/spanien/barcelona/forum/643.aspx/spanien/barcelona/forum/643.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-01 19:49
[QUOTE=Barclasico]Barca sales this summer: Bartra - €8M Halilovic - €5M Adriano - €0.6M Song - €0 Montoya - €0 Alves - €0 Sandro - €0 Total: €13.6M PINSAMT PINSAMT och PINSAMT!!!!!!!!! [/QUOTE] Mycket pga oss Culés också som hela tiden ska kritisera o kritisera. Som Xavi var inne på, i RM är en spelare en 8a medan samma spelare är en 6a i Barca. För mycket negativitet av någon konstig anledning. Mathieu är en bra spelare som mittback men med tanke på att han spelat några kassa matcher som VB så är han lord, marlboro, flopp osv. Detta trots att han nästintill alltid gjort bra matcher som mittback. Vet inte vad det kan bero på men nästan alla culés är så.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-01 19:42
Men Douglas mot en basketspelare det är ett kap!
Barcelona A good coach is everything!
2016-08-01 19:40
Barcaclasico // När fan har vi gjort en bra affär ! Finns en som jag kan komma på och det är Rakitic !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-08-01 19:35
Barca sales this summer:

Bartra - €8M
Halilovic - €5M
Adriano - €0.6M
Song - €0
Montoya - €0
Alves - €0
Sandro - €0

Total: €13.6M

PINSAMT PINSAMT och PINSAMT!!!!!!!!!
Barcelona Reymar
2016-08-01 19:11
CRset

När man läser dina inlägg om Ronaldo så kan man tro att han är någon sorts utomjording. Men det kanske är förväntat med tanke på ditt nick, CR med stora bokstäver, Really? Kanske hamnat i fel forum..
Barcelona barcagurl
2016-08-01 18:58
Lojala? Jag tycker inte heller CR är bäst i real madrid. Han är en förjävla bra spelare men inte bäst. Modric. Modric är wow. Sen en frisk bale är även han i mina ögon bättre idag. Tur alla har rätt till olika åsikter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CRset
2016-08-01 18:49

Vem har sagt att han är tidernas bäste? Jag skrev att i mina ögon har CR7 fler argument för att anses vara före Maradona. Men tycker inte han är bättre än Pele och Messi. Läs om läs rätt! Sedan, är det jag som är korkad eller du? Tänk efter först snälla. Bara för man är Barca fan så behöver man ju inte spela dum och ta ifrån en annans spelares storhet. Bara för Ronaldo idag inte är lika underhållande som spelare som för 5-7 år sedan, betyder inte att han är sämre fotbollspelare eller så pass dålig att han inte ens ska anses vara bäst i sitt landslag eller klubblag. Killen vinner forfarande sina priser och gör sina mål. Något ingen annan spelare i hans klubblag eller landslag är i närheten av. Så att säga att han inte är ens bäst i RM eller Portugal är ju bara hjärndött. Så försök att vara lite neutrala när ni diskuterar, annars är det ingen poäng med alla dessa forum, ifall folk hjärntvättar varandra och enbart hyllar sina egna lag och spelare.

@papillon:

Barcelona Kröjff
2016-08-01 18:42
Pelé deltog i fyra VM. I sitt första fick landsmannen Didi, priset som turneringens bäste. I sitt andra VM 1962 i Chile, var det en annan lagkamrat vid namn Garrincha som utnämndes till den bäste spelaren av alla. Tredje gången gillt kanske ni tänker? Nej vid tredje försöket var det Bobby Charltons tur. Så hur många gånger blev Pelé utnämnd till VM:s bäste? 1 gång. En ära som han för övrigt delar med Diego Maradona och sist men inte minst en viss Leo Messi. Och när jag ändå är inne på avdelningen värdelöst vetande, kan ni gissa hur många gånger Alfredo di Stefano vann VM och som såväl Pelé som Maradona plötsligt var rörande överens om var den bäste spelaren världen någonsin skådat (i samband med hans bortgång) . Ingen.

Dr Pepper
2016-08-01 18:26
Official: Alex Song (28) and FC Barcelona have reached an agreement to terminate his contract. [fcb] #fcblive


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Barcelona Barcelonistas
2016-08-01 17:44
Klart Messi varit otrogen vad ska Antonella göra liksom? Messi som har statusen, chasen, samt där hon lever ett drömliv med Messi. Hon har blivit lite halvkänd genom Messi också. Jag tror alla världspelare är otrogna mot sina fruar med kanske några undantag som Iniesta tex.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-08-01 17:36
Enkos Messi och Antonella är väl childhood lovers och har väl i princip varit tillsammans hela deras vuxna liv, om jag inte har fel. Sen vill jag inte påstå mig veta alla detaljer kring Messis privatliv och hans personliga förhållanden, kan ju varit så att de inte var tillsammans just den perioden (om det nu ens stämmer). Fortfarande lustigt hur hon väljer att träda fram just nu och inte istället när det var aktuellt och hände. Hon kommer fram flera år senare liksom? Mitt när Messi förmodligen genomgår sitt svåraste år någonsin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-01 17:26
@Gabriel:

Det står att detta hände länge sedan, kan vara 10 år sedan. Var han då med Antonella?
Barcelona Gabriel
2016-08-01 17:22
Hon Xoana Gonzales liknar en transa, inte en chans att Messi var otrogen mot Antonella med henne.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El_Jefe (Heisenberg)
2016-08-01 17:20
@enkos:
Barcelona Barca4life98
2016-08-01 17:13
Himme Okej, det låter jättebra! Stort tack för svaret. Trevlig kväll!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2016-08-01 16:37
Barca4life98

Sex stycken på rad är nog svårt. Tre på rad är nog inga problem mot Granada om ni kan tänka er att dela på er. Med lite tur kanske det finns tre på raden nedanför så man ändå hamnar tillsammans.
Barcelona enkos
2016-08-01 16:30
Argentinska sexbomb hävdar att hon legat med Messi fem gånger och beskriver honom som att sova med en död kropp och att Messi var extremt blyg. Frågan är dock varför låg hon fem gånger om första inte var tillfredsställande? :) Det ska ha hänt länge sedan men att Messi var då myndig. Skulle ni också vara blyga mot henne, se bilder?! :)
Barcelona Barca4life98
2016-08-01 16:28
Himne Tack för svaret! Tror du att man kan få biljetter bredvid varandra då, eller hur funkar det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2016-08-01 15:59
@Barca4life98:


Rekommenderar att ni köper biljetterna på plats utanför Camp Nou dagen innan eller på matchdagen då det är då tillgängligheten är som störst. Någonstans mellan 1000-1200 kr brukar det ligga på för en bra biljett på långsidan. Lite mer om det är mot ett topplag.
Barcelona papillon
2016-08-01 15:58
CRset

Att säga att Cristiano ronaldo är tidernas bäste samtidigt som han inte ens är sitt klubblags eller landalags bäste spelare är bara helkorkat och ologiskt.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Vampíro
2016-08-01 15:48
Wow. Kan garantera att Madrid lätt hade kunnat få €15-20 för honom. FC Charity.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-08-01 15:42
Finns det någon med bra tips på hur man kan få tag på matchbiljetter till Barcelona-Granada den 30 okt? Jag och 5 andra vänner har redan hittat hotell + flyg till bra pris. Vi vill helst sitta på långsidan. Kan man få en bra biljett för en tusenlapp tror ni? Tacksam för svar, ursäkta om jag bryter mot någon regel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CRset
2016-08-01 15:32
Del 2.
* Dessutom levererat allt de här under en LÄNGRE tid. (Pele, Messi, Ronaldo)

Sist men inte minst, ifall man vill betraktas som tidernas främste. Så kan du inte vara Ronaldinho och dominera 2-3 och sedan försvinna. Det är nog alla överrene om. Du som spelare måste leverera under en längre period på toppnivå. Pele dominerade och levererade i 15 års tid där han år in som år ut gjorde över 50 mål per säsong för sitt Santos. Messi har sedan sin debut för ca 10 år sedan levererat på den stora scenen och varit en stor bidragande faktor till Barcas dominans och deras era som inom några år kanske betraktas som den största och längsta eran ett klubblag har haft. Även Ronaldo har levererat på den mycket hög nivå under många år nu och har spelat i största ligorna och en av de största klubbarna. Han är kanske den mest professionell fotbollspelaren av alla dessa med sin vilja att träna och sitt driv att ständig leverera utan att påverkas av olka frestelser i livet så som att festa, äta ohälsosamt och slarva med träningen.

Maradona för mig är den som failar allra mest på den här punkten jämfört med dem övriga. Då han till en början spenderat 8 år av sin karriär genom att spela i Argentinska ligan. För att endast spela 1 år i en toppklubb som Barcelona och till sista nå sin topp i Napoli och spelade 7 säsonger. För att sedan röra sig vidare till Sevilla och sedan vidare till Argentinska ligan och Boca.


Sedan är allt en smaksak, för vissa är dominansen på en fotbollsplan det avgörande, för andra är målen det viktigaste. För mig är allt i ett det som avgör. Maradona som var en fantastisk spelare som var på en helt annan nivå när han va på humör. Men på grund av saknaden av titlar, fel klubbval och han privatliv gör att han inte bör jämföras med dessa andra tre spelare enligt mitt tycke.
Barcelona CRset
2016-08-01 15:25
Thierry Henry Till en början, varför skulle jag vara vilse i det jag pratar om ifall jag påstår att även dagens Ronaldo skulle kunna anses vara mer värdig titeln som tidernas bäste före en viss Maradona?. I mina ögon, för att anses vara tidernas bäste!! Så skall du ha ALLT. Spelare som jag anses ha bockat av dessa punkter är: Det vill säga: * Varit dominant på fotbollsplanen ( Messi,Maradona,Ronaldinho, Pele mm) Maradona var fullkomligt dominant i spelet håller jag med, precis som Messi, Ronaldinho och även Pele var under sin tid. Men här anser jag Messi vara den som är mest dominant under längst period. Det vill säga, att Messi ger sig ut på soloräder flest gånger under en och samma match och lyckas med det. Dessutom är Messi ihop med Pele den spelaren som påverkat utgången i en match flest gånger. Maradona höll en hög nivå när han väl var på humör, men dessa tillfällen är inte alls lika många som exempelvis Messi’s och Pele’s. Då både Pele och Messi håller en högre nivå oftare och under en längre period. * Dominerat med antal mål och antal assist (Messi, CR7, Pele mm). Denna kategori anser jag Maradona inte tillhöra, med motivering som sådana att han helt enkelt levererade 115 mål på 259 matcher i Napoli. Ett snitt som vilken helt okej anfallare i dagens fotboll levererar. Maradona levererade totalt 312 på 589 matcher. Vilket är bra men inget wow, då får man ha i åtanke att dem flesta målen levererade han hemma i Argentina. Messi däremot har levererat än så länge 464 mål på 563 matcher och 55/113 i landslaget. Där vi dessutom vet att Messi i 5-6 års tid har snittat runt 50 mål varje säsong. Även CR7 har en fantastik statiskt och en av få stora spelare i historien som har + statistik sedan han kom till Real Madrid. Visst finns de spelare på längre nivå i nån rumänsk klubb som säkert har + statistik under sin karriär. Men att ha det i en så stor klubb som Real Madrid på en så hög nivå är något extra. Sist men inte minst Pele som har den bästa statistiken utav dem alla med 643 officiella mål på 656 matcher vilket är helt otroligt bedrift under sin epok. * Vunnit titlar ( Messi, CR7, Pele) För att betraktas som tidernas främste så är det självklart att titlar bör man ha i skåpet. Messi med sina 34 titlar än så länge i karriären, varav bland annat: 4 CL, 8 La liga, VM silver, 3 VM för klubblag. Är tillräckligt många tunga titlar för att kunna betraktas som den främste. Vidare till Pele som har hela 3 VM guld med Brasilien, varav 2 st på rak -58, - 62. Han har även två raka Copa Libertadores (sydamerikas motsvarighet till Champions League) med Santos -62,-63. Dessutom vann han Brasilianska ligan med Santos hela 10 gånger. Vidare till CR7, som har vunnit CL 3 gånger med 2 olika lag. Tog Portugal till deras första EM guld och har vunnit totalt 18 titlar med två olika topplag. Maradona däremot, som jag inte anser ha titlarna för att anses vara tidernas främste. Då ett VM guld inte räcker trots sin dominans under det mästerskapet. Då han utöver VM-guldet endast har ytterligare två tyngre titlar på nacken och det är de två ligatitlar han tog med Napoli. Totalt 11 titlar under sin karriär. * Vunnit individuella priser ( Messi, CR7, Pele, Maradona) När det gäller individuella priser så har alla dessa ett dussin av dem. Messi med sina 5 Ballon d’or och Ronaldo med 3. Vidare har både Messi, Maradona och Pele vunnit VM’s bäste spelare. Notera att Maradona inte vann någon Ballon d’or under sina ”bästa år” som exempelvis -86 då han vann VM med Argentina och ligan med Napoli. * Dominant i stora mästerskap /landslag( Maradona, Pele) / Klubblag ( Messi, CR7, Pele) När det gäller hur vida man som spelare dominerat stora mästerskap, så finns det inget tvivel om att Maradona och Pele enligt mig är dem som har dominerat allra mest med sina landslag. Maradona -86 och Pele under sina två första VM -58, -62. Messi har däremot inte varit lika dominant med sitt Argentina och har oturligt nog ett VM silver och 3 st Copa America silver i sitt bagage. Dessutom har han under dessa mästerskap oftast inte varit sig själv och inte varit på den nivån vi är vana att se honom i Barcelona. Ronaldo med sitt Portugal har förvisso ett EM guld. Men inte han heller har ”dominerat” i landslaget. Han hade blandade och gav under EM i somras och olyckligt nog blev skadad tidigt i finalen. I VM senast så floppade Portugal och åkte ur gruppen med en Ronaldo som även då var halvskadad och inte presterade på den nivån man är van vid. När det gäller klubblag så är det enligt mig lite ombytta roller. Där Messi och inte minst Ronaldo har varit dominanta i CL under flera års tid och varit vitala för deras lag. Även Pele som förde Santos till två raka Copa Libertadores är imponerande. Däremot har Maradona inte vidare facit när det gäller internationella klubblagsturneringar. * Spelat på toppnivå (dvs tillhört stora klubbar i stora ligor under deras epok) ( Messi, Ronaldo,) Enligt mitt tyckte, så bör man har representerat de allra största klubbarna i världen för att kunna anses vara tidernas bäste. Något som varken Maradona eller Pele inte gjorde med all respekt för Napoli och Santos. Det är ändå en skillnad att spela i ett storlag med stora spelare runtomkring sig och att spela i ett mittenlag (Napoli) eller ett Santos som spelar i en liga på en kontinent som inte alls går att jämföras med Europa, Premier League, La liga eller Serie A. Det är Pele åstadkomma i Santos är imponerande, men det finns en rad spelare genom åren som har levererat liknande siffror medan de spelade i Brasilianska ligan som exempelvis Neymar. Att Maradona valde att lämna ett Barcelona för Napoli är för mig märkligt. Ifall Maradona var så överlägsen, var en sån talang. Varför köpte inte Juventus honom? Eller varför snodde Real Madrid honom från oss? Ifall Figo kunde lämna, kunde nog även Maradona ha gjort det. Eller varför inte PL och Liverpool under 80-talet?. Även om Serie A var kanske den bästa ligan på den tiden så var det ändå lag som AC Milan och Juventus som de allra största spelarna lämnade för. Inte ett Napoli.
Barcelona enkos
2016-08-01 15:12
Istället för att värva en anfallare som ska sitta på bänken och hoppa in vid behov så borde man jaga en bra anfallare som kan höja MSN. Det är ju matcher var tredje dag så 4 anfallare som roterar hade varit det bästa alternativet. Utan riktig konkurrens kommer MSN att göra vad och hur de vill.
Barcelona Bossquets
2016-08-01 15:08
Messi hade haft em, VM och em om han hade valt spela för Spanien. Messi hade vunnit minst en VM och 2 cool America titlar om en kompetent tränare hade coachat Argentina.

Messi valde den svåra vägen och valde Argentina.
Barcelona Neymar N11
2016-08-01 14:49
Kröjff Självklart att man behöver inte hålla med det som ett avgörande argument.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-08-01 14:47
Jag hittade en annan. Varför sade inte kommentatorn Maradonas eller Pelés namn?

Det var egentligen inte den jag syftade på, han som jämförde en ishockey spelare med Messi var svensk.
Barcelona Shanghai
2016-08-01 14:43
Att Messi är tidernas bästa fotbollsspelare kommer inte enbart från mig eller dig som culé, utan det har sagts av legendarer redan vid 22 års åldern. Att utse en spelare som tidernas bästa vid en så låg ålder av legendarer som har just utövat sporten och har vunnit vitala titlar talar på det viset säger väl en hel del för er?

Jag minns inte riktigt men det var antingen vinter OS eller VM och en i tv-rutan jämförde en ishockey spelare med Messi, det säger ju väl en hel del när man inkluderar honom även i andra sporter.
Barcelona Kröjff
2016-08-01 14:31
Neymar N11

Du har nog missuppfattat mig lite grann. För jag är nog egentligen inne på samma linje som du; d v s att den troliga frånvaron av stora landslagstitlar, säkerligen kommer att hållas emot Messi den dag han blir historia. Men det betyder inte att jag behöver hålla med dom som anför det som ett avgörande argument. För i så fall borde jag ju också tycka att "die Bomber" (Gerd Muller) var en bättre spelare än Johan Cruyff. Och tro mig, det gör jag verkligen inte.
Annons: