/spanien/barcelona/forum/674.aspx/spanien/barcelona/forum/674.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bosketts
2/1/2017 11:08
@DM1982:


Dock finns det ju bara ett lag vars startelva han platsar i, och det är Real Madrids. Det skrämmer mig lite, för jag tror att Dybala hade varit ett utmärkt alternativ för var offensiv. Känns som att han skulle få ut mer av sitt kreativa spel hos oss, än hos de vitklädda antagonisterna.
Barcelona Deulofeu
2/1/2017 09:25
När det gäller det andra nyförvärvet Bueno osar han klass om man kollar på klippet.

Stor stark bra i luften fin fot.

Klass rakt igenom om man bara kollar klippet.Blandningen mellan Pique och Godin lovar gott.

Vi har ont om stora mittbacks talanger i b-laget Dessutom är ju Tarin långtidsskadad.

En position där jag förstår värvningen helt och fullt.

Dessutom pensioneras ju snart Mathieau,Mascherano och även Vermaelen lär väl aldrig mer spela för oss!

Vi talar om en exceptionell talang som har mest ungdomslandskamper i historien oc varit kapten i alla ungdomslagen.Dessutom har han varit med a-landslaget utan att ha debuterat.

Dessutom hur märktigt vore det inte med ett mittlås som heter

Santiago--------Bernabeu

Bara det gör ju honom värd att värva.

Santiago Bueno och Pique Bernabeu smaka på den Perez!

Jag vet inte vad tabken med värvningen är men vore jag sportchef skulle jag låta honom spela resten av säsongen i b-laget( om han är registrerad)

Sedan låta honom träna med a-laget och förmodligen låna ut han direkt till ett la liga lag.

Vi måste våga skeppa iväg spelarna när de är 18-19 år till andra klubbar på lån det är där de växer.

Kolla Oyerzabal i Sociedad han gör sin andra säsong och Alena har ännu inte debuterat i ligan...Här skulle man vilja se lite ändring.

Barcelona Deulofeu
2/1/2017 08:44
Januari fönstret är numera stängt.

Barcelona B gör alltså två nyförvärv.

Det var för mig ganska oväntat.

Kort om värvningarna Bassey har jag inte sett spela men ryktas vara en högerytter,striker och kan även spela nr 10 rollen.

Låter väl lite som en ny Dembele(Dortmund) Eller fattig klubbs Martins(Sporting)

Det kan ju vara en lysande värvning eftersom det endast rör sig om ett lån.


Dessutom är det på en plats där vi saknar lite snabbhet eftersom Messi inte längre huserar där ute.Dock ser ju Vidal onekligen ut att kunna göra en del nytta där ute.

Det som stör mig är att där har vi en riktigt fin spelare på gång i juvenil a Mboula.

Vilket gör att jag ställer mig frågande till denna värvning.Dock gillar jag tanken på nytt blod trots att de leder ligan.Helst skulle jag dock ha sett den komma från juvenil a och Mboula samt Cucu!

Barcelona Katalano
2/1/2017 08:29
Kröjjf

Ja, man tycker ju att han om någon borde ha lärt sig utifrån egna erfarenheter, men det är nog så enkelt som att Lucho tyvärr inte är speciellt taktiskt eller strategiskt lagd. Han kanske inte ens lägger ner tid till att fundera kring dessa saker, eller om hur han ska lösa olika situationer på planen. Jag kan i alla fall inte se några som helst tendenser till att han gör det. Han glider vidare på sin räkmacka och hoppas att spelarna ska klara sig själva helt enkelt. Jag är osäker på om jag ens överdriver nu.

Om pivoterollen ger dig prestationsångest så kan du få en vänsterytterposition. Där verkar finnas massa tålamod med att göra enkla misstag så länge du briljerar ibland. ;)
Barcelona El Pistolero #9
2/1/2017 00:42
[QUOTE=Ribohn Fan]El Pistolen Lucho kanske skulle ta ut sig själv, så att han kan hålla Gomes, Denis och dem andra nya i handen. Så att dem känner sig trygga och säkra. [/QUOTE] Hahaha! Älskar dina spydiga kommentarer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
1/31/2017 23:55
"Luis Enriques debutår för Real Madrid var inte som förväntat av den unge anfallaren, som under styre av Radomir Antic och Benito Floro fick spela på ovana positioner, bland annat som ytterback och central/defensiv mittfältare, med mer defensiva uppgifter. Kommande säsong blev argentinaren Jorge Valdano tränare för Real Madrid, vars ändringar gjorde att Luis Enrique flyttades ut till höger kant och spelade som yttermittfältare. Ändringen förbättrade Luis Enriques spel och han blev en ordinarie spelare för laget" (Wikipedia). Katalano Nog är det väl något av ett ödets ironi att Luis Enriques bakgrund bestod i att försöka nå en ordinarie plats i Real Madrid, men aldrig riktigt förstod sin roll eller fick ut sin fulla potential, därför att han flyttades runt på ovana positioner från en match till en annan? För att nu upprepa samma misstag med Barcas spelare som han själv blev ett offer för, innan en tränare med huvudet på skaft tog tag i tombolan och äntligen drog en vinstlott. Bosketts Jag kan verkligen inte se mig själv i en Pivote-roll på några villkors vis. Kalla det Busquets -komplex om du vill. Ribban som Sergio satt för den positionen, ger mig panisk höjdskräck. Ja, som han spelade innan "Lucho" tog över, vill säga. Men du menade kanske något mer administrativt? Det får jag tillräckligt av som omskolad socialsekreterare. Vi flyttas runt i olika roller, via omorganisationer som aldrig tycks ta slut....
Barcelona Davids3
1/31/2017 23:46
@Robért:
Asså om vi nu ska vara ärliga, så ser man lite hur Alves dyker. Jag tror att om han hade velat, om det hade varit Messi i den situationen, så hade han utan tvekan fortsatt. Sedan vet jag inte hur nära domaren stod? Men situationen jag länkade nedan är verkligen häpnadsväckande. Domaren hade bra synfält, det var slutminuterna och de låg under. Fattar du ilskan ?
Barcelona Robért
1/31/2017 23:31
@Davids3:


Den straffsituation jag direkt kom att tänka på - där straffen är helt solkar men ingen straff utdelades - är nog när Sneijder bensaxar Dani Alves bakifrån när Barca mötte Inter i CL. Varende gång jag ser den situationen kommer jag på mig själv med att sitta å gapa av förundran. Hur är det möjligt att inte blåsa?
Barcelona Ribohn Fan
1/31/2017 21:59
El Pistolen

Lucho kanske skulle ta ut sig själv, så att han kan hålla Gomes, Denis och dem andra nya i handen. Så att dem känner sig trygga och säkra.
Barcelona Rambla~
1/31/2017 20:24
Inte för att man blir förvånad. Nu vill Wenger ha La Masias Pep Segura som ny ansvarig för Arsenals akademi som knappast har firat några triumfer på sistone. Det vore väl drömmen för gnällspiken, att få in en snubbe som har full koll på vad som sker inom La Masia. Jag är så trött på gubben, kan han inte bara sluta och gå i pension.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
1/31/2017 19:47
Reymar

Visst e det så. Tillbaka till ett la massa mittfält ändå om Roberto inte håller absolut högsta klass så kan han väl spela trianglar och hyfsat bra defensivt dessutom. Sen som du säger så skickar man in yrvädret vidal mot Mscherano sista 20-30. Turan kan ersätta ifall Neymar är fortsatt iskall framför mål. Man borde köra denna elvan mot altetico nu. Men vi kmr säker se Gomes Mathieu Rakitic ..man ju aldrig med Lucho.
Barcelona Pep - El Míster
1/31/2017 19:01
Katalano Självklart får du tycka det. Kör så det ryker! Jag personligen tycker bara det blivit lite mycket mittfältsältande senaste tiden för att intressera mig men har absolut inget problem eller så med det egentligen. Jag läser ändå eller scrollar glatt förbi :) Jag luftade bara min åsikt om det och vad jag hoppas på under våren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
1/31/2017 18:58
@Cule4life:

Har varit på tapeten härinne angående Roberto som mittfältare och jag tror verkligen att han hade kommit till sin rätta där. När Messi droppar in centralt så kan Roberto flytta ut till kanten vilket är något han kan så erfarenheten finns till skillnad från Gomes eller Rakitic som inte kommer till sin rätta på en kant.

Lösningen har ju varit framför vår näsa hela tiden angående den obefintliga högerkanten. Roberto som.mifttfätare, Vidal som högerback hade gjort kaos vilket vi såg sista kvarten mot Betis dessutom hade vi haft ett mittfält enbart bestående av La Masia spelare, Tiki takans återkomst?
Barcelona Davids3
1/31/2017 18:04
Off topic, jag bara måste dela denna. Har ni under er livstid någonsin sett en tydligare straffsituation :p ?
Barcelona DM1982
1/31/2017 18:00
According to Cadena COPE, Dybala has decided to move from Juventus this summer and wants to move to Spain and play in La Liga. https://t.co/uUvRYMcr3S Finns väl bara två lag som kan komma på tal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
1/31/2017 17:26
Pep - El Míster

För min egen del är det just det "överdrivna analyserandet" som gör forumet intressant. Det är därför jag är här. För att dela mina egna tankar och för att lyssna in andras. Ibland så får andra skribenter mig att byta åsikt om saker, och det älskar jag mest av allt.
Barcelona Pep - El Míster
1/31/2017 16:35
Lighten up! Det är nu stormatcherna börjar vankas! Bara att försöka njuta istället. Jag har lagt ner överdrivna förhoppningar om titlar och försöker acceptera att vi är i en tung period utan ett barca-kvalitativt mittfält som vi är vana vid. Vi är i allafall med och konkurerar på alla fronter vilket inte många lag kan skryta med när dom sjäva har svackor. Sen har vi dessutom MSN som kan hitta på vad som helst under våren med lite tur. Så mycket överdrivet analyserande senaste tiden - mittfältsproblemet är ett faktum. Bättre vi försöker göra det bästa vi kan med Piqué, Iniesta, Umtiti och MSN denna säsongen än att sitta och slita oss i håret för att vi inte kontrollerar matcher som förr i tiden. Jag ska fan försöka njuta i alla fall även om spli**en tittar fram då och då, likt Iniesta70s fulwhiskey, för att lindra eländet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
1/31/2017 16:25
Alibi elvan

Stegen
Macherano. Pique.Umtiti.Alba
Roberto. Busquets. Iniesta
Messi. Suarez. Neymar

Tror faktiskt den hade funkat. Säkra kort.
Barcelona Fuerza
1/31/2017 15:05
@Illusionista:


Kollar på alla Madrid-matcher precis som Barca-matcher. Kan intyga att samtliga situationer är kontroversiella. Offsidemålen är det inga tvivel om. Det faktum att Ramos varit inblandad i flera situationer som borde renderat i rött kort är ingen slump. Han är den mest utvisade spelaren i La Ligas historia men blir fortsatt behandlad som ett helgon. Kolla själva på ett par matcher så kommer ni se hur lätt det är att vara Real Madrid.

Exempel: Casemiro knuffade och körde över spelare i Real Sociedad under hela matchen men blev belönad av domaren. Se länktips (alla exempel framgår inte).

1. Minut 1:09 i klippet
2. Minut 4:11 i klippet
3. Minut 5:03 i klippet

Resultat: NOLL GULA KORT (tro det eller ej)

Det måste vara underbart att bli behandlad på detta sätt. Man spelar utanför regelboken och stoppar spelet gång på gång utan reprimander. Barcelona kommer aldrig bli behandlade på detta sätt eller något annat lag i La Liga.
Barcelona Meneysuarez91011
1/31/2017 15:00
Hallå och goddag Culés! Jag och en arbetskamrat disskuterade lite innan och han är stort Arsenal fan. Det ryktas mycket om att Manolas skulle joina Arsenal, till sommaren. Nånstans långt bak i huvudet på mig säger något att vi har nån slags första ting på honom? Någon som kan fylla in? Stämmer det eller är det nånting jag helt misstolkat? Vore en bra värvning för Arsenal om det stämmer, hade även gärna sett han i barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
1/31/2017 13:51
Katalano Jag vill nog hävda att Busquets och Iniesta är så pass bra att dom hade presterat om vi var utan en tränare, seriöst. Resten är för gröna och behöver en taktiskt bra tränare för att skina på plan. Precis som Busquets och Iniesta behövde i sina unga dagar och det fick dom. Blir Gomes, Denis och Rafinha ledda i rätt riktning av Lucho? Det tycker jag inte. Dom alla ser väldigt osäkra ut på vad dom ska göra utan boll och med boll vilket leder till minskat självförtroende. Det verkar inte finnas en plan på hur mittfältet ska spela offensivt från tränaren. Med Busquets och Iniesta så bidrar deras egna taktiska kunnande till mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
1/31/2017 13:29
Bosketts Bueno är 18 bast, kommer bidra till B-laget som saknar bra mittbackar. Sen kommer han förmodligen flyttas upp till A-laget. Får han inte plats där och vill lämna så kommer vi sälja honom för mer pengar än vad vi köpte honom för = vinst. Ser verkligen inte problemet? Inte så att han kosta 30M € från Valencia, detta är en smart investering.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Illusionista
1/31/2017 13:23
Är det någon som kan bekräfta att de olika domarmisstagen stämmer? Eller åtminstone peka ut de som stämmer..
Barcelona Bosketts
1/31/2017 13:10
Katalano

Instämmer till fullo i frustrationen. Det är i rotationen Lucho misslyckats som mest, helt klart. Något måste ske, annars riskerar vi att gå miste om alla tre talanger, istället för att låta en eller två eller tre blomma ut fullständigt. Just därför blir jag också skeptisk till att värva in en jäkla massa mittbackar i 18-21-årsåldern, hur lovande de än är.

Kröjjf

Det finns en pivoté-roll ledig som jag tycker du konkurrerar fint kring! :)
Barcelona Kröjjf
1/31/2017 12:25
Katalano & Bosketts Ni utgör ett utmärkt mittfält på forumet och passningarna er emellan är ofta såväl öppnande som precisa och tillför viktiga infallsvinklar. Dags att äta lite på lunchen nu.
Barcelona Katalano
1/31/2017 11:54
Bosketts Det du tar upp nu tycker jag är väldigt intressant. I ett topplag så finns det i regel 5 mittfältare som är etablerade och som konkurrerar om 3 centrala mittfältsplattser. Utöver det finins talangerna som ska utvecklas med speltid i vissa matcher och växa i sin roll på mittfältet. I Barca har vi bara 3 etablerade mittfältare som är bra nog att "konkurera" på den nivå som Barca är. Busquets, Iniesta och Rakitic. Även om Rakitic varit dålig på slutet så är han en spelare som bevisat sig på högsta nivå i många år och som fungerar som en truppspelare, som Keita var tidigare exempelvis. De övriga platserna innehas alla av våra talanger som än så länge inte är bra nog att spela på denna nivå. Denis, Rafinha och Gomes. Detta gör att alla dessa 3 roteras helt random på olika positioner och i olika roller på planen för varje match de spelar. Som många andra skribenter nämnt så innebär detta också att ingen av dessa talanger verkligen kommer in i sin roll utan de slängs in i ett mittfält som inte har någon som helst struktur och förväntas prestera oavsett vilken roll de tilldelats. Här har vi alltså ett problem både med spelartruppen och med Lucho som matchar våra spelare helt felaktigt. Lucho måste ge spelarna klara roller och förväntningar på hur de ska utföra nämnd roll. Vem är backup/konkurrent till Iniesta, resp. för Busken och Rakitic? Idag är de ju alla konkurrenter med varandra. Lucho måste bestämma sig för vilka 2 som är närmast platsen bredvid iniesta exempelvis och bara spela dessa 2 på den positionen, annars kommer de aldrig att bli tillräckligt bra på den. Rakitic är självklart en av dem idag, men de övriga spelar lika mycket bredvid honom och ingen utvecklas. När de gör en bra match så sitter de på läktaren matchen efter. Blir mer och mer irriterad ju mer jag skriver. Dags för paus.
Barcelona Bosketts
1/31/2017 11:36
Det är klart att det är bra att ha en ordentlig talang till mittback till i B-laget. Men min poäng är att det är farligt att ha för många talanger på en lagdel. Se på vårt mittfält. Vi sitter på Rafinha-Denis-Gomes i samma ålder. Dessa tävlar om samma plats och får inte kontinuiteten att utvecklas. Därefter har vi spelare som Samper och Alena som inom någon säsong kommer att tävla med redan nämnda spelare.

Inom ett par säsonger kommer vi att ha Umtiti-Pique-Marlon-Bueno på en plats där två av dessa spelare bör ha 97% av speltiden för att bilda ett starkt mittbackspar.

Anledningen till att spelare som Busquets, Valdes och Pique slog igenom med sådan kraft var att de fick ordentligt med speltid i viktiga matcher och på så sätt hittade rätt snabbt. Får man inte tid att göra detta så sitter man där som 24-25-åring och inte hittat sin roll. Som Rafinha exempelvis. Han är riktigt lovande, men vad har han för roll egentligen? Är han mittfältare? Eller är han ytter? Och vad för typ av roll tar han på denna lagdel egentligen?
Barcelona El Pistolero #9
1/31/2017 11:17
Barcelona are not convinced in signing Valencia full-back Joao Cancelo (22) due to his high transfer fee and inconsistent performances. [MD] Arsenal full-back Hector Bellerin (21) & Bayern full-back Joshua Kimmich (21) are the alternate options to Joao Cancelo for Barcelona. [MD] Kimmich hade varit drömmen. Men det är typ omöjligt att Bayern släpper honom till oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
1/31/2017 11:13
Några la masia-experter på Twitter menar på att det är brist på stora mittbackstalanger, vilket nog är anledningen till att Bueno värvas. Jag ser inget fel med det. Marlon kommer flyttas upp till A-laget nästa säsong och Bueno tar hans plats i B-laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
1/31/2017 11:12
Bosketts Umtiti har sin roll och har redan växt in i rollen tillsammans med pique. Mascherano eller matheiu (hoppas på bägge) kommer lämna. Jag är inte lika förtjust som andra när det gäller mascherano då han lämnar ett falskt intryck av säkerhet. Utöver det har vi "endast" marlon som borde tilldelas speltid före mascherano när det gäller försvaret nästa säsong. Varför inte ha en 18-20 åring som växlar mellan a och b-laget första 2 säsongerna (marlon denna säsongen). Slipper vi skjuta upp problemet några säsonger när vi redan har en inom klubben som har fått sätta sig till ro i klubben. B-laget kommer troligtvis gå upp till andra ligan, en perfekt liga att utvecklas för en ung mittback. Det jag vill komma fram till är följande, har vi chansen till att värva en ung lovande mittback för en billig peng varför låta bli? Desto större anledning att genomföra värvning ifall b-laget kliver upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: