/spanien/barcelona/forum/6551.aspx/spanien/barcelona/forum/6551.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-10-21 21:06
@Dûssel:


Wow du verkar ta det väldigt personligt det där om Ronaldo. Att kalla folk för mentalt störda, du tar åt dig väldigt hårt.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-10-21 21:04
minska :)
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-10-21 20:58
Hoppas Zverige kör över C Penaldo så att han kan se messi glänsa i Brasilien. Nu kommer Dussel skriva. Vem är C Penaldo?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-10-21 20:45
Är det bara jag som tror att Sverige tvålar dit Portugal?
Jeffson
2013-10-21 20:39
Och btw...

Undra hur många zlatanister/experter/svenskar/journalister som skulle tycka att Sverige tar sig vidare på ett orättvist sätt om de spelar 2-2 borta och 1-1 hemma mot Portugal. Vill minnas att det var en hel del som tyckte så efter att Barca gick vidare på dom resultaten mot PSG i våras. Hoppas isåfall att de står upp för sina ord :)
Jeffson
2013-10-21 20:05
Skit i Dûssel! Nu när vi har fungerande mods så kommer trollet bli spärrat snart.
Så låt oss bara fortsätta diskutera på en bra nivå :)

Coach Pep

Jag förstår din poäng men håller ändå inte riktigt med. Nu tog jag iofs Messi som exempel och han är en av våra största ikoner i Barca. Och jag hoppas verkligen att han en dag tar sitt Argentina till ett VM-guld precis som Maradona en gång gjorde, han är så bra att han förtjänar det.
Men jag kunde egentligen likaväl tagit Neymar som exempel istället, och då har han ännu inte gjort 2% av vad Ronaldo har gjort i Real Madrid. Men jag gillar fortfarande Neymar mer än någon annan svensk spelare.

Men som sagt, i slutändan är ett VM mycket större än bara landslagen och spelarna. Det handlar om folket (läs bara Nivas krönika om Bosnien) och folkets glädje, intresse och ha något att prata om. Och därför skulle jag i slutändan ändå hoppas att Sverige tar sig vidare. Men jag kan ändå förstå att vissa av Real-fansen hellre vill se Ronaldo än Sverige i VM.
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-10-21 20:00
Postat via SvenskaFans-appen
srki.
2013-10-21 19:47
Dûssel

Tycker verkligen att du går över gränsen! Så du vill påstå att jag som nu är född i Kroatien inte hör hemma i Sverige för att jag väljer att INTE hålla på det svenska landslaget? För mig som talar flytande kroatiska och är väldigt knuten till den kroatiska kulturen ska nu då helt plötsligt inte ha rätten att vara kvar i Sverige?

Det som var viktigt för min familj när vi kom till Sverige, var att kunna ta del av den svenska kulturen så fort som möjligt så att vi kunde integrera oss snabbt. Är inte det viktigare att respektera Sverige och allt Sverige erbjuder snarare än att heja på landslaget? Är det inte bättre om man själv tar beslutet att uppskatta den andra chansen man får i i Sverige, bara för att man älskar sitt hemland eller sin kultur mer än den svenska så gör det inte en till sämre person. Det intressanta är snarare när man blandar olika kulturer för att kunna lära sig av varandra.

Jag hoppas Sverige tar sig vidare självklart, men det känns extremt meningslöst att börja diskutera om man ska eller inte ska heja på Sverige när man bor i detta avlånga land.

Ber om ursäkt för off topic. Ska ju trots allt diskuteras fotboll här.
Barcelona Romario11
2013-10-21 19:42
Spärra spärra spärra aset! Jag vill läsa om fotboll inget annat skit.
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-10-21 19:41
Folk som inte vet bättre borde hålla käften. Du är inte tvungen att heja på Sverige och du kan heja på Portugal OM DU VILL. Ska jag vara ärlig så vill jag hellre att Portugal ska gå vidare för att dem är mkt bättre än Sverige. Varför ska man ha sämre nation i VM eller varför inte ha bra nationer i VM? Jag hatar inte Sverige men jag vill bara se bättre nationer delta VM det är allt och svårare än så ska det behöva vara. Folk snackar om stolthet ja den stoltheten kan ni köra den någonstans i er. När vi folk tittar på VM så vill vi se bra nationer och bra matcher. Sverige är OK men Portugal är bra och jag kan lova er att Portugal hade kommer längre i VM än vad Sverige hade gjort. Nuff Said...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-10-21 19:40
det är ju väldigt off-topic men vad för gott har nationalism någonsin gjort? Jag kan säga 100 dåliga saker som nationalism gör men inte många bra. Hade vi levt i en värld helt utan natiinalism hade den hör världen varit väldigt mycket bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Master#16
2013-10-21 19:36
@Karlsson:


Snälla Mod spärra ASSET!
Barcelona Karlsson
2013-10-21 19:32
Om inte den här jävla idioten nedanför får en spärr så kan ni lika gärna lägga ner sidan.
Vem fan är du att bestämma vilket lag man ska hålla på!?
Det finns miljontals svenskar som inte bryr sig om fotboll, är dessa också "landsförrädare"?
Akta så att du inte petar ut nåns öga med den där högerarmen
Pajas

@Dûssel:

Coach Pep,
2013-10-21 19:31
@Jeffson:


Det roliga är dock att real-fansen försöker göra vaxdockan Ronaldo till deras egen Messi. De har mindervärdeskomplex pga att Barca avlat fram historiens bästa fotbollsspelare, och försöker därför få Ronaldo att framstå som deras egen gud. Det är ganska patetiskt då Ronaldo knappast har några känslomässiga band till Real Madrid och inte heller har åstadkommit något storslaget i klubben. Ronaldo kommer att lämna Real Madrid utan att lämna efter sig någon legendarisk ikonstatus. I mina ögon ter det sig bara löjligt att önska att Portugal slår ut Sverige för Ronaldos skull då det inte finns någon som helst anledning att älska Ronaldo så mycket så vida du inte är en fjortonårig tjej med hybris.
Barcelona Dûssel
2013-10-21 19:23
Människor som inte är födda i Sverige men som väljer att inte stötta vårt landslag borde utvisas likt vältdtäkts män och pedofiler. Det handlar handlar om stolthet. Jag Är född i Sverige och glad av allt bra som det givit mig . Borde jag skiter totalt i om Messi skulle missa vm på Sveriges bekostnad. Landslaget är inte enskilda spelare. Det är vårt land som spelar. Dem enda som önskar oss dåligt är helt enkelt fientliga för mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2013-10-21 19:18
Med risk för att bli sågad och hatad som pesten här inne nu men jag kan till viss del förstå några av real-fansen reaktion. För egen del så hade jag kunnat unna Messi o Mascherano en VM-plats framför de svenska SPELARNA. Det finns ingen i det svenska landslaget jag gillar lika mycket som Messi. Och jag blir tex gladare när någon gör mål för Barcelona än vad jag blir när Zlatan (eller någon annan) gör mål för Sverige. Jag har helt enkelt större kärlek för Barcelonas fotbollslag än vad jag har för Sveriges. Därav större kärlek för Barcas spelare än Sveriges. Och anledningen till det är att Barca berikar mitt liv mer än Sveriges landslag.
Därför förstår jag faktiskt att real-fansen hellre vill ha Ronaldo & co i VM än Sverige.

Notera nu att jag ovanför skrev spelarna med stora bokstäver. För om man ska se till folkfesten som blir när Sverige är med i ett fotbolls-vm, intresset, media, diskussionerna, hela skiten. Då hade jag ändå hellre sett Sverige gå vidare till VM än Messi o Masken. Men mest för folkets skull, inte spelarnas.

Sen får man också lägga till att nationalkänslan i Sverige är ganska låg och att Sverige ändå inte har en rimlig chans att hävda sig i VM. Hade vi haft det så tror jag det hade sett annorlunda ut i puertan nu.

Hoppas jag inte blir alltför sågad och hatad nu ;)
Barcelona Barca Barca
2013-10-21 19:06
Jag håller på Sverige, med min invandrar bakrund, med min invardrar brytning och med alla mina invandrar vänner ja har. Alla håller på fosterlandet Sverige i landslagsammangang, landet som serverat allt på silverfat. Självklart håller alla på sina egna hemländer med, tyvär e mitt hemland totalt värdelös i fotboll :( Sen är intresset för argentina, spanien självklart mkt stor tack vare barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-10-21 19:03
Coach Pep

Snodde den där till en framtida Samhällskunskap uppsats ;)
Coach Pep,
2013-10-21 18:57
@Barcelonistas:


Det må vara off-topic men likväl en relevant och viktig diskussion som gäller alla.Tyvärr har folk i allmänhet en alltjämt lösaktig och respektlös attityd mot landet som står för vår brödföda, och det säger jag med invandrarbakgrund. Folk vet inte värdet av sitt land. Det skriks "rasism" så fort man yttrar sig nationalistiskt, men man tänker inte tillräckligt långt för att förstå att nationell stolthet och suveränitet är en viktig grund för en fungerande demokrati med en rakryggad befolkning där alla räknas, samt en sköld mot den alltmer likriktade globaliseringen där folk blir mer och mer identitetslösa och amerikaniserade (psykologisk imperialism).

Enligt min tolkning är det just därför den infekterade rasistdebatten existerar. Den är styrd uppifrån och syftar till att avla fram en vilsen och lösaktig befolkning som inte vet var de står vilket leder till ännu mer utanförskap och samhällsklyftor. Den så kallade mångkulturen är en tom bubbla och ett icke-fungerande koncept under rådande förutsättningar. Hur kan man ens tala om mångkultur när segregation, utanförskap och oförmågan att anpassa sig är större än någonsin?

Precis som vi Barcafans samlas under klubbmärket och känner tillhörighet och stolthet måste folk börja ta ansvar för den svenska flaggan som är hela befolkningens gemensamma kärna att samlas kring och känna att vi alla betyder något.
Wena
2013-10-21 18:25
http://www.fcbarcelona.com/football/first-team/detail/article/streaming-press-conference-live

Tatas och Alexis live press conference!
Barcelona .Andreas
2013-10-21 18:10
@Barcelonistas:
Nej, man är "rasist" om man hejar på Sverige som svensk. Min systers skola förbjöd till och med nationalsången på skolavslutningen. Landsförrädare, haha.. Så länge jag betalar skatt så..
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-10-21 18:08
Barcelonistas Ja, fast nu tror jag att du tänker på förra säsongen då han rent utsagt var pinsam spelmässigt. Dock har han höjt sig mycket denna säsong spelmässigt. Tycker inte att du ska hänga ut honom för en match, när han trots allt var bra spelmässigt men missade tyvärr 2 avgörande chanser mot Osasuna. Du kanske ska ha i åtanke att Cesc också spelade i en ovan position som falsk nia. Väl mött :)
Barcelona Barcelonistas
2013-10-21 17:54
Ja men då är man landsförrädare och har med andra ord svikit sitt eget land. Som jag sa tidigare , det är för dålig nationalism i det här landet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona .Andreas
2013-10-21 17:49
Jag är 100% svensk och jag hejar inte ens speciellt mycket på Sverige.
Visst, kul om de går vidare men det är inte så att jag sitter bänkad framför varje match och gråter om de åker ur. Följer Spanien, Chile samt Argentina mycket mer.

Med andra ord. Man får heja på vilket lag/land man vill.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2013-10-21 17:46
Dûssel

Jag förstår vad du försöker säga men nu får du sluta dra alla över en kant. Du generaliserar på övertid. Du är här inne och pratar och en statistik som inte existerar.

Vilken undersökningar har du med dig som bevisar att alla från Mellanöstern eller från Balkan hejar på C.Ronaldo när Portugal ska möta Sverige? Majoriteten av R.Madrid fans är små pojkar på åldrarna från 7-15. Du behöver ej lägga så mycket energi på osäkra tonåringar som söker sin identitet.
Barcelona Barcelonistas
2013-10-21 17:35
Capitan - Cesc må höra en hel del poäng men spelmässigt är han helt värdelös och bidrar inte med så mycket annat förutom att missa klara målchanser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dûssel
2013-10-21 17:33
YYEA (Barcelona) Man är äckligt otacksamt kräk om man inte respekterar Landet man bor i. Annars kan man flytta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona YYEA
2013-10-21 17:31
Dûssel Vet du vad ordet respekt är? Man kallar inte människor för äckliga kräk bara för att de inte hejar på Sverige, vi är alla olika.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-10-21 17:27
Förlåt för spam. Kom att tänka på att det finns en chans att Cesc kan starta matchen, då Tata som benämnt brukar anpassa elvan och spelet efter laget. Mot Rayo fick vi se ett mycket rakt spel med många långbollar, där Cesc var involverad i det mesta. Tror ni att vi får se liknande spel mot Milan?
Barcelona NoGo™
2013-10-21 17:25
El Flacos krönika, sjukt bra!
Annons: