/spanien/barcelona/forum/6496.aspx/spanien/barcelona/forum/6496.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2013-11-27 18:27
@Baronen:


Deras inställning och tempo är rakt av tagen från Barcelona av Pep.

Ni såg ju vilken tempo vi hade igår?
Jag tror inte att våra spelare är otränade men det som fattas är inställningen!

Kolla hur snabbt Bayen spelar. Allt från pressen, passningarna, hur alla jobbar hem eller anfaller tillsammans.

Det är skillnaden.
Inställningen!!
Barcelona Rey del Blaugrana de Barcelona
2013-11-27 18:22
F C. B A R C E L O N A. S A K N A R. A T T I T Y D. Det har blivit ett gulligullande på facebook och Instagram utan lika. Gubbsens respektive ska visas upp likt deras avkommor och det kramas och daltas. Gubbsen har helt loosat fokus kärestar och ungar i möjlig ära för dem. Men det är vi som pyntar deras lön och vi vill se taggade gubbs gå ut på gräset inte gubbs med surfplattor i händerna med bajsblöjor och vällingflaskor som de flödar över hela nätet.
Barcelona Baronen
2013-11-27 18:22
Thiago kommer in, Lahm får lov att kliva av.
Barcelona Bentley King
2013-11-27 18:14
Bayern är nu det mest brutala laget i Europa! Är sjukt imponerad över deras effektivitet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baronen
2013-11-27 18:13
Vilket mål Bayern gör. Arjen Robben. Fort går det.
Barcelona Acrobat
2013-11-27 18:10
CARLES PUYOL: Det finns inget "borde" inom fotbollen. Faktum kvarstår nämligen... Barcelona har svårt att vinna på bortaplan i CL och det är ett stort problem om man vill vara en allvarlig utmanare om titeln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-11-27 18:07
Acrobat (Barcelona) Fast det är väl 3 matcher som vi förtjänade att förlora. Matchen mot Ajax sen matchen Mot Bayern och Milan föra året. PSG matchen så bjöd Valdes in dem via tabbe så där borde vi ha vunnit. Sen Milan matchen i år borde vi ha vunnit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2013-11-27 18:03
Barcelonas senaste 6 bortamatcher i CL ser alltså ut enligt följande: Milan - Barcelona 2-0 PSG - Barcelona 2-2 Bayern - Barcelona 4-0 Celtic - Barcelona 0-1 Milan - Barcelona 1-1 Ajax - Barcelona 2-1 Tre förluster, två oavgjorda och en vinst som satt väldigt hårt inne... Det handlar som sagt inte bara om matchen mot Ajax... Det är mycket som måste förbättras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2013-11-27 17:54
Coach Pep,: Det var som du säger en förlust mot Ajax på bortaplan... ett skadedrabbat Ajax med 10 man på plan... i en hel halvlek... knappt en målchans. Och det har inte sett bra ut i någon bortamatch i CL på väääldigt lång tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-11-27 17:20
Kan någon köpa en jävla guldboll till Ronaldo? För övrigt så ska det bli kul att se hur Ronaldo eller Ribery kommer att gråta när någon annan vinner haha
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep,
2013-11-27 17:15
Folk verkar fortfarande panikslagna efter snöpliga 7-0 mot Bayern, men borde ni inte visa mer cojones vid det här laget? Tata har ändrat om hela lagets struktur till det bättre och vi är inte lika låsta längre. Jag vet inte hur klubben hittade Tata från ingenstans men det är som om han studerat Barca ända sedan Peps ankomst och visste exakt vad som behövde förändras för att vi ska bli starkare och mer oförutsägbara igen. Under Tito befann vi oss i något slags mellanland utan någon stadig grund att stå på, vare sig spelmässigt eller utanför planen. Vi försökte spela mer direkt men tappade boll, hade inget presspel och världens mest naiva försvarsspel.

Så som Barca presterat denna säsong vore det dock läge att tro på laget igen. Vissa beter sig som fjantar rentav. En förlust mot Ajax på bortaplan och domedagsprofetiorna avlöser varandra..

Ta ett varmt bad förfan!
Barcelona grande jw
2013-11-27 17:06
Ingen spelare är större än klubben, said no Madridista ever.
Barcelona Leo y Cesc
2013-11-27 16:59
Pinsamt att göra en sån sak och sedan står Messi där med sin 5:e guldboll haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2013-11-27 16:58
Ett av Napolis största mål inför vinterfönstret ryktas väl vara Mascherano? Om man betalar hutlösa summor för Real Madrids bottenskrap bör man ju kunna få en hygglig summa för Mascherano som faktiskt är en klassmittfältare i grunden.

Dessutom gör det mig riktigt förbannad att se Bartras utveckling saktas ned på grund av att man spelar Mascherano istället för Bartra. Det finns inte en enda vettig förklaring. Om Mascherano behöver speltid så kan man ju skicka ner honom i B-laget för han håller inte som mittback. Jag tyckte han var riktigt bedrövlig i positionsspelet förra säsongen och redan då ville majoriteten ha bort honom. Men detta året har han överträffat sig själv och gjort en tabbe i nästan varje CL-match. Han är en säkerhetsrisk som måste bort.
Barcelona enkos
2013-11-27 16:51
Real Madrid fortsätter att bedriva massiv och aggressiv kampanj för att deras ronaldo ska få guldbollen.. Hade Barcelona gjort samma för Messi hade de flesta fördömt aktionen men nu håller alla tyst..
Real vill med andra ord tvinga folk att rösta på deras spelare.. SKAMLIGT !
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-11-27 15:57
Dessutom vill jag tillägga något angående kommande övergångsfönster. Till nästa övergångsfönster vill jag se Pedro och Mascherano/Song säljas och se en bra mittback köpas in. Någon som lyckats sammanfatta Pedros situation mycket bra är Diar Shekha. Som han säger är Pedro väldigt överskattad och har varit det under en lång tid av både fans och Pep. Deulofeu är i nuläget en minst lika bra och nyttig spelare som Pedro och skulle kunna konkurrera ut honom. Får vi in ett bra bud tycker jag att man borde överväga att sälja honom. Nivån han presterat på nu håller inte Barca. Mascherano och Song har dragit till sig mycket intresse från Italien. Får vi ett rimligt och bra bud på någon av dem tycker jag att vi ska sälja. Ifall vi blir tvungna att välja mellan båda två tycker jag att Song borde bort. Han är helt enkelt för bra för att nöta bänk. Dessutom är han yngre än Mascherano och åldern spelar stor roll, eftersom att vi har lille Samper som står och väntar på sin chans, då vill man inte att en bänkspelare som är i sin prime ålder ska stå i vägen för hans utveckling. EDIT: Angående mittfältet tycker jag att Xavi ska börja oftare på bänken, samtidigt som Rafinha kommer nästa år och kan bli en mycket bra och viktig spelare för oss, med den fysiken han besitter.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-11-27 15:45
Bara jag som tycker att Pique var helt ok? Han kunde inte göra något vid 1-0 målet då inlägget slås in så fort samtidigt som har en markering (som han förövrigt lyckas ta bort). Där tycker jag att Puyol borde ha koll på vem som finns bakom honom. Vid 2-0 målet är allt Mascheranos fel som passar rakt till en Ajax spelare strax utanför vårt straffområde, med 2 andra Ajax spelare som löper för fullt. Trots den dåliga kollektiva insatsen igår var Gerard en av Barcas bästa spelare igår. Dessutom tror jag att osäkerheten i backlinjen dels berodde på Pintos våghalsiga spel och att han inte inbringar en säkerhet som Valdés gör. Det blev för många returer som släpptes vid farliga lägen.

Det som gick snett igår var att det kollektiva presspelet var värdelöst samt att det aldrig fanns någon fart i vår tiki-taka. Brist på motivation var också en orsak till det dåliga spelet. Något som Tata gjorde fel var bytena. De indikerade att han inte riktigt hade någon intention på att försöka vända matchen (kan dock inte klandra honom med de spelarna han förfogar över). Jag tycker att Tata gjorde fel när han valde att inte byta in Dongou som ständigt kan hota i boxen.

Godkända/bra insatser mot Ajax:
Pique
Montoya
Iniesta
Neymar

Sämsta insatserna:
Pinto
Mascherano
Puyol
Xavi
Pedro
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-11-27 15:14
Så fort det går lite dåligt för Barca så kräver ni att klubben ska köpa spelare och sälja spelare. Vill bara påminna er att vi är INTE Real Madrid. Vi tror på vårt filosofi även i motgångar för vad är iden på att heja på Barca. Vi ska heja på Barca i vått och torrt. Jag skulle vilja ha dessa spelare just för vi behöver: 1. Stegen, Reina. 2. Sälja Mashe och köpa in en stark mittback, Dedé :). 3. En mittfältare, en stark typ Pogba fast vi får drömma vidare när det gäller honom. 4. En anfallare som kan bryta vårt spel lite så vi kan bryta mönster lite då och då. En stark anfallare, Klose eller Drogba. Dessa spelare kommer inte kosta Barca mkt endast Pogba hade kostat mkt men resten hade Barca haft råd med. Tycker Dedé är 100 gånger bättre än Pique och Mashe tsm.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-11-27 15:13
Vi behöver ett löpstarkare mittfält. För xavi och iniesta är inte såna som går in helhjärtat för att vinna boll eller att dom springer allt dom kan för att täcka ytor. Iniesta i form behöver inte slita i defensiven för han är så pass jävla bra då att han inte tappar boll och speciellt inte i farliga situationer. Vi behöver mittfältare som Sergi Roberto och rafinha, för det jag har sett av dessa två är att dom löper som galningar fram och tillbaka och är fysisk starkare än våra övriga mittfältare. Rafinha har verkligen potentialen att spela för oss, han snabb, stark, passningssäker och teknisk. Påstår inte att att Sergi och rafinha ska ta över mittfältet men jag vill att xavi och iniesta har deras vilja och arbetskapacitet. Man ska inte klaga på våra ytterbackar eller anfallare för dom löper kontant! Neymar sliter mycket mer i defensiven än jag förväntade mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baronen
2013-11-27 14:11
*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat

Vi pratar samma språk. Vår gemenskap är tagen till ny nivå.

Vad jag vill säga är att vi måste bryta mönstret. Ha någon eller flera som bryter detta indoktrinerade och alldeles för bekväma mönster.
Jag har förut sagt att jag velat sett Wayne Rooney i vår tröja, något jag fortfarande vill. En som honom, och exempelvis, Steven Gerrard, som inte gnäller och plojar utan bara kör. En urkraft som övriga spelare skulle se upp till och ta efter.
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2013-11-27 13:54
Andresito

Tack för ett gott skratt :)

Abbe

Håller med, Bartra är rankad 6a i bästa formen La Liga (1a Messi, 2 Cris osv) Han och Puyol (som mittback) ser jag som optimala mittlåset.

Diar Shekha

Co-sign på det mesta, speciellt biten med el Jefe. Älskar verkligen hans personlighet och uppoffringar, men samtidigt känns det som han själv gått ut med "jag gör mitt bästa, men bättre än så här blir jag inte"
Barcelona enkos
2013-11-27 13:51
Pique säger att gårdagens förlust är en katastrof och skyller på kollektiv kollaps av hela laget. Han tillägger att sånt får bara inte hända i fortsättningen om laget vill vinna någon titel i år.
Barcelona enkos
2013-11-27 13:48
@enkos:

Intressant att Martino förlorade på exakt samma dag som Guardiola, 26 november 2011 förlorade Guardiolas Barcelona mot Getafe 1-0.
Barcelona enkos
2013-11-27 13:46
Gerardo Martino missade att tangera Guardiolas rekord på 21 match utan förlust.
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2013-11-27 13:38
Baronen

När du uttrycker dig så, så håller jag med. Precis som du sa, grundspelet vann oss ligan förra året, just därför tycker jag inte vi bör förändra något. Igår mötte vi Ajax, klubben som födde total-fotbollen och igår demonstrerade dem hela sitt register när de (vid 11-man) totalt utmanövrerade oss på alla positioner. Vi klagar på att lag inte vill spela offensivt mot oss, men skillnaden mellan lagen var markant igår gällande press-spelet och ett det var ett under att Pinto/Masch inte bjöd på en felpassning i eget straffområde. Det var det som var skillnaden igår, löpvilja och full-fuljande presspel. Det var 10 holländska utespelare som alla pressade samtidigt högt på vår planhalva, 10 spelare som backade hem och täckte varenda yta hemåt och 10 spelare som alla löpte för varandra när de väl hade bollen så de kunde köra el rondo genom vårt försvar. 1-0 målet är ett bra exempel på skillnaden i motivation och vilja: Ajax anfaller och fyller på med folk i straffområdet, samtidigt som backlinjen blir skärrad av hur många holländare som deltar i anfalllet, så ser man Xavi (ej 100 på om det var han) med blicken mot eget straff område som struntar i att hänga med sin markering när han löper in och första målet tilldelades Ajax.

En annan anledning varför jag inte håller med om att vi bör förnya med en spelare av annan spelartyp (tysk, engelsk) är för att jag fortfarande har Van Bommel färskt i minnet. Visst tog han med sig aggressivitet och fysik till oss men han var alltjämt en riskfaktor och hämmande för vårt spel.

Slutsats: Det är inte spelidén som är trasig, det är motivationen, viljan. Tika-taka funkar inte om du inte har högt presspel, KO-ORDINERAT presspel, och det funkar absolut inte att köra el rondo om du inte har spelare som löper (hela tiden) för att skapa just dessa trianglar för passnings-möjligheter.

Ibland känns det som att både Xavi och Iniesta ser sig själva som passningsläggare endast, och inte fullföljer anfallen genom att själva löpa i djupet. En annan sak jag la märke till var att vår högerkant ignorerades helt när Alves inte fanns och resultatet blev att vi blev allt för lättlästa och kom ingenvart på vänsterkanten. Neymar stackarn tvingades till att krama hörnflaggan i 45 min.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2013-11-27 13:30
Alltså trodde ni verkligen inte att det skulle komma ett bakslag någon gång?, Helt rätt läge att det kom nu..Jag ser gårdagens prestation som ett bakslag från landslagsuppehållet med slitna spelare..Samt att många startspelare var skadade..De i kombination med att dagens Ajax överpresterade något enorm i första halvlek..Inte ett enda felpass kändes det som.

Pinto gör inte Backlinjen säker, En backlinje som innehöll en Gammal Puyol som högerback där han inte spelat på hur länge som helst..(Han har tyvärr inte fysiken för det längre), Med andra ord ytterligare en spelare som gör övriga backlinjen skakig..För Pique å Mascherano är nog fladdriga som det är i vanliga fall..Montoya får därmed fullt godkänt med tanke på övriga försvarsspelare..Denna osäkerhet spred sig till Mittfältet och tillslut till anfallet (Inte för att de hade så mycket boll)..

Hade den här situationen skett på hemmaplan så tror jag vi hade sett mer självförtroende på samtliga..Men man förstår att det här kan ske med spelare som, Adriano/Alba, Messi, Alves, Alexis, Valdes (Största förlusten), Busquets, ...Med andra ord var 6 av 11 startspelare borta..Sen tycker jag även man kan räkna in Bartra då han har varit klart bästa försvarsspelaren å då landar vi på 7st startspelare..
Barcelona LeoMessi
2013-11-27 13:06
Finns det några uttalanden från spelarna eller från Tata? Förutom det Pique skrev på Twitter igår.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-11-27 12:27
Jag kommer skriva ett ganska låååångt inlägg så de som vill får gärna läsa det annars är det bara bläddra ner/upp! :)

Jag är inte alls förbannad för Ajax-matchen igår för att vi var redan klara för Avancemang och Ajax var bättre än oss, dessutom så satt Johan Cruyff på läktaren, bara för det förtjänade de att vinna ännu mer!

Nu till det allvarliga. 90% av problemen är roSELLs fel, det är bara att konstatera det! Vi har knappt några vettiga ersättare till våra spelare, Bayern Munchen spelade utan Ribery & Schweinsteiger i helgen och ändå hade de Götze och Thiago på bänken tex. Vi har Song & Roberto som ersättare till Xavi & Iniesta, bara det säger ganska mycket. Jag fattar fortfarande inte hur vi inte kunde köpa en mittback i somras och än idag så är det en stor gåta för mig. Hur kan man på fullaste allvar tro att vi ska klara oss med en urusel Pique, en gammal Puyol och en mittfältare vid namn Mascherano som mittbackar i en hel säsong? Det är helt absurd! Det gör ont att säga det här, men jag tror att styrelsens målsättningar är bara ligan och cupen, för hade man varit ute efter Champions League så hade man ju satsat, eller hur?

Man trodde ju efter 7-0 att vi skulle få nytt blod och att de hade lärt sig en hel del och nu sitter vi här 7 månader senare och är fortfarande oroliga för vårt katastrofala försvar.. Det är otroligt alltså att en klubb som Barcelona kan styras av såna tomtar.Och sen finns det folk här inne som försvarar roSELL, att ni ens har mage till det och jag begriper mig inte på er! B-laget ska vi inte ens snacka om och med Esbuesio kommer vi åka ur från Segundan också. Sen har vi Bartra och Montoya, hur kan det vara möjligt att en urusel sportchef som gör inte ett shit får förlängt kontrakt framför två av våra mest lovande spelare som dessutom kan börja förhandla gratis med klubbar om en månad?Jag får verkligen inte ihop den ekvationen men samtidigt är det ju roSELL & Zubi vi pratar om, de kastade ut Eric Abidal, så vilka fan är Bartra och Montoya egentligen? Och vad hände med Iniestas kontrakt?

Jag kan inte se hur vi ska vinna Champions League med vår nuvarande trupp. Jag kan absolut inte se hur vi hade kunnat slå tex Bayern Munchen eller Borussia Dormund i ett dubbelmöte i Champions Leage. De hade nog kört över oss med tennissiffror! Sen finns det ju lag som Arsenal och PSG som blivit mycket bättre medans vi är där vi var förra året. Vad har dessa lag som inte vi har? Jo, de har en styrelse som tänker och agerar! Jag kan nästan lova att hade Bayern Munchen eller Real Madrid torskat med SJU-NOLL så hade det kommit minst 2-3 försvarare till truppen. Jag har inga krav på Champions League för så som våran trupp ser ut så är det bara att skratta. Ligan och Cupen kan vi ta men Champions League existerar inte i min värld med
Pique-Mascherano som mittbackar. Det låter för jävligt att säga det men det är tyvärr sanningen.

Pique. Jag är så jävla trött på den mannen att jag har absolut ingen tålamod kvar! Han har varit urusel i snart tre säsonger, ändå får han chans efter chans och det känns som att han är lika stor som Leo Messi i laget. Vad i helvete gör han vid andra målet tex? Det är för jävligt alltså, jag skiter i om han har vunnit allt med Barca för att man kan inte leva på gamla meriter hela tiden, det här är inte Sverige aka Anders Svensson. Det är dags att någon tar tag i situationen med Pique, antingen får han ta och skärpa sig om han ska vara kvar eller så får han söka en ny klubb, Det här håller inte, det går inte och det blir bara värre & värre.Han måste få konkurrens av en ny mittback, då kanske han skärper sig annars lär han vara så här usel för resten av livet. Jag hoppas att Tata Martino tar och petar honom i några matcher så han skiter på sig lite. Sen läser man att styrelsen ska förlänga hans kontrakt och då blir man bara förbannad, man får ju hoppas att Zubi misslyckas grovt där. Det är det enda utvägen för att vi ska bli av med Pique.

Javier Mascherano. Hur många misstag än han gör så kan jag inte klandra honom för att han är INGEN mittback utan han är en mittfältare. Alla vet, Mascherano vet men inte roSELL.Folk klagar på hans positionsspel och att han är dålig i luften & massa annat. Hur kan ni ha så höga förväntningar på en kille som vikarierat som mittback i snart tre säsonger? Är Pique som har spelat mittback hela livet bättre än Mascherano för tillfället? Verkligen inte! Pique är katastrofal och han blir bara sämre & sämre. Mascherano gör sitt bästa och ger allt för laget, han är inte bättre än så här och han kan inte göra så mycket åt det. Problemet ligger återigen hos styrelsen, de tror ju att vi ska vinna Champions League med Mascherano och det är väldigt långsökt, som sagt de borde ha värvat en mittback i somras!

Pedro. Här har vi ännu en usel spelare som lever på gamla meriter! Han har varit usel i tre säsonger och ändå får han chans efter chans. Hur bra är egentligen Pedro när laget inte dominerar och när Messi inte är bra? Jag tycker att han är en medioker spelare. Han överpresterade enormt under
Pep Guardiola och vi har hypat honom hela tiden. Liksom tre säsonger nu, han har inte varit bra för fem öre. Var tog hans avslut vägen egentligen? Vad är för fel på hans första touch? Killen kommer ju inte ens förbi längre och är nästan alltid osynlig nuförtiden. Nu kommer säkert många säga ja men han gör ju en hel del mål, jo det gör han, men målen kommer när laget är bra och när Messi är bra. Hur bra är Pedro när vi behöver mål som tex igår? Eller när laget inte presterar? Jag har kollat lite på Everton denna säsong för Gerard Deulofeu och det är helt sjukt att se honom. Han utmanar hela tiden och kommer oftast förbi. Han skapar många lägen åt sig själv och åt sina lagkamrater. I helgens Derby mot Liverpool kom han in när det var 30 minuter kvar och han vände hela matchen tillsammans med Lukaku. Han skapade enormt med chanser och kunde gjort minst 2 mål tex. Det var tilläggstid, han tar bollen, dribblar sig fram och tar ett skott på mål. Killen är 19 år och gör så här i Premier League där många oftast har bra försvar. Sen har vi ju Pedro som är usel i nästan varje match. Jag blir verkligen inte ledsen om Pedro lämnar och får vi ett bra bud så får vi gärna ta det! Pedro är inte bättre än så här och jag är trött på att hoppas på att han ska bli bättre hela tiden.
Barcelona Abbe.
2013-11-27 12:22
Vi har en mittback som presterat den senaste tiden, och det är Bartra. Finns det något annat lag som roterar så mycket i mittlåset trots att det bara finns en pålitlig mittback?

Ro-tata-ción? Inte alltid positivt.
Barcelona -SAMI-
2013-11-27 12:13
AndreD -
Haha:)
Annons: