/spanien/barcelona/forum/6769.aspx/spanien/barcelona/forum/6769.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-08 18:01
Shanghai

Först erkänner du att Mascherano gjort misstag men att alla gör misstag för att sedan påpeka Varanes "juniormisstag". Det enda jag gjorde var att när du påpekade Varanes misstag tidigare svara med att Mascherano knappast, och långtifrån, varit felfri han heller. Varane har såklart gjort sina fel men överlag så presterade han ett väldigt fint försvarsspel den senaste säsongen. Trots att jag gillar Masken enormt mycket så tror jag de flesta vid det här läget skulle känna sig säkrare med Varane i backlinjen.
Barcelona *hjärta* Valdes flint
2013-09-08 17:59
Varane, en pojke? En pojke hade inte klarat av att slängas in i hetluften som han tvingades till. Visst, någon tabbe här och där men de var mycket färre än vad man hoppades på. Han visar redan nu en oerhörd talang med mycket pondus och fysiska attributer, en modern mittback som kommer få rejält mycket speltid i år. Jag instämmer också i kören att Varane lär ha en viktig roll i Reals defensiv de kommande åren.
Barcelona I.Cuenca
2013-09-08 17:49
Och där kom 2-3
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
2013-09-08 17:48
Ser Valencia-Barca just nu 1-3 fattar inte vad som hände innan paus så slarvigt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona
2013-09-08 17:46
@Shanghai:


Jo det vet jag om, men internationell nivå betyder utanför landets gränser gubben. Han har knappt spelat 10 år på senior nivå och sen skriver du att han ska ha spelat 14 år på internationell nivå.
Ronaldinho the original
2013-09-08 17:42
Varane 2013 bästa mittback!
Barcelona Shanghai
2013-09-08 17:28
L.A.M Nr 10

Alla gör misstag - och Mascherano är inte heller fläckfri trots att han spelar på fel position. Men, men han har som sagt gjort det med bravur och varit den absoluta viktigaste backen sedan Puyol skadade sig. Jag påpekade också om hans positionsspel inte allt för länge sedan. Det är den ända nackdelen med argentinaren.

Varane var bra, fast han gjorde juniormisstag i vissa matcher och var oerhört bedrövlig i mötena mot United och Galatasaray.
Barcelona the cameroonians
2013-09-08 17:26
Om en halvtimme, klockan 18.00, möter Barcelona B Tenerife på bortaplan.

Eusebio ställer följande elva på plan från start;

Masip
Patrick, Bagnack, Planas, Lucas
Pol Calvet, Ilie, Espinosa
Dani Nieto, Sandro, Joan Roman

På bänken finns Ortóla, Samper, Quintilla, Munir, Campins och nyförvärvet Denis Suarez.
Saknas gör bland annat Dongou och Sergi Gomez på grund av landslagsspel.

Stream i länktips.
Finns även en sopcaststream tillgänglig på Wiziwig.tv.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-08 17:24
Junior

Den enda mittbacken som inte spelar CL i år och därmed hade varit ett bvra köp i januari är Vertonghen, om jag inte glömmer någon nu. Jag är vanligtvis emot januarivärvningar men nu så hade jag välkomnat en sådan om spelaren är tillgänglig i CL. Annars så känns det inte riktigt värt det och det är då ett bättre alternativ att vänta in sommaren för att göra ytterliggare försök att få hit en riktigt bra back.
Barcelona Shanghai
2013-09-08 17:23
Bästelona

Du vet väl att han spelade i ett av de bästa klubbarna i Argentina? Han spelade i River Plate också vid ung ålder. :)
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-08 17:18
Shanghai

Mascherano har ju gjort en del misstag han med. Det var ju en tid förra säsongen där många klagade enormt på honom. Han gör det bra som mittback men har fortfarande problem i positionsspelet, mycket pga hans spelstil, stöta högt och aggresivt vilket kan leda till stora ytor bakom honom. Varane gjorde ett par misstag men ser man till det stora hela så var han riktigt stabil den förra säsongen, överglänste Ramos i många matcher.
Barcelona Bästelona
2013-09-08 17:11
@Shanghai:


Hahaha 14 år? Han kom till West Ham 2006... Innan dess spela han i Corthinas och där anlände han typ 03-04. Snälla rara, har du ens koll på vad du skriver?
Barcelona Júnior ´
2013-09-08 17:10
Carles Puyol y Jean Marie Doungou Jag är lite emot det tänkandet att man inte ska värva in en mittback som inte spelar i CL i år. Visst det ultimata vore att man hittade en riktigt bra mittback som inte spelade i årets CL så att han kunde medverka under våren, men chansen blir att det endast blir en kortsiktig lösning. Jag ser då hellre Masken ta den positionen genom hela turneringen. Jag vill att vi värvar in ett säkert kort och tänker i långsiktiga banor. Sedan får man männen i kostymerna ta på sig det ansvaret att vi har ett mindre stabilt försvaret i årets Champions League.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2013-09-08 17:08
Jag har inte något emot Varane för jag tycker att han är en av de bästa talangerna, men att bara ha spelat bra i två månader gör inte att du blir bästa mittbacken i världen. Han gör för övrigt mycket misstag allt på grund av hans ålder, då han är oerhört orutinerad. Han gjorde exempelvis bort sig fenomenalt mot United på Bernabeu. Han hade svårt att stoppa Welbeck och drog på Evra i friläget som borde ha resulterat rött kort (och de kallar oss UEFALONA). Sedan hade Sneijder och Drogba lekstuga med honom som båda gjorde vackra mål och alla målen var tack vare honom.

Killen har talang, men han har mycket kvar att lära sig på grund av sin orutin.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2013-09-08 17:06
Mascherano bättre än Varane...Shanghai strikes again. Som DM är Masche bättre hehe! :)
Barcelona Shanghai
2013-09-08 16:56
Bästelona

Mascherano har spelat i snart över 14 år internationell fotboll mot en spelare som slog igenom under februari månad ända till april. Han spelar på fel position och har varit vår bästa mittback en längre tid nu.

Alba behöver jag inte ens beskriva hur bra han är.
Barcelona Bästelona
2013-09-08 16:48
@Shanghai:
Lugn i båten här nu. Mascherano bättre än Varane? Nej, verkligen inte. Alba hästlängder bättre än Marcelo? Absolut bättre men inte med hästlängder. Vissa måste sluta vara så färgade här inne.... E: Jag börjar verkligen ifrågasätta dina fotbollskunskaper Shanghai. Allt du skriver hämtar du från ingenstans och du är jävligt enögd och kan inte erkänna att du har fel. Stör mig på dig rent ut sagt.
Barcelona Shanghai
2013-09-08 15:31
Arbeloa - Ramos - Varane - Marcelo

vs

Alves - Piqué - Mascherano - Alba

Titta på spelare som Arbeloa, han är en begränsad fotbollsspelare, men gör sällan bort sig med de övriga tre backarna. Egentligen är det kollektivt som är utmärkt i Madrid-läget. För Alves är bättre än Arbeloa, Mascherano som överglänser pojken Varane och Alba som är hästlängder före Marcelo. Problemet är kollektivet i vårt försvarsspel.

Jag som trodde hela sommaren att en mittback skulle höja vår backlinje, men ack så fel jag hade.
Barcelona DM1982
2013-09-08 15:29
Ett reportage om när Barcelona började le igen. Det är lätt att glömma att det var riktigt mörkt och tungt för inte så länge sedan.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-08 15:25
Blaugrana91

Tycker du överdriver med Arbeloa. Visst att han inte kan hantera en boll i offensiven men defensivt är han rätt bra. Även om de flesta är överens om att han är akilleshälen både i Real och Spanien så är de inga idioter till tränare som satsat på honom. Tycker culés generellt underskattar Arbeloa, madridistas också kanske. Han är inte en av de bästa högerbackarna men han gör sitt jobb på planen. Angående Neymars show så var hela Spanien utlirade den matchen, inte mycket som stämde, även om Arbeloa kanske hade det extra jobbigt.

Angående Varane då, visst gjorde han väl ett misstag mot United tror jag att det var, men faktum är att han hade en riktig framgångsvåg förra säsongen. Visade att han kan prestera på allra högsta nivå. Den här säsongen blir lite av ett sista test för honom, för att se att han hålla konsekvent match efter match mot världsanfallare. Men han var faktiskt Reals bästa back under våren, åtminstonde från det jag såg.

Gillar inte att försvara Realspelare men ibland måste det göras tyvärr, sorry:).
Barcelona Blaugrana91
2013-09-08 15:14
L.A.M Nr 10

Arbeloa är usel både defensivt och offensivt, Neymar hade lekstuga med honom i CC-finalen så pass till den grad att VDB var tvungen att byta ut honom snabbt. Ramos är bra ja, men nu har han inte bara Messi att försöka sparka ner...
Varane är duktig men ojämn.

Real försvar är möjligt mer stabilt men att det skulle vara "betydligt mycket bättre" köper jag inte.
Barcelona Canaletes
2013-09-08 15:03
Om någon är intresserad.
Barcelona Canaletes
2013-09-08 15:00
@Barca o Mort!:


Jag är ganska säker på att det är från hans vingård. Han har sitt eget märke.
På långt håll ser det ut som gräs men är i själva verket gröna vindruvor :p
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-08 14:57
Blaugrana91

"Och vänd på det Neymar och Messi mot Reals försvar som knappast är speciellt mycket bättre, släppte in fler mål än oss förra året by the way.
Mot en seg Arbeloa, ett pskyfall som Ramos och säkerhetsriksen Marcelo...
"

Skulle tyvärr kunna påstå att Reals försvar individuellt sett defensivt ser betydligt starkare ut än vårt. "Psykfallet" Ramos är en grym mittback, Arbeloa är säkrare i försvarsspelet än både Alves och Alba och Varane är också en riktigt bra mittback.

Däremot håller jag med dig om Ancelotti kontra Mourinho. Hade tolken varit kvar och Bale värvats hade det varit rätt självklart hur Real hade velat spela, med Ronaldo och Bale som kontringsyttrar och Mourinho som alltid förespråkat en rak fotboll. Nu med 4-3-3 och ett mer spelskickligt mittfält och sett till de första matcherna, ett mer bollhållande och spelförande Real, så känns köpet av Bale rätt märkligt. Men vi får se hur det blir.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2013-09-08 14:17
Petruus

Llie Ser jag inte som en spelare för a-laget, Tror han som bäst kommer etablera sig i en mittenklubb, Men han är otroligt viktig i b-laget för tillfället, Då han varit med länge i b-laget och redan är 22..Av samma anledning tror jag inte han kommer bli något större..Luis Alberto är en intressant spelare som du nämner..Men han var bara på lån hos oss och vi utnyttjade inte den låga utköpsklausulen så Sevilla fick tillbaka honom och sålde han för en större peng till Liverpool.
Deulofeu Är den mest hypade från akademin..Vi får hoppas att han mognar och spelar upp sig några snäpp.(Och får mycket speltid i everton).

Spelare jag ser som potentiella A-lagsspelare (Orkar inte motviera):

Grimaldo, Samper, Bagnack, Dongou, Största chansen enligt mig.

Förutom: Rafinha och delo som är på lån, Samt nyinkomna Denis Suarez som verkar vara en klippa.

Bubblare: Sanabria, Babunski, Traore.
Petruus
2013-09-08 13:43
Hej är det någon som har sett någon Barcelona B matcher denna säsongen? Jag har bara set en match plus några 7-12minuters klipp på youtube så jag kanske inte är dne bästa domaren men jag måste säga att jag genast kan peka ut två spelare som jag tycker har en framtid inom Barcelona . Den första jag ser som håller hög klass är kaptenen Ilie Sanches som ger allt , kan dra sin gubbe och som aldrig verkar slå bort en passning (kollade även hans statestik). Jag vill även få upp nummer 13 Jordi Masip som är en måkvakt som är väldigt reaktionssnabb och som verkligen styr sitt försvar men jag ser honom inte som en ny självklar 1 i framtiden utan mer som en ny gammel Pinto.
Någon som har sett fulla matcher med Atletic laget som kan ge respons på hur dem tycker om de två spelarna som jag pekade ut eller komma med andra spelar förslag fårn Barca B?
Jag tog inte med spelare som Deulofeu och Luis Alberto för dem verkar vara självklara att gå upp i A-Laget inom en snar framtid.
Barcelona Blaugrana91
2013-09-08 13:26
Återigen tjafs som att en mittback bara skulle komma in och förändra allt på en gång, detta är inte FIFA. Det behövdes ja men vi står inte och faller utan.

Och vänd på det Neymar och Messi mot Reals försvar som knappast är speciellt mycket bättre, släppte in fler mål än oss förra året by the way.
Mot en seg Arbeloa, ett pskyfall som Ramos och säkerhetsriksen Marcelo...

Vidare spelar Real inte samma kontringsspel med Ancelotti, Mourinhos Real hade nog passat en spelare som Bale bättre, nu vill man försöka styra spelet mer och försöker man styra spelet mot oss blir man överkörda. Men nog är inte Ancelotti så dum att han försöker spela så mot oss, man får anpassa sig. Men återigen kontringsspel är inte hans grej.
Barcelona Carles Puyol y Jean Marie Dongou
2013-09-08 13:26
Vilken back hade ni velat se komma till oss i Januari fönstret? Tänk på att vi behöver en back som inte lirat cl med sitt lag!
Jeffson
2013-09-08 11:55
När man tänker i banorna "kan Barcas försvar stoppa Ronaldo och Bale" så ser man en kontring 2 mot 2 framför sej där Ronaldo har bollen och Pique ser ut som han brukar och Mascherano gör sitt bästa för att hänga på Bale.

Sälvklart blir man skeptisk i det läget. Men om man tänker lite större och ser över 90 minuter och tänker att under större delen av matchen spelar mittfältet som dom gjorde i 5-0 matchen, pressen sitter den där ska och pltösligt bryter Messi igenom i mitten och slår en smöris till Neymar som viker in från vänster. Hoppsan, det luktar visst mål för Barcelona denna gången.

Men visst Bale och Ronaldo i en 2 mot 2 kontring känns illa. Precis som Messi och Neymar med bollen känns bra.
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-09-08 11:33
"@barcastuff: Poll: "Barça's defense is ready to stop Cristiano and Bale?" Yes 16% - No 84% #fcblive (online, 11686 votes) [sport]" Snacka om att Katalanerna är pessimistiska! Det är nog fler som är besvikna på att ingen mittback köptes in. Bristen på en mittback kan kosta oss 2 clasico och kanske champions league semifinal. Låt mig ta 2 exempel. Om ni är ute i krig och vet att fienden har stridsflygplan som kan bombardera när som helst samtidigt som ni får order att vara kvar i skyttegravarna! Ni vet om att ni inte har luftvärnsrobotar som kan täcka er. Vad händer då? Dåligt moral sprider sig genom hela truppen. Det var exakt desamma i båda el clasico och speciellt mot Bayern. Truppen visste om att de var sårbara defensivt och varje gång ronaldo eller firma ribery och robben rann genom blev vi mentalt försvagade. Moralen sjönk och det var tungt att försvara för att de fick oss se dåliga ut. Bara tänk på det här. Om ni är anfallare och mittfältare och vet var er sårbarhet ligger, då kan det sprida sig genom hela laget psykologiskt. Bara kolla Dortmund, de har världens 2 långsammaste mittbackar men ändå sprider de säkerhet till resten av laget och det inger självförtroende att anfalla.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: