/spanien/barcelona/forum/704.aspx/spanien/barcelona/forum/704.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Tiki-Taka
2016-12-01 14:41
Jag säger bara....rensa truppen till nästa gång! Ut med Paco, A.Gomes, Turan, Vidal, Mathieu och Digne. Dessa sex spelare tillför inget till spelet...ut med all dökött! Vilka tre floppspelare Barca värvade...istället för Digne kunde man satsat på Grimaldo....istället för Paco ---- Munir och för Gomes----- Alena........istället har vi alltså slängt bort 35 + 30 + 16 = 81 fucking miljoner euro på struntspelare, när vi istället kunde ha satsat på den egna akademin!! Jävla piss styrelse!

Du har precis kommit tillbaka efter en längre avstängning. Då kan man tycka att du borde bättrat på språkbruket. Men icke. Varning!
/mod
Barcelona drush
2016-12-01 13:59
Jag skriver sällan i forumet för oftast har mina åsikter uttrycks liknande av nån annan och jag skippar att uttrycka besvikelse/ilska efter dåliga matcher.
Detta kommer bli ett undan men förhoppningsvis kommer min analys att kompensera för gnället.

Sett till hela säsongen tycker jag spelet har saknat stabilitet och kontinuitet, speciellt dem senaste veckorna. Det är svårt att veta vilket Barca man kommer få se då det även kan skifta i halvlek (ex vs Sevilla). Nu senast mot Real Sociedad var nog det sämsta jag sett oss prestera på länge och vi hade väldigt tur som fick med oss 1 poäng.

Det är svårt att sätta fingret på vad problemet är och förklaringar som "ingen motivation/kämparvilja" eller att spela plötsligt underpresterar känns ytlig och cliché. Det känns som det ligger ett större problem bakom. Vi kan börja med truppen...

Samtliga värvningar inför säsongen var, enligt mig, truppspelare/framtidshopp förutom Umtiti som borde bilda backpar med Pique istället för Masken. Gomes, Suarez och Digne håller idag för låg kvalité för vår startelva. Detta kan självklart ändras om dem utvecklas men dem har fått lite för mycket ansvar för tidigt även om man kan tycka att dem ska leva upp till kraven. Samtidigt har vi förlorat Dani Alves som trots sina brister hade en fantastisk förstående för vårat (anfalls-)spel och sina lagkamrater. Nu när Alba är skadad mest hela tiden förlorar vi en viktig aspekt av vårat anfallsspel. Bytet Munir mot Paco har jag aldrig förstått. Munir är en tillräckligt bra joker och målskytt att ha som backup (mkt bättre än Paco). Man kan argumentera för att han inte utvecklas på bänken i Barca men med 60 matcher under säsongen så får han speltid. dessutom tränar han med världens bästa spelare på högsta nivån. Nu hamnar han på bänken i Valencia.

Anfallet: Det har inte direkt skett några förändringar i vår anfallstrio. Messi, Suarez och Neymar spelar i princip som tidigare, form och kvalite skiftar självklar i olika perioder och vi har denna säsongen inte fått se dem 3 nå bra form samtidigt. De känns mindre effektiva och både Messi & Neymar kommer ofta för långt ner i banan, detta tror jag beror mycket på våra andra lagdelar. I övrigt så tycker jag Neymar är för dålig avslutare och måste utveckla sitt besluttagande för att slutligen nå upp i samma liga som Messi och kunna leda Barca.

Mittfält: Här ser jag våran största svaghet i dagens läge. Med Iniesta skadad tappar vi väldigt mkt kreativitet och variation i spelet. Man kan tycka att en spelare inte borde göra så stor skillnad då både Busquets och Rakitic är skickliga spelare men ingen av dem (inte heller Gomes lr Denis) har kapacitet för att göra det oväntade och bryta mönster. Rakitic är som bäst när han får yta och kan spela på 1-2 tillslag. Förra säsongen fick han den friheten mkt tack vare Iniesta och Alves. Varken Rakitic lr Busquets kan sätta matchtempot på samma vis som Iniesta, det är helt enkelt inte lika intelligenta spelare. Jag tycker samtidigt att Busquets har blivit alldeles för bekväm och kladdar för mkt på bollen, drar ner tempot och precis som resten av mittfältet tappat precision i passningspelet. Det är svårt att säga nånting om Denis och Gomes mer än att dem har inte lyft laget. Det vore enkelt att lägga skulden på dem men de har inte fått någon till att anpassa sig och befästa sin position. Samtidigt är konkurrensen stor och vi har Rafinha, Rakitic, Denis, Gomes, Iniesta och möjligtvis Arda på mittfältsposition. Just nu känns Rafinha som ett bra alternativ på mitten och jag tycker han ska få förtroendet vi aldrig gav hans storebror.

Backlinjen: Backlinjen såg på förhand inte så dålig ut inför säsongen. Pique/Masken/Umtiti skulle få rotera och Alba/Roberto får starta mot svårare motstånd medan Digne/Vidal agerar backup. Men med Alba skadad så tappar vi väldigt mycket i anfallsväg. Detta leder till att Neymar får möta boll felvänd vid mittplan och när vi är högre upp i banan kommer inte andravågen i from av Alba, den Messi älskar att krossa till och har lett till många mål. På andra kanten har Roberto skött det defensiva spelet bra med vissa undantag och galna bakåtpass. Offensivt känns det som han håller tillbaka, varför vet jag inte. Han har känsliga fötter och slår bra inlägg, oftast bättre än Alves, men får sällan bollen även när ytan och möjligheten finns. Det leder in till min avlutande punkt...

Tilliten: Om jag ska välja ett ord som ska symbolisera vårat bristande spel är det TILLIT. Det känns som det uppstått en spricka mellan de yngre/nya spelarna och de äldre i laget. Man vågar inte längre slå bollar till spelare som inte är 100% fria från markering. Man riskerar inte djupledsbollen eller krossen, även när läge finns. Till och med när vissa spelare är helt rena på kanterna (tex Roberto) så slås bollen oftare bakåt. Det gör vårat spel både saktare och lättläst. Om mer än hälften av våra anfall slutar med att vi rullar hem till Ter Stegen så måste vi inse att vi inte kommer vinna titlar och göra ändring. Det är heller inte något hållbart system då självförtroendet hos spelare sjunker. Vi skapar mer sällan egna lägen utan gör mål på kontringar och inviduella prestationer, precis den svagheten som Real har haft. Våran styrka har vart ett stabilt grundspel blandad med inviduell briljans och nu känns det som det håller på att falla ihop. Vad Lucho bör göra åt saken vet han bättre än mig. Min åsikt är dock att våga spela ut och släppa tyglarna på våra kanspelare. Vi kommer öppna upp ytor bakåt men dem ytorna ger vi upp frivilligt idag.

Nu är det bara att sätta sig framför teven på lördag och hålla fullhjärtat på det Barcelona vi älskar!

Barcelona Iniesta70
2016-12-01 11:44
Katalano

Ser fram emot vad du har att skriva..ta din tid , jag är ju här i skuggorna och väntar.
Man har ju själv fått koncentrera sig på kritik. Och inte i form av konstruktiv utan man gnäller mest. Men i mitt huvud så går jag runt och rabblar nån form av "hyllnings hymn" om återuppståndelsen ....
Men även om vi skulle få till det i " klassikern" så är det ju bara under falska förhoppningar , som konstgjord andning med hjälp av en respirator i form av MSN.
Och vem vill leva sitt liv i en respirator ?
Nej , vem vill tyna bort?
Man får göra som man gör med ett plåster..."Ripp it Off" , det går snabbast...
Barcelona Katalano
2016-12-01 11:04
Detta blir ett kort inlägg då jag inte haft tid att skriva här och dela med mig av mina tankar och åsikter senaste dagarna. Jag läser dock fortfarande vad ni andra skriver och både gillar och instämmer väldigt mycket i det som Iniesta70 och Bollinnehavet har skrivit. Väldigt intressant och underhållande läsning.

Inför El Classico så vågar jag verkligen inte hoppas på någonting. Jag skrev efter matchen mot La real att jag tappat mitt förtroende för Lucho och det var inte skrivet i affekt utan det står jag fast vid. Jag tycker iniesta70 satt ord på mina känslor och förväntningar på ett bra sätt. Jag kommer också att lägga mina förhoppningar till vår lilla loppa, Messi, lyckas med sin briljans och därmed lyckas få in ett mål. I övrigt ser jag en match framför mig där real kommer att vara det bättre laget med många fler målchanser.

Jag hoppas förstås att jag har fel...

Barcelona Iniesta70
2016-12-01 10:42
Trots både grus i maskineriet och grus i ögonen lyckades jag med ena ögat öppet ta mig igenom gårdagens match. Kändes ändå ganska sunt och avslappnande att utan förhoppningar eller speciella krav bara kunna sitta och "scouta" talanger som förhoppningsvis kan ta klivet upp i A-laget så småningom , i alla fall nåt A-lag... Nåja, angående motivation så behövs , tack och lov , inte Luchos hjälp med det på lördag. El Clasico i sig borde vara tillräckligt med bränsle. Det som oroar mig mest är ju att det lutar att Gomes och Rakitic än en gång ska famla runt i blindo på mitten. Men förhoppningsvis så har en ledarhund i form av Iniesta studsat tillbaka från sin skada och kanske kan samla ihop skocken och få lite struktur på mitten , i alla fall under en timme. Annars har ju stackars Rakitic i brist på både instruktioner och samarbete med övriga lagkamrater sakta börjat förvandlas till "Ivan den förskräcklige". Ännu mer "synd om" är det om Gomes , som måste undra vart han hamnat . Han ser mer och mer ut som en sämre kopia av Van Bommel , och just nu så irrar han mest omkring på mitten medans motståndarna retfullt "bollar gris" med stackarn... Jag har hoppats och hoppats på Paco..."spöket" Paco blir mer och mer blek. Det är väl det enda "spöket" som hittills inte lyckats skrämma en enda motståndare.Det enda han lyckats skrämma är ju oss Barca supportrar med ett så genomskinligt dåligt spel att inte ens motståndarna markerar honom i sitt straffområde längre. Det är nästan så att han måste be om att få bli markerad... Det är "frittfall" både spelmässigt och känslomässigt. Tyvärr så hjälper nog inte alla örfilar i världen , varken på spelare eller Lucho. Vi får nog ta och vänta ut detta virus. Det enda som egentligen hjälper mot feber är ju vila och vätska. Och det måste jag ju säga att vi alla hjälps åt att bota , både spelare och supportrar. Spelarna "vilar dig i form" medans vi supportrar hinkar vätska i form av både "ful-whiskey " och julöl ...allt för att stoppa denna feber som stiger. Men tyvärr tror jag att denna sjukdom är obotlig. Det enda botemedlet som kan dyka upp på lördag är att Messi "helar" oss ...och tänder ett hopp för oss alla cules runt om i världen. I alla fall till nästa match.....
Barcelona zigazaga
2016-12-01 10:01
Jag kommer inte bli besviken om våra spelare ger 100 % och vi förlorar. Men man måste förstå att denna match, denna el clasico betyder mer än vanligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-12-01 09:05
Carles Puyol Beast

Ska Lucho örfila spelarna? Det är väl snarare spelarna som ska örfila Lucho om det nu är någon som ska örfilas.

Om jag ska vara ärlig så kan jag inte tänka mig att det är många i laget som vill ha kvar Lucho som tränare. Vi har några rejäla vinnarskallar i laget och dom är nog varken nöjda med spelet eller att ligga 6p bakom ett Real Madrid som inte ser direkt bra ut. Att inte kunna dominera mot skitlag på hemmaplan och att inte kunna krossa Hercules på hemmaplan tror jag inte gläder många i truppen. Och när det kommer till Lucho så verkar han vara väldigt envis och enligt min åsikt lite oskön i sitt sätt att vara och jag tror inte att han är direkt lyhörd inför eventuella idéer om förändringar. Om mina spekulationer om Luchos sätt att vara så är jag inte alls förvånad över att spelarna inte når upp till över sin egna nivå.

Det vet ni själva. Om ni har en chef som har efterblivna idéer om hur ni ska göra ert jobb och dessutom inte lyssnar på er så kommer ni göra ett sämre jobb pga att eran motivation brister. Eller ni som går i skolan. Har ni en lärare som är dum i huvudet så kommer ni prestera sämre i det ämnet även om ni egentligen gillar ämnet. Och hela den här tesen är grundad på mina spekulationer om att Lucho inte är den skönaste chefen att ha att göra med. Att hans idéer är kassa vet vi redan.

Att tjäna 2 miljoner i veckan förändrar egentligen inget vad gäller professionalism. Spelarna är människor och fungerar precis som vi gör på våra arbetsplatser och skolor. Du slutar inte fungera som en människa bara för att du är multimiljonär. Är du inte motiverad så kommer du att prestera sämre, oavsett vad du tjänar. Och på en arbetsplats så är det chefens uppgift att motivera sina medarbetare. Det gör man inte genom örfilar, det gör man genom lyhördhet, engagemang, inspiration, förtroende, bra konflikthantering, tillit, bra idéer osv över tid.

Lucho har gjort sitt i Barca. Jag är starkt emot att kicka tränare mitt under säsong men hade det hänt nu så hade jag inte brytt mig så mycket. Då hade jag isåfall viljat se en interimtränare till slutet av säsongen och sedan gå efter en riktig som får en hel sommar på sig med sina förberedelser. Då hade drömmen varit Klopp, även om det är orimligt. Men alla måste ju älska Klopp. Annars hade Tuchel eller Sampaoli varit väldigt väldigt intressanta. Om nu inte Puyol eller Xavi är redo ännu, för det är egentligen dom jag går och väntar på.
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-12-01 00:32
Vi måste gå ALL IN mot Real. Vi måste satsa för att minska poängskörd och samt öka vårt självförtroende för att komma nära Real. Vinner vi på lördag så vinner vi Ligan. Kryssar vi så är ligan öppen fortfarande. Förlorar vi så är 9 poäng mkt att hämta i La Liga men då kommer vi behöva hjälp från andra klubbar och vi alla vet att vi ska inte lita på någon utan bara på oss själva. Vi har satt Real i de läget med 6 poängs försprång och det är dags att knocka Real på lördag ordentligt. Jag vill inte ha skönspel varför, det är 6 poäng som vi jagar för att minska. Jag är ute efter en sak, 3 poäng. Jag vill att Lucho örfilar spelarna och taggar spelarna till Max så dem förstår hur viktigt detta är. Jag vill se spelarna visa för en gång skull lite inställning och helst HJÄRTA. Dags att spelarna spela för vad klubben står för. Vi är här för att kämpa och vi är här för att det är var kamp. Denna striden ska bli vår och ge allt. Får vi se glöden och passionen och hjärta hos våra spelare då kommer en vinst vara så enkel. Men vi måste våga tro och laget bör ge fansen något att längta efter. Jag är så nervös men jag har en bra känsla och den tror jag starkt på. Barca vinner men det kommer bli krig lita på det. När Real har förlorat då har det oftast blivit krig. Vi ska sätta dem på plats. One club and one love well you all know. Barca heart 4 ever <3.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-01 00:29
Aleñá: "I don't think I played a great game. I'll re-watch it to correct mistakes and keep learning from the best." [via @martinezferran] Fantastisk mentalitet. Är dock rädd för hans utveckling så länge Lucho är kvar, efter vad man sett tidigare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-12-01 00:07
@Rambla~:
Lite nickövningar med publiken... Haha, jag tycker att det var kul, lite humor är bra när det blåser som värst.. Alenas mål var snyggt, bara att glömma resten. Jag hoppades på att Denis Suarez skulle ta för sig merikväll. Han gjorde en bra halvlek mot Sociedad, den enda ljusa grejen från den matchen, men Denis var bara ok idag. Tja godnatt.
Barcelona Deulofeu
2016-11-30 23:59
Xavi mål i debuten 98 i supercupen 18 bast och Alena gör samma sak i copa del rey.

Förhoppningsvis början på en fin barcakarriär.

Barcelona oocbgb
2016-11-30 23:54
[QUOTE=Rambla~]Lucho ser ut att vilja vara på en helt annan plats, ser inte vidare engagerad ut där på bänken. [/QUOTE] Han vill väl vara hemma och sova vid den här tiden, som alla fans, spelare osv.. Matcher som slutar 23:50 mitt i veckan, por que?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-11-30 23:53
Sömnig tillställning av ett väldigt b-betonat Barça. Inget upphetsande med den här matchen, brukar sällan vara det i första cupmatchen. Kul att Aleña gjorde mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-11-30 23:45
Ska man blåsa av spelet för att en spelare har fått kramp? Vi skiter väl i hans kramp, kryp av planen för fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-11-30 23:39
Lucho ser ut att vilja vara på en helt annan plats, ser inte vidare engagerad ut där på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-11-30 23:35
När det gäller Palencia så kan det vara så att Lucho helt enkelt inte gillar en viss personlighet hos spelare. Vi såg det med Grimaldo som trots att han var bäst i Barca B aldrig fick chansen. Det kanske låser sig helt i relationerna med vissa spelare? Nu spekulerar jag bara, har inte en aning om det handlar om det, gissar bara. Har heller ingen koll på hur Palencia är som person.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2016-11-30 23:33
Har alltid tyckt det är lite av en bedrift att nicka målvakten i famnen, speciellt när det är noll spelare mellan anfallaren och målvakten. Du har hela målet att nicka på, ingen stör dig.. Och du nickar bollen i famnen på målvakten, mitt i målet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2016-11-30 23:24
Nili Perdomo och Gomes påväg in. Varför envisas Lucho med Nili framför Palencia?


För övrigt, någon som kommer ihåg backen Albert Dalmau i detta Hercules? Väldigt lovande högerback som en gång i tiden spelade i våra ungdomsled. Det var ju antingen Dalmau eller Montoya man skulle satsa på då båda kom upp ungefär samtidigt. Dalmau lämnade då för Valencia har jag för mig.
Barcelona oocbgb
2016-11-30 23:23
Sett minst tio löpningar i djupled, men det kommer aldrig nån boll. Ska vi behöva ha en Xavi eller Messi på plan för att ha den delen av spelet? Känns som att varenda spelare på plan bör ju vara kapabel att slå en djupledsboll, men ändå inte..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-11-30 23:23
Nili och Gomes på väg in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-11-30 23:22
Zyzz Du tror inte Lucho mönstrar en annan startelva än den i kväll på lördag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2016-11-30 23:19
[QUOTE=DM1982]Ja, 18 år. Dominerar i b-laget men verkar som engelska lag är och rycker i honom. Hans kontrakt går ut snart, lite illavarslande. [/QUOTE] Med tanke på hur La Masia utvecklats så är väl hoppet det sista som överger en..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-11-30 23:18
Alena vars kontrakt går ut i sommar. Det är bara och hoppas att han är hard core culé. Det är flera klubbar som studerar honom rätt så intensivt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-11-30 23:18
[QUOTE=oocbgb]Hehe, tänkte precis på det.. Bra taktik det där, att testa avslut. Och kul för honom, vad är han, 18? [/QUOTE] Ja, 18 år. Dominerar i b-laget men verkar som engelska lag är och rycker i honom. Hans kontrakt går ut snart, lite illavarslande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2016-11-30 23:15
[QUOTE=DM1982]Aleña fixade avslutet. [/QUOTE] Hehe, tänkte precis på det.. Bra taktik det där, att testa avslut. Och kul för honom, vad är han, 18?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-11-30 23:14
Långskott på mål med vänster, när såg man det sist, snyggt
Barcelona Rambla~
2016-11-30 23:14
Detta Hercules ligger i nuläget 8p efter Barca B i Segunda B. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-11-30 23:14
[QUOTE=oocbgb]Ja om vi kommer till någon form av avslut så möjligen.. [/QUOTE] Aleña fixade avslutet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2016-11-30 23:14
Alena har gjort fler mål än Paco denna säsong.
Barcelona DM1982
2016-11-30 23:13
Framtidsspelare gör mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: