av ultimatum till klubben och att det var därför man inte försökte övertala honom.
En 22 årig spelare med storhetsvansinne är ingen man ska vika sig för som sagt.

Mazinho (father Thiago): "He wanted to be a starter and at Barça it was impossible because he competed with the best in the world." [lx]

Som ni ser här, Thiago ville alltså vara startspelare i en klubb som har världens bästa mittfältare i laget. Nog för att killen är grym och har en lysande framtid, men han är ingen startspelare IDAG...Hade han haft lite tålamod så hade han absolut varit det längre fram.

Om hans ultimatum då för att stanna i Barca var att han skulle vara startspelare före Xavi/Iniesta då är det lika bra att han drog. Hade jag varit i Barcas ledning hade jag inte heller försökt övertala honom för isåfall hade man bara ljugit.

Detta bör vissa tänka på som skyller allt på klubben men inte för en sekund faktiskt kan inse att Thiago är en snorvalp med storhetsvansinne och brist på tålamod.

Något som kännetecknar La Masia och våra egna spelare är tålamod och detta har inte Thiago. Men det är hans förlust.
Xavi fick ett erbjudande från Milan, han hade Pep framför sig och övervägde att lämna. Men han hade tålamod och se var han är idag. Något att tänka på.

Barcelona 1.70-ligan - Tika Tata
2013-07-25 23:40
Jag förnekar inte att det vore bedrövligt om klubben ignorerat Thiago ifall dennes förstaval var att stanna i Barca. Dock sa hans farsa häromdan att Thiago ville lämna för att få spela mer. Och ingen spelare kan sätta sådana ultimatum för att man ska stanna. Sen kan jag faktiskt förstå att Fabregas går före i hierarkin. Än så länge är det en bättre spelare i grunden och jag minns fortfarande hans höst/tidiga vinter då han var helt magisk. Att han inte nådde samma nivå under våren är en annan sak, men om sanningen ska fram var inte heller Thiago alltid briljant när han fick chansen. Det är jättetråkigt att en sån stor talang lämnar men man ska nog vara försiktig med att hitta en syndabock. Det kommer nya uppgifter/citat i media varje vecka och ofta säger de emot varandra. Saker och ting kunde säkert ha skötts snyggare, det tror jag också... Men frågan är om det hade hjälpt ändå när konkurrenssituationen på barcas mittfält är som den är, och Pep ville ha honom till varje pris till sitt Bayern. Kanske öppnar sig en dörr tillbaka en vacker dag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-07-25 23:39
@Rambla~:


Håller man, man har hållit på med sådana sandlådefasoner så länge jag kan minnas. Det är rent ut sagt skittråkigt. När Laporta först tog över så trodde man ju verkligen att det skulle ändras, men sen började hela den här röran med Laporta vs Rosell och nu sitter vi här men spelare och ledare som lämnar klubben titt som tätt.

Laporta har många fel och jag är inte säker på att jag vill ha tillbaka honom i klubben men jag tror aldrig han hade behandlat Abidal på ett sådant skamligt sätt och han hade nog aldrig skitit så hårt i en supertalang som Thiago. Rosell är väldigt mycket mer efter att fixa sina egna spelare som Neymar till klubben och verkar tyvärr skita i många andra.

Barcelona Rambla~
2013-07-25 23:21
Det är ibland förbannat irriterande att klubben man fastnade för ska styras så mycket av politiska beslut istället för att koncentrera sig på det sportsliga. Presidenter, ex-presidenter ock klubblegender i ständiga osämjor och ständiga kontroverser. Det samma sker ju allt som oftast även i Madrid fast det angår ju inte oss. Att det alltid måste storma i dessa två stora klubbar som båda är medlemsägda. Barça är ju sin egen största fiende. Alltid ställer man till det på ett eller annat sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2013-07-25 23:17
Tycker många här inne är lite väl hårda mot Fabregas. Han har gjort många direkta matchvinnande insatser i sin karriär. Att man inte får ut 100 procent av honom i Barcelona är inte hans fel utan snarare ledningen och tränarstabens "fel". Jag har inget emot att ha honom i laget och jag tror att han till sist kommer finna sin plats ordentligt. Han har fått en väldigt konstigt sits i laget, eftersom laget är så besatt av bollinnehav och Xavi är perfekt för detta. Fabregas är inte som klippt och skuren för den rollen och i "falsk 9a" rollen så har vi givetvis messi. Enda positionen han har kvar att konkurrera om då är Iniestas. Att komma in i ett lag och känna att man har förtroende är otroligt viktigt.. Det är ingen lätt sits han har just nu, tills dess att vi eventuellt ändrar spelsätt lite och Xavi lägger skorna på hyllan. Thiagos kommentarer får mitt blod att koka. BRA att du gick och jag önskar dig allt gott. Det är inte ditt fel att ledningen inte såg din potential.
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-07-25 23:14
Tack Rosell och Zubi gå och köp några medelmåttiga backar och Benfodil från inter som mittfältare. "I wanted to feel valued," Thiago revealed to Rac1 on Thursday. "I wanted to leave and the club didn't do anything to make me stay. "They knew I wanted to leave, but nobody from the club got in contact to [try to] persuade me to stay. In any case, you can't dwell on the past - it's better to look to the future. During the summer I had a lot of patience, I was waiting and waiting [for Barca to make an offer] but there comes a [stopping] point. "I would never close the door on Barca though - the club gave me so much."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-07-25 23:07
@Rambla~:


Ja, det har ju aldrig varit det sportsliga som gjort att Cesc gått före Thiago, det är en sak som är säker. Rosell eller Laporta, har det alltid funnits en osund besatthet att hämta hem den förlorade sonen och få honom att lyckas oavsett vad priset blir, sportsligt och ekonomiskt.
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-07-25 23:03
@Barcelonistas:


Återigen, hur många stormatcher har han startat och är det tillräckligt för att göra rn bedömning av hans generella prestationer i toppmatcher? Hur bra var exempelvis Iniesta och Xavi i sina första få toppmatcher? Cesc har däremot, precis som du påpekat, gång efter annan visat att han är en choker av stora mått.
Barcelona Rambla~
2013-07-25 23:01
Jag har läst runt lite och många som följer Barça är av den uppfattningen att ledningen och då med Rosell i spetsen hela tiden har velat sälja Thiago. Det förklarar tex varför ingen från klubben har hört av sig, enligt Thiago, och försökt övertala honom att stanna. Inget nytt kontraktsförslag. Rosell sa ju själv senast i förra veckan att han endast frågade Thiago om han ville lämna och ingenting annat. Ju mer man tänker på det så verkar det rimligt. Cesc är Rosells värvning, det ligger en del prestige i det. Kontraktet och klausulen sen? Vem vet, det kanske man själv sett till att medvetet "klantat" till? De fick ju trots allt €25m för honom till slut och det hade de varit nöjda med innan Em. Dessutom, Mazinho är nog inte den roligaste att ha och göra med. Vad tror du tarrak, är jag något på spåren? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2013-07-25 22:55
Tarrak - inte många men dom få som han spelade så hade han problem. Inte bara föra säsongen men även under Pep så hade han det här problemet. Thiago hade förmågan ibland att kladda lite väll extra på bollen, vilket ibland ochså resulterade i att han tappade bollen till motståndarna som ställde om snabbt. Han var inte tillräckligt mogen i sitt spel, och den sista utvecklingen kunde han inte få i Barca, helt ärligt detta var det bästa som kunde hända Thiago. Rambla - allt det du säger stämmer bra, Pep och Tito har kört sönder Xavi tyvärr. Men jag tror Xavi kan komma tillbaka till sin normala nivå, enligt mig är han långt ifrån slut. Hoppas Tata tar de lugnt med Xavi så han hinner att bli frisk så har man han 100 inför stor matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-07-25 22:46
@B-Guden:


Du är medveten om att Thiago var skadad i runt två månader?
Barcelona Rambla~
2013-07-25 22:41
Barcelonistas Det beror troligtvis lite på åldern, naturligt att man blir lite segare på ålderns höst. Fast främst beror det på att Pep och Tito nästan har kört slut på honom, speciellt Tito. Han spelas helt enkelt för mycket och även när han inte är helt frisk. Xavi är så viktig i vårt spelsystem att man inte vågar vara utan honom, kan jag tycka. Spela på smärtlindrande kan knappast vara optimalt för en spelare i hans ålder. Nä, låt honom vila lite oftare, våga spela utan honom i flera matcher än tidigare. Det måste man ändå lära sig förr eller senare då han lägger av en vacker dag. Då har han säkert minst 2-3 säsonger kvar i sig i barçatröjan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: