/spanien/barcelona/forum/6481.aspx/spanien/barcelona/forum/6481.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tatinho
1/25/2014 11:46
!: Vi börjar med att gratta Xavi på sin födelsedag.
2: Kul att folk diskuterar angående de senaste avslöjanden,. Ville bara säga att kom ihåg vi alla älskar samma klubb, så vi kan väl åtminstonde ha en hög klass på inläggen.
3: Tycker det var sjukt tråkigt av Cases att dra upp detta nu mitt under säsongen och det jag är orolig över att alla dessa spekulationer påverkar spelet ute på planen. Ber till gud att det inte gör det. Tycker alla Barcelona fans ska ha rätt till denna informationen, men kunde Cases inte ta det i början av säsongen då vi hade kunnat smälta det under första halvan av säsongen istället för att ta det nu innan vi ska spela de avgörande matcherna. Dumt Dumt Dumt
Barcelona LeoMessi
1/25/2014 11:28
B-Guden (Barcelona) Vi fick förtur på typ tre av deras spelare i ungdomslagen men tyvärr fick vi ingen förtur på oliver Torres
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
1/25/2014 11:07
Har för mig att jag läste att Barca fick förtur på ett par spelare i Atletico när dom fick villa, är sant och i så fall vilka ?
Barcelona B-Guden
1/25/2014 10:47
@Ronaldinho the original:


Neymars pappa äger ett företag, det företaget ägde 55% av Neymar resten av 45 % ägde Santos och 2 företag till, så dom var 3 personer som delade på 45% av Neymar.
Så enkelt är det medan farsan ägde mer än halva sin son
Barcelona Ribo
1/25/2014 10:40
Den totala summan, exklusive lön, blev 86,2 miljoner Euro. Då har man även räknat med sign-on bonus och agentarvode på 10 resp 2,7 miljoner. Frågan är om dessa ska ingå i transfersumman. Jag tänker inte uttala mig om det då jag inte vet hur man gör i normala fall. Däremot borde resten av den totala summan räknas med, bla de 7,9 miljoner man betalade till Santos. "Collaboration agreement" kallar man det. Vad fan ska det betyda? Edit: Tydligen har det att göra med ett par spelare i Santos ungdomsakademi. Jag tycker inte att det spelar någon roll, pengar som betalas i syfte att värva en spelare ska ingå i transfersumman. Länktips: För de som kan läsa finns alla detaljer här
Ronaldinho the original
1/25/2014 10:36
Varför gav vi 300 miljoner kr till Neymars föräldrar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
1/25/2014 10:35
@1899:


Jag tror att det sammanfattar det hela. Visserligen har jag haft lite provokativa ordval och de har spelat ut sitt syfte precis som planerat sett på lite reaktioner här och där. Sanningen om Rosell kom fram vilket är viktigast trots alla förhastade slutsatser som drogs i forumet.

--- Nu fokuserar vi på kommande match istället och slutar mata trollen ---

OBS! Rekommenderar några användare (ni vet vilka ni är) att köpa butthurt-salva i närmaste apotek. Förhoppningsvis går smärtan över till morgondagens drabbning.

Tack för en lätt kamp.
Barcelona KarmaIsAKaranka
1/25/2014 10:22
Ribo: Du bidrar själv med mycket. Ge dig gärna in i diskussionen, du som är argumentationens herre. Sakfrågan var att MundoDeportivos (och andra mediers) siffror var felaktiga och att man drog förhastade slutsatser. Du som har läsförståelse borde veta tills nu att en tystnadsklausul ingick i avtalet som Neymars pappa valde att bryta genom ett samtal till ledningen under gårdagen vilket gjorde att man kunde bidra med de korrekta siffrorna. I det fallet är det märkligt att ledningen skrev på en klausul om tystnad från första början men det behöver INTE innebära att ledningen ljuger om dittan och dattan. Rosell tog smällen och avgick av flera anledningar, bland annat dödshot vilket många tragiskt nog här tar väldigt lätt på. Som om det vore vardagsmat med dödshot för vissa här. *shaking my head* Det fanns, som Bartomeu beskrev, en strategi att inte delge transfersumman. Varför? Jo, om vi blottar vad vi spenderar exakt inför alla klubbar kan detta utnyttjas till vår nackdel dvs att andra klubbar inte vill sälja till oss för resonliga summor = vi måste börja betala extremt överpris på spelare som Real Madrid gör (undantag på Özil, Xabi Alonso och Cristiano Ronaldo som de facto har bevisat sitt värde för klubben - det ska man inte sticka under stol med). Crema Catalana: Lär dig läsa mellan raderna. Poängen var hyckleriet och det är det fortfarande. Att "kasta ut" alla som kan fotboll och att "kasta ut" Abidal låter ganska synonymt med backstabbing om nu någon är något hysteriskt arg på Rosell. Definiera också vad en "vanlig person" är och hur man diskuterar "sakligt" istället för att anklaga andra att vara 12-åringar. Du gillar stenar i glashus, du också? Kul att det stör dig att jag inte tog en paus till trots. Kan ha att göra med att sanningen kom fram igår - sanningen som många här fortfarande inte har smält ned. Ronaldinho y Neymar (gamle "Buga för Ronaldinho" aka Madrid-troll): Är du fortfarande kvar och spottar på Barcelona? Tröttnar du aldrig? 1899: Tack för förståelsen av hyckleriet som pågår här. Du går in i förståndslistan med papillon och Blaugrana91.
Barcelona 1899
1/25/2014 10:00
Júnior. "hängde ut"? Istället kan man kalla det för att han gav exempel på vilken dubbelmoral som råder av vissa och att de inte kan vara ödmjuka och erkänna sitt misstag i att döma Rosell varken innan (och ännu sorgligare) efter att sanningen uppenbarades : come on Ordval kan diskuteras men som jag nämnde så kan jag förstå frustrationen när några är för stolta för att erkänna sin okunnighet : bristen på ödmjukhet är större hos dom än den som visade sig ha korrekt argument plus rätt i sak
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
1/25/2014 09:52
1899 Anledningen till att KarmalsAKaranka blir varnad är ju (som det klart och tydligt står) pga att han hängde ut vissa skribenter i ett tidigare inlägg och för språket han använde. Det är absolut inte pga hans åsikter, det tror jag han också har förståelse för.
Barcelona 1899
1/25/2014 09:49
Ribo (Barcelona) Vad har han fel i?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1899
1/25/2014 09:44
KarmaIsAKaranka (Barcelona) 2014-01-24 22:42 Häng inte ut andra användare och lugna ner språket ordentligt. Detta är en varning, låt det inte upprepas! //MOD Moderatorerna : ni gör ett uruselt och kasst jobb : ni varnar den kanske enda på detta forum som argumenterat sakligt o haft ett korrekt faktabaserat diskuterande av den uppkomna situationen . All ära till dig -KarmaIsAKaranka för att du är lojal mot vår älskade klubb och dess ledning som inte alls är perfekt men inte förtjänar den kritik som den fått den senaste veckan . Vi behöver fler som du och färre som kritiserar ledningen med Sportbladet som källhänvisning . Ni förrädare borde skämmas Beviset är tydligt - Rosell är oskyldig och har inte brustit som president i detta ärende o hur man än förklarar det så är det ett faktum . Oavsett ordval - så tror jag att ni väckt en frustration hos många när ni gång efter gång fortsätter med samma ogrundade kritik KarmaIsAKaranka har rätt till 100 % - ni motståndare till fakta och verklighet är svikare precis som "Judas" Figo som blev förblindad och fördövad av madridismen / fascismen och kapitalismen som är nyckelord i Real Madrids faktiska värdegrund . I Barcelona handlar det istället om barcelonism / socialism och solidaritet och är ni inte av det virket - lämna våran klubb ifred . Moderatorer : varna mig - gör vad ni vill men erat förtroende är borta för min del - ni vill hålla lugn i forumet oavsett om personen i fråga är en minoritet gentemot en majoritet som har kritiserat ledningen ogrundat . Ni är rädda för dom som värderar sanning före spekulation . Detta forum börjar likna nordkoreanskt propagandamaskineri och israelisk journalistik : näst intill aldrig verklighetsförankrad och faktabaserad diskussion och näst intill alltid kritik och straff mot dom som vill lyfta sanningen : shameful .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
1/25/2014 09:35
Förresten har Juve någon form av utmanare i serie a? Dom har 20 spelade matcher och dom ligger på 55 poäng, Roma som ligger tvåa ligger 8 poäng bakom. Det är ingen som har riktigt haft en chans på mot dom i kampen om ligatiteln. Tråkigt att se, men lagen i serie A likt la liga har svårt att hålla kvar sina spelare och dom kan inte vinna budgivningskrig mot lag från England.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
1/25/2014 09:26
The Reporter

Återigen står det att Cases är styrelsemedlem, frågade om det igår och då var det nån som skrev "nej"?

Skumt att Aftonbladet inte skriver "rätt" siffra efter gårdagens avslöjanden. Hade varit intressant ifall tex Bales totala summa uppdagades av en domstol
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona >The Reporter<
1/25/2014 08:34
Gillar verkligen inte Aftonbladets artikel om Neymars övergång. Barcelona var tydliga med att själva övergången kostade 57,1. Aftonbladet har skrivit allt i en klumpsumma. Scouting, bonusar som tillkommer IFALL spelaren uppfyller vIssa grejer. Ab får visa mer av detaljerna, som tex om föräldrarnas företag som äger 55% av spelaren och därför får de en summa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribo
1/25/2014 03:56
Haha, LOL @ KarmaIsAKaranka med noll i både argumentation och läsförståelse. Det krävs en viss talang för att kunna sitta på höga hästar trots att man i princip alltid har fel. Tack för underhållingen iaf.
Barcelona Ronaldinho y Neymar
1/25/2014 03:01
El Messias

760 miljoner kronor kostade han (minst).

300 miljoner kronor gick till hans föräldrar vilket är löjligt mycket pengar. Men skit samma, det mesta har redans sagts och det Rosell gjort mot klubben är oförlåtligt. Det jobbiga är att vi kommer få stå ut med den andra idioten nu bara.

--

Hur ser det ut med Iniestas och Neymars skador? Är dom med dom kommande 3 liga matcherna?
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
1/25/2014 02:48
@KarmaIsAKaranka:


Fyfan du kan ju inte läsa. Var har han skrivit att Rosell är en backstabber? Han gillar inte de val han har gjort som president, han tog upp vad han ogillar med honom. Och du får spel haha

Ingenstans skrev han att han har rätt och du har fel, utan att du ska kunna acceptera att folk tycker olika. Du låter som en hysterisk 12 åring hoppar på folk och sånt, diskutera som en vanlig person. Och skulle du inte ta en paus från forumet ett par dagar förresten? Vad blev det av det?
Barcelona KarmaIsAKaranka
1/25/2014 02:05
@( Xaviesta ):
Hela ditt inlägg motbevisar dig själv på flera punkter. 1. Rosell beskrivs summerat som en backstabber i ett enda långt stycke. Hur var det med svart och vitt nu igen? Rosell är en backstabber men inte "supportrarna" (inklusive dig) som kämpat för att han ska avgå? Hmmm ... 2. Korrigering: har aldrig kallat någon här för f***a eller nolla. Du får gärna hitta de inläggen och printscreena så att alla ser istället för att hitta på. Moderator-varning på det. 3. Om forumet inte handlar om rätt och fel: Varför skriver du ett helt inlägg om hur fel jag har och hur rätt du själv har? (facepalm) Jag står fast vid det: Rosell hade rätt igår och har det fortfarande i skrivande stund. Några av er (en minoritet) drog förhastade slutsatser och är något otroligt butthurt just nu. Annars hade ni ju inte varit så upprörda. 4. Du vet inte ens vad ordet ödmjukhet är. Lär dig först vad det innebär innan du tipsar andra. Jag har bara lagt fram fakta och sågat folk här för att de haft fel, fel och fel. Ger man sig in i leken får man leken tåla brukar det heta. Ta det som en man (vilket jag tvivlar på att du är). Om du själv kritiserar Rosell så borde du själv kunna ta kritik, inte sant? Eller har du någon slags immunitet? Börjar aldrig stenarna ta slut i glashuset? Men fortsätt hävda dig du, ödmjuke pojk. Jag skakar.
Barcelona KarmaIsAKaranka
1/25/2014 01:53
Barcelona ( Xaviesta )
1/25/2014 01:50
Men för Guds skull, läs nu vad jag skriver utan att bara skumma igenom snabbt för att en redogöra din egen poäng. Jag hatar inte Rosell, jag vill inte se honom styra vår klubb bara. Det handlar inte om Neymar eller dom senaste dagarnas turbulens överhuvudtaget. Jag gillade inte honom från första början och jag har alltid föraktat allt han gjort mot våra hjältar såsom Cruijff, Pep och Abidal. Att han har jagat iväg viktiga människor från den administrativa delen av klubben ända ner till klubbläkarna och sedan ersatt dessa med sina egna inkompetenta pjäser. Han har gjort flera bra saker för klubben också men det mörkas rejält av allt det negativa han har stått för under sin mandat. Och det är många som håller med mig i detta, allt är inte svart och vitt. Sluta kalla folk för backstabbers, f***or, nollor, puss på pannan, sitt ner osv. Du är riktigt pinsam och din nivå är kopiöst låg. Den blir inte bättre för att du flashar med folks historik eller för att du googlar upp siffror för att visa att du har rätt. Det här forumet handlar inte om rätt eller fel, det handlar om att utbyta tankar och åsikter och teorier. Det handlar om gemenskap eftersom vi alla håller på samma lag at the end of the day. Du är ute efter att hänga ut folk, bråka och hela tiden försöka ha "rätt". Du skaffar dig bara fiender och behöver nog rannsaka dig själv. Testa att vara ödmjuk istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
1/25/2014 01:50
57.1m euro
Barcelona El Messias
1/25/2014 01:43
Asså vad kostade Neymar? Jag fattar ingenting
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
1/25/2014 01:34
@KarmaIsAKaranka:


Vi behöver inte leta för att få Rosell till psykopat, och Rosell gick ju även ut och sa jag kommer avgå ifall Neymar kostade mer än 57 miljoner, och sen avgår han innan dom rett upp det, han har vägrat lyssnat på fotbollskunniga personer, han har slängt ut dom istället och det är nu hans vänner som sitter med makten, Zubi ex...
Barcelona KarmaIsAKaranka
1/25/2014 01:28
Xaviesta och Crema Catalana: Ni är medvetna om att ni anklagar mig för häxjakt/personlig vendetta när det komiskt nog är ni själva som repeterar er stundtals gånger om hur "hemsk" Rosell varit (sense: makes none). Skillnaden är att jag fokuserat på bevisföring och kritiserade ett halvdussin användare här på forumet som skapat myter och föreställningar om Neymars transfersumma samt kritiserat Rosell till helvetet utan belägg/bevis/källor. Dessa personer fick svälja sina ord idag när det visade sig att Rosell talade sanning. Men jag känner igen ert beteende. Ni hade letat i skogen för att hitta något som får Rosell att framstå som en psykopatisk seriemördare. Om det är någon som är på häxjakt eller utför personliga vendettor så är det ni två tillsammans med ett par tuffingar här som hatar Rosell mer än självaste Real Madrid. Det är väl bara en summering av att ni svalt all propaganda från AntiBarca-håll och uppvisat samma beteende som i slutändan fick Rosell att avgå. Det kanske är en bra sak att vi inte har UNICEF som logotyp längre med tanke på hyckleri av denna art för att inte tala om brist på solidaritet - och då från "supportrarnas" håll och denne Jordi Cases som startade hela karusellen med MundoDeportivo. Självskadebeteende kallas det.
Jordialba!! 3
1/25/2014 01:23
Vad har ni att säga om vår nya president då? Har för mig att han och Leo hade en liten konflikt eller vad man nu ska kalla det för inte så länge sen. Jag saknar Laporta jätte mycket! Ber om ursäkt om det är lite OT
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
1/25/2014 00:37
Förresten; hur skötte sig Marc Andre idag? Jag var på bio med le dam så jag missade tyvärr den tyska bataljen.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
1/25/2014 00:32
Vilken Cirkus alltså!

Jag har aldrig varit fan av Rosell sen han tog bort johan cruyff's hedersmedlemskap, smutskastningen mot Laporta, att Pep lämnade oss under mystiska omständigheter, att de spottade på Abi..

Trots att det där han har gjort skulle jag hellre föredra att han förlorade makten i ett val, inte så här.... Ärligt talat, det är första gången jag tycker synd om honom.

Men, Men, som de säger, som bäddar får man ligga. Hur kunde han vara så dum och göra fiender till johan cruyff och Peg G ?

Synd om oss att de inte har tagit bort Zubi och b-lag tränaren..
Barcelona Dinho the artist
1/25/2014 00:27
BarcaLaliga
***
Tror det ofta förekommer när klubben i fråga inte har råd eller ber om ekonomiskt stöd i övergångar osv. Falcao ägdes ju 60% eller något av Jorge Mendez investmentbolag eller något, likadant med Kondogbia, Mangala etc. Hemskt jobbigt i alla fall. Inte minst för spelaren som får mindre att säga till om då fler parter ska bli nöjda.
Barcelona papillon
1/25/2014 00:15
¡Barca! - Crèma Catalana
Några/flera i det här forumet. Har inte koll på "nicken" men det är bara att bläddra tillbaks till gårdagen. Så låg nivå på vissa!
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Annons: