/spanien/barcelona/forum/6730.aspx/spanien/barcelona/forum/6730.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ( Xaviesta )
12/16/2013 02:22
Blaugrana91 Nu kan jag bara tala för mig själv här men jag tycker att om man nu vill se en viss sak ur ett sunt perspektiv så måste man först sätta sig själv i gråzonen och sluta ha ett pro/con-tänk. Personligen tycker jag att det var en massa avgörande faktorer till varför Thiago idag representerar Bayern. Klubben började med att skicka fel signaler redan sommaren då Man värvade Fabregas, Tito spär sedan på med att fortsätta envisas med Xavi i var och varenda startelva, ledningen gör sedan inga större ansträngningar för att visa att man tror på sin guldklimp och vill behålla denna utan släpper honom till slut - alldeles för billigt. Detta är några av felen vi gjorde, utan att gå in på detaljer. Från Thiagos sida kan jag inte se några större fel just då. Han stannade sålänge det gick, han slogs för en plats i elvan sålänge han kände att han hade råd rent tidsmässigt. Han gjorde helt rätt som gick tycker jag. Jag har mer en känsla av att folk reagerar starkt pga alla uttalanden som kommit från honom i efterhand, som nu senast idag om en eventuell flytt. Jag tror att han är lite småbitter över behandlingen han fick här och att det rör sig om kängor riktade mot ledningen. Jag kan ha fel förstås men magkänslan är den iaf. Jag kan inte se honom spela i Real Madrid faktiskt. Det verkar f.ö. vara en väldigt populär forumsmentalitet att plocka nåt citat från en spelare och sedan bara verbalt massakera honom pga det. Det gäller alla forum i SF och inte bara vårt. Ett lysande exempel är varje gång ett citat från Xavi dyker upp så spyr man galla över honom i vårt grannforum helt utan att ens tänka till lite innan man plockat skiten ur sitt sammanhang. Xavi-citat kommer oftast från intervjuer eftersom han är så utåtriktad och ställer mer än gärna upp. Där talar han ju från hjärtat och personligt tycke medan man på en presskonferens måste vara totalt diplomatisk. Men sånt verkar folk inte fatta riktigt eller så leker man bara dum. Bottom line is, Thiago har uttalat sig såhär för en anledning och jag tror knappast att det är för att reta upp sina tidigare fans. Vad den anledningen är får du lista ut själv men både jag och du vet att vår ledning inte står högt i kurs hos många av våra spelare från Pep-eran som lämnat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
12/16/2013 02:13
Usch, den här jävla piss klubben från Madrid, och jag snackar inte om laget som utmanar oss om ligatiteln. Att de ens har mage att klaga på domarna efter all den hjälp de fått i inledningen av säsongen. Om något ska de tacka domarna och gå ner och kyssa deras fötter. Hade det inte varit för dem hade dem inte ens varit med att slåss om titeln längre.

Jävla piss klubb!
Barcelona Bästelona
12/16/2013 01:52
Ett mittfält som hade varit så här hade inte varit helt fel :

Sergio
Thiago (Xavi rollen) - Fabregas ( i sin nuvarande mittfälts roll )

Men vi får hoppas att Samper blir den stjärna han spås bli och ta Xavis roll i framtiden. Även om han spelar i Sergios roll, men det gjorde Xavi också innan Rijkaard flytta fram honom 10-15 meter upp i banan, och kolla vad som hände!
Barcelona Neymessi
12/16/2013 01:32
CR och Costa ligger båda två på 17 mål och det kommer innebära en EXTREMT målkåt Ronaldo.Han kommer som i den senaste matchen, skjuta hysteriskt mot mål utan att se efter om det finns en lagkamrat på en bättre position ;)
Kommer bli väldigt underhållande och dessutom är både Ramos och Pepe avstängda.
Poängtapp igen för dom kära marängerna? ;)
Barcelona Blaugrana91
12/16/2013 01:07
Frodo

Nej Thiago visade knappast tillräckligt med tålamod, visst man kan väl tycka att Tito kanske borde gett honom mer speltid, men som sagt är nog inte så lätt att bara bänka spelare som Xavi och Iniesta heller.

Vidare sa både Tito och ledningen ett flertal gånger att man trodde på Thiago och såg honom som Barcas framtid. Så hade Thigao visat tålamod hade han med all säkerhet fått lyckas i Barca. Jag menar se på idag t.ex., både Xavi och Iniesta har inte presterat på topp, nu hade Thiago verkligen haft sin chans att ta plats, OM han bara hade haft tålamodet. Han är fortfarande ung för fan, varför ska allting alltid stressas fram, en spelare slår igenom från La Masia då ska denne helt plötsligt ta plats och allt ska gå så jävla snabbt.

Något som har kännetecknat La Masia talanger är att dem har tålamod och visar vilja att lyckas i BARCA. Hade Thiago haft viljan att lyckas här hade han visat att han förtjänade mer speltid och startplats. Men han hade inte den viljan och det tålamodet.
Som sagt kommer väl ihåg hans uttalande där han i princip menade att hans största dröm var att lyckas med fotboll och inte nödvändigtvis i Barca.
Självklart är en fotbollsspelares mål att lyckas med fotbollen, men spelar man i Barca så ska det främsta målet såklart vara att lyckas i Barca. Återigen bara där så tappade han respekt.

Att han dessutom nu går ut och i princip ÖPPNAR för Real Madrid får mig att spy, och att vissa då kan sitta och försvara snorvalpen får mig också att spy.

Sen får jag väl kallas pro-Rosell och massa annat, men är knappast bara ledningens fel.

Felet är allas skulle jag säga, ledningen som inte kunnat fixa bättre kontrakt, iof är det oviktigt egentligen, han hade velat lämna ändå.

Titos som såklart borde gett honom mer speltid, men samtidigt Thiagos eget fel som inte hade mer tålamod.

Att bara sitta och skylla på klubben och försvara Thiago är enligt mig inte logiskt.

Och gällande Pique och Cesc, som någon annan nämnde dem respekterade ju allafall klubben och dess fans under tiden dem var borta. Thiago däremot....

Nej usch.


Barcelona Barcelonistas
12/16/2013 00:48
Real Madrid lider av mindervärdeskomplex, sättet dom uppför sig på är så typiskt " small club".


ja orkar inte ens läsa va dom klagar över längre, ja orkar inte mer med deras gnäll.
Barcelona Júnior.
12/16/2013 00:03
RedBull har gjort en dokumentär om Neymar kallad "Profile of a genius". Sevärd! Ta gärna ett kik på länktipset.
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
12/15/2013 23:52
Spanska median är bakom Madrid. Barca kan bara svara tillbaka genom Sport och El Mundo och deras slagkraftig når så långt som Kataloniens gränser. Förberedd er på domarfördelar till Madrid efter pressen de sätter på domarna. Madrids taktik = skräm domarna till vår fördel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
12/15/2013 23:44
Jag kommer ihåg förra säsongen då det kändes omöjligt för oss att få straff medan madridspelare (läs Ronaldo) kunde lägga lägga sig utanför straffområdet och få straff. Nu när vi får en straff, ja då ska det så klart diskuteras ihop med Madrids klagande på domarna. Lämna Barca utanför ert jävla gnällande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymessi
12/15/2013 23:38
@Rambla~:


Jag tycker att Madrid ska ta den diskussionen med en Elche-supporter....
Barcelona Força Barça
12/15/2013 23:37
Thiago (Bayern): "Valdes or Neuer? At the moment, Valdes. Alves-Rafinha? Alves. Pique-Boateng? Pique. Mascherano-Dante? Dante." [ser]

Thiago (Bayern): "Alba or Alaba? Alaba. Busquets-Lahm? Busquets. Xavi-Thiago? Xavi. Iniesta-Kroos? Iniesta. Alexis-Muller? Muller." [ser]

Thiago: "Neymar-Robben? Neymar. Messi-Ribery? Messi. Barça-Bayern? Bayern now. Barcelona-Munich? Barcelona. Spanish-German girls? Spanish."
Barcelona Barca älskare124
12/15/2013 23:36
Garo är packad!! Hur fan kan hon säg att modric ska ha straff???
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
12/15/2013 23:32
@Rambla~:


Seriöst, de skulle ligga på 4:e eller 5:e plats om det inte vore för fördelarna de fick. Hycklare.
Barcelona Rambla~
12/15/2013 23:32
Hussfeldt, sluta tjata om Borja Valero till Vm. Han platsar inte. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
12/15/2013 23:31
Så jävla galen bra Diego Costa är. Han utmanar som en Kung!!!!!!! Herregud!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
12/15/2013 23:30
Nu klagar Madrid på domarna. Har de redan glömt bort inledningen av säsongen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymessi
12/15/2013 23:27
Luis Suárez: 17 mål på 11 matcher. inga straffar. Premier League Cristiano Ronaldo: 17 mål på 15 matcher. 4 straffar. La Liga Costa har också gjort 17 mål nu ;)
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
12/15/2013 23:22
Atletico kommer börja tappa när CL drar igång. De kanske drar en lätt klubb i åttondelen men i kvarts kommer det kännas. Jag vill Atletico gott och konkurrensen är nyttig för la liga. Hoppas de tågar på och håller Madrid på en tredje plats. Vi hade kunnat vinna med fler mål mot Villareal om vi hade startat som mot Celtic men Tata trodde inte att Villareal av alla skulle parkera bussen. Kul att Tata formar sin startelva efter motståndarna. Innan körde vi med Xavi och Iniesta oavsett vad. Tatas taktik kommer slå rätt till sist.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
12/15/2013 23:22
Jag har absolut inga problem med att Thiago lämnade oss med tanke på hur han blev behandlad av både Tito och Rosell, dock äcklas jag något enormt av att han ens tänker tanken att gå till smutslaget Real Madrid. Innan uttalandet hade jag inga känslor för Thiago, jag varken hatade eller älskade honom, men önskade honom trots det framgång i Bayern.

Nu önskar jag att han aldrig blir den spelare han hoppas bli och att han aldrig återvänder till Barca. Bara för att Rosell och Tito klantade sig behöver han inte vara så j**** respektlös mot fansen! Vi var trots allt på hans sida. Piqué och Cesc respekterade åtminstone klubben och fansen trots att de lämnade oss. Nej, fy fan, han är inte värdig vår tröja.
Barcelona ( Xaviesta )
12/15/2013 23:19
L.A.M Nr 10 (Barcelona) Tänkte precis lägga mig i diskussionen och ge min syn på saken när jag fick syn på ditt inlägg. Du fick med alla mina tankar där, bra skrivet. Vill tillägga att dom flesta som tycker att Thiago är svikare, pengakåt, förrädare, feg och alla andra tänkbara missledande adjektiv spyr ut denna gallan för att dom låter känslorna ta över. Sätter man sig ner lugnt och sansat och tänker efter med hjärnan istället så inser man att ilskan borde kanaliseras i en annan riktning och inte mot Thiago. Han gjorde inget fel i att byta till Bayern och återförening med Guardiola i synnerhet. Tycker att han gjorde rätt val med tanke på hur det ser ut i dagsläget bakom våra kulisser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
12/15/2013 23:14
Rosell, Zubi i Eusebio, vete ya!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
12/15/2013 23:03
Ska bli kul till våren när Messi slutar typ 20 mål före Costa. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep,
12/15/2013 22:59
Diar Shekha Du kan inte ha sett särskilt mycket av Thiago då han är inte sämre än Isco och Götze på något sätt. Skillnaden är att Thiago är en riktig regista och därmed en mer återhållsam spelare som styr spelet snarare än att showa (om man varit tillräckligt uppmärksam vet man dock att han är en av de mest tekniska spelarna i dagens fotboll). Och det där med att Thiago skulle ha en nonchalant stil är rent skitsnack då det finns en hel del statistisk från hans tid i Barca som visar motsatsen. Faktum är att Thiagos passningsstatistik ofta toppade och var bättre än både Iniestas och Xavis, både när det kommer till framspelningar och vanliga pass. Han överglänste även Iniesta när det kommer till dribblingar en mot en trots att han inte utmanade lika ofta som Iniesta gjorde. Statistiken säger alltså att han var både säkrare och bättre på att styra spelet än Iniesta, och därav kan man också dra slutsatsen att han var Xavis ultimata ersättare. Man kan inte betona nog hur illa det var av klubben av att slarva bort honom och det är Rosell som bär hundhuvudet. Cesc har fortfarande inte integrerats i laget och är inte i närheten av Thiagos playmaker-potential. Xavi orkar snart inte längre och vi tvingas spela med den taktiskt inkompetenta Song på mittfältet. Denna säsong hade varit perfekt för Thiago att bli starter, men klubben har otroligt nog kastat bort den resursen.
Barcelona Frodo
12/15/2013 22:57
Blaugrana91

Framkom det att han ville ha startplats? När? Vart? Bara för att du upprepar det gång på gång blir det inte sanning.

Thiago visade väldigt mycket tålamod. Vid samma ålder hade Xavi spelat nästan dubbelt så många matcher och minuter som Thaigo. Även Iniesta hade spelat många fler matcher och minuter än Thiago vid exakt samma ålder. Båda hade tuff konkurrens på mittfältet vid samma unga ålder men gavs speltid för att utvecklas. I Iniesta fall klagade många supportrar på att han fick för lite speltid (med all rätt ska sägas) och då fick han dessutom mycket mer speltid än Thiago.

Thiago har haft storklubbar efter sig som viftat med pengar sen han var 15 år gammal. Ändå valde han att stanna. Pep hade en tuff inskolningsperiod för honom till a-laget så han förtjänade sin plats i laget vilket man långtifrån kan säga om många av dagens ungdomar som har klausuler i sitt kontrakt pga av Rosells och Zubis policy. Han visade tålamod men Tito visade inget förtroende. Han fick knappt speltid när ligan var över så det var bara naturligt att han lämnade.

Jag ser inte logiken i att skylla det på Thiago. Han fick inte speltiden och förtroendet hans talang förtjänade. Europas största klubbar knackade på så han lämnade för den största som även har den bästa tränaren. Samma tränare som gav Thiago hans debut i både a- och b-laget.

Tror ni att Thiago skulle kräva startplats i Bayern? Nej, det är helt omöjligt. Däremot konkurrerar han om en plats där på samma villkor som alla andra. Detsamma kunde man inte säga om tiden under Tito där Pique och Mascherano tilläts göra självmål varannan match samtidigt som Bartra aldrig fick chansen.

Du kallar honom svin hela tiden för att han lämnade. Vad tycker du om Pique och Cesc?
Barcelona DM1982
12/15/2013 22:48
Peekaboo...
Barcelona Canaletes
12/15/2013 22:46
Barca slog precis Madrids rekord. Nu har man varit serieledare 54 omgångar i rad. Enligt Cadena COPE.
Barcelona Neymessi
12/15/2013 22:43
@Lion24:


Samma sak när det gäller Özil. Han kände inte heller något förtroende och valde att byta klubb. Har förståelse för bådas val men tycker Özil hanterar det bättre då han visar mer respekt gentemot sin gamla klubb.
Barcelona Acrobat
12/15/2013 22:36
Atletico är grymma i år! Dom blir att räkna med både i ligan och CL, som för övrigt lottas imorgon! Spännande! Hoppas vi slipper City och Arsenal!
Postat via SvenskaFans-appen
Äkta Cule
12/15/2013 22:36
Ett mål till och Atletico är serieledare..
Barcelona B-Guden
12/15/2013 22:36
@Lion24:


Tito sa även att han inte kunde lova att Thiago skulle få mer speltid denna säsong, Thiago lämna, Tito blev sjuk, tata tog över.
Jag tror thiago hade fått lira som fan med Tata faktiskt
Annons: