/spanien/barcelona/forum/6834.aspx/spanien/barcelona/forum/6834.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2013-08-06 13:55
petersays (Barcelona) Demichelis är skicklig med boll, vet inte varför folk har fått för sig annat. Han lirar även som dm, dessutom är han ett monster vid fasta situationer. Men han hade inte varit en långsiktig lösning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2013-08-06 13:19
Det var ju snack om Inigo Martinez i början av sommaren. Vad hände med det?
Jeffson
2013-08-06 12:54
Punga upp med vad fan de nu vill ha för antingen Hummels, Luiz, Verthongen eller Mangala så man kan pusta ut och enbart se fram emot den kommande säsongen. Blir så trött på denna frustration man så ofta känner. Efter denna silly så borde klubben genast fokusera på att så fort som möjligt göra klart med en ny kompetent sportchef och sedan två målvakter. Därefter Oliver Torres.

Kommer aldrig hända men detta hade gett Rosell en rejäl chans att få stanna efter kommande presidentval.
Barcelona Hetfield
2013-08-06 12:48
Problemet är att klubbarna Barcelona försöker värva ifrån inte har ett behov av pengar. Chelsea och PSG har inget behov av att sälja.

Anledningen till att Neymar affären gick snabbt är för att de behöver pengarna och hade en anledning att sälja. Jag kan inte se hur Chelsea, särskilt med Mourinho, skulle släppa David Luiz till Barcelona när de inte har världens bästa mittbackar i laget. Möjligen om de spenderar pengarna på Mangala, men då kan väl Barcelona lika gärna gå till Porto och köpa Mangala. Porto säljer, men de säljer dyrt. Det är förvisso några veckor kvar, men risken finns att David Luiz blir ännu en sådan grej där man försöker, men slutar med att Chelsea inte säljer.
Barcelona Rambla~
2013-08-06 12:44
Det värsta är att de hade kunnat värva Luiz för halva summan som det nu talas om när Chelsea istället gjorde det. Vi hade en Nolito, vars kontrakt vi borde förnyat, som Benfica var intresserade av hela hans sista säsong, men nej vi lät honom så klart lämna helt gratis. Han gick till Benfica och Chelsea värvade Luiz. Hur fan kan hans värde helt plötsligt ha fördubblats? Han är värderad till ca €29m.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2013-08-06 12:39
Just nu önskar jag nästan att man hade plockat Demichelis som bosman i början av sommaren. Han har varit grym i Malaga och bevisat att han är långt från det "träben" som många härinne vill kalla honom. Men nä, han går på free transfer till Atletico. Ettårskontrakt. En sådan spelare hade såklart inte varit en långvarig lösning, men vilken truppspelare i ligan hade han inte kunnat vara under kommande säsong istället för "träbenet" Bartra?

Problemet när en klubb är "big business" är att man inte kan göra smarta värvningar, man måste ha stora namn. Men tyvärr verkar fokus just nu ligga ENBART på stora namn. Kanske kunde man åtminstone blanda upp? De smarta värvningarnas tid verkar sedan många år förbi.
Fais
2013-08-06 12:37
Finns någon lag därute som har sämre värvningsstrategi än FC Barcelona???

Vad säger det här om vår kära klubb?? Jag orkar inte gå in på alla affärer vi har gjort eller kunnat göra senaste säsongerna. Villa, Fabregas, Abidal, eto Zlatan........................... Oooooh listan är så lång så att det börja komma ut rök från mina öron.

Vad jag minns när Laborta och Pep satt vid rodret så knäppte vi bara med fingrarna och allting var frid o fröjd. Ja, jag vet att några affärer var historiskt misslyckade men ändå så fick vi de spelarena vi ville ha utan att det blev "days of our life serien".

Har vi tappat attraktionsvärden som vi hade för 2 säsonger sen?
Eller är det vår inkompetenta ledningen som är den felande länken??
Inte ens Arsenal har den desperation-stämpel vi har idag??

Hur har vi hamnat i den här situationen??
Säg och tyck vad man vill om Madrid, Psg, och Chelsea men deras ledning och sportchefer gör sitt jobb. Om vi inte kan värva mittback den här säsongen så förstår jag att vi värvar Leonardo som är inte sportchef för Psg längre. Den manen skulle visa sitt värde skillnad från vår Rossel och hans hyenor.
Barcelona petersays
2013-08-06 12:34
Jag är så vansinnigt less på dessa såpor. Silva/Luiz denna säsong. Cesc i flera år innan dess. Varför kan inte klubben göra som de gjorde med Neymar oftare? Dvs värva DIREKT när säsongen är slut eller åtminstone direkt när fönstret öppnar. Det är så vansinnigt frustrerande. Och ju längre sommaren lider, desto svårare blir det att värva och desto dyrare blir spelarna. Och ledningen gör som vanligt, går ut och säger "Vi ska ha en mittback, pengar är inget problem, kosta vad det kosta vill" - och vänder sig till klubbar som är mer eller mindre ekonomiskt oberoende för att värva (Psg/Chelsea). Hur jäkla taktiskt är det? Tidigare har man ju gjort samma sak när man förklarat att spelare ska bort, till vilket pris som helst. Vilket slutar med att de går i princip gratis. Hur som helst, jag börjar mer och mer anse att vi borde värva ett mittback från ligan. Majoriteten av matcherna är ändå ligamatcher, och då tycker jag att erfarenheten av spanska ligan väger tungt. Det är ingen som helst acklimatiseringsprocess till ligaspelet, bara till klubbens spelfilosofi. Dessutom är de flesta lagen i ligan mer angelägna att sälja då deras ekonomi kanske inte direkt motsvarar de lag som backas upp av oligarker och shejker.. Nä, dags att kolla på alternativ till de stora namnen som nämns, och att göra det inom ligan.
Barcelona Rambla~
2013-08-06 12:33
Barcelonito Tyvärr så har du nog rätt. Det där är typiskt agerande från MD och Sport.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-08-06 12:29
El Soap Det är iaf tydligt att han inte är att räkna med när det är dags för de stora värvningarna. Då är det alltid Sanllehi klubben skickar fram. Han verkar kunna sin sak för annars hade inte Rosell behållit en snubbe från Laportas ledning. Zubi tycks mest syssla med kontraktsförhandlingar när spelare ska förlänga eller förnya sina kontrakt. Att göra värvningar verkar han inte ha fått något förtroende till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-08-06 12:23
Rambla Det är något tidningarna skriver, hittills har de bara kommit med fel info och det finns ingenting som egentligen säger när och hur de ska lägga bud på Luiz. Och Chelsea är i USA, det påverkar säkert också då lagen oftast inte vill att transfer-rykten ska förstöra en turné. Precis som i fallet med Rooney, då bör spelaren stanna hemma istället. Sen tror jag inte att Barca har skickat någon till London, det är bara Mundo som skriver det, ingen annan tidning och "nyheten" har redan placerat långt ner. En sån nyhet borde finnas på sport, marca, as, mundo och rätt så högt upp.
Barcelona Gabriel
2013-08-06 12:22
Rambla Är du ens förvånad? Reagerade precis som dig, varför ska de vänta tills nästa vecka? Jag ser inga som helst motiv till att vänta. Det är bara att köra och försöka få till en överenskommelse med Chelsea, och om de vägrar att sälja, fine då går vi vidare. Men det är det här som är problemet med klubben, de väntar och väntar - lägger ett bud, budet förkastas, de väntar och väntar - lägger ett nytt bud, budet förkastas igen och nu har det gått 3 veckor tills det nya budet lagts och man ger plötsligt upp. Man spenderar alltså ca 3 veckor på en misslyckad värvning, sånt borde gå mycket fortare för att kunna kolla och se över andra alternativ. Nu rinner snart tiden iväg, och även om fönstret stängs den sista så blir det allt mindre troligt att klubbar vill sälja desto närmare vi kommer slutdatumet gällande transferfönstret. Ibland undrar jag hur de tänker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-08-06 12:19
Läromästarna tar hand om sina adepter, ser ni några likheter?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-08-06 12:17
Jag låter bilden i länktipset tala för sig själv.

---

Får hoppas att man säkrar Luiz snart. Börjar ta alldeles för lång tid, det här borde ha varit klart för någon månad sedan.
Barcelona El Soap
2013-08-06 12:13
Rambla~

Jag undrar varför Zubi ens har jobbet, förutom att vara Sandros nickedocka. Han gör väl inget av de en sportchef vanligen gör.
Barcelona Rambla~
2013-08-06 12:10
"Barcelona will next week make another attempt to sign him. [md]" Vadå next week? Det är bara tisdag denna vecka. Vad fan väntar de på? Lägg ett bud och gör det nu. Spelaren är uppenbarligen intresserad annars hade inte Sanllehi rest till London. Vad finns det att vänta på? Tiden håller på att rinna ut, tick tock tick tock. Jag retar mig på att de alltid ska vara så slöa att komma till skott. Ännu en gång får Zubi stiga åt sidan när en viktig värvning ska göras. Eller hade han en golfrunda bokad?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter
2013-08-06 11:45
Ja bryr mig ärligt talat inte om Luiz kostar 550 också, vi måååste ha in en mittback av klass. Som marknaden och dess priser ser ut nu så är det inte pinsamt att lägga så mycket pengar.

Tänk sen när det går åt helvete bakåt, då kommer vi alla tänka att vi borde köpt en grym mittback även fast denna skulle kosta en miljard, haha skämt o sido , menmen
Barcelona Zibarca ~ Hakuna maTata
2013-08-06 11:23
Enligt mundo så ska Raul Sanllehi åkt till London igår för att förhandla med David Luiz agent. Priset ska ligga på 46 €.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2013-08-06 11:14
På tal om Neymars viktminskning, jag känner några som har opererat bort halsmandlarna och alla säger att de får svårt att svälja mat och därför äter de knappt någonting. Det ska dock gå över ganska snabbt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MabastB
2013-08-06 11:02
@barcastuff: A Barcelona director met yesterday with David Luiz' agent in London. Barcelona will next week make another attempt to sign him. [md] Snälla skynda bara och få in honom, man börjar bli orolig här borta!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-08-06 10:46
Kaptenen Vem har sagt att allt är frid o fröjd? Det viktigaste var att vi redan såg presspel i första matchen klart det inte sitter skojar du eller?

Det viktiga är spelarnas inställning och den såg jag senast vilka vi än mötte...

Jonas - tots units fem força Reina kommer inte till oss för att agera backup!

Gör han det är han välkommen annars nej tack enligt mig!

Min målvakt heter Ter Stegen inget annat om inte Courtois får för sig nått...
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-08-06 10:37
Deulofeu "Vi kan ju inte värva en målvakt som bara är tänkt att agera clown och spela i copa del rey!" Klart vi kan. Vi hade ju nyss Pinto?:p Och Reina är dessutom bättre. Till skillnad från den argentinske målvakten har Reina rutin från europeiskt spel och kan agera mentor åt Ter Stegen. Att han dessutom blir lätt att värva, att han är från La Masia och verkar vara en riktigt skön kille är bara guld!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kaptenen
2013-08-06 10:31
Känns som att hyllandet av Tata har gått överstyr här. Efter en träningsmatch sitter spelet och vi är på helt rätt väg.
Vad är det som säger att inte Tito och tränarstaben haft en tillbakagång till ett högt och aggressivt presspel, högst på agendan?
När vi utklassade Milan i våras, så var vi tillbaka, några veckor senare hade vi haft jätteproblem med ett tamt PSG, och blivit överkörda av Bayern.
Det var ändå tävlingsmatcher!
Jag förstår att man blir glad och positiv, men att tro att allt är frid och fröjd efter en match, är otroligt naivt.
Barcelona Deulofeu
2013-08-06 10:31
Har man dessutom en ny tränare kommer de flesta skärpa sig lite då det "börjar om från noll" man kan då inte leva på gamla meriter och alla har mer eller mindre samma chans att visa att man ska tillhöra startelvan.

Jag är mycket positiv över Tata speciellt då han ger Dongou samt Bagnack chansen!
Barcelona Deulofeu
2013-08-06 10:29
La liga es blaugrana! Jag har aldrig påstått att han på något sätt är en gud... Får han tillbaka pressen släpper vi in mindre mål det är fakta.Varken backlinje eller målvakt utsetts då för samma antal attacker.

Att han dessutom tränar försvaret som ett block och gnuggar är något som gör mig glad.

Han har dessutom både teoretiskt och taktiskt tränat en del på hur vi försvarar oss mot kontringar.Det låter också positivt i mina öron.

Men pressen är det viktigaste och vi såg själva vid hans första match vid rodret att det var rejäl press.

Klart man vill ha en ny mittback jag har aldrig påstått något annat men kommer ingen kommer vi ändå släppa in färre mål tack vare pressen som kommer bli bättre tro mig!
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-08-06 10:18
Deulofeu (Barcelona) Ursäkta mig men Tata är ingen gud han kanske är en mycket bra tränare som Pep men vi kan inte förvänta oss stordåd ifrån honom som att han ska täppa igen försvaret, han har sagt att han ska ha likadan spelfilosofi som förut men att han ska lägga till ett par detaljer och denna spelfilosofi som vi har, har tidigare visat vara sårbar för försvaret oavsett vilken tränare vi har, så en mittback är väldigt nödvändigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-08-06 10:12
Tatas gamla målvakt som han bett Barca hålla ett öga på kommande säsongen.

Valdes gör ju sin sista säsong och likaså Pinto. Två nya målvakter ska in Varför inte Ter Stegen och Tatas gamla målis?

Hans kontrakt går ut 2014 så det borde vara en bra affär betydligt bättre än Reina.Vi kan ju inte värva en målvakt som bara är tänkt att agera clown och spela i copa del rey!

Jag tycker han ser bra ut otroligt stor!
Barcelona Deulofeu
2013-08-06 08:59
RonaldinhoGaucho! Så illa är det inte men vi behöver bredd och en till skulle kanske flytta upp masken igen samtideigt som det skulle få fart på Pique skulle göra underverk för oss helt klart.

Tror även Tata kommer att göra laget mycket bättre defensivt även om någon mittback kommer eller inte.

Pressen är tillbaka det är det viktigaste.Vi har även ett rakare anfallsspel.

Tänk er tre fyra spelare som jagar Messi samtidigt som han håller dom stången sneglar han efter en löpning av Neymar och han levererar bollen perfekt och Neymar gör inga misstag framför mål precis... Är så förväntansfull inför säsongen.

Men det kommer bli tufft mot Atletico för vi kommer inte vara i toppform med hela laget precis! Riktigt dålig försäsong som vanligt har vi haft tyvärr... Den går väl främst ut på att spela in nyförvärven och vi väntar väl fortfarande på mittbacken... och Neymar kan knappt spela efter sin operation.
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-08-06 08:45
Deulofeu (Barcelona) Masken och pique tsm som mittlås är katastrof va säger du? Båda 2 är som 2 yra kycklingar som inte vet vad dom ska göra, Vi behöver en riktig mittback så att macherano får spela pivote igen, sen en back som ska få pique att bli rädd om sin startplats!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-08-06 08:43
Eftersom marknaden är totalt krossad i europa och många andra länder tex Brasilien gäller det att hitta länder där kvaliten på spelare är bra men priset inte åt skogen.

Enkelt kolla Man U de hade scoutat innan u-20 och värvade en av de bästa backarna i hela turneringen i Varela Uruguay han kostade nästan inget och kommer nog spela en del i pl redan i år om han får tillstånd förstås.

Tycker att Uruguay är superintressant då de har en mittback vid namn Gaston Silva som är 185 cm och vänsgterfotad dessutom var han kapten för laget som förlorade mot Frankrike i Finalen 0-0 sedan förlust på straffar.

Han är ju precis vad vi behöver kanske inte till a-laget direkt men ett år i b och sedan uppflyttning om han funkar? Han kostar inte massor och Tata borde ju kunna få ordning på sydamerikanerna vi värvar?

Vi har i samma lag en målvakt som är riktigt bra som släppte in tre mål på sex matcher! Guillermo De Amores också en perfekt spelare kanske inte i år men köp in honom och skicka honom på lån i la liga eller segundan ett år och så ser vi vad som händer! Kostar knappast skjortan 186+ cm lång och riktigt stabil.

Sen har vi ju också guldklimpen som vi visat intresse för Uruguays nummer 10 som var lysande turneringen igenom Giorgian DE ARRASCAETA uppges kosta cirka 30 miljoner! Ungefär som Denis för City alltså.

Köp och låna ut till Villareal eller så han skulle blomma direkten i la liga!

Lite tankar bara de tre spelarna skulle vi får för under 100 miljoner och lyckas en av dem så är vi ju hemma rent ekonomiskt!

Vi har ju världens möjlighet med ett b-lag i Liga adelante att göra denna typen av värvningar och sedan testa dem i a-laget vid behov.

Det verkar som om Tata verkligen gillar Dongou och han kommer garanterat få chanser i år superkul anser jag.Även Bagnack ligger bra till speciellt om vi inte får in en ny mittback.

Bartra har fått ett kontraktsförslag till 2018 återstår att se hur han vill göra...
Annons: