/spanien/barcelona/forum/6912.aspx/spanien/barcelona/forum/6912.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-09-26 17:53
Skandal... det roliga är att Muñiz står 2-3 meter ifrån.
Barcelona Barcelonistas
2013-09-26 17:50
Fattar inte hur domaren kunde blåsa straff där så jävla skrattretande. Real Madrid har genom åren alltid fått billiga straffar som varit helt sjuka. Vem minns inte Rauls filmning mot Valencia för ett par säsonger sen? Eller di Maria som faller utan för straffområdet men får trots det ändå en straff. Matchen igår ska vi inte ens hå in på, tidernas billigaste straff någonsin?. Jag får inte ihop det Pepe drar ner spelaren,och domaren blåser straff för Real? Haha...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Corazon
2013-09-26 17:50
vem tar man med till en öde ö?

Ray Hudson han e för skön garvar ihjäll mig när han kör: messi oh oh aahhhhhhhhhhhh
Barcelona Diar Shekha
2013-09-26 17:37
Golden Barca
Jag tycker att Howard Webb är en duktig domare så länge han inte dömer Manchester United! Samla ihop majoriteten av domarna i La Liga, addera ihop deras kompetens och jag kan nästan lova att du inte får fram Howard Webbs kompetens bland de. Det finns en anledning till varför La Liga-domare inte får döma stora matcher (finler, Seminfinaler..) i tex CL,VM eller EM..
Barcelona Diar Shekha
2013-09-26 17:32
Grande Jw

"Tjusningen med La liga är att man säljer iväg sina nyckelspelare men ändå lyckas hitta guldklimpar, och fortsätter spela extremt vacker fotboll. En passningsskicklighet PL bara kan drömma om.

Om England var i en ekonomisk kris och Spanien var extremt starka ekonomiskt, och hade kunnat köpa upp PL och andra ligor på deras stjärnor. Tänk vilken liga vi hade haft i Spanien då. "

Det är just det som är La Ligas problem enligt mig och det är just därför Barca & Real bara springer ifrån de andra lagen. Man hittar guldklimkp, slipar den och säljer vidare om & om igen.. Det är ungefär som att ligga på plus minus noll, det håller inte i längden.

Jag gillar din beskrivning i andra stycket! Vi hade en sån liga tills 2009-2010, det var vackert och det var kul att följa den men jag kan tyvärr inte säga samma sak idag..
Barcelona Diar Shekha
2013-09-26 17:21
Gabriel

De Spanska lagen kan självklart utmana i Europa, det är inget snack där vi har sett Tex Barcelona, Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Real Madrid och Valencia de senaste åren. Det är bara fantastiskt att ett lag som Athletic Bilbao åker upp till Old Trafford och slår Manchester United tex.

Det som jag stör mig mest på är själva ligan, La Liga. I en tid där väldigt många är arbetslösa i Spanien så ska inte ligan behöva vara så där orättvist. Det är enorma skillnader när det kommer till ekonomin! Säljer du inte din stjärna (Falcao, Soldado, tex) så kan du inte handla som du vill och som du behöver så länge du inte heter Barcelona eller Real Madrid.Premier League har infört ett nytt tv-avtal och det är just därför där ett lag som Southampton kan gå & värva från Roma och Celtic.

Visst finns det enorma talanger i La Liga och det finns även många spelare i de andra klubbarna som är bra. Det jag menade tex var att du har en världsstjärna i Luiz Suarez som spelar kanske i England sjätte/sjunde bästa lag, det kan jag tex inte se i La Liga. Jag kan inte se tex ett lag som Sevilla eller Real Sociedad behålla en spelare i Suarez kaliber i tre-fyra säsonger. De har inte råd helt enkelt, tragiskt men sant tyvärr. Det var det jag menade att bredden på bra spelare i PL är större än vad det är i La Liga.

Sen har vi tränarna. Där är det som dag och natt om man jämför med La Liga.
Domarna, likaså. Men La ligas arbete med egna produkter kan PL bara drömma om!

Jag är bara ärlig, jag är jävligt trött på La Liga. Hade det inte varit tack vare Barcelona som jag har följt sen 2004 så hade jag inte kollat på ligan för fem öre. Det är inte värt det i dagens situation och det är inte heller kul. Varför ska ett lag som Elche straffas bara på grund av de möter Real Madrid? De blir redan överkörda inför varje säsong pga brist på pengar och när de väl gör en sån match så de straffas bara för att Real Madrid står på andra sidan. Jag hade inte åkt till Bernabeu om jag var Elches tränare för returmötet sen, jag hade fan lämnat på Walk Over. Varför ens försöka det är verkligen omöjligt?

Och självklart händer även domartabbar i Premier League, men absolut inte på det här sättet som tex Real har fått den här säsongen.. Det känns som att de får något avgörande med sig varje gång de kör på bortaplan. Granada skulle tex ha straff i slutet av matchen när de torska mot Real med 1-0, det är liksom inte en gångsgrej. Ett storlag ska inte få 6 gratis poäng inom loppet av 6 matcher, det är ba löjligt..
Barcelona Diar Shekha
2013-09-26 17:12
Barcelona Barcelonistas
2013-09-26 17:06
Märkligt att Madrid fansen tar upp Barcelona när dom ska försvara sin "vinst". Haha Jag har ärlig talat aldrig sett en mer felaktig straff. Anledningen till dom starka reaktionerna är för att domslutet är otroligt felaktigt haha skrattar bara åt det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2013-09-26 17:06
Diar Shekha Väldigt konstigt inlägg. Man kan ju vända och vrida på det hur man vill men jag älskar La Liga. Spanien spottar ut talanger på löpande band. Spanien är framtiden för fotboll. Det är oerhört tråkigt att 90% av talangerna köps upp av PL-lag. Tänk vilken liga La liga hade varit om Valencia fått behålla Mata, David Silva, Villa, Alba. Atletico som sålt Aguero, Forlan, Torres, Falcao. Eller varför inte ta Villarreal som exempel. Under deras senaste år har man sålt Guiseppe Rossi, de Guzman, Capdevila, Borja Valero, Zapata. Stora profiler i ett litet lag. Nu har man har byggt ett nytt lag med småslantar och talanger som kommer ifrån de egna leden, och ändå så tar man emot Real Madrids miljardbygge på sin hemmaborg och fullständigt kör över dom spelmässigt. Tjusningen med La liga är att man säljer iväg sina nyckelspelare men ändå lyckas hitta guldklimpar, och fortsätter spela extremt vacker fotboll. En passningsskicklighet PL bara kan drömma om. Om England var i en ekonomisk kris och Spanien var extremt starka ekonomiskt, och hade kunnat köpa upp PL och andra ligor på deras stjärnor. Tänk vilken liga vi hade haft i Spanien då.
Barcelona Gabriel
2013-09-26 17:02
Ber om ursäkt för stavfel i föregående inlägg, blir lätt så när man skriver från sin IPhone.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BAGNACK & DONGOU
2013-09-26 16:49
Är glad att det finns Barcas klassiska hemma ställ i FIFA ultiamte team
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-09-26 16:43
haha....jag kollade just på straffsituationen i Real Madrid matchen. Har ju inte sett något av matchen men kände först till min stora förvåning att den straffen var ju rätt klar. Förstår inte varför alla bråkar.
Backen drar ju ner honom i straffområdet. Sen kollade jag lite på dräkterna och tänkte....väääänta lite nu....hmmm....det är något som inte stämmer....sen insåg jag.... Elche har ju fan inte blåa dräkter, det är ju Real Madrid som har det och plötsligt blev den där straffen vääääldigt svår att se.
Barcelona Gabriel
2013-09-26 16:40
Diar Shekha Jag tycker att du är lite orättvis nu faktiskt, jag kan köpa att du trackar ner på kvalitén på domarna i Spanien, men på spelarna, really? Kom igen nu. La Liga har otroligt hög nivå när det kommer till det spelmässiga och framför allt tekniken på spelarna. Vem minns inte när Bilbao piskade dit United på Old Trafford? Jämför det med när exempelvis Tottenham åkte till Bernnabeu för att möta Real, det är en stor skillnad. De spanska lagen håller den högsta nivån internationellt, resultaten i Europa, både i Champions League och i Europaleague visar det. Hade det inte vorit för alla shejker som lägger ner alla deras oljepengar för att köpa just spelarna från La Liga till deras nyköpta engelska klubbar hade Premier League inte haft en chans. Jag är ledarn att behöva säga det men det verkar som att du inte att har speciellt vidare bra koll på spansk fotboll, vilket också inte är så konstigt då du tom själv säger att du knappt ens kollar på La Liga med undantaget Barcelona. Vad jag däremot kan köpa är att Premier Leaue fungerar mer proffsigt än La Liga. Det är inte lika mycket cirkus där som i Spanien. Det spanska fotbollsförbundet är ett skämt liksom. Sen är tv rättigheterna fördelade mer rättvist som du själv också säger. Men tänk själv hur det hade varit om en massa miljardärer köpte upp Deportivo, Valencia, och Sevilla exempelvis och satsade på samma sätt som man gjort i Chelsea och City. Om det var ombytta roller. Om Mata, Silva, och Soldado fortfarande var kvar i Valencia samtidigt som de köpte Kompany, och Agüero. Det är där skillnaden ligger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Golden Barca
2013-09-26 16:35
Diar Shekha jag begär inte mycket av dig naturligtvis.

Men det är ett tydligt och fastslaget fakta att de flesta traktorer utan problem lätt håller undan för Alonso/Massa och deras Ferraris.

Att Webb är Englands mest hatade domare gör ju inte saken mindre intressant.
Barcelona Diar Shekha
2013-09-26 16:22
La Liga är skämt nuförtiden. 18 lag i ligan blir totalt diskriminerade när det kommer till TV-pengarna och när de väl gör en bra match mot Barca & Real så blir de bara rånade. Varför ens försöka när man kan lika gärna lämna på Walk Over? Ingen mening med det.. Jag älskar verkligen Premier League och det är världens absolut bästa liga. Varje helg ser jag minst 3 matcher i PL & det känns som man är i en annan värld då. Bättre domare, bättre tränare, högre tempo & kvaliteten på spelarna är bättre än i La Liga. Vad finns det för klass spelare utanför Real & Barca tex som är världsklass? Jag älskar Barcelona för att de spelar världens roligaste fotboll, hade det inte varit för de hade jag inte kollat på La Liga på fem öre. Jag skulle inte kunna kolla på Valencia-Sevilla en lördagskväll utan hade hellre valt Tex Tottenham-Everton. Det är ingen hemlighet att många lämnar La liga för just PL.. Domarna är den största skillnaden. När jag tex jämför såna som Howard Webb med clownen från igår som blåste Elche är det ungefär som att jämföra en Ferrari med en traktor. Den där poängen kan mycket väl vara skillnaden mellan La Liga & Segundan för Elche i maj!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-09-26 16:09
Bästelona verkar inte så.

Jag kör spanska ; ) bra träning!

Blir lite pro club ikväll ; )
Barcelona Bästelona
2013-09-26 16:00
OT Har FIFA 14 inte svenska kommentatorer????
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-09-26 15:53
Barca Han kommer döma Levante-Real Madrid nästa vecka!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-09-26 15:52
@espcore: "Muñiz Fernandez won't referee Elche again, he won't referee any important game and he probably will be relegated at the end of the season." Or probably not..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol y Jean Marie Dongou
2013-09-26 15:36
"Barcelona will for the first time wear the new third kit - black shirt and black shorts - in the CL game against Celtic on Tuesday #ucl [md]"

Bara jag som gillar tröjan?
Barcelona Canaletes
2013-09-26 14:29
Puyols nya skor!

MR = Miki Roque.
Barcelona casinou1
2013-09-26 14:14
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ Word. Dock så menade jag inte att du kritiserat Tata, var bara nåt jag tänkte att jag kunde ta upp =)
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2013-09-26 13:47
casinou1 Tjena, jag försökte använda citat knappen men den ville inte riktigt. Jag håller 100% om det Tata's projekt med laget. Han vill hitta bitarna vi har tappat på vägen. Kontringarna, Backarna som slår den långa bollen över försvararna för att överraska, pressen och det snabba spelet. Jag har inte sagt att jag är emot vad Tata gör för vårt lag. Missförstå mig inte. Det jag menade med att Pique kacklar för mycket handlar om 1. Han är inte Kapten för laget. 2. Vi har inte sett någon utveckling på hans spel. 3. Jag tycker att han borde stället lägga mer fokus på hans träning som Puyol gör. Om du tittar lite längre ser du att någon har länkat att Puyol har gått ner 4 kilo för att bli bättre spelare. Jag tycker att om vi ska få nyheter från Pique borde det handla om hans utvecklingskurva som spelare. Jag minns när Abidal var hos oss. Man fick höra sånt som att han har lagt på mer muskler och han hade den starkaste fysiken i laget. Vilket vi fick se på fotbollsplanen när Pep började använda honom som mittback. Sen kom cancern. Abi åkte på den hårt från 1:a operationen sen 2:a operationen( levertransplantation). Efter allt det där är han tillbaka och är kapten för Monaco, tillbaka i landslaget. Säg mig, vad har Pique gjort alla dessa år? Jag är inte av dem som vill att Pique ska bli såld imorgon. Jag vill och längtar efter den dagen han börjar ta tag i sig och vänder på den negativa trenden som han har haft senaste 2 år. Min konklusion är att det blir mindre snack och bättre spel från Pique i framtiden.
Barcelona FCB_Messi
2013-09-26 13:18
Borde inte reals straff igår bli top 3 best of vine - epic fail ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-09-26 13:03
Den där antonella är för jävla het alltså:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-09-26 12:55
Tidigare vägde Puyol 80 kg men nu har han gått ner fyra kg efter att ha följt en strikt diet för att inte belasta hans knä lika mycket som innan.

Fan va jag beundrar honom. Finns inga hinder han inte klarar av att bemöta. Utan tvekan den mest professionella spelaren jag har bevittnat. Längtar efter att få se honom på planen igen, där han hör hemma. GOAT.
Barcelona zigazaga
2013-09-26 12:52
Gillar även Neymars kompis/bodyguard(?) Big Black, som Neymar kallar honom för. The Notorious B.I.G.'s lost brother? Haha
Barcelona zigazaga
2013-09-26 12:49
Haha, det är det ju fan, fick kolla klippet igen. Båda flintisar, så det var svårt o se. :P
Barcelona Gabriel
2013-09-26 12:48
Hon är riktigt vacker, Antonella. Helt sjukt att de har känt varandra sen hon var 5 år gammal. Det är en fin historia, inte ofta man det slutar på det viset.

Vet ingen annan fotbollsspelare, eller ens människa för den delen som i sitt vuxna liv är med samma tjej som han känt sens han var en liten pojke.
Barcelona Abbe.
2013-09-26 12:40
@zigazaga:


Haha, roligt klipp. Däremot är det där Juanjo Brau, och inte målvaktstränaren de la Fuente.
Annons: