/spanien/barcelona/forum/6463.aspx/spanien/barcelona/forum/6463.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona BAGNACK & DONGOU
2014-03-01 01:33
PIQUE ska ingenstans, köp bara en till världsklass mittback, och ni koma se annorlunda PIQUE. Kolla bara på landslaget när han har Ramos bredvid sig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2014-03-01 01:27
Säg nu att vi värvar in ett helt nytt mittbackspar och skeppar iväg Pique eller sätter honom på bänken. Tror ni att våra defensiva problem försvinner enbart för att två nya mittbackar anländer till klubben?

Jag ser inte ens Pique som en anledning till vårt svajiga försvar. Spelar man med det spelsystem som vi kör med så blir vi sårbara defensivt. Två extremt offensiva ytterbackar, mittfältare som inte hinner försvara och detta samtidigt som man enbart spelar med en defensiv mittfältare. Det är inte lätt att vara försvarare i Barcelona. Hade vi idag haft ett mittbackspar bestående av Thiago Silva och Varane så hade vi fortfarande varit sårbara defensivt. Något som definitivt bör tilläggas är att Pique har höjt sig anmärkningsbart gentemot förra säsongen, det har även ni poängterat här inne vid flera olika tillfällen. Man kan inte glömma av detta så fort han gör en plattmatch.

Bör vi värva in en mittback? Absolut!
Tre? Det tycker jag inte.

Det vi behöver (enligt mig) är en general bredvid Pique. Sedan har vi Bartra som får ta sig an reservrollen.
Barcelona koeman92
2014-03-01 01:20
Edit: igen, jag skriver från telefonen så ursäkta eventuella stavfel.
Barcelona koeman92
2014-03-01 01:15
Gio Style

Piqué kan ha sina dagar då han är ganska bra, men han är inte alls den Piqué han var för tre år sedan. Med åren har han bara blivit sämre. Förr kunde han spela utmärkt även utan Puyol, nu syns det på honom att han är mätt och nästan känner att "äh vad spelar det för roll, jag har ändå en fet lön och kommer att få spela varje match oavsett hur jag presterar". Sådana spelare med en så loj attityd och lam form vill jag inte ha i mitt Barça. I ingen annan storklubb hade han ens fått vara med på startelvan och jag lovar, hade Pep varit kvar hade Piqué redan åkt ut med huvudet före. Sen tar reformer så klart alltid tid, men vi är knappast en fattig klubb och med de resurserna vi har borde vi lätt kunna köpa de spelare jag nämnde. Plus att jag nämnde 4 spelare, inte 10. Om du tror att det är omöjligt att värva 4 spelare i en och samma sommar föreslår jag att du kollar vad vi gjorde sommaren 2008 när Pep tillträdde. Sen att vi har en inkompetent ledning som inte skulle kunna klara av det, det är en annan femma.

Fcb_Messi

Ja, ifall du är blind eller ej fattat något av mitt förra inlägg så kan jag upprepa det igen, jag spelar inte TV spel, jag har helt enkelt en annan åsikt än vad du har. Och de spelare jag nämnde är knappast orealistiskta.
1. Ter Stegen är i princip klar för oss.
2. Pinto kommer att lägga av och så kommer en reservmålvakt att behövas som samtidigt kan bjuda på lite konkurrens, Reina är enligt de flesta medierna toppkandidaten till denna roll.
3. Vi är redan i behov av en mittback sedan 3 år tillbaka och nu när Puyol och Mascherano är på väg att lämna så lär vi behöva köpa minst 1 mittback till. Hummels har sedan länge ryktats roll oss och vill själv komma och Mangala är nu med i Barças radar också. Två utmärkta mittbackar som skulle passa in perfect.
4. Vidal är enligt sport en av Tatas topp prioriteringar till sommaren och sedan Thiago lämnade har vi varit i behov av en mittfältare i världsklass som ökat konkurrensen i mittfältet, S.Roberto håller tyvärr inte och tillför inte mycket. Därför ser jag gärna att en ny mittfältare kommer in som kan ge oss vissa dimensioner som vi saknar i mittfältet: längd, fysik, huvudspel, skottsäkerhet, bra i defensiven och någon som verkligen kämpar och sliter varje match och där tycker jag att Arturo Vidal passar in perfect.
Huruvida våran ledning är kapabel till att genomföra dessa värvningar eller inte är upp till dem själva, men det här är i alla fall hur jag tycker att vi ska göra och vad jag tror kan vara EN DEL av våra problem, resten hänger också på mycket annat. Men det går inte att förneka att vi behöver nytt blod i laget, spelare som är hungriga efter att vinna titlar och som är villiga att kämpa för sin plats. Så såg det ut när Pep var tränare, så borde det se ut igen.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-01 00:47
Var är snubbarna som brukar försvara Pique in i döden???

De är inte kul att hacka på honom längre. För någon säsong sen fick man ducka från kulorna bara man nämnde något om Pique...

Jag är av åsikten att vi behöver 2 mittbackar, resten får komma senare..
..m
Barcelona Blaugrana91
2014-03-01 00:23
FCB_Messi På vilket sätt är hans lista orealistisk? Visst kan köpa att det kanske är otänkbart att två världsklassbackar köps, men i övrigt så här hans lista snarare nödvändig. Klubben har resurser och vi får betala vad som krävs för att få in nytt blod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-03-01 00:14
Vi är igentligen i behov av 3 (!) mittbackar. Piqué håller inte längre. Han är katalan, har en super lön, har en världskändis till kvinna o.s.v så han kan vara hur dålig som helst. Då förnyar vi hans kontrakt också, only in Barcelona. Hur som så håller inte Piqué och det har han inte gjort i 3 säsonger. Puyi verkar vara på väg borta tyvärr! Masch är ingen mittback!!! Jag ber till Gud att ledningen har insett detta nu till sommaren. Alltså är vi i behov av 3 mittbackar, så är det i den verkliga verkligheten. Men i våran verklighet så vet vi att det inte kommer hända. Det spekuleras mer om bara EN mittback.
Barcelona Decinho - Josep Guardiola #4
2014-03-01 00:11
Halilovic är ju äckligt lik Messi vid samma ålder!
Messi kanske var lite speedigare medans Alen känns som en lite bättre framspelare.
Barcelona Occi
2014-02-28 23:19
Halilovics yngre broder Dino som tydligen också ska ansluta till Barca spelar i kroatiens U16-landslag. Framtiden är ljus :)
Barcelona FCB_Messi
2014-02-28 23:16
Koeman Så du menar att du inte spelar Tv spel när du säger att vi borde värva : ter stegen , Reina, hummels, mangala, vidal ? Hade du haft så bra koll som du säger att du har så borde du veta hur mycke det där hade kostat och att våran styrelse inte ens hade pungat ut hälften av dom pengarna. När vi ändå är inne på koll , så nämner du Bayern Münchens konkurrens kraftiga mittfält. Där kan jag säga att Gustavo som du nämner inte ens spelar i München längre utan han är i wolfsburg .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-02-28 22:42
Hur ser det egentligen ut längre ner i Barcelonas ungdomsakademi? Är det uttagningar redan nere i 5-8 års åldern? Song har väl också två killar som spelar i ungdomslagen?
Barcelona Acrobat
2014-02-28 22:18
Ska bli riktigt spännande att se vad det kan bli av Halilovic! Det verkar vara en oerhört lovande spelare!
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-02-28 22:17
WalterWhite Härligt att familjen åker med, då kan han ha fokus på rätt saker. Och har vi tur så vi fick åtminstone en till talang med på köpet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona WalterWhite
2014-02-28 22:11
Lite rolig fakta om Halilovic. När Alens pappa förhandlade med Barcelona så var ett av kraven att Halilovics två yngre bröder (9 och 15 år gamla) ska få spela i Barcelonas junior/ungdomslag då hela familjen tydligen ska flytta till staden.
Barcelona Gio Style
2014-02-28 22:08
Koeman82
När Pique har en bra dag håller han visst Barcaklass, allt annat är en ren lögn.
Du skriver sedan att han behöver en ledare bredvid sig, varför ska vi då sälja honom, Mascherano och Song?
Då måste vi alltså värva ett helt nytt mittbackspar, hur tänker du då?
Varför inte bara värva en ledare till backlinjen så har du Pique på sin rätta nivå?
Glöm inte bort att Pique vart riktigt bra i dem stora matcherna.

Du kan inte skeppa iväg 10 spelare och köpa in 10 spelare på en säsong, det är inte hållbart.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-28 21:30
Lion24 Jag håller med dig om att vi behöver nytt blod i laget, men det kommer inte att ske så många förändringar som folk vill ha över ett enda fönster. Ett fotbollslag är ett urverk. Att byta ut större delen av vårt lag omgående ger ingen garanti på att allt kommer att bli flytande honung och rosa moln omedelbart. En och annan förändring behövs men det har blivit rätt tröttsamt att se en massa drömelvor här hela tiden, många ggr med nya spelare i elvan som inte ens ryktats hit. Alla bara namedroppar hela tiden. Jag säger inte att någon sida har rätt eller fel här men den kloka stigen att vandra vad gäller ändringar i laget är genom reformation! Inte revolution.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baronen
2014-02-28 21:14
Den här Halilovic ser ju överjävlig ut. Är tyvärr lite dåligt insatt i denne spelare, men av det jag kan se borde han ju bli en a-lags spelare till hösten.

Jag känner ingen hysteri här inne. Är jag eller ni galna?
Barcelona Lion24
2014-02-28 21:13
Jag förstår inte varför man blir utpekad som FM/Fifa lirare så fort någon förespråkar nytt blod i laget. Jag menar, det är ju det vi behöver.
Barcelona Neymessi
2014-02-28 20:47
Sejad Halilovic (father Alen): "Alen is a big fan of Messi and Barça. It was the only club he wanted to join. It is a dream come true."
Barcelona koeman92
2014-02-28 20:20
Corro Cnorro

Det där var ju ett jätterelevant svar! Nu spelar inte jag något TV spel, jag har helt enkelt min egna åsikt och det får du respektera. Tack men jag tror jag redan har tillräckligt bra koll för att veta att vi behöver nytt blod i laget och att många andra lag i Europa är mycket hungriga än oss (läs Real Madrid, Atl Madrid, Bayern, Dortmund.. Listan kan göras längre). Motivera gärna ditt svar för varför du inte håller med mig istället för att komma med en så dryg kommentar. Vad vet du om hur bra koll jag har egentligen? Motiveringen till min åsikt hittar du längre ner i mitt senaste inlägg.
Barcelona casinou1
2014-02-28 20:12
satt och tänkte lite på den tiden vi hade puyol,pique,milito,marquez och abidal som mittbacksalternativ.....ni vet, riktiga mittbackar.
Corro Cnorro
2014-02-28 20:07
@koeman92:


Hade jag varit dig hade jag slutat spela tv-spel och istället läst på lite kring situationen i fotbollseuropa.
Barcelona koeman92
2014-02-28 19:53
Edit: skriver från mobilen så ursäkta eventuella stav/grammatikfel.
Barcelona koeman92
2014-02-28 19:50
FCB_Messi

För det första, tycker du alltså att Piqué ska vara immun mot all skit och fortsätta spela oavsett hur dålig han än är? Förklara gärna varför. För det andra, din plats i laget ska baserad på hur bra du presterar och hur hårt du kämpar samt din attityd i laget. Ingen, och jag menar INGEN i laget ska ha en säker/ordinarie plats, inte ens Messi. Det ska finnas minst två spelare vid varje position och det ska vara rejäl konkurrens. Ett bra exempel är Bayern Münchens mittfält. Kolla bara på vilket stjärnspäckat och starkt mittfält i bl.a Schweni, Martínez, Kroos, Gustavo, Thiago, Götze mm. Vissa tycket att detta är galenskap och att det blir ett överflöd av spelare i laget, jag tycker att det är helt rätt att det finns en så tuff konkurrens som får alla att känna att de måste kämpa hårt för sin plats i laget oavsett vilket namn du har på ryggen. Om det blir som jag (och säkert många andra) vill så lär det mer eller mindre se ut så här:

Ter Stegen/Reina

Alves/Montoya Hummels/Bartra Mangala/Bagnack Alba/Adriano

Sergio/Vidal
Cesc/Iniesta Xavi/Rafinha

Alexis/Deulofeu Messi/Dongou Pedro/Neymar
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-28 19:42
Vad pratar ni om? Pique tänker bli president 2022.

May god have Mercy on us:(
Barcelona FCB_Messi
2014-02-28 19:28
Koeman 1. Vi kommer aldrig sälja pique. Han kommer vara startspelare i Barca så länge han spelar. 2. Köper vi vidal så fattar väl du själv att han inte kommer bli bänkad !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-02-28 19:17
@Vampíro:Tyvärr.. Men så är det. Så länge du är Katalan i Barça känns det som att du är immun mot allt skit från både media och styrelsen och behandla bäst och går först som prioritering. Jag hoppas nästan att våran nästa ledning efter 2016 kommer att vara icke-Katalan, personer som faktiskt prioriterar klubbens bästa istället för att ge de katalanska spelarna frikort att stanna i klubben och spela hur de vill fram tills de tröttnar/lägger av. Spelare som Piqué hör tyvärr inte hemma i Barça längre, han har underpresterat i 3 år nu och även när han har en "bra dag" (vilket är väldigt sällan) så håller han inte Barça klass och de enda gångerna han spelar bra är oftast när han har en duktig mittback/ledare bredvid sig. Vi behöver en riktig ledare där bak som kan styra upp mittförsvaret, som är stark och stabil, har bra huvudspel men först och främst kämpar och sliter för varenda meter i varenda match för lagets skull, och i och med att Puyol och Mascherano också är på väg att lämna ser jag gärna att man köper 2 mittbackar.

In:

Ter Stegen
Reina (?)
Hummels
Mangala
Vidal (?)
Rafinha (lån)
Deulofeu (lån)

Ut:

Valdés
Piqué
Mascherano
Song
Puyol
S.Roberto
Tello
Afellay
Pinto

Dra upp:

Dongou
Bagnack
Hoppas gärna på att få se denna elva nästa säsong:

Ter Stegen
Alves Hummels Mangala Alba
Sergio
Cesc Iniesta
Alexis Messi Neymar

Bänk: Reina, Vidal, Bartra, Bagnack, Montoya, Deulofeu, Xavi, Pedro, Dongou
Barcelona Bästelona
2014-02-28 17:56
Imorse hade halilovic 9tusen följare på instagram, ett antal timmar senare ligger han på 19tusen. Bara en notis.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-02-28 17:20
BarcaLaliga

Sett till startelvan idag så har vi två långa spelare i Piqué och Busi och det går ingen vidare, eller hur? Du säger att om vi säljer Song, flyttar upp Masch och köper in en lång back så kommer vi har 3 långa spelare. Ok men vad händer om Busi skadar sig i en Champions League semifinal eller kanske vilas? Då står vi där igen med 2 långa spelare. Jag vill inte gå igenom en säsong till där vi chansar och har falska förhoppningar om att Piqué ska återgå till sina tidiga glansdagar, att Puyi blir kvitt sina skadeproblem och att Bartra för större förtroende. Jag orkar inte mer med denna chansning när det gäller försvaret.

Neymar11

Som jag skrev: vi kan diskutera om Song håller för spel i Barcelona eller inte, det är en helt annan fråga. Bara vi inte står där med Masch som ska markera Ivanovic/Cahill (exempel) på en fast situation.
Barcelona Vampíro
2014-02-28 17:07
A deal on the renewal of centre back Gerard Pique (27) is close. One final meeting left. The Catalan player will renew until 2017. [md] Jag hoppas verkligen inte han får någon högre lön. Det är egentligen den sista spelaren som förtjänar ett nytt kontrakt för det kan knappast vara baserat på prestationer utan som vanligt handlar det om politik och välgörenhet från ledningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: