/spanien/barcelona/forum/7026.aspx/spanien/barcelona/forum/7026.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-21 22:48
@Júnior ´:


Det finns alltid ett problem. Märker du inte det? Aldrig att alla är nöjda.
Barcelona Júnior ´
2013-09-21 22:48
RonaldinhoGaucho! Såg nu att du hade skrivit ett inlägg till. Never mind, mitt inlägg var mer syftat på ditt tidigare inlägg. Sorry.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-09-21 22:48
junior:
hur var neymar markerad? närmsta back var 2m ifrån, messi var tvungen att finta ut 2st för o lägga fram den till pedro,

säger inte att allt ska handla om neymar men den killen kan ge så mkt åt laget och för det behöver han självfötroende, det är inte bara idag som jag sa, det har hänt flera ggr, sen är ju neymar ett bättre altenativ en pedro liksom
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-21 22:46
@RonaldinhoGaucho!:


Alla de gånger Messi faktiskt spelar Neymar då? Faller de gångerna helt bort i glömska? Då rycker man bara på axlarna kanske? Fast hittar man någon gång han väljer att spela en annan spelare, då ska det så klart kritiseras direkt och letas orsaker. Han måste ogilla Neymar? Han känner sig hotad? Kan det inte bara vara så att han helt enkelt tar ett annat beslut? Alla gånger blir det inte rätt beslut. Ingen är felfri.

I kväll gjorde han en vändning åt höger istället för att passa Neymar och satte ut bollen till Pedro som gjorde mål på den passningen. Det spelar väl ingen roll vem som gör målen?
Barcelona Júnior ´
2013-09-21 22:44
RonaldinhoGaucho! Barcelonas matcher handlar inte om att Neymar ska lägga mål eller att spelarna ska söka efter Neymar i varje anfall. Att Messi passade Pedro i det läget var rätt gjort utav honom. Han hade en Neymar som var något markerad eller Pedro att passa som var helt fri. Han valde Pedro vilket resulterade med ett mål. Jag förstår inte vad problemet är...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-21 22:42
Om ni vill att Neymar ska få en friare roll måste vi byta spelsystem. Det eller ta bort Messi. Det är de två sakerna som gäller. Spelar Neymar ute till vänster på en kant så har han också defensivt ansvar. Vem ska ta det jobbet om inte spelaren ute på kanten? Ska Busquets springa från kant till kant i sidled?

Neymar bätter i landslaget? Ja det tror fan det, han har ju en friare roll där? Hur kommer det sig? Tja, kan det bero på att Brasilien har fler mittfältare som jobbar defensivt i första hand, i bästa fall tvävägsspelare (Paulinho).

Då får vi också ändra spelsystem. Song och Busquets i mitten framför backlinjen, med Song som den som även kan gå framåt offensivt i djupled. Har vi två defensiva pjäser som hjälps åt med att täcka upp kanterna, så kan Neymar få en friare roll men då är det till priset av att antingen plocka bort en mittfältare. Xavi, Cesc eller Iniesta. Om inte det, får det bli den som springer på högerkanten, Pedro eller Alexis. Jag tror nämligen inte någon tränare i världen hade plockat ut Messi. Messi är trots allt inte Mata, han är liksom på en annan nivå. :)
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-09-21 22:38
Vi gör en halv bra match men vi har Valdes att tacka för att Valdes räddar oss hela tiden. Valdes gör sin bästa säsong i Barca på länge och han vill verkligen ge något extra nu när han ska lämna oss. Tråkigt att han ska lämna oss men vi ska vara evig tacksam till Valdes. Nu till matchen, Rayo spelar bra och dem gör det svårt för oss men vi spelar upp oss i den andra. Första halvlek var inte så bra från oss men Rayo blir mer trötta i den andra medan vi höjer oss. Lite synd att Neymar har sån oflyt men han kommer göra mål på tisdag helt klart. Jag är inget fan av Pedro men det är bra för laget att andra kliver fram och gör mål. Vill inte att vi ska bli beroende av Messi. Vi måste få igång alla våra anfallare så Messi slipper göra alla mål. Är så sjukt imponerad av Valdes som åter igen gör en sjuk match. Tack Valdes, du äger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-09-21 22:38
när neymar står rätt och bara behöver en pass för o göra mål så brukar messi inte passa, har hänt flera ggr, messi är itne untouchable så jag är itne hasse backe ba för att jag kritiserar han lite herregud..

jag snackar itne bara om idag utan det har hänt i matcherna innan också, och jag har jobbat, missade matchen idag men kollade på highlights, men de man såg kände man igen sen tidigare, nu vet jag inte hur resterande 90min
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-21 22:35
@s#:


Då tycker du kanske att de ska bänka Messi istället? För om vi pressar dig lite så kommer du säkert att tycka att det är Messi som lägger beslag på de ytorna du anser Neymar borde få? Har jag rätt?
Barcelona The Octopus of Badia
2013-09-21 22:34
Gillar att Tata är mer pragmatisk av sig och till och med anpassar spelet efter underlaget. Det kan nog behövas senare i oktober i bortamatchen på San Siro...
Barcelona Blaugrana91
2013-09-21 22:32
Montoya: "More long balls? We saw during warming up that the pitch was bad and we decided we should use the long ball more." #fcblive

Montoya: "We play the same way, we only use less passes. If we can do with 3-4 passes what we before did with 20, the better." #fcblive

Pedro: "We're combining two styles, short passes and long balls, to surprise the opponent more and to create more chances." #fcblive

Bra att man försöker hitta alternativ och kombinera dessa med tiki-takan.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2013-09-21 22:31
s#

Jag håller med dig ..
Men du får det låta som att Neymar har spelat 2 säsonger hos oss.


Som du märker så sitter inte den pånyttföda spelidén än. Låt laget får en trygg grund sen kan Tata lägga in de andra dimensionerna.

Eller vad tycker du?
Barcelona Rambla~ - Zubi, vete ya!
2013-09-21 22:29
@RonaldinhoGaucho!:


Erkänn, du är Backe in disguise?
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-09-21 22:28
Gillar era idéer att ibland spela Song och Busquets tillsammans. Har själv förespråkat det inför vissa mycket innan... Skulle även gärna se Song lite längre upp i banan ibland, han är erkänt bra i en sådan roll också. Och vi kunde må bra av lite fysik även i dessa regioner emellanåt. Vi behöver bli bättre på att utnyttja allt som Song är bra på och kan bidrags med. Det är en för bra spelare för att sitta på bänken alltför ofta och bara användas på en av de positioner han behärskar. Mera Song tack !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-09-21 22:27
@Júnior ´:


Det var jag :)
----
Fast kantspelarna är väldigt viktiga (speciellt för Barca) för vårt försvarsspel. Jag kan inte se Xavi och Iniesta försvara lika bra som exempelvis Alexis/Pedro och Neymar. Dock skulle vi säkerligen göra massa mål framåt.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2013-09-21 22:25
@RonaldinhoGaucho!:


Såg du hela matchen???


Barcelona Júnior ´
2013-09-21 22:23
Någon här nämnde förra veckan (sorry för att jag inte kommer ihåg vem) att Neymar blir alldeles för statisk på en position såpass långt ut på kanten som han gör idag. Efter några matcher spelade av brassen så kan man konstatera att detta är exakt vad som händer. Han hamnar där ute, även om han gör det väldigt bra, och man får inte ut det optimala av Neymar. Han är en riktigt målfarlig spelare som inte riktigt hamnar i de positionerna under matchens gång som man kanske hade velat att han gjort. Frågan är om man kanske hade kunnat ställa upp på följande sätt (4-1-2-1-2), dock tyvärr på bekostnad av en annan kantspelare, och samtidigt spela på ett effektivt sätt. ---------NJr----Messi-------- -------------Cesc------------- -------Iniesta---Xavi---------- --------------Busi------------- Alba--Masken--Pique--Alves -------------Valdes------------ Vad tror ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-09-21 22:22
RonaldinhoGaucho! (Barcelona) Vad pratar du om? Messi passade Neymar riktigt många gånger! Du är för rolig du
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2013-09-21 22:21
Kollar man ute i Europa så är vi den klubb som inlett överlägset bäst och detta trots ett tufft spelschema i ligan.

1. FC Barcelona 5 spelade matcher, 5 vinster. 18 gjorda mål och 4 insl, 15P

Härligt!
Barcelona s#
2013-09-21 22:21
Neymar har definitivt inte BARA otur. Han är ju på tok för isolerad. Jag hade ju hoppats på att han skulle få den friheten han behöver men icke. Ganska tråkigt faktiskt, att se ett fenomen likt Neymar bli reducerad till en sådan liten roll.

Slöseri på pengar och talang. Nu kommer ju ingen givetvis hålla med mig då han trots allt passar bra in i laget. Men det är ju inte poängen. Poängen är att han är dubbelt så bra när han spelar för landslaget.

Ska du värva spelare i den yppersta världsklassen då låter du de spela ut mer av sitt register.
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-09-21 22:20
jävligt grym vinst idag men jag kan inte sluta irritera mig på messi..

är det bara jag eller hade neymar ett guld läge vid 1-0 målet men messi valde o passa pedro istället? det är inte första gången messi inte vill passa neymar?
Barcelona LeoMessi
2013-09-21 22:18
Någon som eventuellt kan länka Highlights med Ray Hudson?:D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2013-09-21 22:15
Att Barcelona förlorar bollinnehavet efter så lång tid känns såklart lite jobbigt, men jag tycker samtidigt att det är ett sundhetstecken.

Att ha 75 % bollinnehav i matcherna när det mestadels handlar om att rulla bollen från kant till kant utan att ens försöka hota i djupled och komma till avslut är ingen särskilt underhållande fotboll, dock är det en kontrollerande fotboll som gör att laget släpper till färre målchanser.

Men för mig handlar fotboll mycket om underhållning och jag ser hellre ett rakare och mer fartfyllt Barcelona med mindre bollinnehav och fler klara målchanser. Nu är Rayo såklart ovanligt naiva och tar rejäla risker, men jag hoppas att det här är något vi kommer att se oftare när Barcelona spelar.
Barcelona Andresito
2013-09-21 22:14
En stor anledning till att Rayo lyckades störa vårt spel är på grund av deras plan, den är 3 meter kortare än Camp Nou på långsidorna, 3 meter är mycket för ett lag som Barca som utnyttjar bredden och ytorna så mycket som möjligt för att kunna dra isär ett lag.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2013-09-21 22:13
Acrobat:

Ja, Neymar är fantastisk. Utmanar alltid, kommer oftast förbi sin man och avbelastar laget.
Klart de är skadade i Puertan. Man kan inte vara frisk om man hejar på psykopater som Pepe. Lika dras till lika - inget under solen nytt. Kaljic kommer inte må bra när någon spräcker hans lilla världsbubbla. Psykiatrisk klinik akut! xD
Barcelona Blaugrana91
2013-09-21 22:13
koeman92

Barcafans är perfektionister. ;)

Idag tycker jag dock dem flesta verkar måttligt nöjda. :P
Barcelona *hjärta* Valdes flint
2013-09-21 22:13
Blaugran91

+ med dubbla pivotes kan vi skicka upp Song då och då som back up-plan. Ni vet, med lite tyngd och längd i offensiven som vi saknar för tillfället :)
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-09-21 22:12
koeman

ingen har klagat?
Barcelona koeman92
2013-09-21 22:10
Herregud vad ni klagar! Kan ni inte glädjas för aty vi vann med 4-0 på bortaplan istället? Vad är det ni vill egentligen, att det ska sluta tvåsiffrigt? Det är inga större fel på vårt spel, vi har börjat säsongen mycket bra och spelet håller på att förbättras varje match. Vem tycker ni egentligen spelar bättre än oss i dagsläget? Real? Bayern? United? Kolla på hur deras spel har sett ut hittills och jämför deras resultat med våran. Vänta till säsongen är slut och se vad vi uppnår. När den är slut, varsågoda och döm bra ni vill.
Barcelona Blaugrana91
2013-09-21 22:10
Om man ska sammanfatta lite då så tycker jag att laget gör en bra match, första halvlek var lite svajig men andra var mycket bra.
Dem spelare som förtjänar extra beröm är:

Valdes, som sagt han fortsätter att briljera, han är i sitt livsform? Men som jag sa tidigare helt klart världens bästa målvakt just nu!

Song, otroligt underskattad. Han hade varit en startspelare i dem flesta klubbar i världen men nu råkar vi ha världens bästa Busquets där. Men Song imponerar alltid när han väl får spela. Otroligt sparkapital att ha han.
Håller med Rambla i att vi kanske ska testa att ha dubbla pivotes i vissa bortmatcher, då skulle vi få rum för både Busquets och Song.

Skönt också att se Xavi spela bra igen, han var grym i inhoppet han fick göra mot Ajax och spelar nu bra hela matchen, skönt att han börjar komma igång. Vi behöver ha han i bra form.

+ också på Cesc, Messi, Pedro och Neymar.
Just gällande Neymar så har killen bara otur, men vad gör det egentligen när han spelar otroligt bra och skapar chanser som gör att laget vinner. Stolpe och assist idag, mål nästa match. ;)

Annons: