/spanien/barcelona/forum/6519.aspx/spanien/barcelona/forum/6519.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2013-09-09 02:14
Först och främst vill jag tacka för de fina orden, sånt är alltid roligt att höra.

Angående skribenten "Deulofeu" så har jag redan sagt att det är otroligt tråkigt att han kände sig tvungen att lämna, men det tåls att sägas en gång till - om du ser det här, och alla andra inlägg om dig, så ser du hur uppskattad du och dina inlägg var/är. Ingen ska behöva känna sig tvungen att lämna.

Ser att många tycker att det klagas för mycket här inne. Jag kan förstå hur vissa tänker men samtidigt tror jag att många glömmer att Barcelona förmodligen är den mest komplexa klubb som man kan hålla på. Håller man på Barça är man på ett visst sätt, inte nödvändigtvis för att någon har berättat till dig att "så här är en culé", utan snarare för att man formas på ett visst sätt utifrån vilken klubb man håller på. Den traditionella culén skulle jag personligen sammanfatta med 3 ord - kräsen, otacksam och ängslig.

Var inte för så längesen jag läste en intervju på SPORT med Xavi där han förklarade skillnaden på Real Madrid och Barcelona, och även hur fansen mellan de båda lagen agerade annorlunda. Han nämnde att spelmässigt så fanns det inget han avundas när det kommer till Real Madrid, däremot anser han att Real Madrid alltid har varit ett par steg före Barcelona när det kommer till den mentala biten, att aldrig ge upp och att alltid se sig själva som störst precis som Madrid gör. Han gav också ett exempel och sa att en katalan har en tendens att överhypa motståndarlaget - han kommer alltid att vara rädd (ängslig) vare sig man möter Chelsea, Juventus, Milan, United eller vem som helst och oroa sig för det mesta innan matchen, oavsett hur bra form Barça än är i. Den beskrivningen tycker jag passar in klockrent. Självklart finns det vissa undantag, men jag kan bara tala från den erfarenhet jag själv har med mig och min familj. Som bekant så kommer jag från en rå stark culé familj, både jag, min bror, och min pappa är precis så där "små rädda" utav oss innan CL matcher, min pappa är väl den som är minst på det viset utav oss 3 då men även han har förtjänat sin del utav "the typical culé" - beskrivningen.

En culé kommer ALLTID att hitta något att klaga på, det är på gott och ont, har man inte kommit i underfund med det ännu så gör man det förr eller senare. Och utan att vilja vara respektlös mot någon så kan jag säga som det är, vill man hålla på ett lag där det inte klagas - då är FC Barcelona helt fel lag du valt att hålla på. Det är precis det här som är charmen med "mes que un club" - man har valt att hålla på ett lag som inte enbart är ett fotbollslag. Hade Barça bara varit ett fotbollslag hade det mycket väl räckt med att man spelade bra fotboll och tog sina 3 poängare match efter match, precis som i vilken annan klubb som helst - men nu är Barcelona så mycket mer än att bara vinna sina fotbollsmatcher. FC Barcelona är för många, framför allt katalanerna, fortfarande ett sätt att uttrycka sig via, och många ser fortfarande Barça som budbärarna från Katalonien till omvärlden. Därför är betydelsen kring vad klubben väljer att göra utanför fotbollsplanen minst lika viktigt som att spelarna tar in segrar till klubben för dessa personer. Inga andra fans i världen hade reagerat negativt på att klubben de höll på fixade in en tröjsponsor, snarare tvärtom hade de blivit glada för att de fick in mer pengar - undantaget stavas Barcelona. Det blir så när man haft en historia av att inte ha några sponsorer på tröjan, sen ändras allt bara så där - det kommer att väcka åsikter, känslor och diskussioner, och likväl kommer det att komma dem som klagar på det. Det är oundvikligt - men det var bara ett av många exempel utöver det sportsliga.

Om jag istället ska fokusera mig mer på enbart det sportsliga (annars kommer det här bli hur långt som helst) så är det inte heller egentligen så konstigt att det "klagas" vid minsta lilla som klubben väljer att göra. Många är medvetna om att inget varar för evigt, just därför vill man självklart som supporter av ett lag försäkra sig om att klubben gör allt i ens makt för att förlänga den framgångsera så länge som möjligt när en klubb väl hittat till en "vinnande formula". Jag är absolut inte ensam med att känna att man inte har gjort allt i sin makt för att ge sig själva bästa möjliga chans till att förlänga den framgångsera som vi har haft, och det blir frustrerande eftersom det egentligen inte krävs så mycket, men en sån liten sak som att inte värva en mittback ändå kan komma att avgöra hela CL-ödet i längden. För det kan faktiskt vara skillnaden på att stå i final i Maj, till att åka ut i semifinal igen.

Sen finns det de sentimentala bitarna som inte faller på plats när man ser till vilka värderingar som ska finnas i klubben, och som man absolut inte är blyga med att marknadsföra. Som "seny", mänskliga rättigheter, osv. Att inte hålla sitt löfte om att förnya Abidals kontrakt strider direkt emot allt det här. Än idag förstår jag mig inte på det beslutet. Det hade varit en sak om Abidal inte höll för att spela fotboll på den nivån, men det stämmer liksom inte.

Ska försöka avrunda det här nu för det börjar bli sent och sängen ropar på mig, min poäng är att även ifall jag förstår att det blir tjatigt att läsa om och om igen om samma saker här inne, så måste man ändå förstå det pga att vi håller på den mest komplexa fotbollsklubben som går att hålla på. Sen, helt ärligt, vad annars ska man diskutera? Personligen stör jag mig mer på de som klagar på att man klagar än de som "klagar". Gillar ni inte diskussionsämnena, hitta något intressant att diskutera då och se vilka som hakar på ämnet. Svårare än så är det faktiskt inte.

Vi gör så här då? Vi kryssar för det här:

Att inte prata om;
* Styrelsen (och allt vad det innefattar, alla beslut de tar, sportsliga som ej)
* Mittbacks och försvarsproblemen
* Spelare som är ur form (för det var också tjatigt när det "tjatades om det", eller hur?)

Nu vet vi vilken mall vi har att utgå ifrån, vill höra härliga förslag på vad vi ska prata om. Mitt odds ligger på att om det här ska följas så blir det inga inlägg här inne överhuvudtaget förens matchdagar.

Avslutar detta inlägg med att citera Sandro: "Jag ska fortsätta att försöka med Valdes". Good luck, Chuck till det säger jag bara.

Bona nit!
Barcelona Carles Puyol y Jean Marie Dongou
2013-09-09 01:41
@Lion24:


Pedro har inte presterat på matcher och då ska han inte starta. Höger kanten tillhör Alexis för tillfället men tycker också att Tello ska chansen där från start.
Som någon skrev innan så är han grymt underskattad och kan bli hur bra som helst. Problemet är bara att han är bättre på vänsterkanten då han utmanar och har bra skott!
AndreD -
2013-09-09 01:32
Hahahaha "good in defence"
Barcelona Carles Puyol y Jean Marie Dongou
2013-09-09 01:30
"Capdevila (Espanyol): "Alba is an incredible talent. He's on course to become the best in the world. He'll be better than Roberto Carlos."

Capdevila (Espanyol): "Along with Marcelo, Alba's the best left-back. He's good in both defence and attack and a proven goalscorer." [marca]"

Alba är grym, men han kommer inte bli bättre än R. Carlos!
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-09-09 01:22
@LeoMessi:


För att de har sjukt duktiga skribenter. Cigge, Hombre, Valdebabas, SC1, Radical skriver nästan lika bra som Bank&Niva. Här på forumet är de flesta som mig, dvs "SFI" :D
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-09-09 01:14
Tello är brutalt underskattad.
Barcelona Lion24
2013-09-09 01:08
Alexis och Pedro är två riktigt bra spelare men jag tycker dom har lite olika kvaliteér. Vi måste tänka på vad som är bäst för Barca, inte vem man gillar mest. Pedro är en typ av spelare som man ska använda i spelet UTAN boll. Alltså, han ska bredda och slicka högerkanten och skära in i mitten vid djupledspassningar. Han öppnar upp spelet i mitten för sina lagkamrater när han breddar och kan då själv löpa in centralt när den ytan uppstår och vara beredd på en passning. Det här är för mig det bästa typ av spelare Barcelona behöver på högerkanten för att de andra två anfallarna (Messi & Neymar) är väldigt bollkära och jag tror inte någon av dom är speciellt villiga att offra sig på de sätt Pedro gör eftersom dom två är så bollkära. Vi ska inte heller glömma att Pedro i grund och botten är en klass avslutare när han är i form. Även en grovjobbare i defensiven.

Alexis däremot är mer lik de andra anfallarna, en spelare som vill vara involverad i spelet och ha boll. Alexis kan göra sin gubbe men det är heller inte ofta han gör det, kanske p.g.a brist på självförtroende. Man ser en helt annan spelare när han spelar för Chile. Alexis är också likt Pedro en grovjobbare som kämpar och jobbar hem i defensiven. Jag tycker också Alexis är en bra huvudspelare och har bra spänst för sin längd.

Enligt mig så passar Pedro bäst i dagens Barcelona även om jag tycker båda två är ganska jämnbördiga. Pedro bryter mönster i anfallet och har historiskt producerat mer mål än Alexis. För att öppna upp spelet behövs Pedro, speciellt då vi nästan alltiid möter lag som spelar med 9-10 man i defensiven.
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-09-09 00:33
@Petruus:gör sällan en dålig match, driver du med mig? kollar du ens på våra matcher? matcherna som spelas i nutid och inte 2009-2011 ?

han har varit så dålig dom senaste 2åren vilken pedro är det du snackar om?
Alexis kan göra sin gubbe( i vissa fall ) Pedro vågar inte ens utmana, utan han passar bara tillbaka bollen till sidan
Barcelona LeoMessi
2013-09-09 00:30
MESSI.CORLEONE (Barcelona) Och varför följer du deras forum mer än ditt eget?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona .Andreas
2013-09-09 00:26
Hoppas Barcelona håller ett öga på Giovanni Simeone i River Plate. Riktig talang! Editering: Det var man tydligen också. grymt! http://www.nuevofutbol.com/2011/11/03/giovanni-simeone-es-seguido-por-el-barca/
Barcelona ZlatanisDaMannn
2013-09-09 00:17
Vampíro (Barcelona) varför kan det inte vara andraställ för alltid?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A.Gaudi
2013-09-09 00:16
Inga konstigheter med det. Bale är grymt bra, det är ingen hemlighet.
Barcelona A.Gaudi
2013-09-09 00:16
Inga konstigheter med det. Bale är grymt bra, det är ingen hemlighet.
Barcelona A.Gaudi
2013-09-09 00:16
Inga konstigheter med det. Bale är grymt bra, det är ingen hemlighet.
Ronaldinho the original
2013-09-08 23:57
Barcelonas mittback Gerard Piqué hyllar Real Madrids supervärvning. – Bale har en enastående vänsterfot. Jag har inga tvivel om att han kommer göra bra ifrån sig i Real Madrid, säger han till Onda Cero och fortsätter: – Han har verkligen växt mycket de senaste åren. Han har utvecklats som spelare och fått mycket erfarenhet. Han har kommit till ett storlag som betalat mycket pengar för honom. Tiden får utvisa om han är värd sin övergångssumma.
Barcelona Zubi - I nöd och lust (fd. Dinho the artist)
2013-09-08 23:53
Läste förut att Neymar hade ökat rätt ordentligt i vikt, någon som kan bekräfta det?
Barcelona Vampíro
2013-09-08 23:32
Rosell (president): "The current second kit will, after this season and as long as I'm president, be the third kit." [tv3] Första bra beslutet på mycket, mycket länge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-09-08 23:21
Handen på hjärtat. jag följer Real forumet mer än detta forum. Där finns det brutala skribenter. Kudos till främst Gabbe här inne, utan han vore vi som en fisk utan vatten.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-09-08 23:20
Blaugrana91

Instämmer till fullo.
Barcelona Blaugrana91
2013-09-08 23:15
H.Alavi - Magico!

" Jag uppfattar det som att han är trött på de flesta här inne eftersom det klagas väldigt mycket på onödiga detaljer. T.ex. att man tar upp samma grej varje dag och klagar, klagar och klagar tills en 7-0 seger ramlar in och alla mår bra igen. "

Ja det är det fler som stör sig på, detta måste vara det gnälligaste forum på SF och med tanke på det laget vi har och klubben vi är så är det pinsamt.
Visst om det hade handlat om typ Arsenal eller Milan då hade jag förstått att man var missnöjd med det mesta.

Går inte en dag utan att nån klagar på något som har med försvaret att göra, eller nämner hur gärna denne vill ha en mittback eller hur usel styrelsen är. Det börjar fan bli löjligt.

Som jag sagt så många gånger denna klubb har världens mest bortskämda fans, trots tufft schema i ligan har man full pott, 11 gjorda mål 2 insläppta och helt ok spel överlag. Trots det klagar folk...
Barcelona ElRaval
2013-09-08 23:05
@koeman92:


Håller helt och hållet med!
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-09-08 23:00
Sjukt tråkigt att Deulofeu har försvunnit. Om det är någon som känner honom IRL så får ni jätte gärna be honom att komma tillbaka. Ingen blir tvingad härifrån om inte den personen har begått ett fel, vilket jag är helt säker på att "Deulofeu" inte har gjort. Jag har nu skummat igenom hans inlägg och kollat på svaren från er andra, och är ni säkra på att någon/några har tvingat bort honom? Jag uppfattar det som att han är trött på de flesta här inne eftersom det klagas väldigt mycket på onödiga detaljer. T.ex. att man tar upp samma grej varje dag och klagar, klagar och klagar tills en 7-0 seger ramlar in och alla mår bra igen.
Barcelona DM1982
2013-09-08 22:50
koeman92 Jag har för mig att någon gnällspik jagade bort honom. Han tyckte att det spammades för många inlägg om b-laget eller något. Jag väntar spänt på en comeback så att man blir uppdaterad om-laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-09-08 22:42
Koeman

Haha eller hur? Den killen borde fan få jobb inom klubben. Så mycket kunskap om B-laget är inget annat än magi :)
Barcelona koeman92
2013-09-08 22:22
Var är forumets Deulofeu? Har verkligen saknat hans spammande ett tag, var alltid härligt att läsa hans inlägg om bl.a Barça B medan alla andra gnällde om våra försvarsproblem och styrelsen.
Petruus
2013-09-08 21:58
En spelare som jag inte kan få nog att hylla är Pedro Rodriguez Ledesma eller som vi känner honom Pedrito. Han har varit i Barcelona i 10år (4år i A-laget).
Han ger aldrig upp ligger aldrig dåligt i positionspelet och gör väldigt sällan n dålig match.

Jag kan inte fatta hur vissa kan tycka att Alexis ska gå före han i starelvan eller att man ska köra med Iniesta där. Iniesta ska spela på mitten tillsammans med Xavi och Cesc/Sergio. Pedro kan göra det oväntade precis som Alexis men han ligger hästlängder i före i sin utveckling om ''vädering''. Pedritio är en utav de smartaste yttrarna som finns och när han är som bäst är han solklart bland topp 6 yttrar i världen ingen tvekan om saken så att vi inte skulle ha med han i startelvan så ofta som det går tycker jag är absurt.
Barcelona DM1982
2013-09-08 21:45
Barcelona goalkeeper Victor Valdes is expected to start for Spain in the friendly game against Chile on Tuesday in Switzerland. [efe]

Förstår inte riktigt vad Valdes gör i landslaget, han borde tacka för sig. Det är snudd på förödmjukande att bänkas till förmån för Casillas, en målvakt som har varit bänkad i sitt klubblag cirka 6 månader.

När Valdes väl fick chansen mot Frankrike borta så var en jätte i målet, han tog allt. Senast mot Valencia visade han vilken enorm målvakt han är medan Casillas ännu en gång bänkades.

Spelaren med bästa formen ska stå i målet, inte pga gamla meriter. Som sagt, det är mer pinsamt att få stå i plojmatcher men ställs över i riktiga matcher när Valdes absolut är den som ska stå.

Det samma gäller Xavi, han lever mycket på gamla meriter. VDB borde verkligen tänka på att ta bort honom från landslaget helt, det är långt till VM och han blir inte snabbare med tiden.
Barcelona Barclasico
2013-09-08 21:38
så vackert, måste ses! Ronaldinho! OBS: sorry om länken har varit uppe tidigare!
Barcelona *hjärta* Valdes flint
2013-09-08 21:35
Är det inte Zidanes jobb som sportchef att inte värva för så mycket då? Antingen skyller han ifrån sig eller så verkar inte hans röst betyda så mycket när Florentino måste trösta sig efter varje ligaförlust.
Barcelona Júnior ´
2013-09-08 20:39
Carles Puyol y Jean Marie Dongou

Jag fick nog inte ut min mening på rätt sätt i min text innan. Jag är absolut för en värvning under vinterfönstret. Det jag menade var att jag inte tycker att man ska begränsa sig i att endast leta efter spelare som inte spelar i Champions League. Tycker att man ska värva in en spelare som Mangala, Hummels eller Kompany fastän de inte får medverka i CL med vårt lag under våren. Medan denne tar försvarspositionen i ligan så kan Mascherano ta över den positionen i Champions League.


Nackdelen med att endast leta efter mittbackar som inte spelar i CL är att man förmodligen värvar in en mittback i klass med Réver (med all respekt) från Syd Amerika och sedan nöjer sig med denna i flera år framåt fastän spelaren inte besitter den kapacitet som krävs för att spela på högsta nivå i Europa. Att man skulle värva in en mittback nu i januari för en kortsiktig och sedan en efter VM för en långsiktig lösning är jag väldigt kritisk till att man lyckas med av tidigare erfarenheter.
Annons: