/spanien/barcelona/forum/652.aspx/spanien/barcelona/forum/652.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-18 20:27
Spelar man med 4 på mitten finns det bara två sätt som fungerar enligt gammal traditionen. Både när man spelar 3-4-3 eller 4-4-2.
Spelar man rak 4:a(som vi har gjort), då måste alltid icke bollsida flytta in i mitten så att vi alltid blir 3 på mitten.
Andra sättet är att spela diamant med 4 centrala mittfältare.
Vi har bara använt en rak 4:a, när vi har spelat med fyra på mittfältet.
problem är att vi aldrig gör några överflyttningar, yttermittfältarna breddar hela tiden. Det kommer innebära att vi kommer att bli underbemannade centralt mot Man.City och kommer bli svårt att kontrollera matchen.
Finns bara ett alternativ imorgon 4-3-3.
Barcelona Reymar
2016-10-18 20:18
Dags för Champions League men usch vilka vilka dåliga matcher som spelas ikväll. Så många mediokra lag som spelar idag känns som att det här är Europa League. Dags för Uefa att ändra på det här och skaffa en Superliga.
Barcelona Iniesta70
2016-10-18 20:14
L.A.M Nr 10

Man skulle kunna ge Roberto direktiv att utgå som högerback i en 4-4-2 formation , men att få order/ friheten att vandra inåt i banan och hjälpa till.
Eller ha honom som mittfältare i en 3-4-3 formation och be honom att falla ner som högerback vid försvar.
Det kanske är samma sak men med olika sifferkombinationer ..:)
Poängen är väl att jag både vill ha Roberto som högerback och mittfältare ...helst mittfältare...
Messi lär vandra inåt bana för att bli med mer i spelet och om Roberto har en högre utgångs punkt så kan man utnyttja hans fina spelsinne och teknik.

Nja,det lät bättre i mitt huvud innan jag fick ner det på print....
Sluta ställ så krångliga frågor...:)
Barcelona shalit
2016-10-18 20:09
[QUOTE=Ribohn Fan] De Bryune skulle bara bli en lika misslyckad spelare i Barca som Rakitic. [/QUOTE] Öh, va? Rakitic har varit långt ifrån misslyckad!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-18 20:03
Jag har skrivit det tidigare Silva den enda som skulle färga i Barca och självklart på bekostnad av Rakitic.
De Bryune skulle bara bli en lika misslyckad spelare i Barca som Rakitic.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 19:20
Pep: I never called Messi, Neymar, Suarez nor Busquets. Nobody. With ter Stegen, I knew he wasn't happy not playing, but we signed Bravo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 19:18
Pep: I didn't call any [Barça] payers on the phone [to sign them this summer]. Pep: People [that publish these rumours] have a good relationship with Bartomeu. Maybe ask him. DAMN!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2016-10-18 19:16
Med en vinst imorgon lutar det starkt åt en vinst i gruppen. Men även om City är skadedrabbat har man spets framåt som kan hota vårt försvar. Spelar vi som ett lag med rätt inställning och INGA misstag är jag övertygad om en vinst imorgon.

Det känns verkligen som jag inte riktigt vet vart jag har laget formmässigt hittills denna säsong. Blandade prestationer med småskador här och där.

Förhoppningsvis hittar laget någon stabilitet fram till våren, imorgon kan vara en nyckelmatch och en boost för oss om det allt går rätt. Något jag kände att vi aldrig riktigt fick förra säsongen , även om vi utklassade Madrid i deras egna hemmaborg.

Vill se Umtiti och Digne från start imorgon. Lucho har många spelare att välja mellan i startelvan, något vi inte alltid haft.
Barcelona S.Eto'o
2016-10-18 19:01
Vem hade ni tänkt Silva ska peta i vår startelva? Iniesta???? Större chans att han petar Suarez eller Ter stegen än att han petar Iniesta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 16:58
Vill också varna forumet att Real Madrids motståndare ikväll är betydligt sämre än Malmö FF. Så kan vi försöka undvika hatkommentarer om Ronaldo? För chansen är stor att han gör minst 3 mål ikväll. Kan mycket väl bli rekord i antalet mål i en CL-match för en spelare ikväll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 16:33
[QUOTE=Culés]El pistolero Skulle väl gissa att KdB går in i vår startelva innan Silva i vår startelva. Så om du anser att Silva platsar i Barca får du nog räkna in KdB också. [/QUOTE] Nog för att De Bruyne är en poängmaskin av rang så är det inte svårt att se att David Silva är Citys spelmotor på plan. Utan honom har City problem med att bygga upp sitt spel. Han får spelet att flyta på likt Iniesta för oss. Just nu är Silva ett snäpp bättre än De Bruyne enligt mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-10-18 16:31
Pique: "I felt need to announce it then. I read Twitter, stories in Marca, AS or Florentino’s puppets forced me out but it wasn’t like that" Aj aj aj
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 16:26
Dortmund forward Ousmane Dembele (19) aims to have a long-term career at Barcelona in future. [Süddeutsche] Dembele (19) decided to join Dortmund instead of Bayern because he wants to climb to top level steadily & then sign for Barca. [Süddeutsche]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2016-10-18 16:07
El pistolero Skulle väl gissa att KdB går in i vår startelva innan Silva i vår startelva. Så om du anser att Silva platsar i Barca får du nog räkna in KdB också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-18 16:07
Bosketts

Får väl krypa till korset och erkänna att "folk" var "lite" väl generaliserande. Samt att jag borde frångå min vana och läsa fler inlägg noga, än de jag redan på förhand vet alltid är intressanta.
Barcelona Bosketts
2016-10-18 15:48
Kröjff,

Nja. Vi var väl ett par stycken som diskuterade möjligheterna om att spela 3-4-3 i morgondagens batalj. L.A.M Nr 10s inlägg råkade bara bli det avslutande i frågan, och personligen tycker jag han sammanfattar både nackdel och fördel i sitt inlägg.

Håller fast vid att vänsterkanten blir lidande rent defensivt utan Alba/Digne i elvan, samt att det är dumt att låsa fast Iniesta i en defensiv mittfältsroll (då det blir hans uppgift att hjälpa Busi att täcka upp den ytan).
Barcelona Kröjff
2016-10-18 15:28
@L.A.M Nr 10:


L.A.M Nr 10 lägger manken till igen och för ett ingående resonemang kring tre olika sätt att spela mot Man City i kraft av en trebackslinje. Och märk väl att han utgår ifrån de spelare som finns att tillgå här och nu i truppen. Och vad får han för det ifråga om gensvar? I stort sett ingenting. "Folk" härinne har fullt upp med att redogöra för sina egna värvningsförslag vare sig transferfönstret är öppet för stunden eller inte. Året runt.
Ibland är det lätt hänt att man får intrycket att skrivandet härinne på många håll och kanter, bara är en verbal variant på att få spela Manager i cyberspace och mäta sina kunskaper med likasinnade.

Så vad svarar jag då själv på L.A.M Nr 10:s fråga. Ärligt talat? Jag vet faktiskt inte. Men Guardiola vill nog ha ett ord med i laget. För att Pep finns på planen i morgon, kan vi kallt räkna med.


Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 14:59
Satt o tänkte, vilka spelare i City går egentligen in i vår startelva? David Silva typ? Resten för dåliga imo. Någon här som har stenkoll på City denna säsongen? Svagheter samt styrkor hos de?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-10-18 14:00
Felix - Forza Barca Är nog beredd att hålla med Bosketts, Alaba hade nog kunnat förbättra vårt lag. Tycker han är bättre än Alba. Möjligtvis att Dybala eller Greizmann hade kunnat ersätta Suaraz om 1-2 säsonger? Om man ska drömma ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 13:38
Wrote about it recently for @ESPNFC but @3gerardpique just confirmed that a couple of seasons ago he nearly quit football altogether. Now #Piqué feels in the top moment of his career, happy, involved, playing well. But he'd 'lost the passion, lost eagerness' for football Graham Hunter på Twitter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 13:30
Piqué: "This feels like one of the best moments of my career and I hope there are many more years like this" Lucho ska ha stor beröm för hur han verkar få våra spelare att verkligen njuta av fotbollen och prestera. Piqué är inte den första som säger att detta är hans bästa ögonblick i karriären.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-10-18 11:49
Neymar kommer inte tjäna mest och han kommer inte vara i närheten av Messi. Brassen kommer ligga på 16 miljoner €/år från klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-10-18 11:42
@Felix-Forca Barca!:


Hmm. Svårt, tycker egentligen inte vi är i behov av någon ny startspelare. Och på bredden ser det (för första gången på länge) rätt bra ut. Min första tanke var Luka Modric eller Veratti, men i dagsläget tycker jag inte att dem petar någon på mittfältet, och jag ser hellre Rafinha, Gomes, Suarez, Samper etc ta den platsen när Iniesta och Rakitic blir för gamla.

På backplatsen vill jag egentligen inte byta ut någon heller. Umtiti är perfekt för oss, och har stor chans att bli världens främsta mittback inom en snar framtid. Pique är ovärderlig, och på kanterna har vi full täckning med Roberto och Alba/Digne. Möjligtvis skulle vi behöva en högerback som backup till Roberto.

Så mitt svar skulle nog bli David Alaba. Den enda spelare vi i dagsläget skulle ha väldigt stor användning för då han kan täcka upp på de flesta positioner.
Barcelona Shanghai
2016-10-18 11:20
Neymar will become Barca's best paid player by signing a contract of €25M P.A (until 2021), which is €3M more than what Messi earns. [MARCA] Vet inte om denna nyhet är verifierad att han kommer tjäna bäst men med denna lyft och lukrativa kontraktet är det bra om han även växte som spelare och slutar att dra på sig onödiga ostskivor. Annars är man glad att han stannar i klubben. Han är Messis naturliga arvtagare när den sistnämnda lämnar klubben för spel i argentinska ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Felix-Forca Barca!
2016-10-18 10:40
En lekfull tanke med hopp om liten diskussion:
Om ni hade fått möjligheten att bestämma en "drömvärvning", vilken spelare som helst utan att ta hänsyn till dess kostnad osv, men bara en spelare - vem hade ni valt då - och varför?
Barcelona Junta Dimision
2016-10-18 09:16
@Barca4life98:

Real möter ändå Bilbao som spelar Europa League på torsdag, hade ju varit rätt oskönt får Bilbao att bara få en dags vila. Atletico möter dock Sevilla som också spelar ikväll i CL, så den hade ju kunnat spelas på lördag. Vi spelar ändå hemma imorgon medan Sevilla och Atleti spelar på bortaplan ikväll.
Barcelona Junta Dimision
2016-10-18 09:16
@Barca4life98:

Real möter ändå Bilbao som spelar Europa League på torsdag, hade ju varit rätt oskönt får Bilbao att bara få en dags vila. Atletico möter dock Sevilla som också spelar ikväll i CL, så den hade ju kunnat spelas på lördag. Vi spelar ändå hemma imorgon medan Sevilla och Atleti spelar på bortaplan ikväll.
Barcelona Barca4life98
2016-10-18 07:45
Hur kan vi spela på Lördag 16;15 borta mot Valencia när vi möter City på Onsdagkväll? Real och Atletico spelar CL idag (Tisdag) och i ligan på Söndag...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-18 02:32
Vad är det för snack om att Iniesta inte ska vara 100%? Läst det från några av er här. Han spela båda landskamperna med Spanien och vila nu mot Deportivo. Har jag missat något kanske?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel12
2016-10-18 01:59
Om iniesta inte är 100%. Har svårt att starta med en annan spelare just nu på mitten förutom dom du nämnt och jag. I en så pass viktig match går gomez arda och d.suarez bort för mig. Det är ju inte extremdefesivt men det är något mer balanserat. Jag kanske bara är rädd att spela en 3 backs linje och släppa in fler bollar då vi klantar till det i vissa matcher hittils.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: