/spanien/barcelona/forum/6788.aspx/spanien/barcelona/forum/6788.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gio Style
11/30/2013 13:23
påfågeln Fast nu har du och alla som diskuterar Pedro vs Alexis fel. Pedro har startat 1 match mer än Alexis i ligan som har spelat ungefär 70 minuter mindre. Alexis har då stått för 1 mål mer och 1 assist mer. I CL har Alexis en start mer, 0 mål och 1 assist. Pedro har 0 poäng. Sen har du den stora skillnaden att Alexis har avgjort viktiga matcher, han har avgjort ett El Clasico, satte viktiga 3-2 mot Sevilla och stod för 2 mål och 1 assist i 4-2 vinsten mot Valladolid. Pedro går mest och gömmer sig eller sätter fjärde målet i en 5-0 seger (Exempelvis hans 2 senaste mål, 4-0 målet mot Granada eller en i mängden i 1-4 matchen mot Betis, 2 st i 7-0 mot Levante). Pedro känns så jävla ovass när han väl spelar och speciellt om det är en viktig och tight match. Han är inte matchavgörande på något sätt utan har gjort mestadels oviktiga matcher i rena överkörningar. Visst kan ni fortsätta påstå att Pedro är en bättre avslutare men faktum kvarstår att han gjort mindre mål än Alexis på mer speltid i år och på mycket enklare matcher. Förra säsongen hade Pedro 5 starter mer i ligan och gjorde ändå 1 mål och 2 assist mindre än Alexis. Pedros "klassavslut" lever på gamla meriter tyvärr, inte för att på något sätt påstå att Alexis avslutar bättre. Skillnaden är att Alexis går framåt på den fronten medans Pedro har gått bakåt i 3 säsonger nu. Och nej, jag tycker att du överskattar Pedros väggspel numera också. Ta dig en titt på kommande matcher, Pedro har blivit så jävla ego att han söker mål i alla möjliga lägen även om han egentligen borde passa. Detta är en av dem sakerna som jag stört mig absolut mest på den här säsongen. Håll ögonen på detta nästa match som Pedro spelar så kommer du att se att hans duktiga förmåga att "väggspela" är totalt onödig då han ändå oftast prioriterar sig själv istället för sin lagkamrat som är i ett bättre läge numera.
Barcelona påfågeln
11/30/2013 13:09
Någonting har låst sig en aning för Pedro, ändå har ha stått för sju mål i ligan (borde ha bättre snitt än Alexis som varit ordinarie). Och precis som Alexis är Pedro mycket bättre i landslaget. Båda har rollen som grovjobbare i Barcas anfall, men Pedro är en bättre lagspelare. Även om Alexis har slutat halka varje gång han har bollen så är det märkligt hur de flesta direkt tar hand parti gentemot Pedro som oavsett hur dålig han är individuellt alltid är bra för laget, och sällan förlorar mycket boll även om han har en dålig dag. Alexis må vara duktigare en mot en, men i form är Pedro en bättre avslutare och en bättre passningsspelare. Och hur mycket ni än vill ha individualister så är en spelare som Pedro som alltid är med på en vägg med Messi och Alves något som minst lika effektivt kan bryta upp ett försvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
11/30/2013 11:47
Dubbel
Barcelona Gabriel
11/30/2013 11:47
Allvarligt talat, Pedro har inte gjort en bra match spelmässigt på hur jävla länge som helst. Att jämföra dagens Pedro med Alexis, som spelat upp sig rejält den här säsongen och även slutet på förra är orättvist gentemot chilenaren.

Varje gång Pedro får spela suckar jag till rejält, han gör absolut inget rätt. Han kommer inte förbi sin spelare, han slår felpassningar och bidrar inte med något rent offensivt. Det är helt sjukt hur en spelare kan gå från att vara så bra till att bli så otroligt usel, för det är han just nu. Som jag tidigare sagt så trodde jag i början att det handlade om bristande form, men ingen kan ha en så dålig form under en så lång period. Det här har pågått i snart 3 säsonger nu.

Alexis har spelat upp sig rejält, han lyser av självförtroende och bidrar med mycket mer spelmässigt än Pedro, även om han fortfarande inte är sin bästa version av sig själv, den han är i Chile. Men han vinner närkamper, han utmanar, han står för assist, han kommer förbi spelare (nu menar jag inte nödvändigtvis ute på kanten) och är allmänt ett mycket större hot än Pedro. Hur kan man inte se det här?

Dagens Alexis mot dagens Pedro är klass skillnader. Fortsätter Pedro så här borde han säljas illa kvickt så fort sommaren kommer. Han bidrar inte med något. Alexis däremot blir bara bättre och bättre.
Barcelona DM1982
11/30/2013 11:41
@barcastuff: Official: Puyol got a knock on his knee and is not training with the group. Working at the gym. It's not yet clear if he can play tomorrow. @barcastuff: Alves, who is recovering from a calf muscle injury, has left training accompanied by a team doctor. #fcblive [tv3] Det går bra nu....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
11/30/2013 11:26
Ah,vale.
Svårt o tolka ironi online ibland, speciellt när man inte använder smileys :P
Barcelona Abbe.
11/30/2013 10:19
@Canaletes:


Självklart var jag ironisk. Jag syftade mest på det missnöje jag känner inför den nuvarande ledningen och det faktum att ingen satt sig emot dem ännu. Det var ju snack om en misstroendeomröstning, men den blev ju inte av. Det hade jag väldigt gärna sett ske.
Barcelona Gio Style
11/30/2013 08:23
H.Alavi - Magico!

Nu följer jag inte PL speciellt mycket men jag har fått den uppfattningen av att Ramires inte är något speciellt. Inte i klass med dem andra två spelarna som nämns i varje fall.

Håller han?
Barcelona Gio Style
11/30/2013 08:22
Lion24

Grejen är den att du har skrivit så flera gånger om både Alexis och Pedro.
Att vi ska studera Pedro ordentligt och sanningen är den att sedans du skrev det sist så har Pedro startat 2 matcher (kanske t.om 3) och sugit rejält båda gångerna.

Studera Alexis gör jag alltid då jag är chilenare och vill gärna se honom prestera på samma nivå som i landslaget, och han är helt klart på väg åt rätt håll. Så jo, jag studerar Alexis, och jag studera vanligtvis alla 11 spelare på plan även om jag fokuserat mer på Pedro på sistone. Han har dessvärre vikt ner sig varenda gång.
Barcelona H.Alavi - Magico!
11/30/2013 06:54
Barcelona are looking to sign a midfielder next summer. Martino likes Vidal, Ramires and especially Koke, but all three are difficult. [md]
Barcelona Thierry Henry
11/30/2013 06:33
Lion24//

Även om Pedro "nästan" har gjort lika många mål som Sanchez så bidrar han inte med någonting i spelet. Alexis har sin tecknik snabbhet och löpförmåga. Pedro har ingenting. Det är nog den mest frustrerande spelaren i manna minne att kolla på. Han är fysiskt klen som en 12 åring vilket gör att han inte har någon som helst kraft i sina löpningar och inte kan stå upp vid kroppskontakt om hans liv så hänger på det lägg där till att han numera tar färre löpningar i djupet och att han ej har en tecknik som han kan ta sig förbi motståndare. Vi kan lika gärna sälja av honom ist för att ha en människa där uppe som springer runt och trampar vatten. Killen har inte presterat en godkänd säsong på flera år. Sälj av honom och sattsa på Delafeu nästa säsong
Barcelona Bästelona
11/30/2013 01:55
Tänker på det här med ballongbollen. Den har tappat i värde något oerhört sen FIFA la sig i, men det är fortfarande ett pris som skall diskuteras. Jag säger som Zlatan; '' Vi behöver inget pris för att veta att Messi är världens bästa spelare ''. Fast han syfta på sig, medan jag syftar på Lionel. Dock är marängerna oerhört roliga. Detta är deras logik. - 2010 borde Sneijder ha vunnit, för han vann trippeln. Messi vann den, med en LaLiga titel i bagaget och flera småtitlar, samt en semifinal mot just Sneijders Inter, där vilken kunnig människa som helst skall kunna se att Barcelona borde ha gått vidare. Men men... - 2012 vinner Messi, men han vann ingen stor titel. Dock slog han 125 rekord och gjorde 90 mål. Men enligt dom så räknar man titlar och inte mål (Ronaldo hade vunnit ligan. Grattis gubben din enda liga titel efter 4 år i klubben!) - 2013 lär Ronaldo vinna. Men utan någon titel ALLS. Messi hade den säsongen ändå vunnit ''småtitlar''. Men enligt dom som ska han få bollen för att han har gjort 30 mål mindre än vad Messi gjorde 2012. Utan EN ENDA TITEL. Medan Ribery har vunnit trippeln!!!! Alltså samma situation som när Sneijder borde ha fått den. Slarvigt skriver för jag är trött, men ni förstår principen. Men det är dubbelmoral hos våra inkompetenta rivaler, och dessutom så gör deras supportrar vad som för att han ska få bollen. Medan vi Culés, vi tar det lite som det kommer. Självklart vill vi att Messi ska ha den för som sagt, fortfarande en utmärkelse, men vi har inte 980000 ansikten på Messi när vi spelar match. Vem som än vinner den, är en värdig vinnare, Messi,Zlatan,Ribery eller Ronaldo.
Barcelona Lion24
11/30/2013 01:25
Gio Style

Hata är ett starkt ord. Jag hatar inte Alexis. Jag önskar att han kunde bli bättre i spelet, kunna passa på en kort yta, kunna väggspela, kunna avsluta o.s.v. För då vet jag att det gynnar Barcelona. Men det finns ingen här som klagar på Alexis lika mycket som de gör på Pedro fastän båda har gjort nästan lika många mål. Alexis har väl 1 balja mer har jag för mig. Allt det du skrev om Pedro trodde jag att du skrev om Alexis. Helt seriöst, vem värderar situationer fel hela tiden? Istället för att slå en enkel passning tillbaka till Alves så ska han göra 3-4 extra finter som sen resulterar i en inkast. Jag hoppas att vi alla kan studera Alexis nästa match extra noga så ska ni få se hur många fel grabben gör.
Barcelona ElTriplete
11/30/2013 00:56
Octopus of Badia Tror jag vet vilken situation syftar han på. Minns ni 2-1 förlusten mot Madrid på hemmaplan i La Liga sista säsongen under Pep? När Ronaldo avgjorde med sin "calma calma". Dagen innan matchen läckte uppgifter ut om Peps startelva och vilka chocknamn som var med. Tello och Thiago skulle till exempel starta. Så kom dagen och så var dem två med i startelvan. Pep var rasande i efterhand och sa att det fanns någon läcka i klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
11/30/2013 00:33
Guardiola: "Mole at Bayern? I try to explain my players the best thing is to keep our chats between us. Same happened at my previous club."
Barcelona Canaletes
11/30/2013 00:28
@Abbe.:


Lite overkill kanske? Vilka dispyter/problem syftar du på?
Barcelona The Octopus of Badia
11/29/2013 23:51
DM1982

Det där kan vara skillnaden mellan 3p och poängtapp. Otroligt skönt.
Barcelona DM1982
11/29/2013 23:49
@barcastuff: Alves and Adriano, recovering from injuries, will again be available for the game against Athletic on Sunday. #fcblive [el9] Bra där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Abbe.
11/29/2013 23:10
"Säsongen 1930/31 förlorade Barça mot Athletic Bilbao med 12-1. Anledningen? Spelarna protesterade mot klubbens styrelse efter en het dispyt."

Får vi se något liknande på söndag? Vore kanske på sin plats. :-)
Barcelona AndreD
11/29/2013 22:39
@FCB_Messi:

Han kommer aldrig vara bäst så länge Messi lever :)
Barcelona grande jw
11/29/2013 21:57
Jag tycker det finns ett stort fel i att säga att Ronaldo är bäst i världen och det är att Ronaldo aldrig har varit bättre än Messi.

Däremot kommer han säkerligen vinna Ballon d'or eftersom det handlar om hur man presterat som fotbollsspelare det senaste kalenderåret och självklart vinner han mot någon som varit skadedrabbad hela året. Men att kalla honom BÄST tar emot så himla mycket vare sig han spelar för Real Madrid eller ej eftersom han endast är bäst i Messis frånvaro. Han är fortfarande en fantastisk fotbollsspelare. All heter åt honom. Men han vinner endast sin efterlängtade Ballon d'Or tack vare att Messi är skadad.

Så om Ronaldo nu ens dyker upp på galan kanske han borde förbereda sitt tacktal till Messi och berätta hur underbart det var att faktiskt få känna sig som nummer 1 under några månader när Messi gav honom en stund i rampljuset.
Barcelona Capitan \(^.^)/
11/29/2013 21:46
Gio Style Håller med. Lion var väldigt subjektiv i sitt sätt att argumentera och jag orkade inte slösa min energi på att svara någon som ser allt ur ett vinklat sätt.
Barcelona Gio Style
11/29/2013 21:29
Ni måste nog ha missat detta men Lions inlägg handlar i princip enbart om att klanka ner på Alexis och att lyfta fram Pedro.

Jag tog mig besväret för 4 tillfällen sen att svara på honom men eftersom han kommer med samma argument och hatar Alexis för mycket för att kunna ändra uppfattning om situationen.

Pedro är tyvärr urusel just nu. Inte bara det att han inte lyckas med något, han värderar situationerna helt fel dessutom. Kvalitémässigt är han ju helt okej egentligen, men skjuter man när man inte ska skjuta och vågar inte utmana alls så spelar det ingen roll om man EGENTLIGEN avslutar som en kung och är dribblar som en gud.

FCB_Messi

Jag vill dra till med något värre :) Nu är förvisso min farsa en grym ungdomstränare men efter att vi såg Messis debut sa han, och jag kryddar inte alls, att Messi skulle bli bland dem bästa i världen.
Vid hans andra match så sa han "Jag lovar dig att inom 4 år så är han världens bästa spelare, hands down".
3 år efter officiella debuten slutade Messi tvåa i Fifa world player of the year, året senare slutade han etta :)
Barcelona FCB_Messi
11/29/2013 21:09
Måste bara säga . När jag och min pappa kollade på en sporting Lissabon match av en slump på tv så sa han : den där killen kommer bli bäst i världen . Då syftade han på en 16-17 årig Ronaldo . Och min pappa har aldrig rätt när det kommer till fotboll . Han kan inte ens hälften så mycke fotboll som mig . Meeen, för en gång skull verkar han få rätt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona majorna11
11/29/2013 20:14
Jag förstår att det kanske är fel forum att diskutera detta, är inte ute efter att trycka ner eller kränka någon. Jag tycker Messi har varit den bästa spelaren i världen dom senaste åren och att alla hans guldbollar är välförtjänta!

Tycker bara att det blir lite fel när man säger att Ronaldo inte har någon naturlig talang när han var än av dom största talangerna i världen som 18åring och snurrade upp spelare efter spelare! :)
Barcelona Katten_86
11/29/2013 20:12
5-0 krossen mot Real har jag nerladdad, men svenska kommentatorer, och några andra classicon. Har dock inte en aning hur man gör för att andra kan få tanka ner dom..
Men vilka jävla smekningar det är fram till målen!
Barcelona grande jw
11/29/2013 19:41
Jaha så du är United fan? Då är du ju självklart objektiv angående Ronaldo. :-)

Kan du inte berätta hur snygg bränna och hur vackert leende han har också när du som Unitedsupporter ändå tog dig tiden att skriva här på Ramblan?
Barcelona westinho - Sergio #16
11/29/2013 19:40
@majorna11:


Vilket lag du än håller på så är det fel forum att diskutera detta.
Barcelona majorna11
11/29/2013 19:15
Jag tycker det är väldigt konstigt att ni säger att Ronaldo inte har någon naturlig talang. Minns ni inte när han kom till United? han snurrade upp spelare efter spelare värre än vad Neymar gör när han var 18 år. Han var en enastående talang rent tekniskt sett.

Det Ronaldo har gjort är att han han transformerat sin kropp till ett fysiskt praktexemplar. Han har jobbat stenhårt för att bli en effektiv spelare snarare än att vara en spelare som gör snygga tricks och dribblingar. Tycker bara det blir helt fel när man säger att Ronaldo saknar naturlig talang när han var en av dom största talangerna i världen som 18 åring. Jag håller varken på Real eller Barca utan är United fan.
Barcelona H.Alavi - Magico!
11/29/2013 18:50
Vet inte om någon har tagit upp detta tidigare under dagen. Men idag är det tre år sedan vi körde över Real Madrid på Camp Nou med 5-0. En fotbollslektion utan dess like.

Manita!
Annons: