/spanien/barcelona/forum/6557.aspx/spanien/barcelona/forum/6557.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2013-11-15 20:08
Att Florentino sitter i FIFA-kommittén väcker ingen uppmärksamhet bland de spanska journaliter som även råkar vara madridistas. Kan ni tänka er vad som hade hänt om Rosell hade suttit där istället för Pérez? Det hade varit på förstasidan i AS och Marca och FIFA:s huvudkontor hade säkerligen bränts ner av merengues.
Äkta Cule
2013-11-15 20:06
Om jag ska besvara min egen frågeställning:

Trots att jag är etnisk svensk man, så har jag knappast några känslomässiga band för Sverige (eller övriga landslag för den delen). Däremot så unnar jag att det går bra för våra spelare i landslagssammanhang.

Personligen vill jag se att Messi bär Argentina riktigt långt i VM och är den som lyfter VM-bucklan. Det skulle definitivt understryka hans totala dominans i fotbollshistorien och ingen skulle ifrågasätta honom som spelare mer.
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-11-15 19:35
Alves: "We're not at our best level now, but we're winning and that's already an improvement --- before, we had to play excellent to win." Håller med Alves. F.Pérez is in the committee that chooses the 23 players who are nominated for #BallondOr [He's the only president]. UEFADRID!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-11-15 19:13
"Hade inte rösterna publicerats officiellt i efterhand kan jag garantera dig att även en evolutionär bromskloss som Bruno Alves hade lagt sin röst på Messi."

Bom! Det är precis det jag menar.
Barcelona Neymessi
2013-11-15 19:13
Trodde temat hår och frisyrer var lite känsligt, Ronaldo? :)

Wayne Rooneys uppmärksammade hårtransplantation.
– Han har sin egen stil. Nu med håret ser han bättre ut. Han ser verkligen bra ut. Innan var han lite ful men nu, med hår, är han vacker, säger Ronaldo.
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-11-15 19:12
Tack för feedbacken för inlägget innan grabbar, det är skönt och höra :). Blatter sa det som många inte ville höra och det är sanningen. Tack Blatter, tack :D..................... Stort att även FIFAS president föredrar Messi, undrar vem Platini föredrar ;).
Barcelona Frodo
2013-11-15 19:08
Jag tycker dessutom att det läggs för mycket fokus på råttorna i puertan. Dessa idioter firar när:

* Ronaldo köps in för världens dyraste övergångssumma
* Bale köps in för världens dyraste övergångssumma
* Ronaldo blir bäst betald i fotbollsvärlden efter att ha varit "ledsen" i ett helt år
* Mourinho förnedrar deras lagkapten och klubbikon

Tror ni att dessa plastsupportrar bryr sig om Real Madrid eller Penaldo? Låt de dyrka deras straffspecialist samtidigt som vi fortsätter vinna titlar. När vi vinner titlar blir vi glada, när Penaldo sätter ytterligare en felaktig straff blir de glada. Win-win situation för alla parter.

Real Madrid är till för att göra Ronaldo större. Ronaldo är inte till för att göra Real Madrid större. Det finner jag väldigt lustigt.

I januari kommer Messi eller Ribery vinna guldbollen. En massa idioter i Sverige kommer i vanlig ordning bitcha om korruption och annat skit om riggad lottning. Detta trots att rösterna offentliggörs varje år på FIFA:s hemsida. Några kommer snällt förklara att det inte går att fiffla för att rösterna publiceras. Idioterna kommer ändå envist hävda att det är fiffel och skriva spaltmeter om det för att få sig själva att må bättre.

Läs inte så mycket svenska medier så kommer ni att må bättre. Här kan Sveriges bästa journalist skriva en artikel om vilken filmare Brasiliens största superstjärna är efter att han blivit fälld och sparkad av en thug. Detta för att journalisten ifråga vet att han kommer att få uppbackning av det svenska folket. Samtidigt skrivs det spaltmeter i samma sporttidning om vilken superkropp straffspecialisten i Madrid har men inte om hur han faller som ett höstlöv vid minsta beröring trots sin fysik.

Som sagt så ska man inte argumentera mot dessa nötter. De har en förutbestämd åsikt där de inte tar hänsyn till spelarnas faktiska prestationer och kvaliteter utan går på hype och utseende istället. Låt de grina för Ribery eller Messi kommer att vinna vare sig de vill eller inte.

Jag hade valt Ribery som vinnare med Messi som tvåa. Men Messi som vinnare hade inte varit fel. Och man ska inte jämföra Ribery med Sneijder. Sneijder har aldrig varit guldbollen-material. Ribery är det. Inters trippel och Bayerns trippel var inte ens jämförbara. Inter spelade skitfotboll (surprise med Mou?) och hade en jävla massa flyt. Det var bara ren kontringsfotboll där de levde på motståndarnas misstag. Bayerns trippel var dominant fotboll där de behärskade både possesion och kontringar.

Nu inväntar jag hatmeddelanden på PM från kloakfolket.
Ha en god kväll cules!
Barcelona ( Xaviesta )
2013-11-15 19:07
H.Alavi - Magico! Problemet är inte att förbundskaptener och spelare röstar istället för journalister. Problemet är allmänhetens törst efter konspirationsteorier. För att eliminera risken för detta låter man hela världen ta del av rösterna efteråt och därför blir det som det blir. Hade inte rösterna publicerats officiellt i efterhand kan jag garantera dig att även en evolutionär bromskloss som Bruno Alves hade lagt sin röst på Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-11-15 18:46
Frodo När France Football hade hand om Balon d'Or så var det Offside som representerade Sverige och inte Aftonbladet. Håller med om att det är en smutskastning i full gång och det är sjukt tråkigt att det sker men tack och lov så var det inte Aftonbladet m.fl. som hade hand om Sveriges röster utan Offside. "Och varför tycker du att journalister har mer värde än spelare och tränare?" Nej, det var inte så jag menade du måste ha missuppfattat. Det jag menade var att spelare eller tränare som har bra relationer till dessa som är nominerade kanske känner sig tvingade att lägga en röst på sin lagkamrat/kompis eller vad det nu kan vara eftersom man inte har något val. Det är ren teori som jag har, den kanske inte stämmer fullt ut men det låter realistiskt. Om vi tar några exempel från förra året. Tysklands förbundskapten lade 2 av sina 3 röster på tyska spelare. Mezut Özil fick högsta poäng, Lahm lite färre än vad Özil fick och Messi en ynka. Lagkapten Bruno Alves i Portugal valde att skippa Messi helt och hållet. Om man inte ser Messi som topp3 i världen, då har man seriösa problem. Förstår du vad jag försöker komma fram till? Min personliga åsikt är att journalister är bättre lämpade att rösta än förbundskaptener och lagkaptener. Ja. Men inte att dom har mer värde än spelare och tränare. Jag vill tro att dom är mer objektiva.
Barcelona FCB_Messi
2013-11-15 18:28
Barca King - Messi i hjärtat (Barcelona) 2013-11-15 16:53 Fan vad jag älskar denna delen utav ditt inlägg : Det har funnits en Ronaldo typ överallt, i klassen, skolgården, jobbet och festen. Tyvärr för Ronaldos del har Gud för min del och universum för mina ateistiska vänner ställt för en gångs skull förhållandena till rätta. En blyg liten kille som inte vill ha något med rampljuset och göra tagit allt från den som vill ha den mest. En kille på 169 cm krossar "ideal" mannen och det tål han inte. En kille som aldrig har varit känd för en playboy har gift sig med sin ungdomskärlek. En kille som har sysslat med välgörenhet sen vi slog madrid med 6-2 och innan dess för att hjälpa de behövande. En ödmjuk person som gör det för de behövande och inte för att nå rampljuset, det är Messi mina vänner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2013-11-15 18:24
H.Alavi - Magico!

Jag tycker att röstningen är bättre nu. Det är fler som röstar och alla länder får lika mycket input istället för att vissa elitistiska nationer ska få all makt. Att media med deras egna personliga agendor ska få all makt är bara löjligt.

Det är bara att kolla på hur mycket mediauppbackning Ronaldo fått från Madrid och England de senaste åren. Man har enstaka individer som röstar på egna lagkamrater och spelare men med tanke på att det är ca 600 röster blir det ett mer rättvist resultat i slutändan.

Och varför tycker du att journalister har mer värde än spelare och tränare? Kolla hur många idioter det kryllar av i den svenska journalistkåren. De har ju sina egna agendor vilket man märkt med deras ihärdiga smutskastande av Barcelona de senaste åren.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-11-15 17:39
B-Guden Fram till 2010 delades priset ut av tidningen France Football där dom hade en jury bestående av journalister från 96 nationer. Men under sommaren 2010 slog man ihop sitt eget France Football's Balon d'Or med FIFA:s FIFA World Player. Idag vet jag inte exakt hur det går till men jag har för mig att förbundskaptener och landslagens kaptener får tre röster vardera. Ni får rätta mig om jag har fel men jag är hyfsat säker på att det är så det går till. Det här systemet gör att det kan uppstå situationer där spelare som spelar med Messi, Ronaldo, Ribery eller Zlatan känner sig tvingade att rösta på sin lagkamrat eftersom man inte vill riskera något. Hamrén hade till exempel inte ens Messi på sin lista förra året. Ville hoppa ut från fönstret när jag såg det. Zlatan var naturligtvis med på listan. Det är såna här grejer som gör att omröstningen blir rent sagt fucked up och jag blir grovt irriterad av detta.
Barcelona B-Guden
2013-11-15 17:32
@H.Alavi - Magico!:


hur gjorde dom då ?
Coach Pep,
2013-11-15 17:26
Barca King - Messi i hjärtat

Mycket träffsäker analys min vän, skönt att det finns folk som kan se mellan raderna. Cristiano Ronaldo är kanske den töntigaste, mest själviska, överhypade och upphausade spelaren vi någonsin sett.

Se bara t.ex. på fotbollsspelen Fifa och Pes där han tilldelas lika höga tekniska stats som Messi. Alla dessa ungdomar blir ju grundlurade. ^^
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-11-15 17:22
Det tjatas så mycket om den här Balon d'Or så jag hoppas nästan att Demichelis får den och alla håller käften. Det är klart att jag hoppas med hela mitt hjärta att Leo vinner den igen men priset känns inte lika värdefullt som den var en gång i tiden. FIFA har förstört priset och även om det känns kul för spelarna att vinna den så gillar jag personligen inte hur själva röstningen går till. Det var roligare förut kan jag tycka.
Barcelona Occi
2013-11-15 17:19
Messi kommer vinna guldbollen och det välförtjänt. Vi har världens bästa spelare som inte bara gör mål utan även spelmässigt underhåller mer än någon annan spelare i världen. Ronaldo är en otrolig målgörare men inte mer än så, otroligt många matcher han är helt osynlig och fruktansvärt medioker men ändå lyckas göra mål. Marängerna ljuger för sig själva för att må bättre. Innerst inne gråter dem för att Messi spelar för oss och inte för dem.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-11-15 17:17
Shakira: "After Gerard met me for the first time, he told Cesc: 'I will marry her, she is the woman of my life'." [via md] Haha, kexbit är han.
Barcelona Gabriel
2013-11-15 17:11
Barca King - Messi i hjärtat

Vill slicka ditt inlägg, göra den våt and make sweet love to it.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-11-15 17:08
Barca King

Tror alla har förstått att du avskyr Ronaldo men du behöver inte överdriva. Vad är det du gnäller om? Menar du på riktigt att Ronaldo inte är där uppe och är nära en Balon d'Or? Kom igen nu.

Förstår inte varför du tar upp saker som sker utanför deras fotbollsliv. Balon d'Or och andra utmärkelser går inte till den finaste människan på den här planeten utan till den bästa fotbollsspelaren. Det är skillnad.
Barcelona Leo y Cesc
2013-11-15 17:08
Barcaholic Sätt inte ord i min mun. Du kan utrycka det du vill men jag har aldrig påstått att Messi vinner oavsett om han är skadad en hel säsong. Men bara för att Ronaldo startat bättre i 2 månader så ska alltså han vinna guldbollen med din teori isåfall? Messi vann skytteligan i Europa, såg till att Barca vann La Liga och gjorde en fullt godkänd CL och ännu bättre i landslaget. Så nu till Ronaldo vad gjorde han? Messi överglänste han på alla plan förutom CL där Ronaldo gjorde ngt mer mål än Messi. Det var kul iaf att ha en diskussion och den 13 januari så tar Messi sin 5:e guldboll. Jag tackar för mig nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2013-11-15 17:07
Of topic men..

Har kollat på den här serien 2 gånger om.

Vilken harmoni det var mellan gamla gardet La Deco, Messi, Eto och Ronaldinho...

Titta vilken glädje han utstrålade varje mål Messi gjorde. Messi och hans lagkamrater firade som om han avgjorde VM eller Cl final varje gång han fick in bollen..


Jag hoppas och ber att När Messi kommer tillbaka och spelet sitter bättre ännu mer att de hittar glädjen i spelet.

Det har varit för mycket Ballon D'or diskussioner. Kul att ni håller bra nivå ändå.

Annars några nyheter om Messi än? Jag har inte smält än att han kommer vara borta så länge.. Man tyckte att det var jobbigt att vänta 3 dagar mellan matcherna. Plötsligt nu ska man vänta mellan 6-8 veckor..
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-11-15 16:53
Angående Ballon Dor så driver Madrid lägret och Sverige en kampanj för att höja Ronaldo till skyarna och för att smutskasta Messi till botten av brunnet. Speciellt Aftonbladet som äcklar ihjäl mig med att släppa ut dynga om Messi med jämna mellanrum. Kampanjen går ut på att få den arroganta Ronaldo verka ödmjuk och änglalik samt att få Messi vara en elak liten jävel i det dolda. När började Penaldo visa sig vara den här ödmjuka gulliga, söta underbara mannen? Tiden går snabbt och den ignoranta massan glömmer fort för att hacka på medians nästa följetong för att låta sin åsikt, ståndpunkt och ställningstagande indoktrineras för att göra logik otagbart lik en hjord zombies upprepar de vad median tränat papegojorna att säga. Om vi färskare upp minnet när började Ronaldo kampanjerna för att bli en GOOD BOY? Det började redan förra året då Messi vann sin 3e Ballon Dor och var på väg att vinna sin 4e. Median i Madrid gick ut med att Ronaldo var arrogant och behövde därför jobba på sin image mot en ödmjuk linje för att vinna Ballon Dor. Därifrån såg man Ronaldo dyka upp i flera välgörenhets sammanhang. När Messi hade hjälpt en marockansk pojke för att han hade samma sjukdom som honom gjorde Ronaldo samma sak med en annan unge och direkt fick hans gärning genomslag med spanska medians uppbackning. Han har ställt upp i olika typer av välgörenhets kampanjer för att förbättra sina chanser att vinna Ballon dor. Den här killens arrogans har inga gränser. Han tar alla chanser för att synas och "hjälpa" till. Jag minns i början på sin godhets tåg hur han började hjälpa andra spelare på plan, saker som var så olikt Ronaldo. Tyvärr sätter han sitt namn på tragedin i Filippinerna. Allt det här för Ballon Dor. Den här mannens arrogans lyser igenom så starkt att jag blir spyfärdig. När han gjorde den militär gesten och kände sig så arg och snygg ville jag bara dö. Ronaldo älskar 2 saker, Ronaldo, Ronaldo och uppmärksamhet, glömde den tredje. Han gör allt till en jippo för att synas. Han sätter sitt ansikte på allt som kommer inom hans räckhåll om det ökar hans chanser för Ballon dor. Det har funnits en Ronaldo typ överallt, i klassen, skolgården, jobbet och festen. Tyvärr för Ronaldos del har Gud för min del och universum för mina ateistiska vänner ställt för en gångs skull förhållandena till rätta. En blyg liten kille som inte vill ha något med rampljuset och göra tagit allt från den som vill ha den mest. En kille på 169 cm krossar "ideal" mannen och det tål han inte. En kille som aldrig har varit känd för en playboy har gift sig med sin ungdomskärlek. En kille som har sysslat med välgörenhet sen vi slog madrid med 6-2 och innan dess för att hjälpa de behövande. En ödmjuk person som gör det för de behövande och inte för att nå rampljuset, det är Messi mina vänner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-11-15 16:51
Sov = sån* Kg = jag* Ursäkta mongolidstavningen, jag och iPhone är inte alltid bästa vänner haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-11-15 16:41
Äkta Cule (Barcelona) Tycker att det är en sov klurig fråga det där. För i svenska landslaget så finns det ingen spelare jag bryr mig om speciellt mycket medan Spanien har så många barcaspelare. Skillnaden är att när Sverige vinner så blir jag stolt för Sveriges skull eftersom kg har växt upp här och det här landet har gett mig så mycket. När det gäller Spanien så unnar jag endast barcaspelarna en vinst, eftersom jag vill se dom lyckas. Själv tror jag att jag skulle nog bli glad om Sverige vann, men jag skulle inte gråta floder om Spanien vann.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2013-11-15 16:20
@Äkta Cule:


Där måste jag tyvärr säga nej. Dels för att jag är uppväxt i Spanien och har därför en mycket stor kärlek till det landet och dels för att jag vill att Leo ska vinna VM och helst göra så många mål som möjligt, men även för att jag tycker att svenska fotbollsfans är så korkade (läs aftonbladet), inte minst med sitt Barça hat. Och ja, för mig går Barça långt före Sverige. Sorry Sverige! :)
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-11-15 16:02
'Florentino Pérez is the only Club President part of FIFA’s comission of the 23 candidates for the Golden Ball.' Hahaha. Och de har mage att prata om korruption?
Barcelona FCBlaugrana
2013-11-15 15:42
Xavi: "Brazilians have this joy cream, which infects the team. The ability to see Ronnie in Neymar is amazing."

Xavi: "When I look at Neymar, I see Ronaldinho in him."

Xavi on Neymar: "At first, he was shy. Now he's gaining confidence in an extraordinary group and feels more decisive and participates more."

Xavi: "Neymar is fantastic. At Confeds he demonstrated his level. He is a decisive player who can make the difference at any game."
Barcelona FCBlaugrana
2013-11-15 15:42
Xavi: "Brazilians have this joy cream, which infects the team. The ability to see Ronnie in Neymar is amazing."

Xavi: "When I look at Neymar, I see Ronaldinho in him."

Xavi on Neymar: "At first, he was shy. Now he's gaining confidence in an extraordinary group and feels more decisive and participates more."

Xavi: "Neymar is fantastic. At Confeds he demonstrated his level. He is a decisive player who can make the difference at any game."
Barcelona knoxxx
2013-11-15 15:31
Äkta Cule:

Ja. Aldrig förstått det där med att hålla på ett annat landslag. Jag är själv halvtysk och håller på Tyskland när de inte möter Sverige, men gillar också Spanien (eftersom det i stort sett är Barca). Men jag är ju svensk och håller därför på Sverige.
Äkta Cule
2013-11-15 15:29
När det ändå är landslagsuppehåll för tillfället så undrar jag detta:

Hade ni stöttat Sverige om dom mötte Argentina eller Spanien i en avgörande gruppspelsmatch i Brasilien? Var helt ärliga nu!
Annons: