/spanien/barcelona/forum/6945.aspx/spanien/barcelona/forum/6945.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Siempre Barça
2013-07-08 22:41
OT
Imorgon På tisdag, den 9 juli, kommer La Ligas matchschemas dras. jag har tänkt gå på El Clasico matchen och jag undrar om de släpps El Clasico biljetter imorgon??
Tack sam för ett snabb svar. PM
Barcelona Hetfield
2013-07-08 22:41
Valdes

Äntligen! Folk satt och snackade ner värvningen av Neymar medan de satt och hyllade värvningen av Villa. Villa är en av de sämsta värvningar jag har varit med om.

Helt vansinne att man betalade så mycket och gav så mycket lön till en spelare. Man ska vara glada att man ens fick den summan som man fick till slut.
Barcelona elbraco - CP5
2013-07-08 22:40
canaletes haha ser framför mig hur Zubi står framför Gil (eller vem som nu sköter Atleticos transfers)med ett avtal i handen o ba: eyy, du får ju cykel på köööpeeet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valdés
2013-07-08 22:38
Om man enbart tar hänsyn till hur mycket pengar man värvade Villa för och antalet mål han gjort i landslag och klubblag tidigare säsonger så är det verkligen en usel transfer. Om man även väger in hur mycket han tappat i kvalité, ålder, att han har ett år kvar på kontraktet samt inte minst lönekostnaden så är det tyvärr en ganska rimlig summa. Vill gärna att någon av alla Laportistas på forumet förklarar hur förra ledningen tänkte när man skrev ett kontrakt där lönenivån ökades från 7 milj euro till 11 milj euro sista kontraktsåret för en 32-årig spelare.

Transfern är värd mellan 13 och 16 miljoner euro (inkl lönekostnader), och jag trodde att Villa skulle välja att spela ut sitt kontrakt (precis som Valdés gör).

För mig är värvningen av Neymar lika viktig som en eventuell värvning av en högklassig mittback. De två senaste säsongerna har Messi ensam stått för hela offensiven. Det gjorde ont att Bayern gjorde 7 mål på två matcher, men för mig var det minst lika tungt att vi inte skapade en enda riktigt målchans – och jag hoppas att det blir bättre med en högklassig spelare som kan avlasta Messi. Svårt att utvärdera priset redan nu, Neymar kan floppa - men det finns flera lag som var villiga att betala ett högre pris än vad vi gjorde. Och jag är som sagt väldigt glad för att han kommer att spela i FC Barcelona nästa säsong.

I en perfekt värld hade Valdés skrivit på en kontraktsförlängning, Puyol blivit 5 år yngre, Xavi varit skadefri och Etoó gjort en storstilad comeback. Istället behöver vi fortfarande (i mina ögon) värva till dessa positioner (Xavis – om Thiago väljer att lämna) och till säsongen därpå även högerbacksplatsen.

Av Tito kan man kräva att försvarsspelet blir bättre organiserat och att offensiven blir mindre lättläst.

Ser med skräckblandad förtjusning fram emot att få se Pep i tränarbåset igen, hur bra kan han göra Bayern?
Barcelona Rivaldinho9
2013-07-08 22:37
Det är så komiskt att läsa att alla är så oroliga över ekonomin, att Villa säljs billigt och att Neymar är dyr osv....
Sluta oroa er! Ledningen vet vad dom gör! Var glada att klubben satsar och vill bjuda oss fans på en show, dvs förnya truppen och köpa in den mest lovande stjärnan i världen. Villa är tyvärr dåtiden och sitter på en sjuk lön. Neymar kommer sälja mer tröjor än Messi i år och det kommer betala tillbaka sig med råge.
Jag är jävligt glad iaf för jag är intresserad av det som sker på plan och inte på kansliet som alla verkar tycka är viktigare??? Så sjukt.
Barcelona DM1982
2013-07-08 22:30
note: according to media, david lomban paid his buyout fee of 50.000 euros #fcblive Han betalade själv pengar för att gå, det tackar vi för. Ska bli intressant att se hur det går för b-laget, många spelare har försvunnit, antingen till a-laget eller andra lag. Kan bli tufft.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-07-08 22:30
note: according to media, david lomban paid his buyout fee of 50.000 euros #fcblive Han betalade själv pengar för att gå, det tackar vi för. Ska bli intressant att se hur det går för b-laget, många spelare har försvunnit, antingen till a-laget eller andra lag. Kan bli tufft.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-07-08 22:28
Real sålde Callejon för 10 mil €, vi sålde David Villa för 2 mil €.. Patetisk ledning
Barcelona Canaletes
2013-07-08 22:28
Ah visste inte. Tydligen ingenting men hittar ingen säker källa (orkar inte googla mer)
Men iaf, minst 10 iaf.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2013-07-08 22:26
Det sjuka var att just Lomban tog straffarna ibland, whaaaat...
Barcelona LeoMessi
2013-07-08 22:23
Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR] (Barcelona) Jag hade betalat för att bli av med den sopan. Han får mig att framstå som maldini i jämförelse.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2013-07-08 22:21
Btw, Lomban klar för Elche. Vilken värvning, har alltid tyckt om honom. T.Silva who?
Barcelona Riiio!!
2013-07-08 22:20
villa har tjänat runt 60-70 milj/år MEN hade han spelat hos oss nu sista kontraktsåret så hade hans lön ökat till runt 100/år. Känns som att Atletico utnyttjade lite situationen med att Villa endast ville spela kvar i Spanien samt att Atletico i stort sett va det enda intresserade laget från Spanien. Lite synd ändå att man inte kunde pressa ut nån miljon till av ett lag som nyligen sålt sin största stjärna för en jävla massa pengar. Synd när 3(?) favoritspelare i Abidal, Villa och Thiago lämnar under ett o samma transferfönster. Msn får se det från den ljusa sidan att detta innebär att Tello och Deulofeu får mer speltid samt att Sanchez säkerligen stannar kvar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-07-08 22:19
Canaletes Hur mycket fick Atletico när Falcao såldes? Det var inte de som ägde honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-07-08 22:16
God is a five letter word - Messi (Barcelona) Hans lön kanske hade höjts till 11 miljoner vilket är väldigt mycket! Har för mig att han tjänade ca 8 miljoner annars, och det är en väldigt hög lön för en spelare som hade en allvarlig skada, och samtidigt är 32 år. Jag tror att anledningen till att han såldes så billigt är pga hans astronomiska lön och dom hade bara förlorat på att han en bänkspelare som har en lön på 11 mille. Jag ser helst Silva i Barcelona men jag börjar bli så pass desperat att jag hellre ser David Luiz än ingen back alls :/ Vi är snabba med att värva spelare vi inte behöver och segast i historien på att värva spelare som vi verkligen är i behov av.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2013-07-08 22:13
Villa har iaf heder och vill spela VM nästa år. Barça kunde lätt fått minst 10 milj
iaf. Det inte som Atletico är pank liksom. Man sålde precis Falcao.
Villa sänkte lönen tom från 11 till 6 milj (av det jag hörde på tv)
Barcelona God is a five letter word - Messi
2013-07-08 22:11
LeoMessi;
Han hade någon klausul i kontraktet som gjorde att hans lön höjdes till 11 mille sista året. Men han tjänar väl ändå 7-9 mille? vet någon mer exakt?

Det kommer hjälpa den potentiella värvningen av Silva då hans lön kommer ligga någonstans där. Jag hoppas bara vi inte går efter Luiz. Chelsea kommer kräva minst 35 och det tycker jag verkligen inte han är värd.
Barcelona LeoMessi
2013-07-08 22:09
Låg verkligen villas lön på 11 miljoner euro?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2013-07-08 21:51
Undra om Atlético fick cykel på köpet med tanke på sommarrean Barça har nu haha
Barcelona DM1982
2013-07-08 21:48
Känns som om folk får ta och lugna ner sig lite nu. Det som säkert spelade in väldigt mycket är att Villa ville spela i Spanien. Vilka lag kan betala hans feta lön? Valencia? Tveksamt om deras ekonomi tillåter det. Real Madrid? Ja men hur stor är chansen att han skulle säljas dit? Då återstår bara Atletico Madrid och när de vet om det så sjunker priset drastiskt. Alternativet är att Villa blir kvar i Barcelona och gnäller om speltid och drar en fet lön. Är det ett bra alternativ? Självklart inte. Problemet är att han kostade för mycket att köpa in men det kan man inte skylla Rosell för. Så i slutet av dagen så är det säkert så att klubben självklart ville ha mer men fick nöja sig med det lilla. Det kunde ha varit värre, kolla på Kaka som sitter på bänken och drar en djävulsk lön. Han går väl som Bosmann till slut. Kanske dags att se det med lite perspektiv?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2013-07-08 21:44
Villa hade 1 år kvar av kontraktet vilket i normala fall brukar ge typ 40% Rea. Dessutom vill Villa endast spela i La Liga. Då är frågan vilka lag som har råd med hans lön? Valencia har ekonomiska problem och den högst avlönade spelaren tjänade 4 gånger så lite som Villa. Real kan vi skriva av och Malaga har väl pengar men låg inte i Villas intressen då han ville spela i europa/CL. Sociedad var inte intresserade och har heller inte så bra ekonomi (de flesta är från akademin). Då är det bara Atletico kvar, och de var väl inte villiga att erbjuda mer än 4-6 miljoner euro som övergångssumman landade på. Valet är sedan ganska enkelt. Behålla en spelare med 11 miljoner euro i lön eller skeppa iväg honom för några millar? Att han fyller 32 i år sänker heller inte priset direkt. Hade man haft Laporta så är jag dock säker på att man hade fått mer för honom, så jag håller med om att han såldes för ett relativt billigt pris. Däremot förstår jag inte allt gnäll härinne. Han är 3:e val i Spaniens anfall som är deras svagaste lagdel (att Torres får starta finalen är ju ett bevis på det) och det spelar ingen roll att el guaje är deras bästa målskytt genom tiderna. Han är inte samma spelare längre och med tanke på åldern så är hans värde inte mer än runt 10 miljoner euro. Pga den korta kontraktstiden som återstår fick Atletico rea på typ 60%. Lite billigt ja men vi förlorar typ 2-3 miljoner på det när vi säljer honom för runt 4 miljoner, inte 10 som vissa härinne försöker få det till.
Barcelona zick9
2013-07-08 21:43
@Mojito - Culé (un estilo de vida):


Är ju dock inte fy skam att ha en spelare som Pepe på bänken rent fotbollsmässigt. Vi sålde ju en bänkad Yaya Toure för mer än vad Pepe är värd, 25 miljoner euro rättare sagt.
Barcelona Rambla~
2013-07-08 21:37
Vi ska komma ihåg att Tottenham också lade ett skambud på Villa som låg någonstans i närheten av vad han till slut såldes för.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-07-08 21:35
@Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR:


Just det! För allas trevnad och säkerhet, Zubi ta en lång jävla semester.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2013-07-08 21:32
Vilanova sees David Luiz as a good alternative for Thiago Silva. Sports director Zubizarreta has doubts and prefers Marquinhos or Agger [md]

Käften Zubi, your comment is invalid.
Barcelona Rambla~
2013-07-08 21:31
Hur kan en av klubbens största målvaktslegender vara så fullständigt inkompetent att göra sitt jobb? Jag kan verkligen inte förstå det. Zubis inkompetens kan skada oss för många år framåt. Alla klubbar vet att vi har många talanger som flyttas upp och som inte får plats i laget. De vet att den här klubben klantar förr eller senare till det med någon konstig klausul. Det vet att stjärnvärvningar som inte riktigt lyckas reas till slut bort. De vet att de oftast kan få klubben att betala spelares löner när de lånas ut osv. Finns det något den här klubben verkligen klarar av på ett korrekt sätt? Jag börjar tappa hoppet om det. Värvningen av Neymar kan vi dock inte klaga allt för mycket på. Den sköttes heller inte av Zubi. Neymar hade ju blivit såld för en ännu större summa än vad Barça till slut fick betala. Hade den klubben som då värvat honom också varit ett skämt? Jag skulle inte tro det. Neymar har ett enormt marknadsvärde, han är brasse och nästa års VM går i Brasilien. Herregud, fatta vara vilken hajp och drag det kommer vara kring honom. Varje gång hans namn nämns kommer alla samtidigt veta att han spelar för FC Barcelona. Oj vilken inkomstkälla det är och framför allt kommer vara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zamboza
2013-07-08 21:29
Jag tror Barca borde försökt få ut lite mer av Athletico med tanke på hur mycket dem fått in efter försäljningen av Falcao, men jag tror tre saker som avgjorde affären var:
- Villas höga lön sett till hans roll i laget.
- Att han ville spela i Spanien istället för att flytta till England.
-Han har bara 12 månader kvar på kontraktet.

Det känns ändå skönt att bli av med lite överflöd.
Barcelona grande jw
2013-07-08 21:25
Ni som klagar på övergångssumman. Har ni ens tänkt tanken att Barca kanske inte ens hade fått sålt Villa om priset hade varit större? Visst, man kan leva i en drömvärld där Villa inte har någon vilja alls och kan tänka sig spela i England, och skola in sina små döttrar i en skola där. Men om inte klubben/staden matchar Villas personliga önskemål så finns det ingenting att göra. Vi kan inte sälja spelare som vi har ett kontrakt med, som inte vill flytta.

Det är högst troligt att Villa inte ville flytta från Spanien. Vad har Barca för val om man inte vill dras med hans lön till kontraktet gick ut? Det är en ganska komplicerad situation som inte många verkar förstå här. Sen valde Villa själv att gå ned från €11 miljoner i lön hos oss till €6 miljoner i Atletico för att göra affären möjlig.
Barcelona zick9
2013-07-08 21:17
Barcaholic Hallå? Snarare du som är dum som inte läser hela meddelandet. Du kan inte bara ta ut en del av mitt citat och sedan hävda att det inte är dubbelmoral då jag. Väljer du att enbart bedöma Messis huvudspel också när du ska bedöma honom som spelare? Nej, antingen så har personen av dubbelmoral eller inte. Att du snackar om försäljningar när citatet också sade hur Barca köper spelare för dyra priser trots att Real (Kaká *host*) är rätt duktiga på det också så är du bara dum. När en person skriver "Hahha älskar hur Barca säljer sina spelare till kaffe pengar men när dem ska värva så betalt dem oftast överpris" så är det väl fortfarande dubbelmoral hur mycket du än snackar om försäljningar då Real även de är mästare på att köpa spelare till dyra priser. Ovan nämnda Kaká är ett perfekt exempel. Sluta göra narr av dig själv. Du påstod att citatet inte är dubbelmoral vilket det är hur sann första delen än är. Ska du påstå att Real köper spelare till underpriser också?
Barcelona Kaptenen
2013-07-08 21:17
Herregud, stirra er inte blinda på övergångssumman, visst är den något för liten, men framförallt så blir vi av med en enorm lönepost. Pengar vi kan lägga på Silva.
Dessutom, varför ska vi ta in en ersättare, Neymar är ju redan på ingång?
Villa ville antagligen inte riskera sin landslagsplats, chansen att han skulle lyckas i England är ganska liten enligt mig, i alla fall första säsongen.

Önskar honom lycka till hur som helst, en spelare jag alltid gillat.
Annons: