/spanien/barcelona/forum/685.aspx/spanien/barcelona/forum/685.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Escobar
1/20/2017 21:51
Vill ni veta mer så skriv till mig via messenger Juri Escobar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
1/20/2017 21:50
För att bli medlem krävs i princip att man är släkt med en person som redan är medlem. Rosell valde att begränsa rättigheterna för vem som helst att bli medlem eftersom han var rädd att klubben skulle kunna styras av en ryss eller någon med annan nationalitet/häekomst än katalansk. (lite lustigt med tanke på att det var en schweizare som grundade klubben...)

Däremot kan man teckna ett så kallat comittment card som ger dig samma rabatt (20%) på biljetter som en "vanlig" medlem och även geer dig andra liknande förmåner - förutom rätten att rösta i val. Är emellertid inte helt säker på att man kan ansöka om säsongsbiljetter eller vara med i lottning av biljetter till bortamatcher i CL och finalen i CdR etc.

Efter att du haft ett commitment card i X antal är kan du sedan ansöka om ett riktigt medlemsskap om klubben accepterar din ansökan. Kan till och med vara så att det är klubben som måste nominera dig, har för mig att jag läst det nånstans.

Commitment card kan endast tecknas på plats i Barceona på deras OAB kontor (handhar allt kring medlemmarna), och det kostar i princip lika mycket som ett riktigt medlemsskap (i år är summan 177 euro).

Det finns även billigare medlemskap för barn 1-5, och juniorer 6-15. Tror de priserna ligger på cirka 40 respektive 80 euro.

Med ett medlemskap följer även ett välkomstpaket med lite rabattcheckar och souvenirer etc.

Det är svårt att hitta info via hemsidan på den engelska varianten, men det finns på den spanska. Se länktips. Google translate is your friend....

Trevlig helg culers!
Barcelona Escobar
1/20/2017 21:50
Det som gäller med medlemskap är att du ska ha en släkting i klubben, ha varit medlem eller bo i Katalonien för att bli fullvärdig medlem på studs. Annars gäller provmedlemskap för oss utanför. Jag är inne på mitt sista år som commitment member, det måste lösas på plats (OAB, kansliet för medlemmar) och förnyas en gång per år under tre år, även det på plats mellan 1 juni och sista oktober varje år, kostar ca 150 euro per år. Sedan efter tre år har vi möjlighet att söka medlemskap. Vad gäller barn under 15 kan de bli fullvärdiga direkt men det gäller att göra det på plats och är de inte med så ta med deras pass. Min äldsta blev medlem i augusti och min nyfödda ska bli medlem nu i mars då jag själv åker ner (ska göra ett pass till han i dagarna)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
1/20/2017 20:43
Rivaldo 99 Vad innebär det egentligen att bli medlem? Jag skulle vilja bli det jag också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo_99
1/20/2017 20:42
Är den nån som vet var man hittar länken till medlemsskap, ville registrera min son men det jag hittar är om man vill förnya sitt medlemsskap!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
1/20/2017 20:14
Ser väldigt, väldigt misstänksamt ut det där med Ramos
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
1/20/2017 19:46
Sägs att Ramos spottade på Aspas, en landslagskollega. Se länktips, avsiktligt?
Barcelona Cule4life
1/20/2017 18:54
Egentligen är Dawood en Iniesta typ. Veratti är mer Xavi. Vi behöver båda.
Barcelona Escobar
1/20/2017 15:25
Stolpeln Lyckades skriva PM nu :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona StolpeIn
1/20/2017 15:09
Escobar

Champions Leauge matchen som vi ska se spelas den 8/3. Vad är ditt tips till oss? Ingen i sällskapet är medlem i klubben, vi kan därför inte köpa biljetter på samma villkor som du.

Vad är det för skillnad på priserna? Du betalade ca 1500kr för en bra sittplats, samma plats utan medlemspris, vet du vad det kostar?

Vet du när klubben släpper biljetter till allmänheten? Då kanske man kan försöka vara snabb och köpa direkt via klubbens hemsida?

Vi funderar på att åka ner till Barcelona utan att ha köpt biljetter i förväg, men vi är lite rädda över att chansa.
Barcelona Escobar
1/20/2017 15:05
Stolpeln Ny här, så vet inte vart jag hittar PM, kör på telefonen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
1/20/2017 14:31
Born #OnThisDay in 1995, Sergi Samper. Has made 1 Liga appearance for the club since 2014. 1 ligamatch, fina chanser det där. Hoppas nästa tränare (tror det blir Sampaoli) har förtroende för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
1/20/2017 14:26
[QUOTE=neymar JR]Barcelona are interested in signing Borussia M'Gladbach midfielder Mahmoud Dahoud (21). Liverpool also interested. [Footmercato] En helt okej värvning ifall veratti inte kan värvas, den här killen kan bli riktigt jävla bra. Han kan komma att ha xavi som tränare i framtiden... [/QUOTE] Mahmoud in da hood! Hade gillat den värvningen om Veratti inte kan värvas. Fin spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
1/20/2017 14:25
Jag vet inte om det är rationellt eller inte men jag ser faktiskt väldigt positivt på vår situation just nu och är optimistisk inför vårsäsongen. Jag tycker säsongen hittills påminner en del om 14/15, vilket såklart bådar gott. Missförstå mig inte, resulterar den här våren i samma utdelning som 2015 ska det naturligtvis till att vi har lite flyt och verkligen maximerar våra resultat utifrån prestationerna och jag tror inte vi tar trippeln. Däremot tror jag att vi har en bra chans i samtliga turneringar. Hade vi legat på samma antal poäng som Real eller kanske tom ett par pinnar efter med lika många matcher spelade hade jag varit nöjd med ligaspelet, nu tycker jag det lämnar en del i övrigt att önska men inte är uselt, samtidigt som cupspelet har varit bra.

Real Madrid har hittills stått för en bättre säsong än oss, både prestations- och resultatmässigt, ingen tvekan om det. Med det sagt kan man ändå tycka att de tagit fler poäng och segrar normalfallet. De är inte oförtjänta men under en längre period vet vi att resultatraden mer och mer kommer att efterlikna prestationerna på planen. Denna höst har Real Madrids resultat varit bättre än prestationerna och jag tror de nu när vinstsviten äntligen brutits kommer att börja tappa poäng på mer regelbunden basis.

Samtidigt gäller det för oss att steppa upp en nivå. Vi har inte längre råd med onödiga poängtapp som Malaga och Alaves på Camp Nou för då kommer inte titeln bärgas. Men jag tycker spelet ser bättre ut nu efter juluppehållet. Matchen igår var ett bra exempel på Luchos styrka som tränare. Spelmässigt ser det okej ut men inte bättre än så men vi lyckas ändå få in en boll och stänga matchen. Detta var kanske mest förekommande under trippelsäsongen, vi kan under den här och förra säsongen göra riktiga plattmatcher och förlora alla poäng men jag tycker ändå den ingrediensen i Luchos coachande är rätt tydlig, han ingjuter en mental styrka i spelarna.
Barcelona StolpeIn
1/20/2017 13:39
L10

Jag undrar lite samma sak. Vi har bokat både hotell och flyg ner till Barcelona i hopp om att få se hemmamatchen mot PSG.

Ingen i sällskapet är medlem. Vi har räknat med att komma över bra biljetter för max 2000 kr.
Barcelona L10
1/20/2017 13:35
jag vet inte vart man kan redigera inlägg men jag menar så klart hemma matchen mot PSG...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L10
1/20/2017 13:34
Jag ser att ni diskuterar om att åka till Barcelona för att se matcherna mot PSG. Tror ni att man kan få tag på bra platser till helt okej pris utan att vara medlem?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona StolpeIn
1/20/2017 13:27
Katalano

Hmm, vi är ett sällskap på 6 personer. Tror därför det kommer vara svårt att finna platser bredvid varandra. Men ska försöka hitta så vi kan sitta på samma sektion.

Vågar man åka ner dit utan att ha köpt biljetten i hopp om att få tag på en där? Lite riskfyllt, men hört att det är väldigt många som gör så.
Barcelona Katalano
1/20/2017 12:02
StolpeIn

Skriver detta i forumet istället för via PM eftersom det är nyttig information för alla som funderar på hur man köper matchbiljetter.

Som Escobar är hemsidan det bästa alternativet med tanke på att man slipper serviceavgifter och liknande.

Värt att veta när du ska köpa biljetter via hemsidan är att platserna ägs av medlemmarna som "säljer tillbaka" dem till klubben inför matcher de inte ska gå på så att andra kan köpa dessa platser. Detta görs att det fylls på med tomma stolar successivt gram tills matchdagen.

Håll därför koll på hemsidan efter biljetter och man behöver inte heller köpa alla platser bredvid varandra utan det kan vara svårt. Försök hitta det antal lediga platser du är ute efter i samma sektion så går det i de allra flesta fall att lösa det på plats. Celta vigo matchen ska absolut inte vara några problem med tanke på at det gick utmärkt de senaste 2 matcherna jag var på (Sevilla och Valencia) . Det brukar finnas tomma stolar att nyttja och i undantagsfall kan man be att få byta plats med någon enstaka person också.
Barcelona StolpeIn
1/20/2017 11:42
Tack för alla era tips!

Fler tips mottages gärna, ni får gärna skicka PM så vi inte "smutsar" ner forumet.

Escobar
Jag har skickat PM till dig, hoppas du kan t dig tid att svara.

Soko
Vi landar i Barcelona den 5/3, beroende på när Celta Vigo-matchen börjar så har vi möjlighet att iaf se 2 av matcherna live. Det skulle vara otroligt häftigt :D
Barcelona neymar JR
1/20/2017 11:40
Barcelona are interested in signing Borussia M'Gladbach midfielder Mahmoud Dahoud (21). Liverpool also interested. [Footmercato] En helt okej värvning ifall veratti inte kan värvas, den här killen kan bli riktigt jävla bra. Han kan komma att ha xavi som tränare i framtiden...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
1/20/2017 11:25
Stolpeln Hittade en bra sida om Barcelona 10 - kort rekommenderas då den kostar bara 10 euro och man kan åka buss metro tunnelbana och spårvagn . ps. Om du har tid och möjlighet kan du se tre matcher inom en vecka, Gijon, Celta och PSG. Det är en unik möjlighet. .
Barcelona Pep - El Míster
1/20/2017 10:44
Det som var bra igår var försvarspelet och inställningen hos spelarna. Vi var tighta i lagdelarna och alla spelarna hjälpte till bra defensivt. Offensiven kom lite i skymundan men det tycker jag var helt rätt med tanke på stabiliteten och resultatet. Påminde lite om 14/15. Däremot är vi inte lika vassa i omställningsspelet. Det var vi stört bra på 14/15. Nu är det nog en formfråga mestadels. Suarez och Neymar hittar inte dom där perfekta första touchen och då rinner många anfall iväg. När dom toppar formen snart så kommer vi nog få se likanande spel som igår men med förhoppningsvis några fina spelmål. Jag är rätt så övertygad om att det är så LE vill ha det under våren. Hösten är ofta en liten berg och dalbana med rotationer osv. Vi ligger trots allt bra till i alla tre turneringar och hittar vi formtoppen snart så kan våren blir mycket trevlig! Dom flesta här inne vet ju om detta men har så sjukt höga krav på tiki-taka och skönspel och skriker ut sin frustration hej vilt. Vi spelar trots allt bättre än alla storklubbar där ute! Saknaden av Xavi och Dani Alves är för stor för att dominera och kontrollera matcherna. Visca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
1/20/2017 09:39
Maykii neymar JR Mot just Real Sociedad håller jag med om att det kan vara ett bra taktiskt beslut att inte ha för mycket bollinnehav och att spela lite rakare än annars. men åh andra sidan så gjorde vi inget spelmål under matchen så frågan är om det verkligen var en så taktiskt bra genomförd match egentligen, om man lämnar sviten vid sidan. jag mins hur Tata läxade upp Sociedad ordentligt under hösten av hans säsong, just genom att spela rakare fotboll och lämna över bollinnehavet till Sociedad. Vi vann den matchen med 4-0. Det var dock på hemmaplan, men taktiken var helt rätt. Som ni märker så är den identifikation av rörelsen på mittfältet en generell sådan och inte något som jag specifikt klagar på kring denna match. Vi förtydliga detta. Håller för övrigt med neymar JR om att bollinnehav som inte ger klara chanser är värdelöst. Funkar det inte att skapa målchanser med bollinnehavet och vi fastnar vid en mur på offensiv planhalva så är det taktiskt korrekt att lämna över bollen ibland, sjunka ner med laget och variera spelet med snabba kontringar i större grad. Det viktiga är att motståndarna får jaga bollen i oändlighet medan våra spelare sparar på krafterna när vi rullar runt bollen i snabbt tempo. Detta gör att vi kan anfalla desto snabbare mot trötta försvarare i slutet av matcherna, även vid kontringar.
Barcelona neymar JR
1/20/2017 09:28
Vi kan ha 75 % bollinnehav och spela fantastisk tråkig fotboll. Folk har blivit så besatt av dessa siffror. Bollinnehav när vi leder med 2+ absolut, spela av matchen och inte låta motståndarna få hopp. Men 75% bollinnehav 0-0 och 2 skott på mål nej tack. Man klagar på luchos brist av taktik och när han sätter den så klagar man på taktiken. Igår var en match som vi bara var tvungna att vinna och lucho förberedd matchen perfekt. Tro fan att det ska klagas då, pep vann ju där med 0-4 med bländande fotboll? Nu är spöket bort och bör bli enklare i framtiden på anoeta (mentala biten).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maykii
1/20/2017 09:19
Tja grabbar, härligt med vinst igår så att sviten bröts.

Men något jag vill kritisera om är själva matchrapporten. Är inte sammanfattningen lite väl för hård?? Jag förstår och vet att vi har tappat kontrollen över bollinnehavet i många matcher men samtidigt har vi blivit alltmer dynamiska i spelet. Den dynamiken gav oss en trippel vet jag iaf. Blandningen mellan bollinnehav, tiki-taka och kontringar var något Luis Enrique tyckte jag kombinerade jättebra. Men inte alltid tyvärr.

Men till denna match, om alla långbollar ni klagar på och allt annat möjligt som påverkade så att vi inte hade full kontroll på matchen i många lägen. I matchrapporten nämnde Ahmed Hassan att Luis Enrique tappat omklädningsrummet men jag tror faktiskt att inför denna match så var "långbollarna" en del av hans taktik.

Dem sökte inte efter att ha bollinnehavet i denna match. Lucho ville inte och det lyckas ibland och ibland inte. Men mot ett lag som har blivit jävligt bra på att kontrollera bollen, föra den vidare, hitta nya ytor, positionsbyten och allt möjligt.

Lucho visste det här och tänkte, ähh varför försöka vinner över dem på detta sätt? Och jag tyckte det såg bra ut igår, det var inget wow, det var inget sprudlande offensiv men Luis valde att vara passiv inför denna match. Helt rätt taktiskt drag tycker jag iaf.

Vad tycker ni?

Och glöm inte, efter 9 år så bröts äntligen sviten, det ger mycket självfortroende hörrniii.
Barcelona Escobar
1/20/2017 09:05
Jag reser ner 2-3 ggr per år. Jag planerar hela resan själv, vilket är både smidigare och mycket billigare. Jag flyger t/r med Norwegian, då jag alltid är ute i god tid så köper jag flyget 3-6 månader innan. Köper biljetten samma dag den släpps (är commitment medlem, dvs provmedlem ett år till). Sen kolla jag ett bra hotell till ett billigt pris (secret escapes etc), eller lånar polarens lägenhet. Åker ner och ser returen i CL Barca - PSG, flyg 1049 kr t/r, bästa sittplatsen i mitten rad 21, 1560kr (med medlemsrabatt) och två nätter på 4-stjärnigt hotell 695kr natten (via secret escapes). Det finns biljetter för mellan 600-2500kr beroende på vart du vill sitta. Har provat massa olika varianter men att sitta så nära plan med bra uppsyn är att rekommendera, Messis bollkontroll live är magiskt. Beställ biljetter till ordinarie eller medlemspris på fcbarcelona.com, allt annat är överpriser med massa påslag där företag tjänar pengar. Köper ett 3 dagarskort som är billigt och tar mig till flygplatsen och hela tunnelbanesystemet. Hojta till om ni vill ha restaurangtips eller sevärdheter, bästa stranden etc.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
1/20/2017 08:58
Deulofeu Jag håller inte med om Gomes. Visst är han teknisk och stark, men jag tycker att han spelat bra på Busquets funktion men tyvärr inte får flyt i rollen som central mittfältare. Jag ser honom just nu som en reserv/konkurrens till Busquets eller i en Keita roll där man byter in honom i andra halvan av matcherna just för att få mer styrka och längd. han var grym i det defensiva arbetet igår, Gomes. Något intressant och brutalt viktigt som jag identifierat på slutet, som en anledning till varför vi har svårare att kontrollera spelet från mittfältet sedan Xavi slutade, är rörelserna utan boll när vi är bollförande. Om man tittar på hur Xavi och iniesta rör sig för att alltid göra sig spelbara och jämför det med spelet idag så är det otroligt stor skillnad. idag är det mer attidyden att " jag har slagit min pass nu. Jag kan slappna av"- istället för att ta löpning mot nästa tomma yta för att hålla spelet snabbt och hjälpa medspelarna. Det är bara Iniesta som gör sig fri på detta sättet idag. Så i detta brister alla andra alternativ just nu och det är mycket därför som ingen har övertygat och plockat den där platsen bredvid Iniesta ännu även om Rakitic prenumererat på den tidigare.
Barcelona Soko
1/20/2017 08:39
Illaramendi, vilken clown. Han kappar Messi i början av matchen precis framför ögonen på den assisterande men ingen varning.
I andra sliter han Messis tröja och stoppar hans framfart och äntligen varnas men ändå protesterar, trots att han drar i Messis tröja i två varv.
Barcelona Katalano
1/20/2017 08:29
Korta tankar efter matchen.

1. Jag tycker Neymar gör en ganska bra match igen. Han gör en del misstag men lyckas också med mycket annat. Flertalet tillfällen var han fantastisk i det defensiva arbetet också. Det var ett tag sedan han gjorde ett spelmål, visst, men det är bara en tidsfråga innan det släpper för honom. Han skapade straffen och satte den själv vilket var avgörande igår.

2. Cillesen visar med variation i uppspelen än Ter Stegen, men förutom spelet med fötterna så är jag tveksam till om någon av dem håller en sådan nivå som jag önskar av en målvakt i Barca. Jag känner mig inte trygg med våra målvakter just nu.

3. Kul att se spelarna ta matchen på allvar och verkligen kämpa och visa vilja. Detta har jag eftersökt tidigare under säsongen och får äntligen se det.

4. Busquets hade 2 tillfällen under matchen där han kladdade lite väl mycket på bollen. Ena gången som sista man där han till slut blev stämplad och fick frispark. Andra gången tappade han bollen på mittplan när Sociedad pressade med 2 spelare bakifrån och han blev av med bollen i farligt läge. Busquets måste börja spela säkrare igen och med mer fokus.

5. Umtiti visar match efter match vilken klippa han är i försvaret. Ibland blir det enkla misstag och felpassar mm, men han kompenserar med sin övriga prestation.
Annons: