/spanien/barcelona/forum/699.aspx/spanien/barcelona/forum/699.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 15:46
El Pistolen Tycker att grunden till att kontrollera matcherna genom eget bollinnehav, beror i största delen på spelarna och en liten del Lucho. Om vi har bästa startelvan finns det inget lag i världen, M.City eller Dortmund(varför jag nämner dem undrar jag), som kan dominera match bilden över oss. Lagen får försöka att kontrollera matchen genom att täcka ytor och ställa om när chans ges. Men har vi inte bästa elvan och massor med nya oerfarna spelare, blir det svårare. Jag har två saker där Lucho är den som påverkar bollkontrollen negativt. Först saken är nyförvärv måste anpassas så att vid skador ska man alltid kunna spela på samma vis. Exempel vi säljer/lånar ut forwards, så att vi har 3 st kvar. Lucho köper då in Paco, som är en straffområdet forward, likt Suarez. Inget emot Paco väldigt bra det han kan. För mig är det så att har man bara 4 forwards och 3 ska spela. Då måste det vara den fjärde spelare som först och främst ska spela, vid skador eller rotation. Nu när Messi är skadad måste forwards reserven ta hans plats, Är Suarez borta Messi eller Nyemar in centralt och 4 forward in. Det är för mig ett exempel på ett felköp, som påverkar vårat sätt att spela. Istället känner han sig då tvungen att spela 4-4-2 och även att han i viss mån inte litar på bänkspelarna och då tappar kontrollen genom att släppa bollinnehavet.
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-28 15:36
[QUOTE=Barca4life98]El Pistolero Med all respekt, jag håller med dig till viss del, men om vi tar City som ett exempel så dominerade dom första halvlek mot United. I andra halvleken däremot så tryckte United på och kunde nästan ha kvitterat. Det börjar bli svårare och svårare att kontrollera matcherna på mittfältet. Dom flesta lagen börjar få in spelare som är bra på att hålla i bollen och då är det svårare för ett väldigt dominant lag som vi redan är att bli lika super dominanta med bollen som vi var under Pep t.ex. [/QUOTE] Att United var bättre i andra halvlek håller jag med dig om. Dock så skapa de tryck genom långbollar på Zlatan och Fellaini. Det var inte så att man spela ut City med bollen på gräset o fina kombinationer. Sen så är det ju som så att hade inte Bravo tabbat sig vid Uniteds reducering innan halvtid så hade vi förmodligen fortfarande sett ett dominerande City i andra halvlek och ett övergivet United. Mycket psykologi. Jag håller inte med dig om att det blir svårare att kontrollera matcher nu. Allt handlar om tränarens idéer till spelarna. Tuchel har verkligen inte samma kvalité hos sina mittfältare som Zidane har när deg kommer till att dominera matcher. Modric och Kroos är världsklasspelare båda två. Ändå var det Tuchels mittfältare som styrde och ställde o då ska det sägas att Götze var rent bedrövlig (som han så ofta är). Bara tänk dig vad Tuchel hade kunnat göra med vår trupp :) Vi hade totaldominerat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-09-28 14:52
Bosketts Ja exakt, du kompletterade mitt inlägg väldigt bra. Fler lag har mittfältare som kan dominera en matchbild. Verratti i PSG, Modric i Real, Silva i City, Thiago i Bayern etc.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-09-28 14:48
Fler och fler lag har ju också börjat anpassa sig efter Peps sätt att spela fotboll. Kommer ihåg när Xavi var som bäst, och hur det enbart fanns ett par spelare i världen som kunde diktera tempot och hålla i bollen likt honom. Idag är det betydligt fler mittfältare som besitter denna kvalitet, och i stort sett varje storlag har "sin egna Xavi". Även mittbackar ska nu också ha förmågan att kunna hålla i boll och starta ett anfall. Gränserna mellan positionerna har helt enkelt suddats ut en aning.

Dortmund spelade igår en otroligt fin anfallsfotboll. Riktigt imponerad av deras fart och vilja att gå på mål, men samtidigt vilja hålla bollen inom laget. Däremot brister det ju något makalöst i defensiven, där ett ytterst mediokert Real fick göra lite som de ville. Inte sedan Peps dagar i Barcelona har jag sett ett lag dominera så mycket för att ändå se ett par oförtjänta bollar ramla in bakåt.

Med andra ord gäller det att hitta den där balansen mellan att föra spelet, men att samtidigt kontrollera matchen. Något som jag tycker dagens Barcelona klarar av mycket bättre än gårdagens.
Barcelona Barca4life98
2016-09-28 14:33
El Pistolero Med all respekt, jag håller med dig till viss del, men om vi tar City som ett exempel så dominerade dom första halvlek mot United. I andra halvleken däremot så tryckte United på och kunde nästan ha kvitterat. Det börjar bli svårare och svårare att kontrollera matcherna på mittfältet. Dom flesta lagen börjar få in spelare som är bra på att hålla i bollen och då är det svårare för ett väldigt dominant lag som vi redan är att bli lika super dominanta med bollen som vi var under Pep t.ex.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-28 14:14
Iniesta70 "Först och främst så är ju spelarmaterialet en orsak,Iniesta spelar inte lika frekvent och avsaknaden av en viss Xavi. Man blev bortskämd under tiden Xavi dikterade villkoren och tempot i matcherna tillsammans med Iniesta" Det är en ren myt man hört ofta - dvs att vi spelar mer direkt och inte kan diktera tempot som förr för att vi inte har spelarmaterialet (ingen Xavi). Jag skulle säga att vi har världens bästa spelarmaterial för att diktera tempot i matcherna, men ändå finns det lag som gör det bättre - Peps lag och Tuchels. Har Tuchel och Pep bättre mittfältare när det kommer till att styra spelet än oss, med Götze, Castro, Weigl, Fernandinho, Gundogan, De bruyne o Silva? Nej, vi har bättre. Skillnaden är Tuchel och Pep kontra Luchos idéer om hur fotboll ska spelas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-09-28 12:40
Ganska intressant intervju med pique, speciellt angående skillnaderna mellan 08/09 och nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2016-09-28 11:49
som många märkt så har nivån på forumet höjts extremt mycket men jag hoppas för guds skull att detta inte är pga att Vi går bra men främst så hoppas jag att det inte beror på att Real har det lite känpigt just nu. Det är lätt att vara positiv när allt går våran väg och att Real går sämre. Motgångar kommer komma för oss med och då hoppas jag att vi visar på en mognad som vi gör nu och inte slänger ut oss allt möjligt skit om att Lucho ska sparkas, ledningen suger och att alla ska säljas etc. Bra i medgång ännu bättre i motgång är något som vi bör ta med oss. Puss på er mina Cules. Stolt över er.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-09-28 11:15
Angående Barcas spel,att spelat "hackar" ibland eller mer och mer inriktar sig på snabba omställningar grundar ju i mitt tycke på 2 orsaker.

Först och främst så är ju spelarmaterialet en orsak,Iniesta spelar inte lika frekvent och avsaknaden av en viss Xavi. Man blev bortskämd under tiden Xavi dikterade villkoren och tempot i matcherna tillsammans med Iniesta.
Enligt mig så skulle S Roberto kunna spela istället för Raketic,Roberto har tekniken och intelligensen att axla Xavi ,närmast av nån annan spelare i alla fall.
Men då står vi utan HB.

Den andra faktor är ju att lag har blivit skickliga på att parkera bussen,bra på täcka ytor .. Finns nästan ingenstans att ta vägen om man gjort sin gubbe förutom en kortsida och en jävla massa motståndare innanför straffområdet.

eftersom vi inte är speciellt bra eller vill slå inlägg så blir det svårare och svårare att spela sig igenom deras murar till försvar.
En annan orsak är att i alla fall har jag upplevt det så har inte vårt press spel varit lika intensivt eller synkat,kanska beroende på att vi vill locka upp deras lag och ställa om med MSN.

Jag saknar tiden när vi pulvriserade lagen med att vinna boll högt,hålla laget kort och inte låta nåt lag andas,oavsett vilka vi mötte eller vart vi spelade.
Barcelona Suarez9
2016-09-28 10:58
Vad tror ni om Alcacers (stavning?) chanser att få starta. Tycker synd om stackaren inte får chansen snart. Sen har jag inte riktigt haft koll på honom i Valencia. Men med den prislappen kan man ju tycka att han borde få chansen snart eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-09-28 10:41
Gabriel,

Så det går alltså att jämföra Barcelona med Real utan att använda sig av pubertala skällsord i pumpande versaler...
Och att faktiskt göra det på mer än en särskriven mening! Imponerande.

Tack för trevlig, intressant och tacksam läsning!
Barcelona Gabriel
2016-09-28 09:45
Fortsättning på föregående inlägg (går tydligen inte att posta längre inlägg i ett och samma inlägg):

Deras fotboll är som byggd på att vara effektiv och att utnyttja minsta lilla läge för målchans. Real Madrid är ett lag som kan bli tillbakatryckta mot ett spelmässigt överlägset lag som Dortmund för att sedan komma upp i ett enda anfall och i det anfallet räcker det med ett kvalitativt inlägg för att göra mål. Det är också därför det som culé blir så otroligt frustrerande att titta på, då de sällan gör sig förtjänta av deras mål med ett bra spel, men oftast ändå lyckas vinna deras matcher. För hur ofta tycker man att Real Madrid spelar en överlägsen fotboll gentemot deras motståndare? Tillfällena är rejält få i mitt minne, sist var väl under Ancelotti då jag på riktigt blev imponerad av dem.

Utan att riktigt veta hur jag ska komma till ett avslut i det här inlägget så kan jag helt enkelt säga att jag håller med dig om det du säger, även om jag trots det också tycker att det visst finns en ganska så stor skillnad gällande deras och vårt sätt att spela fotboll på - även om idéen gällande de båda klubbarnas spelfilosofier är densamma, att utnyttja spetsegenskaperna i laget oftare och mer snarare än att på ett inövat sätt via en viss tränarfilosofi få laget till att spela en fotboll vars är ett tydligt tecken på tränarens påverkan på laget. Egentligen är Pep också idag den enda jag kan komma på som har en sådan effekt på alla sina lag. Men det är till för en annan diskussion.
Barcelona Gabriel
2016-09-28 09:31
Coach Pep Om mitt inlägg fick bli födelsen av ditt inlägg så kan jag inget mer än att säga: mission accomplished! Underbar respons och man blir så glad när man får sånna svar. Finns inget bättre än att ingå i stimulerande diskussioner som får en att tänka till inte bara en gång utan två. Tack! Vad gäller distansen i differences rent fotbollsmässigt i den pyramid som du talar om i fotbollstermer mellan oss och dem så kan jag hålla med dig till en viss del, för visst är vi inte längre ett lika tydligt exempel på resultatet av en briljant inövad tränar filosofi snarare än att "utnyttja våra styrkor" (se MSN och framför allt Messi) precis så som Real Madrid skulle utnyttja deras friidrott-fotboll. Agreed, men det jag ville komma fram till var mer en taktisk skillnad i deras fotboll gentemot våran. För även om Barcelona idag med Luis Entique i spetsen valt att släppa ca 20 procent av bollinnehavet till förmån för "lagets bästa" i att ge bollen så snabbt som möjligt till MSN (att säga att vi skulle ge bollen så snabbt som möjligt till Messi blir inte vidare relativt i diskussionen då det varit en tydlig linje hos alla tränare som haft Messi i Barcelona bortsett från Rijkaard, ja även Pep) så är det fortfarande ett helt annat sätt att spela fotboll på än det som Real Madrid praktiserar - även om idéen gällande båda klubbarna är densamma = en idée vars främsta mål är att komma till resultat så snabbt som möjligt utan en riktig idée eller filosofi. För att förtydliga min åsikt så ska jag försöka att utveckla mitt tidigare inlägg gällande Real Madrids sätt att spela fotboll på. Men för att göra det så är det också viktigt att man jämför det med våran egna fotboll, så som du själv så vackert gjorde. Först och främst så kan alla komma överens om att Barcelona idag inte är samma lag som det Pep tränade. Barcelona är idag inte kända som "Barcelona" och allt vad det innebar för bara några år sedan med ett överlägset bollinnehav, snabba kombinationsspel och ett klapp-klapp spel som kunde spela sig igenom alla typer av sittande buss-försvar (ja, om du inte heter Inter anno 2010 förstås), utan snarare mer känt som "Team MSN". Och utan att vilja spinna vidare speciellt mycket på den här förändringen av vårat spel så ställer jag mig lika envist likt en kossa fast vid att den här utveckligen som Luis Enrique valt att göra fortfarande inte går att jämföras med Real Madrids friidrotts-fotboll vars hela idée går ut på att utnyttja de fysiska attribut som Zidanes spelare besitter. Barcelonas fotboll är fortfarande, åtminstone i perioder, vacker att beskåda. Messi är givetvis en stor ingrediens i den delen och visst, om Messi istället hade lirat för de onda i Madrid så är det mycket möjligt att det istället hade varit ombytta roller men nu är det som det är, och Messi är inte heller den enda ingrediensen, trots att han är den största. För även om varken Neymar eller Suarez eller för den delen ens någon annan spelare i hela fotbollsvärlden skulle klara av att axla Messis roll på ett lika utomjordiskt sätt som självaste Leo när den senare inte är tillgänglig (som nu exempelvis) så är ändå dessa två spelare av ett sällsynt rang i dagens fotboll, som inriktat sig mer och mer på snabba resultat snarare än att "wow the crowd". Neymar fintar och trixar bäst han kan, och även om vissa motståndarspelare stör sig på det så är det mer sånt som behövs i en fotbollsvärld som utvecklats åt helt fel håll, och Suarez bjuder på otroliga konstmål allt från fantastiska volley skott i krysset till bycacleta mål. Och jag ser fortfarande tendenser på fina kombinationsspel i mitten utanför straffområdet och prestationer som får mig att må bra som culé även om de självklart inte är lika ofta som innan. Real Madrid och deras fotboll får säkert deras fans att må bra också, inget sagt om det. Fotbollen är också en ultra-dimensionell sport som går att tolka och utöva på flera olika sätt, och även om vi culés ofta gärna gillar att sitta på våra höga hästar och säga att "the Barça way is the only way" med en filosofi av Cruyffs födelse och perfectioned av Pep så är det givetvis ingen stenristad sanning, åtminstone inte om man går in i diskussioner med andra lags supportrar och fans. Men för att återkomma till Real Madrids fotboll skulle jag vilja göra en jämförelse av FIFA-spelet då jag ser dem och deras fotboll väldigt mycket som den där FIFA-spelaren som kunde alla spelets buggar och alltid var så förbannat jobbig att möta. Som den trogna culé jag är så har jag alltid spelat precis som Barça, och i FIFA spelen är det förmodligen det mest ofruktbara sättet att spela på. Andra utnyttjar spelets alla buggar på bästa möjliga sätt (och ni som lirat alla FIFA spel under alla dessa år vet att det funnits och finns en hel del) - saker som man helt enkelt inte kan försvara sig mot oavsett vad man gör. Allt från den där långa krossbollen från backlinje till en djupledslöpande anfallare som alltid gick förbi ens egna backlinje och resulterade i ett friläge, till ett skott utanför straffområdet som alltid gick i krysset om man bara lärde sig sig exakt hur man skulle skjuta. Detta gjorde att jag själv med min "verklighetstrogna" fotboll alltid fick kämpa så mycket mer för att lyckas göra ett mål till skillnad mot mina motståndare som redan i nästa anfall kunde spela på en bugg och komma till en livsfarlig målchans. Real Madrid i den verkliga världen är inte långt ifrån ett sådant bugg-lag då de utnyttjar liknande saker som i FIFA-spelet snarare än att fokusera sig på att spela, en vad vi kallar för "korrekt fotboll". De är urstarka på hörnor, frisparkar och inlägg. Och det är förmodligen där de gör 80 procent av sina mål. Och när de jagar mål i slutet av sina matcher så trycker de på och växlar upp till den högsta växeln på ett sätt som våran fotboll helt enkelt inte klarar av göra. Snabbt med bollen till kanten och in med varenda vit tröja i straffområdet, ett perfekt inlägg och så är det genast livsfarligt (till skillnad från Barcelonas fotboll som ständigt försöker hitta den minimala öppning som finns för ett genomstick). Bara nu senast när det slutade 2-2 mot Las Palmas hann Real Madrid med att skapa 2 sylvassa lägen på bara deras stopp tid. Det är helt enkelt resultatet av deras "chansfotboll", och mitt första syfte med går kvällens inlägget från första början var att försöka öppna de ögon som ständigt skriker på att de har en sådan förbaskad tur (som oftast inte är relativ till deras sena vinster och remuntadas) när det snarare handlar om att det helt enkelt är så de spelar sin fotboll och att förr eller senare så trillar bollen in i mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-09-28 08:56
Nej Barcelona spelar ikväll, hur ska vi stå ut med ytterligare en match utan identitet och endast individuella prestationer som räddar oss. Messi är inte med vi är körda!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-09-28 08:21
God morgon!

Måste bara säga att det riktigt kul att se att nivån gått upp så pass mycket i forumet!

För övrigt härligt med match ikväll, vi kommer tydligen spela i nya 3:e tröjan för första gången ikväll.

I länktips finns bilder, vad tycker ni? Tycker den är riktigt fin faktiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-09-28 02:58
@Gabriel:


Det är en bra och viktig poäng du gör. Real Madrids fotboll är ett praktexempel på "muscle over mind". Det finns en obehaglig trend i dagens fotboll, och det är att vi ser den här typen av "olympisk friidrottarfotboll" kamma hem många troféer. Det är helt enkelt effektivast att spela så, eftersom fotbollen blivit mer strömlinjeformad och mindre olikartad i form av spelartyper och roller. Bara för 10 år sedan fanns ett betydligt bredare fotbollstaktiskt spektrum som var med i kampen om Europatoppen.

Paradoxen med modern fotboll är att taktiskt och spelmässigt medelmåttiga lag vinner troféer, där Portugal vann EM som senaste exempel (och där Real Madrid och Atletico vinner CL/liga-bucklor). Så vad beror detta på?

När ett fåtal klubbar dominerar finansiellt är det naturligt att de vinner. Inte nödvändigtvis för att de har de bästa tränarna, men p.g.a. spelarmaterial och pragmatism (t.ex. Real Madrids effektiva anti-fotboll).

Jag ser inte mycket fotboll i fotbollen nuförtiden, mer än jag ser atleter som försöker spela så rakt och snabbspolat som möjligt (tydligen underhållande fotboll, enligt de flesta). Fotbollen har blivit mer effektiv och mekanisk, men mindre intrikat, med många spelarroller som försvunnit eller dött ut och ersatts med mer generiska sådana.

Det finns en klar diskrepans mellan bra resultat och bra fotboll, och den ena faktorn inkluderar inte längre den andra i lika hög utsträckning som brukade vara fallet. Det är åtminstone min spontana observation, som kan vara fel.

Och därför tror jag vi ser dessa ultra-pragmatiska lag vinna, eftersom fotboll har blivit "muscle over mind". I enstaka fall ser vi undantag i form av Dortmund och Leicester "skrälla", och visa att fotboll inte bara handlar om muskler, men att en bra tränare kan gjuta ett individuellt medelmåttigt lag till en kollektiv helhet som överstiger summan av dess delar (vilket är vad fotboll såklart handlar om).

Ett lag som Real Madrid har inverterat pyramiden och istället infört ett system som är anpassat för att maximera en enda spelares målproduktion i form av Ronaldo (som helt enkelt är effektivast i ett "muscle over mind"-system).

Villfarelsen är således att folk inte kan se skogen för alla träd och stirrar sig blinda på resultat och statistik, vilket är varför tränare som Pep och Wenger aldrig kommer bli rättmätigt uppskattade av massan, medan Mourinho och Simeone kommer att bli hyllade trots sin icke-innovativa status-quo, och trots att de i många fall spelar ovärdigt, fult, omanligt och fegt.

Det jag inte håller med om är att vårt och Reals spel skulle vara skilda världar. Vi har anammat exakt samma princip som Real, och matar bollar till topptrion i omställningar. Det som skiljer är endast petitesser och spelartyper. Som du själv sade, "de koncentrerar sig inte så mycket på att spela bra fotboll snarare än att utnyttja deras styrkor". I vårt fall kommer numer briljansen mest från Messi än att vi gör något som lag och dominerar från topp till tå.

Men visst, så länge det funkar så är väl LE och Zidane världens bästa tränare.
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-28 01:32
Technical secretary Robert Fernandez traveled today to watch the Atletico-Bayern Munich game at the Calderón tomorrow #UCL [rac1] Hmm... Varför kan man undra?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2016-09-28 00:22
Kröjff

Jag tänkte väl att jag kände igen det där skrivsättet. Härligt att se dig här igen! Du ska veta att du har bidragit med en hel del till forumet, bland annat dina sköna men avancerade metaforer. Jag måste även få be om att få låna den sista delen av ditt inlägg då det var bland det skönaste jag läst idag.

Allt gott amigo!
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 00:19
Jag tror det blir 4-4-2 (något jag inte gillar, men anpassar man inte spelar köpen efter vårt normala spelsti, så blir det så).

Sergi - Mascherano - Pique - Alba
Rakitic - Busquets - Iniesta - Rafinha
Suarez - Neymar

Sen tror jag nog att Gladbach kommer backa eftersom de är nöjda med 1 poäng, som är väldigt viktigt för att komma före Celtic i jakten på EL platsen. De kommer därför inte ta några risker.
Barcelona koeman92
2016-09-28 00:15
@Ribohn Fan:


Där har vi inga skilda åsikter. Tror att du missuppfattade mitt inlägg. Som jag skrev, så är det bästa sättet (vad jag tror) att vinna mot Real genom att använda genom deras egna spel emot dem - bortsett från om man är oss. Detta har vi sett tidigare, inte minst hos Atlético Madrid varje gång de spelat mot Real.

När det gäller oss så är jag nog en av de allra största förespråkarna av principen att Barça alltid ska spela offensivt, underhållande och bollförande i den mån man kan. Samtidigt ska man inte glömma att vi under CL semifinalen mot Real 2011 lyckades provocera dem och få dem att begå vitala misstag just genom att spela bollen i vår egen planhalva och därmed tvinga dem att försöka 'komma och ta bollen', samtidigt som de parkerade bussen. Det var ju visserligen under Mourinho, men ändå något att ha i åtanke.
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-28 00:07
Kul med match imorn! Så här vill jag vi ska ställa upp: Ter stegen Roberto-Piqué-Mascherano-Alba Rakitic-Busquets-Iniesta Rafinha-Suarez-Neymar Bästa tillgängliga lag, för det kommer bli tufft. Arda på HY fungerar inte då han inte kan vika in och är inte tillräckligt snabb för att komma runt motståndaren. Ska aldrig spela där! Rafinhas bästa position enligt mig är just HY, då han kan vika inåt och leverera bra passningar o skott. Vill han ska fortsätta där fram till att Messi kommer tillbaka. Tror vi kommer få se en liknande matchbild som mot Bilbao. Mönchengladbach kommer pressa högt och publiken kommer ge dom energi. Det gäller att vi har maximal koncentration matchen igenom. Vi kommer få chanser till kontringar imorn. Det gäller också för Ter stegen att göra det han är så fantastisk på - passningsspelet för att komma ur deras press. Vet inte vad man ska kalla det men vi kontrar alltså genom possession :) Slutligen, Suarez! Inga makalösa missar imorn, tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 00:06
Koeman92

Kan inte hålla med om det sista. Barca ska alltid vara det skickligaste laget, vara det spelförande laget och inte rätta sig efter motståndarna, varken om vi spelar borta eller hemma mot Real eller Bayern. Skulle vi ställa bussen och kontra in två stycken i el Classico med 2-0 så skulle i alla fall inte jag vara glad. I Barca måste det finnas en stolthet att vinna på grund av att vi är det skickligaste fotbollslaget individuellt och taktiskt som ett lag efter våra premisser och med stor underhållning.

Det är Barça och ska alltid vara så!
Barcelona Kröjff
2016-09-27 23:36
koeman92 Noterade att jag blev omnämnd i ditt mer än välkomna installationstal, som ny i den omutbara grupp av mods som bildats för forumets bästa, efter överhängande hot om nedflyttning i forumens gärdsgårdsserie. Jag glädjer mig minst lika mycket som så många andra, över att ni tar över initiativet från tomtar och troll; vilka i en av skribent Xaviestas träffsäkra tillika oförglömliga pamfletter blev kallade för "evolutionens bromsklossar". Mina egna mest bestående bidrag på allas vårt Les Rambles över tid och med dina ögon sett, i all den stund du agerat läsare istället för skribent, beskrev du som "avancerade metaforer". Men nyss nämnda har jag mig veterligen aldrig varit i närheten av. Får väl dock försöka leva upp till myten om mig själv, genom att via en travesti av en "oneliner" tagen ur den skamligt förbisedda norska TV-serien om parrelationsterapeuten Dag: När Real Madrid och andra eventuella aspiranter på titeln världens bästa klubb tror sig se ljuset i tunneln, så är det i själva verket ett mötande höghastighetståg i form av FC Barcelona. Håll ångan uppe! All heder!
Barcelona Bollinnehavet
2016-09-27 23:34
@El Pistolero #9:


För att inte tala om den två år äldre Julian Weigl som jag tänker skriva några rader om. Har vi någonsin sett en spelare så lik Busquets komma fram sedan just Busquets kom fram? Han har passningsspelet, positionsspelet och kylan precis som Busquets. Jag säger inte att han är på samma nivå för det är han inte och kanske inte kommer bli, men han påminner enormt mycket om våran käre defensiva mittfältare.

Nu har ju Lucho kört Andre Gomes lite på Busquets position och det återstår väl att se om han tänker fortsätta att göra det och om det isåfall funkar bra. Sen har vi ju Samper ute på lån hos Granada som jag hoppas väldigt mycket på. Det vore riktigt fint att se honom lyckas bra där under denna säsongen och kan komma tillbaka och kämpa om en plats på defmitten tillsammans med Busi.

Men om inget av ovanstående funkar bra så hoppas jag att klubben åtminstone sneglar på denne Weigl. Otroligt mogen, lugn och enkelt i sitt spel, och detta vid 21 års ålder. Vilket sjukt spännande lag dom har Dortmund! Dembele är the real deal. Pulisic ser sjukt lovande ut. Precis som Emre Mor även om jag tycker han ser rejält (kanske för?) oslipad ut. Man får inte heller glömma Felix Passlack som fick smaka på lite a-lagsspel förra säsongen och redan spelat två matcher i Bundesliga denna säsongen. Fyllde 18 år i våras.

Med det sagt så tycker jag att Dortmund är Europas mest spännande lag just nu, rent talangmässigt iallafall. Och då räknar jag inte ens Ginter och Guerreiro som talanger då deras 22 levnadsår är alldeles för många i sammanhanget.

Nu längtar jag till våran match imorgon.
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-27 23:10
Här inne är det gott om mod. Hoppas att Barca har samma mod imorgon.
Barcelona papillon
2016-09-27 22:48
Har nu sett reals två senaste matcher och måste bara säga vilket otroligt flyt de har vid sina mål. En skjuter, bollen tar på målvakt/stolpe och bollen dimper ner framför en medspelare som egentligen bara behöver peta in bollen. Kolla bara på 0-1 målet idag, rent flyt att den når fram till en medspelare.

Dortmund är riktigt bra men med ett sådant försvarsspel så kommer man inte långt i CL. Man går inte vidare om man släpper in 2 mål på hemmaplan.

Och så den här domaren, har inte sett en mer "starstruck" domare på den här nivån. Först missar han en solklar hands på cristiano vid frisparken trots att han visar att han sett situationen. Sedan ger han Aubemeyang gult kort i slutet men inte Ramos trots att han ser att det är han som startar tumultet genom att knuffa en motspelare. Pinsamt dålig kvalité.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona FCB-1899
2016-09-27 22:46
Bättre kan du. Höj nivån!

/mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-27 22:39
[QUOTE=Vampíro]Fint förarbete av amerikanen Christian Pulisic, fyllde 18 år för bara nån vecka sen. Arton! [/QUOTE] FM legend ;) Dortmund har verkligen tre guldkorn i truppen - Dembélé, Mor och Pulisic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Tridente
2016-09-27 22:39
Det går faktiskt att skriva om en Real-match utan att använda svordomar och skällsord. Höj nivån eller åk på en spärr nästa gång.

/mod
Barcelona Shanghai
2016-09-27 22:38
Tror faktiskt de vita kommer vinna CL igen, tyvärr. Med den turen och hjälpen man får är de ostoppbara.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: