/spanien/barcelona/forum/6758.aspx/spanien/barcelona/forum/6758.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Capitan Puyol - El Corazón
2013-06-29 16:46
Barcelonito Här är ju en perfekt chans att hämnas efter Figo incidenten. Det skulle kännas så bra att sno Isco från REAL!! Dessutom skulle han spela med hjärtat för oss då han gång på gång beskriver sin kärlek och beundran för både klubb och spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2013-06-29 16:44
Vrf skulle då 45 M för Silva va mycket?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2013-06-29 16:41
Håller med Blaugrana91 om allt, här har vi någon som vet vad han pratar om!. Hetfield - sorry men jag fattar inte riktigt vad du dillar om. Du snackar om spelare som Cavani, Aguero, osv spelare dom kostar 60M, samtidigt som du vill sälja Sanchez?. Elr Fabregas vad säger du om den summan som vi la på en avdankad spelare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-06-29 16:40
Barça director R.Sanllehí (successfully sealed Neymar deal) has been given full authority to discuss with Thiago in Rio. [Rac1]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca o Mort!
2013-06-29 16:33
Måste hålla med Hetfield här. Argumentet med "det är inte dina pengar dem slösar så det påverkar inte dig" håller inte riktigt. Då kan man ju lika gärna säga "det var inte din CL buckla som barca inte vann förra året så du kan inte bli ledsen". Klart nästan allt som klubben gör påverkar ens känslor.
Barcelona Hetfield
2013-06-29 16:29
Blaugrana91

Din logik är bristfällig. Om vi ska skita i ekonomin bara för att det inte påverkar mig eller min ekonomi, så varför hejar du på ett lag som du aldrig kan påverka i andra fall?

Återigen, det handlar om värderingar. Jag gillar Barcelona för deras värderingar om att värna om sina egna spelare, och ett 40 miljoners köp av en ålderstigen mittback hör inte hemma i den "mallen". No offense, men det är en väldigt lat och dålig ursäkt att skylla på sånt bara för att det inte påverkar en på ett direkt sätt. Om det inte spelar någon roll om vilka summor Barcelona lägger, så kan man väl börja slänga runt enorma summor som Man C och PSG, för det ska väl inte påverka själva supportern, right? På vilket sätt påverkar det DIG att ett par miljonärer sparkar boll i ett annat land? Se, man kan vrida och vända på det hur man vill. Om man är en supporter så påverkas man av alla valen ens klubb tar, alltifrån det EKONOMISKA till spelmässiga. Jag har alltid varit emot att värva spelare som är nära 30 år för enorma summor, det spelar ingen roll vem det är eller vilken positioner han spelar i.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-06-29 16:14
Älskar att Isco dagar efter sin flytt till Madrid säger att Messi är bäst i världen! :)

Barcelona borde ha köpt Isco, antimadridista som han är. Jag har i över ett år sagt att han om 4-5 år kommer vara världens bästa mittfältare, nu hoppas man ju att det inte ska ske. Hans spelstil är ren och skär Barca!
Barcelona Blaugrana91
2013-06-29 16:11
Hetfield

Vad pratar du om? Jo jag håller på Barcelona men jag tycker det är lite löjligt när man som supporter sitter och klagar som att det är ens egna pengar för att klubben ev. kan tänka sig att lägga €42M på världens bästa mittback.

En fråga till dem som gnäller, på vilket sätt drabbar det ER om Barca lägger ett sånt bud? Om ni är oroliga för att summan på något sätt ska skada klubben ekonomiskt så förstår jag att man ifrågasätter, men samtidigt vi är inte direkt Valencia med begränsade resurser, vi kan betala det och kommer inte skadas ekonomiskt om vi gör det.

Sen som jag sa jag gillar egentligen inte heller hur fotbollen ser ut idag, det är tråkigt att pengar ska betyda allt. Men tack vare klubbar som City, Chelsea, PSG, Real och faktiskt även Barca själva så ser fotbollen ut som den gör idag. Och vill man ha bra spelare så får man också betala för det.

Barcelona Hetfield
2013-06-29 15:53
Jag förstår mig inte på hela förklaring till att man inte vill ha Hummels. Om Hummels är för lik Pique så är väl Thiago Silva en liknande spelare.

Såvitt jag kommer ihåg så har Thiago Silva oftast haft en "fighter" bredvid sig. I Milan så hade han Mexes som gick upp och bröt. I PSG så har han Alex som oftast går upp och agerar som en bollvinnare. I Brasilien så har han David Luiz bredvid sig som oftast går upp och bryter. Är Thiago Silva lösningen på den dynamiken?
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-06-29 15:44
Som jag ser det finns det flera problem för vår backlinje. Nummer ett, som Barcelonistas är inne på, det kollektiva försvarsspelet har varit under all kritik. Antingen pressar man högt och håller backlinjen högt ungefär vid mittlinjen för att på så sätt behålla kontrollen över matchbilden och hålla motståndarna på deras egna planhalva. Det var såhär vi gjorde under Peps första 2-3 år och det gick grymt bra. Nackdelen är att när väl motståndarna kommer ur pressen och bakom backlinjen så uppstår det stora hål och det är i stort sett målchans varje gång något sådant händer. Dock var Barcelona på topp tillräckligt bra för att undvika att detta hände för många gånger samt att backarna var bättre individuellt då och kunde lösa situationen. Det är det här spelsättet jag vill ha tillbaka nästa säsong, för det är så vi dominerade fotbollen.

Det andra sättet att spela är ju att sjunka lågt och satsa på kontringar, på det sättet väldigt många lag runt omkring Europa spelar på i dagsläget. Jag säger inte att det är fel men jag talar nog för alla när jag säger att vi inte vill spela på det sättet. Nu kommer problemet. Det är att vi i dagsläget spelar någon sorts mellanting-fotboll. Laget ligger likt tidigare år i väldigt höga utgångspositioner men presspelet är så otroligt mycket sämre att jag knappt orkar gå in på det. När motståndarna i stort sett varje gång spelar sig igenom vår så kallade press och kommer till vår planhalva så har vi heller inte mittfältarna som jobbar hem och, täcker ytor och vinner boll utan det är Busquets och mittbackarna som får sköta allting själva. Kortfattat, vi har inte vårt presspel som krävs för att spel ett offensivt spel, detta gör att motståndarna får både fler och längre anfall och när de har de anfallen så har vi inte som lag förmågan/viljan att spela ett organiserat försvarsspel under en längre period utan vi är inställda på att stoppa kontringar för att sedan få tillbaka bollen och börja rulla.

Ett annat problem är ytterbackarna. Alba har varit fantastisk men det funkar helt enkelt inte med två så otroligt offensiva ytterbackar. Båda två är inte katastrofala i försvarsspelet utan de kan definitivt om de vill men problemet är att de inte gör det, utan båda två har så sjukt höga utgångspositioner och det är antagligen Titos fel som inte ger de rätta order. I min mening så är Dani Alves fortfarande en grym högerback men Alba är mycket bättre och nyttigare för offensiven. Jag tycker det är tid att spela in Montoya för att ge han den gamla Abidal-rollen som den mer defensiva av ytterbackarna. På det sättet har vi tre backar och Busquets i defensiven och det kommer göra oss säkrare i försvarsspelet.

Med de här två problemen nämnda så tycker jag fortfarande en mittbacksvärvning är ett måste. Dels för att få kontinuitet i backlinjen och dels för att höja den individuella kvalitén så att vi kan avvärja fler av motståndarnas anfall tidigare, och ha mer av bollen. Thiago Silva skulle vara en utmärkt värvning, han må kosta väldigt mycket men det är det värt om vi får in världens bästa mittback. Trots alla dessa taktiska detaljer som innehåller lagspel så krävs det grymma fotbollsspelare för att ta titlarna. Med Piqué som svajar, Puyol som är skadebenägen, Mascherano som även han är skadad mycket och inte får någon kontinuitet som mittback och Bartra som fortfarande tyvärr inte håller så är det ingen tvekan om att vi som lag och i backlinjen höjer oss enormt genom en värvning av Thiago Silva. Spelare som Marquinhos i all ära men vi behöver kvalité nu och det kommer Thiago Silva att tillföra. Han är 29 men det är ingen ålder för en mittback utan han håller antagligen 3-4 till, vilket i fotbollssvärlden är rätt länge. Så jag vill ha honom, och priset spelar såklart roll men inte så mycket att vi ska lägga ner ett köp av honom helt och hållet.
Barcelona petersays
2013-06-29 15:27
@grande jw:
Men varför skulle så PSG sälja honom? Dom är inte i behov av pengar direkt. Och varför skulle han vilja lämna en klubb han bara varit ett år i där han sitter på ett kontrakt med skyhög lön till 2017? Bara för att det är Barca som viftar på svansen så ska PSG backa flera mille, förlora en av sina bästa spelare och så ska Silva omotiverat vilja gå ner i lön? För vadå? Mes que un club? Njaee... Han må vara 29 istället för 28, men i gengäld sitter han på ett kontrakt där bläcket knappt hunnit torka - de faktorerna tar nog ut varandra.
Barcelona grande jw
2013-06-29 15:17
@petersays:


Sa jag det? Om du utgår från en ekonomisk synvinkel så är det väldigt sällan något som börjar bli till åren går upp i värde. I mina ögon betalade PSG redan ett överpris med €42 miljoner. Att T.Silva värderas till samma pris i år igen känns inte direkt logiskt. Men å andra sidan styrs ju alltid marknader av efterfrågan och det vimlar ju inte direkt av kvalitativa mittbackar för tillfället :)
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-06-29 15:06
@Barcelonistas:


dom 2 första målen var piques fel, han föörsööker inte ens, blir så jävla irriterad bara jag ser honom på plan, han är för bekväm på sin pplats, hade jag varit tränare hade jag bänkat honom och låta honom hoppa in 90+1 minuten enbart för att slösa tid så att han ska fatta att han måste inse att det inte bara går o lalla runt, det är inte örgryte han spelar för
Barcelona Barcelonistas
2013-06-29 14:39
Det kollektiva försvarsspelet där hela laget pressar och vinner tillbaka bollen inom några sekunder har inte heller fungerat bra den senaste tiden. Det har varit alldeles för stort avstånd mellan lagdelarna och det har resulterat i att backlinjen blivit överkörda av snabba omställningar. Men detta är bara några få faktorer finns så mycket mer som inte stämmer i försvaret just nu, bland annat så måste vi få in kontinuitet i backlinjen. Vi behöver ett försvar som får spela en längre tid med varandra för att hitta ett koncept att gå efter, just nu ser jag bara 4 vilsna hönor i backlinjen som inte vet vad dom ska göra. Vi behöver inte bara en ny MB, utan vi behöver ochså en ledare som kan styra hela backlinjen säga till när backlinjen ska pressa och gå framåt osv.

Tidigare säsonger hade vi Puyol som hade den rollen men nu håller han inte längre tyvärr. Han går sönder varenda månad och backlinjen blir lidande på grund av detta. Folk tror att allt är så simpelt vissa förstår sig helt enkelt inte på fotboll, samt vad det handlar om, ni tror att ni vet mycket när ni i själva verket inte vet så mycket. Ska vi köpa ännu en vilsen höna? räcker det inte med dom vi har?. Nej jag vill ha en bulldog i backlinjen en som sätter skräck för motståndarna.
Barcelona Barca o Mort!
2013-06-29 14:34
Hetfield

EN spelare kan göra väldigt mycket i ett försvar. Nu är vårt försvarsspel inte dåligt för att vi har en dålig back där utan för att vi hela tiden roterar våra backar och får nya skador. Hade vi fått en till ordinarie mittback hade det löst jävligt mycket att få två ihopspelade mittbackar som inte behöver byta kollega varannan match.
Barcelona petersays
2013-06-29 14:32
@grande jw:

Så shejken ba: "Eftersom jag badar i pengar så säljer jag Silva för €20 mille och går back resten!"
Barcelona Hetfield
2013-06-29 14:32
Jag säger såhär. Om Barcelonas försvar hänger på att EN spelare ska köpas och fixa upp allt så är det f*cked up.

Vi kan lika gärna inte delta i CL om det inte finns någon form av taktik eller självinsikt när det gäller försvarsspelets brister att man hoppas på att en spelare ska köpas in och fixa allt. "Ska vi analysera försvarsspelet och rätta till felen?" "Nä, vi köper in en världsmittback och låter honom få fixa upp det, oavsett priset".
Barcelona grande jw
2013-06-29 14:31
Finns det någon pålitlig källa som ens bekräftat att €42 miljoner är vad Barcelona faktiskt kan tänkas erbjuda PSG? Jag tror det är en summa tagen ur luften eftersom Thiago Silva köptes från Milan till PSG för just €42 mille.

Att Barca skulle punga upp samma enorma shejksumma som PSG ett år senare känns ändå lite överdrivet.
Barcelona Vamos Blaugrana
2013-06-29 14:17
Mojito - Culé (un estilo de vida)// Mycket bra sagt, det verkar som väldigt få förstår detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-06-29 14:12
Oavsett vilken, ung som "gammal", mittback som värvas slutar inte problemet där.

Hela spelidén, anfall som försvar, bygger på att laget fungerar som en mekanism. Vilanovas största utmaning är inte att köpa in en mittback, det är att hitta balansen mellan lagdelarna när laget inte är bollförande.

Så medan Tito sitter och hoppas på Thiago Silva hoppas jag själv att han i sin tur har en plan för hur försvarsspelet ska organiseras nästa säsong och han kan kommunicera ut den till spelarna på ett begripligt sätt.
När han kom tillbaka efter cancerbehandlingen sas det att han analyserade varför laget släppt in så många mål, grejen är bara att det inte skedde någon märkbar förbättring eller förändring efteråt.
Barcelona Barcelonistas
2013-06-29 14:10
Blaugrana91 - jag håller med dig i allt!.


Folk är så roliga ibland, men låt mig färska upp era minnen lite, kolla länktips!. Bara för att vi är Barcelona så ska vi inte glömma vad som faktiskt hände föra säsongen jag vill att alla tar och kollar länk...

Snälla sitt inte här och snacka om några unga MB tack det var mycket gnäll på försvaret under en viss match.
Barcelona petersays
2013-06-29 14:05
"Är det era pengar eller? Svar nej det är klubbens pengar och man gör vad man vill med dessa. Barca är världens näst rikaste, man har råd om man vill."

Så otroligt naivt att man baxnar...
Barcelona Hetfield
2013-06-29 13:51
Vadå "är det era pengar"? Är det din klubb? Så varför hejar du på klubben om du varken äger den eller har något att säga om den? Det är klart att pengarna är en stor aspekt när det gäller fotbollen. Fotbollen går inte runt på kakor och kaniner, den går runt på pengar. Jag vill inte att klubben jag följer ska spendera orimliga summor på ålderstigna mittbackar, det är min värdering. Jag har alltid varit emot att lägga sådana summor när det gäller ålderstigna spelare, jag var emot värvningen av Villa och jag är inte heller särskilt förtjust i värvningen av Thiago Silva. Jag tycker att båda köpen är enormt fega val då man går efter det kortsiktiga och säkra kortet istället för att faktiskt ta och scouta, och hitta en spelare som man kan bygga framtiden på. Det känns bara som styrelsen är lat, och att Zubi hellre vill gå på semester och få det gjort så snabbt det går. Hur mycket jag än gillar Tito så är det här en aspekt som gör mig smått illamående. Han är villig att skita i att köpa någon mittback om det inte blir Thiago Silva, så han är nöjd med att riskera ännu ett år genom att satsa på Adriano som mittback eller tvinga Song att spela som mittback. Tröttsamt.
Barcelona Gabriel
2013-06-29 13:41
Blaugrana91 What you said!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2013-06-29 13:02
Jag tycker det är lite intressant att folk under hela säsongen suttit och klagat på hur dåligt försvaret är och att vi behöver få in en världsklassback och en ledare som kan bidra med att verkligen styra upp försvaret...

Nu vill man plötsligt istället ha massa unga lovande mittbackar, visst dessa spelare har säkert all potential att bli grymma, men det är knappast det vi behöver nu. Skulle klubben satsa på en sån spelare vill jag aldrig mer läsa här inne hur folk klagar på försvaret.
Man kan inte kräva att en ung lovande mittback kommer in och höjer vårt försvar bara så där.

Finns i princip bara en spelare som kan göra det och det är som sagt Thiago Silva. Sen det här med ålder tycker jag inte heller att man bör hänga upp sig på, försvarare håller längre än t.ex. anfallare, så jämförelsen med Villa håller inte.

Gällande att betala €42M för honom så förstår jag inte varför folk klagar?

Är det era pengar eller? Svar nej det är klubbens pengar och man gör vad man vill med dessa.
Barca är världens näst rikaste, man har råd om man vill.

Jag tycker för övrigt att det är sjuka pengar i fotbollen och ingen människa är värd några såna summor egentligen. Men ska man utgå för hur fotbollen ser ut idag så hade jag nog betalat det för att få hit honom. Vi kommer bli bättre.
Barcelona Barca o Mort!
2013-06-29 12:51
Hetfield Men 29 är ju inte så farligt gammalt heller. Kolla bara på spelare som Nesta, Maldini, Lucio, Materazzi osv.. Zidane gjorde väl sitt bästa VM när han var 34. Helt ärligt tror jag inte en VM turnering sliter ut en spelare så jättemycket. De är eliter, om något så hjälper det dem att hålla sig i form och inte komma tillbaka som Ronaldinho med 10kg mera runt magen. Den enda risken som finns är om de åker på en smäll och åker på långtidsskada. Shanghai Njaa det var nog inte bara mittbackarna som var orsaken varför vi fick pisk mot Bayern..
Barcelona Vampíro
2013-06-29 12:50
Kan hålla med angående Thiago Silva, han må vara en underbar spelare men det finns mycket som talar emot en eventuell värvning. Problemet är dock att Tito inte verkar vilja ha någon annan, han vill som vanligt spela säkert och värva den bästa eller så nöjer han sig med paniklösningar som Adriano ett år till.

Finns inte så många alternativ därute och försäsongen drar igång om ett par veckor. Dags att agera nu.
Barcelona Shanghai - Karbala 680
2013-06-29 12:44
Vi hade chansen att värva Thiago Silva från Milan, men vi agera segt och vår ledning beslutade att köpa in en defensiv mittfältare (Song) för att sedan skola om honom till mittback. Vi begår misstag gång på gång. Hade vi haft en världsklass mittback, så skulle vi minst nå en Champions League final förra säsongen. Istället fick vi äta upp det, då alla våra mittbackar var skadade inför mötet mot Bayern München.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-06-29 12:31
Nej. VM kombinerat med hans ålder kommer att slita ut honom, det gynnar knappast Barcelona.
Barcelona Barca o Mort!
2013-06-29 12:29
Hetfield "* Det är VM nästa år och det lär slita ännu mer på Thiago, hur kommer hans kropp att klara av det för Barcelona?" Hrm så du menar att vi bör värva en mittback som inte ens platsar i en VM trupp? :P Angående priset är det högt ja, men jag håller inte med att det är för högt för världens bästa mittback speciellt inte om vi har pengarna. Världens bästa anfallare och mittfältare går för över 100m varför skulle inte världens bästa mittback vara värt under hälften? Jag hoppas fortfarande på Bartra, men det är väldigt orealistiskt att han skulle få förtroende plötsligt och då är nog bästa lösningen men världsklassback. Tror ärligt han hade kunnat tagit över en startplats i framtiden. Aja det finns inte så många andra backar heller. Hummels, lär inte hända har inte varit rykten på länge. Sen tror jag också han och Pique är båda för lika i spelstilen för att passa tillsammans. Marquinhos, hey jag vill gärna ha en brasse som är bra på fötterna och huvudet som mittback men jag har inte sett så många matcher att jag kan uttala mig något om honom än. Tycker även klubben borde ha gett en till chans till Cáceres efter hans succé i Sevilla och Juve. Helt ärligt så tror jag den bästa mittbacken för oss vore Ramos. En av världens bästa samt är ihopspelad med Piqué. Men det aset vill jag aldrig se i vår klubb heller så.. Finns säkerligen ett par godbitar dit ute man inte tänker på.
Annons: