/spanien/barcelona/forum/699.aspx/spanien/barcelona/forum/699.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2016-07-06 18:17
@the cameroonians:
Uppdatering; Klubben har valt att skjuta upp offentliggörandet kring denna pakt ytterligare en vecka, vilket beror på att man inte fått ut överenskommelsen med åklagaren från arkivet än.
Barcelona the cameroonians
2016-07-06 17:59
@Blaugrana91:


You know it!

Jag hoppas såklart också på en annan sponsor, bara det inte blir som förra gången då vi tappade €10 miljoner/år från Turkish Airlines pga av att Qatar Foundation blev Qatar Airways.

Vi har ju t.ex BEKO som idag genererar över €12 miljoner per år, kommer det in ett annat elektronik/vitvaruföretag riskerar klubben att mista det turkiska bolaget. Men vem vet, kanske därför det asiatiska alternativet försvann?
Barcelona the cameroonians
2016-07-06 17:43
Den här historien med markaffären, den så kallade Can Rigalt, verkar vara en riktig soppa.

Den ekonomiska direktören under Laporta, Xavier Sala-i-Martin, anklagade tidigare i veckan den nu ansvarige direktören för Espai Barca, Jordi Moix, för att vara inblandad i köpet 2005. Moix menar dock att han bara var med i början av processen och hade lämnat juntan innan avtalet skrvs under.

Verkar också som att det innan avtalet slöts 2005 skett vissa överlåtelser av annan mark i området, allt för att kunna få igenom affären.

Det var inte sista gången Laporta försökte sälja mark, 2009 fanns det initivativ till att sälja ytterligare hektar i Llobregat-delen - och Laporta var aktieägare i det företag som skulle exploatera marken.

Detta visar tydligt på vilka olika strategier Laportas ledning hade gentemot den nuvarande. Tidigare var det fokus på att behålla de egna tillgångarna som tröja, arena etc, nu är det viktigare att behålla mark och att istället använda sponsorer.

Och det är rätt självklart eftersom det dels är två olika perioder, dels att den nuvarande ledningen behöver land för att kunna genomföra Espai Barca.

Huruvida vilket som är mest lämpligt sett till olika aspketer är jag inte rätt person att dividera om, men man kan ju konstatera att det finns tvivelaktiga grunder i båda sätten att arbeta.

Aldrig ska det vara enkelt att styra det stora skeppet Barcelona...
Barcelona Blaugrana91
2016-07-06 17:15
Haha the cameroonians du var snabb du. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-06 17:15
MD skriver att klubben är i slutfasen vad gäller tröjsponsorn. Om allt går som det ska kan man presentera överenskommelsen redan nästa vecka. Tidigare var det tre kandidater, Qatar Airways, ett amerikanskt globalt företag samt ett asiatiskt företag (Antagligen Rakuten). Nu ska dock det asiatiska bolaget vara ute ur leken. Kvar har vi då Qatar Airways och det amerikanska bolaget. Frågan är vilket företag det rör sig om? Spontant känns det som Pepsi? Eller kan det vara Apple, Google, Microsoft eller Disney? Hoppas ju man tar det som bjuder högst, men skulle ju gärna slippa Qatar så vi håller tummarna för att amerikanarna betalar bra. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-06 17:14
Miguel Rico skriver idag att förhandlingarna om ett nytt tröjsponsoravtal gått in i det sista skedet, detta efter att det nu bara återstår två av de tre alternativ som Bartomeu pratade om i sin presskonferens förra veckan.

Det står nu mellan Qatar Airways (surprise?) och ett amerikanskt företag av global storlek.

Samtidigt kan vi konstatera att trots att avtalet löpt ut med Qatar Airways sedan en 30:e juni, finns de ff kvar på hemsidan som reklam/banners. Ödmjukt värre. Gratis är gott :-)
Barcelona the cameroonians
2016-07-06 16:54
[QUOTE=Chelsea]Självklart kommer inte guldbollen gå till kriminella messi. Fotboll handlar mer om prestationen på plan och det gäller att vara föredöme också. [/QUOTE] Så i princip bör man inte gå till Chelsea, för det om något skulle ju visa på ett väldigt bristande omdöme. #redneckfanstryingtobewise
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-06 16:51
[QUOTE=Chelsea]Självklart kommer inte guldbollen gå till kriminella messi. Fotboll handlar mer om prestationen på plan och det gäller att vara föredöme också. [/QUOTE] Bland det dummaste jag läst. Så man ska inte ranka Maradona bland de bästa för han knarka? Herregud. Det är trots allt fotbollen de presterar som är relevant. Jag skiter faktiskt fullständigt i att Messi inte betala skatt när han var mellan 17-19 år, bör du också göra eller måste du hata på pga avundsjuka?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-07-06 16:38
Hoppas att dessa motgångar släpper lös monstret inom Messi, det där monstret vi fick se på fotbollsplanen våren 2015 efter Anoeta. Suárez lär vara hungrig efter besvikelsen i Copa America. Spanjorerna otroligt revanschsugna. Neymar kan inleda säsongen med ett guld i bagaget och ett självförtroende på topp. Förhoppningsvis har vi en mer mogen Lucho som lärt sig både av de bra och de sämre sakerna de senaste två åren. Dessutom med en föryngrad och hungrig trupp. Jag ser väldigt mycket fram emot kommande säsong, tror det slutar i succé. Vilken grad av succé beror dock helt och hållet på Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Chelsea
2016-07-06 16:35
Självklart kommer inte guldbollen gå till kriminella messi. Fotboll handlar mer om prestationen på plan och det gäller att vara föredöme också.

Det är kriminellt att skriva här om man inte är en reggad medlem. Du får lagens hårdaste straff, en skön vila från Svenskafans under en månad.//Mod. (älskar att vara mod ibland).
Barcelona Z_Z
2016-07-06 15:35
@El Pistolero #9:


Man skulle önska att det var så enkelt, då hade Messi nog haft 1-2 till guldbollar och Ronaldo 1-2 mindre. Men dessvärre så är det inte så och numera krävs bara att man öser in massa mål (om man heter Ronaldo) under två månader på hösten för att det ska ge en guldboll, så fullt möjligt att det blir en till för honom detta år dessvärre. Helt sjukt, men sant.
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-06 15:02
[QUOTE=The black Messi ]Han vann ju CL och skytteligan i den turneringen samtidigt. Svårare än så är det inte. [/QUOTE] Messi presterar mycket bättre på planen samt vann la liga o cupen, gjort mest mål o assist 2016. Svårare än så är det inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-06 14:46
@The black Messi:

Messi har ju vunnit både ligan och cupen och vann assist ligan och gjort hela 26 mål trots två månader amer frånvaro (hade säkert kunnat göra minst 30 om han i te ville se Suarez vinna). Och ja var i final i Copa.. när det handlar om andra så är det jätte stort att vara i semifinal och folk pratar om att en spelare vann silver och brons men när det gäller Messi är det alltid misslyckande som om fotbollen är en singel sport. Suarez ockdå vann skytteligan u Europa och vann två titlar. Varför ska Penaldos mål mot Malmö och Sahara vara större. Han höjs till skyarna bara för att han spelar för Real. Bara politik och i get annat.
Barcelona enkos
2016-07-06 14:41
@the cameroonians:

Är då alla med?
Har även de som inte deltagit i EM och Copa haft så lång semester?
Barcelona The black Messi
2016-07-06 14:40
@El Pistolero #9:

Han vann ju CL och skytteligan i den turneringen samtidigt. Svårare än så är det inte.
Barcelona the cameroonians
2016-07-06 14:33
[QUOTE=enkos]När börjar Barca med träningarna? [/QUOTE] 19 juli börjar de med de medicinska testerna, och den 25: börjar träningslägret i Skottland som varar t.o.m den 30:e.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-06 13:57
När börjar Barca med träningarna?
Barcelona enkos
2016-07-06 13:46
Messi kommer att överklaga till högsta domstolen.
Barcelona Capitan
2016-07-06 13:40
I Sverige är det iallafall så att man enligt Brottsbalken 3 kap 1 paragrafen är straffmyndig från och med 15 års åldern. Jag utgår från att i Spanien är det liknande. Om så är fallet ska Messi om skyldig vid brott dömas och straffas.

Ni har även tagit upp att Messis revisorer eller ansvariga bör ställts inför svars, ty han anlitat dessa av just denna orsaken. I Sverige (utgår återigen från Sverige då jag har ingen aning om Spaniens bestämmelser), kan inte revisorn (bokföraren) inte dömas för de misstag som gjorts. Messi som är ansvarig för sin egen ekonomi bär det största ansvaret. Däremot kan han kräva revisorerna på skadestånd. Jag är ingen direkt expert på detta men just detta vet jag att det gäller aktiebolag (vet någon om det gäller andra bolagsformer också samt privatpersoner?) Att Messi som 17-åring inte hade vetskap om detta är förmildrande, då brottet inte begicks med uppsåt.

Vad som går att diskutera här är om Leo ska anses som en privatperson eller ett företag. Eftersom han som varumärke ägs av olika parter är det svårt att se honom som en privatperson förmodar jag. Ha i åtanke att jag spekulerar utifrån svensk lag.

Min egna åsikt är att utifrån det jag vet och vad som låter logiskt är Messi skyldig. Domen är i mitt tycke rätt och inför lagen bör alla vara lika. Det som dock är irriterande är att domen kommer användas som medel för att knäcka Messi av media och konkurrenter. Dessutom är det helt förvrängt att Madrid spelare får så extremt förmildrande omständigheter trots samma brott. Luktar skumt på långa vägar och sådant bör granskas, då misstankar finns om en stor s.k "smearing campaign" mot Kataloniens stolthet.

Barcelona Milario
2016-07-06 13:39
Tror att detta är lag i Spanien: om du döms under 2 år och ej straffat tidigare blir det endast villkorligt. Vilket gäller för Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-07-06 13:39
Angående Guldbollen. Frankrike släpper inte det här, högst sannolikt vinner de hela EM. Tyskland har inte imponerat och har en hel del spelare borta till semifinal. Portugal har snubblat sig fram till semifinal och kommer sannolikt till final men där tar det stopp. Summeringen kring Ronaldo insats kommer då sluta som mindre lyckad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-07-06 13:38
Xabi Alonso har alltså undanhållt ca 3M€ medans Casillas fick betala tillbaka 1,5M€ till den spanska staten. Men inga straff där inte, bara uppgörelser. Som sagt, Messi är Messi och han spelar för Barcelona. Mascherano är Mascherano och han spelar för Barcelona.

Casillas är Casillas och han spelade för Real. Alonso är Alonso och han spelade för Real.

Där ligger skillnaden.
Barcelona neymar JR
2016-07-06 13:38
The camerooninas Jaha, aja skitsamma nu är iaf detta löst, nu ska neymars skatteproblem med bort så blir detta bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-06 13:36
Även om Messi inte får guldbollen pga detta politiska och i nte sportsliga skäl så ska Ronaldo aldrig få guldbollen fören Suarez som har varit mycket bättre än Ronaldo . Ska Ronaldos straff i straffsparksläggningen och tur i EM dör han trots skit motstånd gått mållös i 4 av 5 matcher vara mer betydelse än Suarez som har presterar hela året och tom blivit hela Europas bästa målskytt.
Barcelona Vronskij
2016-07-06 13:31
@Barca - Puyol:
Sitt ner i båten. Ronaldo tar sin sista Ballon D'or i januari. Blir inga fler sen.
Barcelona enkos
2016-07-06 13:31
Enligt Messis advokat Enrique Bacigalupo har spelaren själv inte haft någonting med affärerna att göra, utan allting ska ha skötts av hans pappa.
– Han visste inte att det fanns externa företagsstrukturer specifikt för att undanhålla intäkter, säger försvarsadvokaten enligt El Periodico.
Barcelona LennyRomario
2016-07-06 13:30
@enkos:
Jag menar inte Messis inblandning alltså (den varken har jag några bevis för, eller vet om den är olaglig), utan Panama-affären generellt. Som du inte alls förstod vad det var så märkvärdigt med. Alla verkar ju ha sina pengar i Panama, och verkar ju inte alls vara omoraliskt eller märkligt. Tänkte om Islands premiärministers avgång kanske fick dig att ändra uppfattning där?
Barcelona Barca - Puyol
2016-07-06 13:30
Detta var de bästa som kunde hända Messi varför för att han tvungen få detta emot sig. Han kommer vara hungrig på plan de kan ni räkna med. Pengar är inga problem för honom men att hans pappa har lurat honom kommer göra honom starkare. Folk kommer få äta sina ord efter allt de har sagt om magikern Messi. Messi dont fall down do not fall down.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-06 13:29
[QUOTE=neymar JR]Vänta lite, straffas Messi för något som påstås har hänt när han var 17 år? Hahaha wtf, ska väl inte ens gå att straffa honom. Och tror dom verkligen att Messi hade något med det att göra? [/QUOTE] Brotten begicks under de år han var 17-19.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-07-06 13:29
@LennyRomario:
Tror ingen sätter sig emot det du säger, men många reagerar på att det pågår en kampanj mot just våran klubb och våra spelare medans andra klubbar och andra spelare i dessa klubbar kommer undan för samma sak. Varför har man knappt fått läsa något om Real Madrids transferban? När det var oss det hände var det nästan det enda som skrevs och talades om. Varför kom både Casillas och Alonso undan "fängelsestraff" för samma brott som Messi? Vet folk ens om att Casillas och Alonso också begått skattebrott, tvivlar på det. Snarare det som folk här inne reagerar på.
Annons: