/spanien/barcelona/forum/6948.aspx/spanien/barcelona/forum/6948.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-08-10 22:45
Barcelonistas (Barcelona) Precis, jag har ju inget att säga om den säsongen som ska börja så ja det är självklart att mitt påstående är från förra säsongen, jag har inte hört Tata säga nåt om defensiven, det enda han sagt är att han ska införa presspelet inget annat då han sa att han ska behålla samma spel, men om det är som du säger hade det väl hjälpt Tata med en ny mittback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-08-10 22:44
Ingen av dessa hängivna Pique-haters tänker någonsin tanken att när Pique var som bäst så hade vi bättre defensiv överhuvudtaget. Då han hade bättre defensiva spelare bredvid sig och laget var bättre balanserad. Sen dess har laget förlorat mycket av den balansen i Puyol och Abidal, och det är Pique som får skiten för det. Enligt mig är det bara brist på fotbollskunskap, ingen annat.

Om Barca köper en bra mittback, laget får tillbaka sitt presspel, blir bättre balanserad med Tatas justeringar där även Alves och Alba tar mer defensiv ansvar så som Abidal gjorde på vänsterkanten förr i tiden och Pique fortfarande "underpresterar" får ni gärna komma tillbaka och svära och spotta hur mycket ni vill på honom.

Tills dess tycker jag att det mesta av kritiken endast är löjliga.
Barcelona Rambla~
2013-08-10 22:44
Himne del Barcelona Jag förstår inte hur du orkar "diskutera" med småungarna. Ditt tålamod är dock beundransvärt. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-08-10 22:43
zick9 (Barcelona) Det är bara att kolla på videon så ser du ett mål där Alves flyttat in i mitten för att täcka upp Puyols position i en kontring och vem ska vara där och täcka upp Alves plats, jo den förstnämnda alltså Alexis.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2013-08-10 22:42
Jag håller med Zick9 herregud kolla våran backlinje i dagsläget, la liga fine, men det blir inget Cl titel med den backlinjen det kan jag lova er. Vi har en Pique som vi inte vet var vi har riktigt, vi har en Mask som sätter bollen i egen bur 9/10 gånger så fort han rör bollen inne i vårt straffområde..

Haha, helt ärligt jag blir nervös så fort masken rör bollen..
Fais
2013-08-10 22:42
Falcoeeee, Vilket djuuuuuuuuuuuuuur!!!!!

Måååål

Är det bara jag som vill att det ska gå åt helvete för Psg och hejar på Monaco??

Anledningen jag vill att det ska gå åt helvete för Psg heter Thiago Silva och Marquinhos :-))...
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-10 22:40
Fais Ja, vi har olika uppfattningar helt klart och det tycker jag bara är underbart. Hade varit så tråkigt om alla tyckte likadant om allting. Det egentliga svaret på frågan kan vi nog bara få om Barcelona värvar en mittback så vi får se hur denne klarar sig i Barcelonas "miljö". Jag har mycket svårt att tro att någon skulle gå in och göra det bättre än Piqué. Men om Barcelona nu skulle lyckas värva en sådan mittback skulle jag stå längst fram i hyllningskören och jubla. Jag tycker du har gjort en mycket bra lista över världens bästa mittbackar. Skillnaden är väl att jag tycker att Piqué platsar i det sällskapet.
Barcelona Barcelonistas
2013-08-10 22:38
RonaldinhoGauco - det är bra att du vill diskutera lite och skapa diskussioner men skippa det där förorts snacket tack. Du leker för mycket gangster inne i det här forumet där har vi problemet.
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-10 22:35
zick9

Jag syftade även på det som Piqué har presterat under förra säsongen.

Anser du att allt som Piqué gjorde under förra säsongen var totalt värdelöst eller fanns det några som helst ljusglimtar?
Fais
2013-08-10 22:34
Himne del Barcelona Jag gillar hur du argumenterar. Det finns visa här inne som skulle vilja sätta spärr på dig bara för att du inte tycker som dem. Utan någon ordning så går de här backarna före Pique. Kan inte stava rätt alla namn so bare with me. :-)'' Dante, Silva, Hummels, Ramos, Pepe, Varane, Terry, Verthongen, Kompany, D, Luis. ALex (psg) . N. Subotic, Miranda,Vidic, Juves mittbackar. Jag kan inte räkna upp alla nu. Vi säger så här att om jag gjorde en lista på 30 mittbackar skulle han hamna sist i listan om jag då använde Barca-glasögon. Vad har du för lista själv ?
Barcelona koeman92
2013-08-10 22:34
Stämmer det att David Luiz ska prata med Chelsea om att han vill lämna?
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-10 22:33
RonaldinhoGaucho!

Okej, en ganska kort lista kan jag tycka om det nu är så att Piqué är en totalt värdelös mittback.

Förstår om det låter osannolikt. Men rent hypotetiskt. Säg att Barcelona skulle värva en av dessa mittbackar på listan och så märker vi att det inte heller fungerar. Vad ska Barcelona göra då?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-08-10 22:33
En vänsterback i Alaba, Matuidi som är mittfältare, Botia som är utlånad till Elche, Inigo som är tydligen bättre men ändå spelar i U21 istället för Pique som är ordinarie i landslaget, Sakho som är stenbänkad på bänken i PSG som hade Alex som konkurrens...

Ge dig..
Barcelona zick9
2013-08-10 22:31
@Himne del Barcelona:
Vet inte, kanske närmare 20-30 på dagens marknad hade gjort det bättre än Piqué i dagsläget. Vadå "har gjort"? Vad spelar det för roll vad han har gjort? Ska vi köpa Ronaldinho bara för att han har gjort fantastiska saker? Grejen är ju inte bara att Piqué inte är en världsback. Mascherano är ännu sämre och att vinna CL utan att ha någon världsförsvarare är rätt osannolikt. Får vi en högklassig mittback så är det ok om han spelar med Piqué eftersom han då får en ledare bredvid sig och vi slipper Mascherano. Börjar vi däremot säsongen utan någon ny mittback så blir det med största sannolikhet inget CL. Jag vet att man ska tro på sitt lag och det gör jag verkligen, men man måste vara ärlig och med Pique, Mascherano samt 2 offensiva backar är detta otroligt.
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-08-10 22:29
himne del barcelona:

haha pepe var ett monster innan han blev bänkad
alaba
dante
hummels
Subotic
Inigo
Botia(samma nivå som pique just nu)
Ramos
Miranda
Thiago Silva
Mautidi elle fan han heter
Sakho
AndreD -
2013-08-10 22:28
@Zyzz - U mirin brah?:


Vi får hoppas att din länk har rätt, men är tveksam
Barcelona Barcelonistas
2013-08-10 22:26
Himne del Barcelona - Pique 2009-2012 var en världsback, föra säsongen var han så otroligt dålig att det var skrattretande. Han var en kona, tom sopan Bojan klädde av han i Cl mötet.. La liga es un blaugrana - du baserar ditt påstående på föra säsongen där det kollektiva spelet inte fungerade i laget. Det är just det Tata håller på att fixa i laget, press-spelet, täcka ytor, något vi saknade föra säsongen.
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-10 22:26
Fais

Du behöver inte tycka som jag. Jag respekterar att du har en annan åsikt.

Men jag ställer samma fråga till dig. Hur många mittbackar tror du det finns som hade gått in och gjort de bättre än Piqué?
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-10 22:24
zick9 Okej, jag respekterar din åsikt. Det är det som är så underbart med fotboll. Att man kan ha så helt olika syn på saker och ting. Måste bara fråga. Hur många mittbackar i världen tror du skulle gå in och göra det bättre än Piqué har gjort det?
Fais
2013-08-10 22:21
Himne del Barcelona

Menar du allvar?? Världsback=Pique???

Det var veckans.. Du får en like för den..
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-08-10 22:20
asså Botia presterar på samma nivå som Pique gör just nu, och Botia har bara mött spanska lag medans pique lirar mot världslag
Barcelona zick9
2013-08-10 22:18
Himne del Barcelona

Världsback? Nej.
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-10 22:16
@zick9:


Och du menar på fullt allvar att Piqué inte är en världsback längre?
Barcelona zick9
2013-08-10 22:15
@La liga es blaugrana!:


Really? Alexis och Pedro sliter inte som djur i försvaret? Speciellt inte den förstnämnda?
Barcelona zick9
2013-08-10 22:11
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:


Jo, Piqué var världsklass innan.
Barcelona Júnior - Culé hasta la muerte
2013-08-10 22:07
Man måste verkligen ta hänsyn till att försvarare som spelar i ett lag som Barcelona, med denna typ av spelstil, oftast blir väldigt hjälplösa i försvaret. Det blir oftast väldigt stora ytor där bak och inte är det Piques eller någon annan försvarares fel att de blir väldigt hjälplösa utan det är nackdelen med vårt spelsätt . Alla spelsätt och spelstilar har sina nackdelar och de stora ytorna där bak är vår achilleshäl.

Allt går dock att förbättra men det är också svårt att hitta ett spelsätt som inte har sina nackdelar. Att endast klaga på Pique är fel då hans misstag syns mer i försvaret än vad en annan mittbacks hade gjort i t ex Chelseas. Vi får även ta hänsyn till hur mycket Pique har gjort i vårt försvar och enligt mig väger det mycket mycket mer än hans misstag.

Tänk er att sätta Ramos ensam i försvaret tillsammans med Mascherano (med all respekt) som inte ens spelar på den positionen, hade det sett så mycket bättre ut egentligen?
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-08-10 22:07
Barcelonito / Lucho Enrique 21
klart jag har lärt mig respektera folk? som sagt, respekterar ingen som inte respekterar mig, kolla madrid mål mot oss dom senaste el clasicon.. han missar markeringar och går inte in i dueller, samma sak mot bayern, han missade markering och sen anfallare han och går inte tillbaka i tid.

jag har inte använt det som ursäkt, du sa såå ghetoo och jag sa att jag e från förorten de e såhär jag snackar o bemöter folk som inte bemöter mig med respekt
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-08-10 22:01
Har du lärt dig att respektera nån överhuvudtaget i förorten?

Du har hängt dig för mycket på den tacklingen, kan leta fram många andra bra tacklingar från samma match. Som sagt, du har inga andra perspektiv överhuvudtaget på saken och dina argument om varför Barca vinner och förlorar är helt absurda, iaf för mig.

Jag är själv från förorten förresten... Men använder inte det som ursäkt för att kalla andra åsna hit och dit och har hållit på Barca alltför länge för att inte säga emot när ens egna "supporter" kallar spelarna för allt möjligt. Det är inte så att du vill vinna mer än vad Pique gör på matcherna, så lägg ner med att hitta varenda lite jäkla detalj för att hacka på han bara för att.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-08-10 21:54
Har sett första halvlek mellan Bordeaux-Monaco, mest för att se Abidal. Han styr backlinjen, visar pondus och fattar som alltid rätt beslut. Visserligen har han inte satts på några större prov, men det står ändå helt klart att han är tillbaka och håller på högsta nivå ett par år till. I Monaco värdesätts hans rutin och förmåga att värdera situationerna så pass mycket att man gjort honom till kapten. I Barca fick han inte ens förnyat kontrakt - trots allt han gått igenom i klubben. Jag mår illa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-08-10 21:51
Barcelonito / Lucho Enrique 21 pique gör många inviduella misstag, inte misstag som beror på att våra anfallare inte finns med honom eller inte markerar, utan 1mot1 , kolla bara på den onödiga tackligen på cristiano som resluterade i ett gult kort, vf gick han ens in på den duellen sådär? sen klagar han som en liten flicka hela tiden, minns ni när han tog upp en tändare för o visa domaren? puyol slet bort den från hans hand o skrek på honom att ställa sig på sin position, han är mer fokuserad på såna saker än på att vara en stabil back, och ju med att det inte finns nån konkurrent så vet han att vad än han gör kmr han att få en startplats nästa match. jag är ett förortsbarn, så jag lärt mig prata och bemöta folk som inte bemöter mig med respekt =)
Annons: