/spanien/barcelona/forum/6911.aspx/spanien/barcelona/forum/6911.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AndreD -
11/3/2013 21:53
Hahaha denna är helt klockren
Barcelona MESSI.CORLEONE
11/3/2013 21:24
@Lion24:


Det är El Pasillo...

En skribent som gör min vardag :)
Barcelona grande jw
11/3/2013 20:28
Aubameyang (Borussia Dortmund): "If Lewandowski leaves, we would prefer him to join Barcelona rather than Bayern Munich." [bein]
Barcelona Gio Style
11/3/2013 19:20
Jag tycker inte heller att vi behöver en världsklasstriker utan snarare en inhoppare.
Folk drar för snabba slutsatser om att spelet med Messi som falsk nia är sönderläst, det handlar snarare om att Messi inte är i form och att han inte har marginalerna med sig atm.

Han har spelat där länge nu och senast förra säsongen gjorde han ju mest mål av alla, så att säga att det är "sönderläst" nu är helt fel IMO.
Barcelona Mäktiga Messi
11/3/2013 19:08
grabbar sluta leta anfallare vi behöver mittbackar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
11/3/2013 19:00
Mina anfalls val till Barça. Diego Costa, han kan spanska ligan och vi har låtit allt för många bra anfallare slinka ur händerna på oss från Atletico. Palacio, rutinerad och har samma arbetskapacitet som Diego Costa. Sist men inte minst Levandowski.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
11/3/2013 18:38
zick9


Hahahahahaha ibland behöver man inte leta efter komedi filmer eller liknande. Vem av ''dom'' skrev det där?
Barcelona LeoMessi
11/3/2013 18:19
zick9 (Barcelona) Haha vilket betyder att det går jämnt ut och det uttalandet blir jävligt motsägelsefullt:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
11/3/2013 18:15
@Barcelonistas:

"Ronaldo är bättre än Messi eftersom han inte har spelare som Xavi och Iniesta i sitt lag. Dock är Özil bättre än Iniesta."
Barcelona Barcelonistas
11/3/2013 17:55
Minns 2009 när det började dra ihop sig i ligan med ett Clasico kvar. Det var precis samma person också som var då säker på dom där 3 poängen i Bernabeu. Matchen? Den slutade med 2-6... Förluster som 5-0, 2-6 , och mycket mer har inte gett ödmjukhet alls tydligen haha.. "Barca möter Betis borta. Där tror jag att dom antingen förlorar eller spelar kryss. Jag ser dom som 3 poäng före då jag förväntar mig att vi inte bara vinner över dom på Bernabeu utan vi borde göra det ganska klart också. "
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
11/3/2013 17:36
Lite tråkigt att se hur mycket kvalité bilbao har förlorat. Dom brukade vara ganska jävliga att möta men nu torskar dom titt som tätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
11/3/2013 17:17
Thierry Henry

Jag håller med dig om en sak. Det är då att vi behöver position-byte mellan spelarna när vi anfaller. Vi hade det där spelet när vi vann båda cl med Pep.

Nu har Messi blivit mer stationerad. När jag såg matchen mellan Arsenal-LIverpool såg jag rörelse-mönstret vi bruka ha hos Arsenal. Om man tittar på Dortmund, Bayen, till med City så använder samma anfalls-taktik, visa lag mer än andra. Positions-byte för att förvirra försvararna och komma bort från markeringarna. Tata måste väcka Messi och Company för att hitta det spelet igen.

Jag har också märkt en sak till. Det känns som att Messi har lagt på lite för mycket Muskler. Han var lättare,kvickare, och mer explosiv för ett år sen(senaste föra höstterminen och tidigare) än han är idag.

Är det bara mina ögon eller vad tycker ni?
Barcelona the cameroonians
11/3/2013 16:58
Thierry Henry

Jag tror att vi kommer förbli oense i denna fråga.

Det är klart att man kan drömma sig tillbaka till säsongen 08/09, men den tiden är över och att flytta ut Messi på en kant kommer i mina ögon att få ödesdigra konsekvenser, utan att skriva en roman om varför.

Men låt mig säga så här: Laget kommer bli som en orkester i otakt.
Barcelona LeoMessi
11/3/2013 16:52
Gabriel (Barcelona) Själv förstår jag inte varför den killen är så överhypad. Känns som att vi har talanger som skulle göra mer nytta än honom. Han kanske borde lära sig att värdera situationer lite bättre innan han blir någon stjärna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
11/3/2013 16:47
har följt inter ett tag om inte Levandowski kommer så är Palacio gudomlig. Jag har en förkärlek för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
11/3/2013 16:41
Vem som helst av de backarna och Lewandowski på free transfer, sen ska kat laser mer klaga på zubi... Eller ja, han får gärna fixa en målvakt också. Valdes ska ju trots allt lämna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
11/3/2013 16:27
Poll: "Which centre back would you sign for Barça?" Mangala 16% - Hummels 47 - Balanta 14 - Another 6 - None 16 #fcblive (1935 votes) [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
11/3/2013 16:27
the cameroonians//

Tror knappast vi behöver byta varken spelstil särskilt mycket eller att Messi skulle bli för lite involverad i spelet. Mindre involverad kommer han bli därimot och det är behövligt. Som det vart nu så går allt genom honom och hela vårt spel står och faller med en spelare. Flyttar man ut honom till kanten och ger honom en fri roll där ifrån samtidigt som man har Lewa och Neymar. Ja du då tar man helt bort alternativet punkt markering för motståndarna. Samtidigt som vi går tillbaka till att låta mittfältarna ha hand om spelupplägget. Det är inte direkt en slump att xavi helt plötsligt vaknat till liv när messi flyttats ut på kanten. Det finns inte längre en anfallare som ligger i knät på honom och ska göra hans jobb. Barca har i alla tider spelat med en renodlad anfallare längst fram. Ssom t:ex Etoo och Kluivert. Det är bara nu på senaste vi haft messi där för att det under tiden va utvecklande och annorlunda. Nu har motståndarna sedan länge kommit på hur man stoppar det spelsättet. Dag att utveklas igen.

Det ger oss möjligheten att slå inlägg samt växla till snabba omställningar när det ges tillfälle. Allt det gör oss mer oförutsägbara och kommer ta oss till en ny nivå som lag. Messis kunskaper kommer inte bli mer begränsade. Snarare tvärtom han kommer ha större frihet och mindre ansvar/börda på sina axlar.
Barcelona Gabriel
11/3/2013 16:16
Enda sen Deulofeu gratulerade Jese för hans mål mot oss har jag fått en ordentlig avsmak utav honom.
Barcelona Diar Shekha
11/3/2013 16:11
Madre Mia. Gerard höll på att göra ett drömmål nyss!
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho the original
11/3/2013 15:54
OT Någon som vet varför Eriksen har börjat på bänken i dom tre senaste Premier League matcherna?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
11/3/2013 15:46
Gerard Deulofeu kommer in med 28 minuter kvar hemma mot Tottenham. Står 0-0. Även Ross Barkley.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona filosofen21
11/3/2013 15:45
Deulofeu hoppar in för Everton, får drygt 30 minuter!
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho the original
11/3/2013 15:45
Äntligen Deolufeu får spela 30 minuter mot Tottenham
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
11/3/2013 15:12
@Thierry Henry:


Okej, jag ska försöka göra det tydligare.

Till att börja med har jag inget emot att köpa in en striker, men det ska vara någon som mestadels sitter på bänken, ingen som går direkt in i startelvan.

Varför?
Jo, det betyder endera två saker;
1. Att Messi förflyttas till högerkanten och därmed inte kommer bli lika involverad i spelet, och att förlora hans inverkan på spelet skulle vara dumdristigt.
2. Att Messi flyttas ner till att spela bakom strikern, vilket då skulle göra att,
A: en mittfältare måste plockas bort, eller;
B: högerkanten lämnas över till Alves men balansen på mittfältet blir rubbad med för mycket spelare som vill och behöver ha boll.

Dessutom behöver ju själva spelidén förändras en hel del om man nu, som du skriver och uppenbarligen själv då vill, ska involvera strikern i spelet.
Betyder detta längre uppspel och mer inlägg och därmed att vårt mittfält inte längre kommer användas i speluppbyggnaden?
Eller ska strikern bara finnas som ytterligare ett hot, dvs någon som ligger och hugger högt upp mellan motståndarnas mittbackar?

Om inte, då förstår jag inte varför en Lewandowski behövs när vi har Messi som är betydligt bättre i alla aspekter förutom längden och förmågan att springa.

Jag är dessutom inte övertygad om att vi behöver mer fysik, det är bara Bayern som lyckats springa ner oss, och det vet jag inte om en striker kommer göra skillnad på. Det handlar i stället om att ha ett bra bolltempo.

Summerat: ja till en striker, men inte på bekostnad av att vi förlorar vår spelstil, identitet och Messis inverkan på spelet.
Barcelona LeoMessi
11/3/2013 14:49
Jag minns den tiden då folk sa att den enda anledning till att vi var så bra var för att vi hade världens bästa försvar.. Hittills har vi ju inte släppt in lika många mål som förra säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
11/3/2013 14:45
Intressant att Reals egen redaktion aldrig ger Ronaldo 5 i betyg.
Barcelona Blaugrana són els colors!
11/3/2013 14:36
Jag tycker att det vi saknar lite i dagens Barca är variationen i anfallsspelet, under trippelsäsongen så bytte våra anfallare positioner nästan under samtliga matcher, då kunde Messi ha en utgångsposition i mitten av anfallet i en center position för att en kvart senare lira i högerkanten en stund, så tog antingen Henry eller Etoo hans plats. Det tycker jag att vi saknar, det va nog bland annat därför vi var så farliga i anfallet, försvararna blir förvirrade och har inte riktigt koll på vem dom markerar egentligen.

Lewandoski skulle utan problem kunna spela på det sättet tror jag, killen är helt briljant, mottagningar och hur han håller bort försvararna, tänk bara på hur mycket det skulle gynna Messi och Neymar först och främst, kommer finnas hav med ytor.

Då måste Pedro säljas om det ska finnas plats för Lewandoski, jag tror ändå att Pedros tid i Barca är snart slut. Han är alldeles för ojämn i sitt spel, från att göra hattrick till att inte göra någon glad alls. Jag hoppas han också förstår det lämnar snart så kan vi åtminstone casha in på honom.

Med det sagt säger jag inte att Lewandoski kommer, vår styrelse lära hitta ett sätt och fucka upp det också, likt andra uteblivna affärer.

#inzubiwedonttrust.
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
11/3/2013 14:25
Jag hatar att ta upp detta igen (försvarssituationen), men känner att jag måste när det ännu en gång ryktas om en offensivt lagd spelare.

Ska vi ha ett starkt anfall måste vi ha en bra grund att stå på, i alla fall när det gäller toppmatcher. Bartra är petad igen verkar det som. Så hur kan vi fortfarande lita på firma Pique/Masch som sista garrison när de visat stora brister. Pique är inte så dålig som många vill få det till, men han är i behov av en riktig mittback vid sin sida för att få ut det bästa av Pique, även om han var grym i clasicot, så är det ändå oroande att behöva lite på Masch-Pique mot Bayerns totalfotboll, Arsenals skickliga anfall, Chelseas och Dortmunds omställningar etc. Faktum återstår att vi har en bortmatch måt RM och ett dubbelmöte med Alteti återstår.

Vet fortfarande inte vad som händer med Puyi, men i dagsläget, tyvärr, ses han inte som en startspelare av vår Mister. Bartra/Pique är inte en bra matchning. Jag hade velat se Pique utveckla ledarrollen inom sig, den är totalt obefintlig nu känns det som undantag clasicot. Vill helst se Puyi breve honom ett tag till men risken är att han blir för bekväm när någon annan tar kommandot. Kanske det bästa ändå vore att spela Marc med Geri och lägga mer ansvar på Piqué.

Om Mash ska bli överflödig i försvaret, viket jag hoppas att han en dag blir, så är det slöseri med talang att ha honom som reserv. Men på mittfältet är det redan trångt. Busi har redan en avlastare som i värsta fall även kan användas på en annan position för att stänga matcher (endast hänt 2 ggr hittils dock).

Lös detta först, Mister, sen kan du göra vad du vill åt anfalls situationen :)
Barcelona Thierry Henry
11/3/2013 13:35
the cameroonians//

Förstår inte frågan. Vårt anfall spel har skrikit efter en striker i flera år. Vi behöver variation i anfalls spelet som är alldeles för lättläst och endimessionelt. Vi behöver fysik längst fram. Något som varit uppenbart i flera säsonger när vi möter bättre motstånd. Personligen skiter jag fullständigt i om messi gör 50 eller 5 mål per säsong. Barca som lag kommer gynnas av att ha en lewandowski på topp. Vi behöver fysik längst fram en anfallare som kan utmana i luften och få motståndarnas mittbackar att jobba matchen igenom. Lewa har alla atribut och är samtidigt teknisk och rörlig nog att passa in perfekt i barca. Han är en hårt jobbande anfallare som har minst lika bra avslut som messi
Annons: