/spanien/barcelona/forum/701.aspx/spanien/barcelona/forum/701.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2016-06-12 00:12
the cameroonians Tack för alla fina inlägg här inne, jag vet att jag bara är en av få som uppskattar allt du skriver. Jag lär mig ett och annat av dig ska du veta. Hade varit en förbannat stor förlust för Les Rambles om du nån dag beslutade dig för att sluta skriva, så för Guds skull gör inte det. Bönar och ber på mina bara knän. Här inne är du juvelen bland en massa stenar, kort sagt (mig sj inklusive). #tacksam
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-06-11 23:28
Blaugrana91

Angående ekonomin som inte tillåter några investeringar innan 1 juli;

Japp, det är både skulden och de ökade lönekostnaderna som är svaret.

Skulden var visserligen knappa €100 miljoner högre 2010 än den är idag. Skillnaden är att ledningen nu dels satt ett balansmål som gör att skulden inte får vara mer än 2 ggr större än vinsten före räntor skatter och avskrivningar.
Det har de gjort för att få ett instrument att få ner skuldnivåerna så att man har råd att investera i Espai Barca.

Så vad hände förra säsongen som gjorde att vi nu har svårt att investera?

Jo, kostnaderna ökade med €109 miljoner och intäkterna med endast €78 och skulden steg med €43 miljoner. Balansen sprängdes rejält med andra ord och måste nu justeras omgående. Detta kan göras genom att endera öka intäkterna och/eller sänka kostnaderna (samtidigt som skulderna betalas av i fortsatt takt med amorteringskraven från fodringsägarna).

Intäkterna kommer inte att öka särskilt mycket den här säsongen. Budgeten ligger på cirka €25 miljoner mer medan kostnaderna beräknas stiga än mer med €18 miljoner. Det är ruksigt tight med andra ord.

Efter 1 juli kan det förändras en del OM Qatar förnyar samt de extra intäkterna från det nya avtalet med NIKE ger visst utrymme. Men samtidigt har Busquets nu fått sin utlovade lönehöjning och Neymars dito kommer offentliggöras omgående efter 1 juli. Därtill vill klubben ge löneökningar för Suarez och Rakitic medan Mascherano som bekant också kräver sin del av kakan. Och icke att förglömma, Messis nya konrakt kommer vara monstruöst.

Så de pengar som rullar in kommer att ätas upp av fortsatta löneökningar vilket gör att något måste stå åt sidan. Endera skuldsanering/Espai Barca eller investeringar i form av spelarköp. Det vi nu ser är det sistnämnda med en åtstramad transferbudget (vilket bekräftades av sportchefen). Det enda som kan vända situationen är om Qatar förnyar för sisådär en €60-70 miljoner. Då kommer budgeten att öka och större investeringar kan göras på backsidan.

Angående Real Madrid så stämmer det att de har högre skulder, men de har inga instrument för balans. Det de har är dock enorma checkkrediter som de fått genom att garantera bankerna intäkter för flera år framåt iform av reklam- och biljettförsäljning. De kommer också att få problem att investera framöver, tro mig. De är nämligen väldigt mycket mer beroende av att sälja spelare än vi hittills varit.
Barcelona El_Jefe (Heisenberg)
2016-06-11 23:09
Det la jag också märke till - vem fan sätter sin bästa målskytt på att ta hörnor?!
Barcelona Vampíro
2016-06-11 22:59
Förresten varför tog Harry Kane alla hörnor och frisparkar, övermod much? In med Vardy nästa match så vi får lite show. CSGB!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-06-11 22:59
Jag ogillar starkt England. Backlinjen är katastrofal hur kan en som Smalling vara ordinarie i ett mittlås? Ytterbackarna är bra offensivt men lämnar mycket att önska defensivt. Mittfältet med en avdankad Rooney och en orutinerad Ali. Vad gör alla dessa Tottenham spelare i startelvan? Dom gjorde en kollaps värre än Barcas i PL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2016-06-11 22:55
Sterlings enda styrka är att springa rakt fram.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcadinho.
2016-06-11 22:51
Amo.38

Han är fan en kopia av Robinho.
Gillar att skilla med bollen men spelar så dumt.
Barcelona Vampíro
2016-06-11 22:50
Ja Sterling alltså, det är en spelare som kommer få Pep att tappa det lilla hår som han har kvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-06-11 22:47
Rätt åt England, även om jag tycker synd om Dier efter den frisparken. Riktigt bra den där Dier måste jag erkänna, spelar med insidan av huvudet. Värva Sterling, vilken spelare, nya Messi helt klart. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-06-11 22:47
Haha vilken jävla nick av gamlingen Berezutski! Alltid lika skönt att se England tappa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2016-06-11 22:47
Hodgson är en skit tränare att Kane får spela 90 min är ett under .. Vardy borde ha fått chansen även Rashford..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 22:44
Haha bra där Ryssland!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-06-11 22:43
Jaaaaaaaa Russia på övertid, haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 22:09
Gabriel Du har rätt, jag förstår faktiskt inte hur en klubb som omsätter över €600M och gått med vinst varje säsong dem senaste åren inte har möjlighet att slänga upp €50M på en mittback som man behöver? Är det skulden? Knappast då den varit högre tidigare, lägg till att en klubb som Real har högre skulder men tycks inte påverka dem. Är det lönerna? Antagligen då alla spelare i den här klubben tjatar om nya kontrakt och hänvisar till vad dem är värda, trams säger jag. Ska vara glada att överhuvudtaget få spela i Barca. Den lön dem har bör räcka till att få mat på bordet.... Ang. Marquinhos kanske du har rätt, men finner det ganska otänkbart att PSG kräver upp mot €80M. Han får inte spela överdrivet mycket och har ju ryktats vilja lämna. En missnöjd spelare är aldrig något att ha i laget. Tror dem skulle acceptera ett bud nära €50M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-06-11 22:04
Sterling är helt värdelös... Vad pungade city upp för honom igen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-06-11 22:02
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]I vilken klubb spelar den ryska mittbacken som har nummer 3. Han är hänsynslös bra juh. Bra speed och grymma tacklingar. [/QUOTE] Högerbacken Smolnikov. Spelar i Zenit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-06-11 21:54
Ryssland har aldrig haft stjärnspäckat lag med de har ofta haft ett mycket fint passningsspel. Allt är som bortblåst nu och i senaste VM.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-06-11 21:49
I vilken klubb spelar den ryska mittbacken som har nummer 3.

Han är hänsynslös bra juh. Bra speed och grymma tacklingar.

Barcelona Gabriel
2016-06-11 21:46
Blaugrana91 Jag förstår dig och hur du tänker men jag får känslan av att du inte riktigt förstått vilken situation vi befinner oss i ekonomiskt. Vi har helt enkelt inte råd att lägga 50M€ för en mittback den här sommaren. Eller jo, men då lär det med allra största sannolikhet bli den enda värvningen som görs. Laporte har en utköpsklausul på 50 och han lämnar inte för ett öre mindre. Gällande Marquinhos vet jag ärligt talat inte vart du hittat optimisten någonstans? Vet du något som inte jag vet? För av allt som jag har förstått så vägrar PSG att släppa Marquinhos oavsett pris (såvida ingen loco kommer och kastar upp 80-100M€ för honom) eftersom ägaren ser honom som en del av klubbens framtid. Det finns inte en chans att vi kan få Marquinhos för 40 så som du verkar tro. Hade det varit så lite pengar som skiljer så hade klubben förmodligen redan köpt honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-06-11 21:41
[QUOTE=the cameroonians]Smogen Ärligt, jag struntar i Neymar. Även om han och hans pappa också frias i detta ärende, så kommer det att få konsekvenser i den andra änden eftersom pengarna (de €40 miljoner Barcelona betalade till Neymars pappas bolag 2011 och 2013) inte tagits upp som lön i Brasilien. Där har de också öppnat ett case i just detta ärendet och beslagtagit tillgångar på $45 miljoner. Så han kommer få det hett om öronen oavsett. Det här handlar, i alla fall för mig, om att klubben för första gången sedan den grundades 1899 blir skyldig till ett brott. Det betyder i förlängningen att om samma sak skulle hända igen, dvs att klubben blir fälld i domstol, kan det innebära skador som inte går att reparera och leder till konsekvenser även på det sportsliga planet. Hade detta varit en VD för ett vanligt företag hade han fått sparken med omedelbar verkan av styrelsen. Men detta är väl enligt Bartomeus egen slogan "bo pel al Barca" - dvs bra för Barca... [/QUOTE] Jag struntar visserligen inte i Neymar, nu när han är här kan vi lika väl försöka behålla honom. och det innebär ju att stötta honom i de här rättegångarna. Däremot håller jag med om att Rosell är ett riktigt ärlesvin, och även om jag då och då hoppats att Bartomeu skulle visa sig vara bättre så känns han exakt lika vidrig. Neymar lönen borde inte ha något att göra med att Rosell o Barto får flytta skulden till klubben. Jag trodde det skulle gå illa när Rosell röstandes fram som president, men inte ens i mina värsta scenarier var det ens nära att bli så här iklla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 21:39
[QUOTE=Gabriel]Blaugrana Laporte är i princip klar för Manchester City och även om han inte hade varit det så tvivlar jag starkt på att vi har råd att slänga upp 50M€ för att lösa hans klausul. Och om du tror att PSG hade släppt Marquinhos för omkring 40-50M€ så är du nog allt bra naiv min vän. De vill ju inte förhandla om honom överhuvudtaget. Så hur hade du tänkt att vi skulle lösa den Marquinhos värvningen? [/QUOTE] Det har hetat att Laporte är klar för City ett bra tag nu, men inget händer. Är nog bara rykten. PSG må vara förjävliga att förhandla med, men samtidigt tror jag dem hade accepterat €40M-€50M för Marquinhos, han verkar ju själv vilja lämna. Som sagt kan man betala €33M för Umtiti kan man nog öka några miljoner för att få en bättre mittback vilket jag tycker både Marquinhos och Laporte är. Men återstår att se vad som händer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-06-11 21:27
Blaugrana Laporte är i princip klar för Manchester City och även om han inte hade varit det så tvivlar jag starkt på att vi har råd att slänga upp 50M€ för att lösa hans klausul. Och om du tror att PSG hade släppt Marquinhos för omkring 40-50M€ så är du nog allt bra naiv min vän. De vill ju inte förhandla om honom överhuvudtaget. Så hur hade du tänkt att vi skulle lösa den Marquinhos värvningen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2016-06-11 21:18
Skulle vi, här inne på forumet, börja med en ny räknetid som grundad på Pep. Hans säsong 08/09 får då ses som nollpunkten när han trots allt revolutionerade fotbollen. Vilka hade viljat stötta mig i detta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-06-11 21:02
Thanx boys
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 20:59
Hoppas det som alltid överskattade England förlorar. Svensk media ska alltid fokusera och hypa dessa överskattade engelsmän... Heja Ryssland!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-06-11 20:57
[QUOTE=Liunil Masse]Fan hände med 20-25M... [/QUOTE] Vet inte men runt 30 är inte så farligt om det är en bra spelare för framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 20:57
Haha menade såklart Laporte. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 20:56
[QUOTE=Liunil Masse]Fan hände med 20-25M... [/QUOTE] Håller med, kunde man ju istället satsat på Marquinhos eller Laporta för €40M-€50M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 20:54
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Alltså fy faan!! Vem är det som har gett bort EM matcherna till tv4? Vill de på riktigt att vi ska betala för att slippa reklam och lyssna på dessa så kallade experter? Kommer inte svt sända några matcher alls? [/QUOTE] SVT sänder England -Ryssland nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-06-11 20:54
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Alltså fy faan!! Vem är det som har gett bort EM matcherna till tv4? Vill de på riktigt att vi ska betala för att slippa reklam och lyssna på dessa så kallade experter? Kommer inte svt sända några matcher alls? [/QUOTE] England-Ryssland är på svt bruh...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: