/spanien/barcelona/forum/70.aspx/spanien/barcelona/forum/70.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2017-05-31 16:29
Enligt Sport som hänvisar till L'Equipe så är Seri väldigt nära en flytt till PSG. Kanske detta innebär att man i sin tur förbereder sig för en ev. flytt för Veratti?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
2017-05-31 16:09
El Pistelero Var har du tänkt Dembele ska spela? Dessutom ser jag inte hur dessa spelare skulle förstärka oss, får gärna motivera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-05-31 16:08
Vi behöver ingen högerback. Vidal! Lägg allt krut på mittfältet.
Barcelona BARCA-més que un club
2017-05-31 15:54
Köp in Veratti kosta vad det kostar han är vår nyckel till mittfältet när Iniesta håller på bli äldre. Prio nummer 1 måste vara en mittfältare helst 2 st också

Sälj Arda Gomez digne Paco mathieu ut med dött kött
In med fresh kött .
Barcelona Meneysuarez91011
2017-05-31 14:57
Kan vi bara ha en tyst minut för alla Arsenal fans där ute i världen? Wenger förlängt i 2 år. Lider med er.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-31 14:48
Fyra värvningar är allt som behövs i sommar; Semedo, Yerry Mina/Davinson Sanchez, Seri och Ousmane Dembele. That's it! Resten kör vi på La Masia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-05-31 14:37
Dem visar upp sig varje dag på jobbet. Kraven måste vara densamma som mot spelare utanför. Det är inte bra för talanger att sitta på en bänk det utvecklar dem bara åt felriktning. Det här bevisar bara ett underbetyg till La Masia. Och dem som är ansvariga för att lotsa in dem till färdiga spelare. Detta är ju inget Valverde kan göra något åt. Jag är som jag skrivit tidigare, för att vi bara ska värva in startspelare. Då en storspelare som verkligen tillför laget något. Resten ska fyllas upp med egna förmågor. Det problemet vi har nu, är att vi har för ojämn trupp. För många som inte håller måttet t o m på startspelare. Gör att diskutionen om egna förmågor in i a-truppen känns sekundär just nu. Nu gäller det att städa upp först.
Barcelona Katalano
2017-05-31 14:08
Ribohn Fan

Som jag skrev tidigare så handlar det om att ha en bra balans mellan La masia och invärvade spelare. Sandro och Munir var inte mogna nog att fungera som enda alternativet på bänken till vår toptrio. Hade vi haft ytterligare en spelare som hade gått framför dem så att någon av dem skulle få luftas mer sällan och med mindre press så kanske de hade utvecklats på ett mer positivt sätt i vår klubb. Framförallt så hade de då inte blivit klagade på härinne.

Sen är det självklart att alla spelare från egna ledet inte har vad som krävs, men de som är mest lovande ska få chansen att visa upp sig innan de säljs.
Barcelona Bosketts
2017-05-31 14:08
Ribohn Fan

Tror det är viktigt att inte dra alla över samma kam i påståenden som detta. Återigen vill jag peka på att forumet är uppdelat i två läger när det kommer till värvningspolicy och klubbkultur, där de som följt laget längst rent generellt tycks stödja talangutveckling före massvärvning.

Vi var exempelvis ett par som ifrågasatte köpen av Paco, Gomes, Digne då de fungerade som stoppklossar för våra egna talanger. Precis som vi alltid försvarat Roberto, Bartra, Munir, Sandro och övriga trots att de inte alltid levererat.

För mig handlar mycket om och kring Barcelona om tålamod. I vårt spel har vi tålamod när det kommer till att hålla bollen inom laget och invänta målchanser, och när det kommer till talangutvecklingar har vi (åtminstone historiskt) haft stor tillit och tålamod. Xavi, Iniesta, Puyol, Valdes etc. tog också tid på sig innan de blev riktiga storstjärnor. Det är alltså inget som pekar på att Samper, Alena och Palencia skulle kliva rakt in och dominera.
Barcelona Ribohn Fan
2017-05-31 13:51
Det märkliga är att när vi plockar in la Masia spelare får dem ofta skit här inne.
Under tiden vi hade värvningsstoppet, då vi var tvungna att plocka upp spelare som Munir, Sandro och tidigare Bartra, Roberto, Tello.
Dessa har ständigt kritteseras som soppor här inne.
Nu skriker man efter Samper och Grimaldo, spelare som hade svårt stå upp när det blåste hårt det året vi åkte ut med Barca B.
Ingen av dem har tagit ordinarie tröja i sina lag efter Barca eller ens uttagna i några av Spaniens ungdomslandslag.
Vinden vänder snabbt förra sommaren hade vi gjort topp värvningar och våran trupp var bredare än någonsin.
Barcelona Visca el Barca 17
2017-05-31 13:01
Wenger är nya Totti stadens son de älskar honom därborta i Usa iallafall och i alla London klubbarna förutom en....
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-31 11:35
Sen tycker jag att det pekas allt för ofta på hans löpmeter. Visst han tokpressar inte som Suarez men det beror ju på att han är smartare. Han må snitta 8 km/ varje match men varenda steg är genomtänkt. Ett bra pressspel baseras inte på att springa sig vilsen, utan ska ske systematiskt utav samtliga med en genomtänkt idé.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-31 11:29
Messi har ju knappast brister i det defensiva, en av våra spelare som vinner flest bollar bland annat. Det är ju direktiv att låta honom att vila medan vi försvarar. Hans defensiva ansvar hade naturligtvis ökat ifall han går ner till mittfältet. Tror absolut inte han hade haft något emot det eller problem med det. Bäst tränad i laget och ödmjuk nog att göra jobbet när det behövs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2017-05-31 11:24
@Bosketts:
Visst blir han inte lika målfarlig men jag tror att han har smartheten att kontrollera en match likt Xavi! Han kan hålla i bollen, spela på en touch och göra sin gubbe felvänd. Men jag tycker att han har alldeles för stora brister i försvarsspelet och därför kommer det aldrig fungera. Han hade dock fungerat hur bra som helst tror jag som en "10". Där han får boll och kan dela ut passningar höger och vänster samtidigt som han inte faller för långt ner.
Barcelona Bosketts
2017-05-31 11:24
@Treyh:


Det här är ett påstående jag ser allt för ofta nu för tiden, och som jag gärna slår hål på:

1. Pep värvar för att han inte har tillgång till ett La Masia.
2. Styrkan i La Masia finns inte enbart i att de är talanger, utan också i att dem har tränat spelsystem och rondos hela sina liv. Det gör steget mycket mindre.
3. Ingen av våra tidigare talanger, förutom Messi, har varit ansedda som "the next thing". Iniesta, Valdes, Xavi etc. har alla slagit igenom ganska sent.
4. Busquets klev rakt in i en semifinal i CL som sin första match i A-laget. Varför skulle inte någon annan La Masia-talang klara det?
5. Det kryllar av talang i de egna leden just nu. Alena är ett exempel.
Barcelona Katalano
2017-05-31 11:20
Treyh Det handlar om att ha rätt balans mellan La Masia och inköpta stjärnspelare. Att satsa på La masia handlar om att ge spelarna förtroende att växa och utvecklas i a-laget för att se om de kommer kunna konkurrera om en startplats i framtiden eller inte. Det handlar inte om att bara bygga laget på La Masia lirare. När La Masia spelaren visat vad den går för och sin potential så tas beslut om att behålla, sälja eller låna ut spelaren. Med andra ord. Rotationsspelare och reservspelare ska till större grad vara från La Masia medan startspelarna kan vara inköpta vid behov. Tydligt exempel hade varit att ha Grimaldo på vänsterbacken istället för Digne bakom Alba, Samper istället för Gomes osv. Klart vi konkurrerar med Reals mittfält med detta upplägg också. De kanske skulle ha individuellt mer skickliga spelare, men vi har en spelidé som spelarna formats i sedan de lärde sig att spela fotboll och det väger mycket tyngre.
Barcelona Treyh
2017-05-31 11:09
Om vi satsar på mittfältare från La Masia, tror ni att dessa som kan stångas med Real Madrid dito Isco, Modric, Kovacevic och Kross i ett El Clasico? Eller ska vi satsar på La Masia bara för "sakens skull"? Finns det nån som är "the next thing" just nu? Tveksamt.

Varför tror ni Pep Guardiola värvar Bernardo Silva och inte ta nån från "egna leden"?
Barcelona Andresito
2017-05-31 10:53
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Andresito Det enda som saknas är själva länken :P [/QUOTE] Nu ska det fungera :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2017-05-31 10:45
Jämförde även Messi och Ronaldo i ligan och CL. I Messis fall så går 63% av passningarna framåt. Ronaldo slår endast 39% av sina passningar framåt. Inte helt oväntat så vinner Ronaldo antal passningar bakåt per 90 min, passningsprocent samt vunna nickdueller. Resterande statistik dominerar Messi, både offensivt och defensivt. Källan är Squawka
Länktips: goo.gl/Fpb6C4
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-31 10:43
Andresito Det enda som saknas är själva länken :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-31 10:27
Suarez9

Skulle vara intressant att se Messi i Iniestarollen. Han har själv varit inne på det, att kliva ner på mittfältsplatsen.

Vet inte hur jag ska ställa mig till det dock. Han vore givetvis fantastisk där, men han skulle behöva jobba mer i defensiven och förmodligen inte bli lika målfarlig som han varit.
Barcelona Andresito
2017-05-31 10:26
I länktips finns en statistisk jämförelse från Squawka på Seri, Verratti, Coutinho, Rakitic och Iniesta i respektive ligaspel. Chance created: passning som leder till skott på mål Successful take ons: lyckade dribblingar
Länktips: goo.gl/egqIsg
Barcelona Suarez9
2017-05-31 10:13
Det största problemet anser jag är Messi. Vad är tanken att han ska göra? Vad vill han göra? Han vårt största hot framåt och sättet han vill spela på kommer att bestämma hur mittfältet ser ut. Det är där jag tror Valverde kommer få det lite tufft. Vi vet att Neymar är självskriven till vänster. Men ska Messi och Suarez bilda ett tvåmans anfall? Det var det jag tyckte också problemet var förra säsongen. När Messi vill spela centralt och Suarez går ut till höger så tappar han sin positionering och hamnar ofta som central anfallare. Kommer Valverde lyckas övertala Messi att stanna ute till höger så tror jag det inte finns något problem. Men om Messi vill spela i mitten då har han en del att arbeta med!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-05-31 09:53
Iniesta.70

Jag hoppas på samma scenario som dig, men tror inte att Valverde kommer få så mycket frihet att utveckla. Allt handlar om att vinna.

Det är sponsorer som ska ha återkastning i form av titlar och PR, det är en ledning som vet att en ny titellös säsong kan innebära krav på avgång etc.

Så i valet mellan den snabba vägen till kortsiktig framgång och den långsammare så befinner sig nog Valverde närmast den förstnämnda när han står vid sin crossroads.
Men. Det ena behöver inte alltid utesluta det andra, och vem vet om Ernesto lyckas få till en magisk touch och få spinn på vägskyltarna så att de byter plats. Vi kan bara hoppas, både för oss själva, talangena och för klubbens välmående och framtid.

Som Bartomeu själv sa, det kommer komma en spelare som "exalterar" och några som knappt kommer att beröra. Jag vet vem av Samper och Verratti som hade exalterat dig mest... :-)
Barcelona Katalano
2017-05-31 09:34
Bosketts Jag är helt överens med dig om hur värvningsfokuset bör se ut men tycker vi kan behålla Digne. Han är fullgod som reserv till Alba medan Palencia kan ersätta Vidal. Mittfältsfrågan är klurig. Jag utgår ifrån att vi värvar in en mittfältare. Jag anser liksom du att Gomes bör säljas och menar att ytterligare en mittfältare, någon av Rafinha och Denis måste säljas också. Annars finns det inte plats för både Alena och Samper. Även Sergi Roberto räknar jag med att hör till mittfältet nästa säsong och det blir för många mittfälatre som fajtas om för få platser. Problemet är att ledningen intev erkar vilja sälja varken Gomes eller Rakitic. Därför gissar jag att Alena lämnar på lån och att Samper lånas ut ännu en säsong. Tyvärr...
Barcelona Iniesta.70
2017-05-31 09:31
Personligen ska det bli extremt intressant att se hur vi tacklar detta transferfönster. Jag kan tänka mig en ny högerback. En ny mittfältare, men inte till vilket jäkla absurt pris som helst. Bring the youngbloods back! Gör en ordentlig satsning på talangerna från La Masia för om vi fortsätter med den trend vi är inne på just nu så lär det inte vara nån youngblood ur egna leden i startelvan inom tre-fyra år. Hemska tanke... Fan, Man Ciity & Man United rustar ju upp a la "kalla kriget" och kommer ju tömma Joakim Von Ankas kassavalv ett par gånger innan detta fönster stängs. Bisarrt! Jäkligt dyra spadar att gräva guld med. Och Mourinho, ja, han håller på att bygga den i särklass dyraste jävla bussen genom tiderna. Jodå, den kommer stå parkerad runt om i de engelska arenorna under nästa säsong, och även runt om i Europa, med världens dyraste busschaufför i Pogba.. Nää, lagen beter sig precis som jag gör när jag fått tillbaka en helskotta massa pengar på skatten. Jag studsar ner och köper den senaste svindyra Gant- tröjan och ett par äckligt dyra illasittande Boomerang- brallor. Fan, det slutar iallafall med att jag slinker ner på puben i mina slitnaste jeans o en "Appetite for Destruction" t-shirt! Kom igen Valverde! Utveckla oss i rätt riktning. Visa oss att du är en iskall Corona under en het sommarkväll :)
Barcelona Bosketts
2017-05-31 09:23
Känns som att forumet är uppdelat i två läger:

* De som vill att vi värvar in fyra-fem spelare i absoluta värdsklass.

och

* De som vill värva in en crack (Veratti) och sedan fylla på med La Masia.

Jag tror ni vet vilket läger jag tillhör, men gemensamt för båda är viljan att göra sig av med ett gäng spelare. Det som talar för detta är att vi får in en ny tränare, som säkert kommer rensa ut 2-4 spelare som inte ingår i hans planer. Det kan också resultera i att någon ur startelvan petas. Kan tänkta mig att spelare som Alba och Rakitic ligger dåligt till i Valverdes Barca.

Själv skulle jag, i en perfekt silly season-värld, sälja Turan, Mathieu, Gomes, Digne och möjligtvis Rakitic.

Jag skulle lägga alla dessa pengar på att lösa Veratti. Kosta vad det kosta vill, men försäljningen av dessa borde täcka det som saknas från budgeten. Utöver detta kan jag tänka mig en högerback, men det kan vänta till vintern för att se om Vidal håller.

Jag skulle därefter plocka upp:

Marlon (ersätter Mathieu)
Palencia (ersätter Digne+backup till högerbacken)
Alena (ersätter Rakitic+Gomes)
Samper (backup till Busquets)
Deulofeu (ersätter Turan)
Barcelona Treyh
2017-05-31 09:11
Wow bra jobbet Manchester City! Bernardo Silva och Mendy REDAN klarar! Medans hos oss så ryktas Delafoue återvända... xD
Barcelona Ribohn Fan
2017-05-31 08:47
Det där har ju mycket med hur man ställer upp mittfältet.
Spelar vi 4-3-3 med offensivt svängd triangel, då är Coutinho ett bättre alternativ.
Han är betydligt bättre felvänd än vad Veratti är.
Spelar vi med defensivt svängd triangel, då är Veratti ett bättre alternativ.
Han vill ha bollen rättvänd, därför går ner djupt och hämtar boll och att han vill täcka ytor i defensiven.
Spelar vi 4-4-2 med rak mittfält, som förra säsongen och täcker ytor, då är också Veratti att föredra.
Allt är upp till Valverde.
Barcelona Katalano
2017-05-31 08:21
@Corazon:


Jag har inte sett något alls av Seri så har ingen aning om hur han kan tänkas klara sig i Barca. Jag går aldrig heller in på youtube och tittar eftersom det endast ger en förfinad bild av en spelare. Däremot så verkar hans spelartyp vara det som i alla fall jag efterfrågar till vårt mittfält, så ur det perspektivet är jag i alla fall inte negativt inställd till en värvning av honom.

Du skriver att vi ska värva etablerade spelare och nämner Coutinho i samma mening. Varför ska vi värva en Coutinho som är fantastisk som en ytteranfallare för att placera honom i ett centralt mittfält där han inte får nyttja de kvalitéer som gör honom så bra i Liverpool? Dessutom är Coutinho en man liksom Özil som försvinner i stora matcher. Han är väldigt ojämn i sitt spel.

Veratti säger sig självt att han skulle passa som handen i handsken för Barca. Han är precis den typ av spelare som jag vill att vi värvar.
Annons: