/spanien/barcelona/forum/641.aspx/spanien/barcelona/forum/641.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2017-04-15 19:53
Atleticos seger ikväll betyder att de nu är bara 4 poäng efter Barca . Torsk ikväll och nästa vecka i El clasico kan det bli bara 1 poäng skillnad . Att sluta ligan på tredje plats skulle vara för mycket.
Barcelona El_Jefe
2017-04-15 19:43
Jaså ska vi vila Iniesta igen? Ja, han har ju ändå spelat 1,5 match så herregud klart han inte orkar.....
Barcelona Gabriel
2017-04-15 19:41
Gomes från start! Blir det att åka av!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-15 19:40
Barcelona ante R.Sociedad:Stegen,Roberto,Piqué, Umtiti,Alba,Busquets,Rakitic,A.Gomes,Messi,Suárez y Alcacer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-15 19:38
Loco Lucho

Spelar ingen roll. Jag vill inte ha en sådan spelare i mitt lag.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-15 19:36
För övrigt så sa Isco efter matchen att han önskar sig stanna i RM i flera år. Nu glömmer vi honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Loco Lucho
2017-04-15 19:24
Soko Isco har kontrakt med Real, han får sin lön från Real. Oavsett hur oönskad han är i laget så ska han klart som fan göra sitt yttersta för laget han har kontrakt med. Bara för att han ryktas till Barça, eller för att du ska godkänna honom som en Barça-spelare, så ska han inte spela sämre för sitt nuvarande lag, han får trots allt betalt! Samma sak gäller för Dybala och Sampaoli. Blir förvånad över hur man ens kan ha det resonemanget som du har.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-15 19:23
Argentinas fotbolls förbundets förste man (AFA) Claudio Tapia hävdar att han har rest till Spanien enbart för att träffa Messi och inte som tidigare hävdats att värva Sampaoli. Tapia menar att han inte har bråttom med att hitta en ny förbundskapten. Samtidigt säger han att han hoppas och tror att FIfa ska mildra Messis straff.
Barcelona Gabriel
2017-04-15 19:15
FCB_Messi

Tycker inte att jag har klankat ner på Zidane bara för att jag säger att jag inte är imponerad av honom. Det är sanningen, jag imponeras inte av inläggsspel. Att som tränare för Real Madrid komma in och säga "grabbar vi ska köra på inlägg" hade min farmor kunnat göra lika bra hon. Zidane lyckas i Real Madrid pga att han är en respekterad person som alla lyssnar på snarare än för faktumet att han är en skicklig tränare. Det är självklart som så att spelarna måste gilla att spela för en tränare för att det ska finnas harmoni i truppen och för att man ska nå framgångar. På det sättet är Zidane det perfekta valet för Real Madrid, men det säger för mig ingenting om hur duktig Zidane verkligen är som en fotbollstränare.

Med Pep var det annorlunda, han kom in till Barcelona och gjorde oss till ett lag som spelade den vackraste fotbollen i historien i den här sporten och gjorde det på ett vinnande sätt dessutom. Den fotbollen, att spela på det sättet och dessutom vinna titlarna som vi vann är BETYDLIGT mycket svårare än det som Zidane gör med Real Madrid med sitt inläggsspel. Det krävs inte ens i närheten lika mycket taktisk kunskap för att göra det Zidane gör. Så nej, jag är inte imponerad av Real Madrid den här säsongen spelmässigt.

Real Madrid vände matcher även under Capello och Juande Ramos, de har alltid vänt matcher. Det är inte Barcelonas grej att vända matcher på samma sätt som det alltid varit Real Madrids grej. Real Madrid har i år också fått helt sjukt mycket felaktiga domslut till deras favör, samtidigt som mycket gått emot oss. Det är onödigt att nämna varenda sak som gått till deras fördel och varenda sak som gått emot oss, men vi alla vet att det är en hel del.

Varför är Zidane en så fantastisk tränare? För att han vann CL förra året mot skit lag och för att han i år vinner la Liga mot ett av de sämsta Barcelona upplagorna vi någonsin skådats som totalt misshandlats av våran tränare? I'm sorry, Zidane får vänta med hyllningarna från mig ett tag till.
Barcelona Barcelonistas
2017-04-15 19:10
Håller med helt sanslöst vilket flyt Zidane haft på sin tränarkarriär. Förra säsongen så fick han den enklaste vägen i Cl historia, sen hade dom tur i finalen där Ramos fick med sig ett offsidemål. Sen så vann man straffläggningen mot Atletico också.. Den här säsongen har man i oändligt många matcher gjort mål i sista minuterna. Och har det inte varit mål i sista minuterna så har det varit tabbar från motståndarna eller så har man fått med sig sina sedvanliga domslut. I onsdags ställdes man mot Bayern och självklart ska det bli rött kort..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-04-15 19:08
Gabriel Du kan inte klanka ner så mycke som du gör angående zidane. Du säger att han inte är en grym tränare ? Kan du med handen på hjärtat säga att han är en dålig tränare då ? Jag kan däremot säga att jag personligen fortfarande inte kan bedömma zidane som tränare. Hans taktiska kunskap är omöjlig att mäta. Då real bara spelar inläggsfotboll+fasta situationer. Nu kommer någon tänka "ja, för det är det enda han/dom kan".. Men då säger jag den klassiska meningen "varför ändra ett vinnande koncept".. Dom är helt klart bäst i världen på det och det är deras starkaste vapen, så varför inte bara fortsätta. Så för mig är det omöjligt att bedömma zidane . Men att han har gjort det bra med det laget är det inga som helst tvivel på. Spelarna hyser stor respekt för honom och jag är 99% säker på att dom följer allt han säger till punkt och prickar . Vilket är väldigt tveksamt med lucho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-15 19:04
Legend Carles Puyol

Nu vet jag inte om du syftar på mig och mitt inlägg men jag skrev aldrig något om att jag imponerats av Real Madrid rent spelmässigt, vad jag däremot lyfte fram var deras förmåga att nästan alltid lyckas vända matcher i slutet av matcherna. Det där krävs en mental styrka, något som vi är inte är i närheten av när det kommer till Real Madrid. Men spelmässigt? Bedrövligt faktiskt, vi må ha varit ojämna under säsongen och spelat utan tillräckligt skickliga mittfältare, men Real Madrid med kanske världens bästa mittfältare lever på att mata inlägg efter inlägg. Det är långt ifrån imponerande, och en hade Zidane varit en riktigt bra tränare hade han klarat av att få ut mycket mer av ett sådant mittfält än att leva på enbart inlägg under sina matcher.

Imponerad av Real Madrid spelmässigt? Nej. Imponerad av Zidane som tränare? Nej. Imponerad av Real Madrids förmåga att vända matcher i slutet. Ja.
Barcelona Soko
2017-04-15 18:42
De spelare som på något sätt förstör för vissa klubbar och Barca i detta fall vill jag helst inte ha i mitt lag. Isco tex , en oönskad spelare i Real fixar tre poäng åt Real. Eller Dybala som sänkte Barca. Eller Sampaoli som förstörde för Messi och Argentina två gånger om ska nu alltså ta över samma Argentina. Dessa får leta sig vidare .
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-15 18:39
Folk tror fortfarande att vända en fotbollsmatch är en mentalitetsgrej. RM vänder matcher för dom har en grym truppbredd. Många spelare som kan komma in med friska ben o förändra en matchen. Kommer ni ihåg när RM skulle vända i CL-returen mot Liverpool 2009 men förlora med 4-0? Ja deras lag sög och därför kunde dom inte vända, de fick den uppstoppad i röven istället. Det är ingen fråga om stor mentalitet, utan stor kvalité i laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-04-15 18:36
Hur man ens hylla Real?? Vad har dem gjort för att förtjäna liga titel? Hade domarna i år dömt rätt så hade Real legat 3:a. Dem har fått så mkt fördelar i år så sjukt men sant. Att Real kör inläggsspel under Zidane är knappt imponerade för varje lag kör så. Har Real ens i någon match dominerat ordentligt? Ja en kan jag komma ihåg och den är borta mot At.Madrid vinst med 0-3. Det dem gör är matar in inlägg hela tiden och dem har starka spelare så det är klart att det blir mål förr eller senare. Här är anledning till att jag INTE är imponerad av Real. https://www.facebook.com/101GreatGoalsCom/posts/1591291250928532 Avis nej verkligen inte utan hur kan dem vinna liga titel på de här sättet. Hade la liga domarna varit bra så hade vi varit minst 8 poäng före Real. Lägg till "dem" matcher som vi borde ha fått poäng och vinst men blivit nekad av domarna. Mkt snack om domarna men rätt ska vara rätt och i 8 år så har Domarna verkligen försökt hjälpa Real och andra åren har nästan gått men vi gav inte chansen till Real. Just i år har dem fått grovt mkt hjälp vilket vi alla har sett och det går inte blunda för det man ser. Ramos offside och Ramos borde ha blivit avstängd i 3 matcher nej enligt domarna. Moratas offside mål ja ni vet. Jag kan bara skratta åt denna säsongen för hur vi än vänder på det så kommer jag på en sak, hur i helvete kan ett lag HA SÅ MKT TUR. Zidane är en tränare som lever på så mkt tur, killen har knappt förbättrat Real. Hade han förbättrat Real så hade BBC presterat lite åtminstone men nej. Nästa år får vi se hur "bra" Zidane är. Ta hand om er alla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-15 18:34
Den här mentaliteten att vi "inte vill vinna" ligan bara för spelet inte sitter är en del av anledningen till att vi förmodligen inte kommer vinna ligan. Real Madrid struntar i det, de spelar stora delar av ligalunksmatcherna som kattskit men vet att det som i slutändan spelar roll är de tre poängen. Det om något har Lucho inte lyckats inpränta i laget den här säsongen, tillsammans med ett mediokert taktiskt upplägg.
Postat via SvenskaFans-appen
Mister Leo
2017-04-15 18:23
@Soko:


Precis, vindarna vänder minsann haha.
Mister Leo
2017-04-15 18:22
@Gabriel:
Absolut. Men Zidane har lyckats få laget har gjort det i ett betydligt större utsträckning jämfört med föregående tränarna, något som man naturligtvis inte kan fastslå annat än att fransmannen förtjänar en hel del cred för det. Vi pratar alltså om samma Madrid som var helt förfärliga under Rafa Benitez och Zidane har lyckats vända skutan helt och hållet. Ett tag hade han t.o.m. fler titlar än fler förluster, vilket är inget annat än helt sjuk statistik. Eller tänker du fortsätta hävda att Zidane "bara har tur", "är en ny Di Matteo" o.s.v. såsom det har sagts under i mer än 1 år?
Barcelona Soko
2017-04-15 18:22
Jaha vad läser man här , folk som kallar andra för troll bara man tycker att Real är bra och vi dåliga i år och anser att ligan är körd använder sig av samma ord nu och hyllar Real samt hävdar att ligan är död.
Barcelona DM1982
2017-04-15 18:18
[QUOTE=Gabriel]Mister Leo 2 inlägg och genast ett sådant inlägg om Zidane som tränare? Du lurar ingen, Zidane är knappast en grym tränare. Real Madrids förmåga att vända matcher i slutet har funnits sedan en lång tid även innan Zidane. Det fanns med Capello, Juande Ramos och nu under Zidane. Det är knappast "Zizou"-effekten. Det är helt enkelt så Real Madrid är, de ger aldrig upp. Har absolut ingenting med Zidane att göra. [/QUOTE] Saken är den att både Lucho och Zidane är ytterst mediokra tränare som helt förlitar sig på att stjärnorna går in och presterar. Det är inga taktiska genier direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-04-15 18:13
Allvarligt, trodde ni Gijon skulle sätta ett krokben för Real? Isco kan dom behålla för min del.
Jag kan sträcka mig till att säga grattis när säsongen är SLUT!
Och er ska grabbarna ha i ryggen när det blåser snålt, sorligt.
Barcelona Gabriel
2017-04-15 18:13
Mister Leo

2 inlägg och genast ett sådant inlägg om Zidane som tränare? Du lurar ingen, Zidane är knappast en grym tränare. Real Madrids förmåga att vända matcher i slutet har funnits sedan en lång tid även innan Zidane. Det fanns med Capello, Juande Ramos och nu under Zidane. Det är knappast "Zizou"-effekten. Det är helt enkelt så Real Madrid är, de ger aldrig upp. Har absolut ingenting med Zidane att göra.
Barcelona Kröjjff
2017-04-15 18:10
Katalano

Utan att ta ställning i själva sakfrågan och sanningshalten i ryktena, så måste jag erkänna mig otroligt besviken på dina argument om varför Ronaldo inte skulle kunna vara i stånd att våldta en kvinna vid en den aktuella tidpunkten, med din hänvisning till följande konstaterande: " Detta var under hans bästa år som spelare, när han var som mest populär och damerna dreglade över honom. Varför skulle han riskera sin karriär över en sådan sak när han är så otroligt professionell annars?".

Trams! Menar du på fullaste allvar att det bara är fula och icke framgångsrika män som gör sig skyldiga till den maktutövning och våldshandling som flertalet våldtäkter i själva verket är? Och är det inte sexistiskt att insinuera att ingen kvinna skulle ha varit ovillig att ha samlag med den portugisiska stjärnan p g a han status/utseende?

Kan det inte tvärtom vare så att en narcissist som tror sig vara guds gåva till allt och alla, skulle kunna tillgripa våld vid ett avvisande som sätter hela dennes världsbild av sig själv satt ur spel, i i all den stund som han av någon för honom helt obegriplig anledning blir avvisad av en nogräknad självständig kvinna som inte finner honom vara alls så otroligt oemotståndlig som såväl han själv som du tycks anse?

För jag har träffat tillräckligt många människor oavsett könstillhörighet som ser Ronaldo som direkt motbjudande med sin utstrålning som signalerar gränslös självgodhet; och för övrigt varför riskera fängelse genom att begå grova brott mot skattelagstiftningen med tanke på den förmögenhet han tjänat på fotboll laglig väg?

Alla kvinnor oavsett utseende är inte lika ytliga som din teori om varför Ronaldo aldrig skulle "behöva" göra sig skyldig till en våldtäkt. Med det sättet att tänka hade en hel del förövare förmodligen lyckats undgå rättsmaskineriets radar i en hel del fall genom årens lopp. Och en "ful" flicka skulle inte ha en chans mot en "snygg" man i jurymedlemmars ögon. Det här har inte med fotboll att skaffa, men måste möta motstånd.
Barcelona Gabriel
2017-04-15 18:10
Är det seriöst ens någon som blev arg eller irriterad av Iscos mål i slutet? Och isånnafall vill jag gärna fråga er varför? Jag brydde mig faktiskt inte, inte ens lite. Faktum är att den här säsongen är över för våran del, vi är inte tillräckligt jämna för att vinna ligan och helt ärligt så vet jag inte om jag ens vill vinna ligan det här året eftersom det med största sannolikhet hade inneburit att Unzue med största säkherhet hade blivit valet som Luis Enriques ersättare. Det vill jag inte under några som helst omständigheter se hända, så nej, i min värld är inte en ligatitel värd det. Grattis Real Madrid till årets la Liga. Jag är inte imponerad utav er för fem öre, men samtidigt är ni mycket bättre än oss i år. Vi kommer tillbaka starkare än någonsin nästa säsong, förhoppningsvis.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-15 18:09
Kaptoum med 1-0 för B-laget. På tal om Isco, påminner om honom väldigt mycket i spelstil. Så många intressanta lirare vi har i B-laget/Juvenil A. Hoppas på Oscar Garcia nu så vi kan se dom i A-laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Mister Leo
2017-04-15 18:09
Ärligt talat så har jag nämligen aldrig riktigt begripit mig på vissa typer som ständigt förminskar Real Madrids oerhört imponerande förmåga att göra comeback för "tur".

Zidane är en grym tränare som har inpräntat en vinnarmentalitet att aldrig ge upp ända fram tills domaren sätter pipan i mun och blåser av matchen. Hur många gånger har vi egentligen lyckats komma tillbaka från underläge så pass ofta som marängerna gör?

Grattis för ligatiteln, dom har helt klart förtjänat ligatiteln denna säsong.
Barcelona DM1982
2017-04-15 18:09
Det gäller att ha bredd i truppen, annars kan man inte konkurrera på allvar. Real har bredd, Barças bänk är väldigt tunn. Sedan finns det spelare som har mer tid på skadelistan än tillgängliga. Rafinha är en av dem men det känns som även Arda är skadad mest hela tiden. Sedan måste tydligen Iniesta vila pga ålder, man kan inte förlita sig på en sådan spelare. Förändringar måste ske i sommar. En tränare som är taktisk och upp med några ungtuppar som vill och vågar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-04-15 18:07
Jag är beredd att låta Real vinna allt den här säsongen (utom copan). Det måste till en förändring.
Barcelona FCB_Messi
2017-04-15 18:05
Om Madrid-ledningen är smarta nu så tar man kontraktet med Isco nu idag. Imorgon kommer vi få läsa "Isco förlänger med madrid". Sanna mina ord..tyvärr..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-15 18:05
@ElRaval:

Precis och om vi nu skulle vinna ligan så skulle det betyda en lyckad säsong och en Unzue som ny tränare. Hämta in en bra tränare och Real har ingen chans på ligatiteln.
Annons: