/spanien/barcelona/forum/6405.aspx/spanien/barcelona/forum/6405.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca Barca
2/7/2014 10:43
Jag kom på här om dagen vad som egentligen hände med Iniesta, Xavi, Eto'o, Messi, Henry även en rätt så slarvig Marquez efter våren 2008. Om ni minns rätt, så hade vi säsongen 07/08 spelare som Ronaldinho, Deco, Eto'o, Henry, Marquez, Xavi, Iniesta, Messi, Puyol var som bäst, det var ett bra lag men hur kommer det sig att vi spelade rätt så mediokert den säsongen ? speciellt mot våren ? Till att mot hösten spela renrasig tiki taka fotboll som hela världen fruktade. Vi hade då hamnat i samma situation som nu, Deco, Xavi, Marquez, Ronaldinho, Eto'o visste att dom inte kan bli petade, men så fort Pep tillträde som ny tränare, valde att sälja lagets kanske två största stjänor Ronaldinho och Deco samt att han ville även skeppa iväg Eto'o då insåg Xavi, Iniesta, Messi, Marquez att börjar jag inte prestera nu så lär jag bli petad med en gång. Hleb, Keita, Caceres, Pique, Dani Alves värvades det blev per automatik konkurrans, en tränare med karraktär, Pep trots att han endast hade en säsong som tränare i B-laget men spelarna visste vad den mannen hade för makt. Han skickade iväg Deco och Ronaldinho, varken laporta, fansen, vi här på forumet eller någon skäl höjde fingret. Alla i laget visste att om jag inte går ut idag på plan och springer ihjäl mig och spelar bra så blir jag petad. Vi har hamnar i samma situation just precis i dagens barca, Pique vet att hur dåligt han än spelar, så kommer han vara given i dom viktigaste matcherna. Xavi, hur mkt han än går på halvfart, knappt pressar motståndarna, springer hälften av vad han sprang, så spelar han dom stora matcherna. Dani Alves, kan nu för tiden lunka hem, göra en cykelspark utanför motståndarnas straff område när vi inte har tid för slarv och måste göra mål när det återstår 3 min kvar av matchen, ändå vet han att han spelar den stora matchen när det är dags. Alla vet att dom är givna, det är bara Pedro och Sanchez som inte känner sig giva längre och OJ helt plötsligt är det ett jävla fart i båda spelarna, helt nya spelare sen förra säsongen, har det kanske med att dom känner lukten av petning nu när Neymar är tillgänglig ?

Att värva spelare är något vi måste göra till nästa säsong, men där kommer det största problemet, klarar ledningen med "ledaren" Zubizarreta(som pajjasen Eusebio kallade honom) av att förnya ?

Och till alla som tror att 2-0 hemma mot Sociedad är ett bra resultat vill jag påminna er om att, 2007 slog vi Getafe hemma med 5-2 det var då messi gjorde maradona målet, alla trodde att vi redan är vidare och hade ett bra resultat med oss, nejdå, spelet då var lite bättre än nu och Getafe då var sämre än Sociedad är nu och vi går och torskar med 4-0. Bli inte förvånade ifall vi åker ut.

Jag må låta bitter, men publiksiffrorna på Camp Nou är skrämmande låga och någonting står inte rätt till i klubben.
Barcelona Mido
2/7/2014 09:29
Jag är inte den typen som kritiserar en enskild spelare,, men jag vill kritisera hela laget i helhet. Vi är ur balans just nu,, vad det beror på, vet man inte exakt... Men en sak som är tydlig, självförtroende i våra spelarnas ögon är inte på topp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2/7/2014 08:49
Sist jag njöt fullt ut av vårt spel var 4-0 hemma mot Milan, och det var ett bra tag sen. Vi måste hitta vårt gamla spel igen, känns som att det inte finns nån hunger längre. Alla våra spelare kör på halvfart känns det som
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gatumusikanten
2/7/2014 07:56
Någon som vill radera den senaste matchrapporten? Man skäms ju för fan. För det första var det inte Pique som drog ner Vela. Det var Mascherano. För det andra, det var solklar straff och frilägesutvisning. Har killen som skrivit rapporten inte ens tittat på matchen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2/7/2014 07:46
Alexis är ojämn och hans största minus är att hans dippar är verkligen djupa. Försvinner helt och lyckas med inget.
Som tur är har han haft rätt många bra prestationer den här säsongen jämfört med förra, men igen, vissa matcher är han typ sämst på plan bl de offensiva pjäsarna.

Hans största plus - jobbar kopiöst oavsett dagsform och det är så klart nyttigt för ett sånt lag som Barca.

Jag skulle fördra en jämnare Alexis.
Barcelona ( Xaviesta )
2/7/2014 06:00
Bra inlägg. Det som gör mig mest konfunderad är varför Xavi inte "vågar" slå den avgörande genomskäraren längre. Studerar man lite noggrannare än vanligt så ser man lätt 6-7 ggr per match där Xavi får ett gyllene window of opportunity, SER den men vänder om och slår den korta, enkla passen till Busquets eller åt sidorna istället. Jag undrar varför detta har hänt dom senaste två säsongerna. Är det direktiv kanske? Jag tror inte att han har blivit "fegare", it doesn't make sense. Varför skulle han sluta slå dom helt plötsligt bara sådär? Om jag fick välja en enda fråga som Taher kunde ställa till Xavi skulle det vara just den frågan: varför slår du inte längre dom där avgörande passningarna du egentligen är bäst i världen på?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2/7/2014 05:26
När ni ändå är inne på spåret med Alexis och löpningar. Alexis har i dagens Barcelona en utav de mest otacksamma uppgifter och det är att löpa. Egentligen är inte hans uppgifter SÅ otacksamma men just som vi spelar för tillfället där både djupledsbollar och snabba passningar är helt obefintliga så får Alexis en helt obetydlig roll där han springer i blindo. Tanken är ju helt rätt från Alexis. Han har uppgifter som han sköter lysande. Men när Xavi inte vågar slå bollen längre än sidledspassen på 5 meter, trots att Alexis gjort den perfekta löpningen, då blir jobbet extremt otacksamt. Vårt mittfält är så dåligt (långsamt, segt, slarvigt) för tillfället att både försvaret och anfallet blir lidande. Avståndet mellan våra lagdelar är alldeles för stora. Och det är vårt mittfälts fel. Det är ju bara att kolla på Messi i dagens Barcelona. Han kliver ner så långt på mittfältet och får i många fall agera playmaker eftersom vårt mittfält är helt inkapabelt till att slå de passningarna. Och på så sätt förlorar vi i många fall världens bästa målgörare i sista tredjedelen av planen eftersom han måste kliva ner så långt.
Barcelona Andreas-
2/7/2014 05:24
Herregud, nu är du igång igen. Oväsentligt i dina ögon, kanske inte i andras. Helt sant att Alexis inte satte prislappen på sig själv, betyder absolut inte att man ska hylla honom om man anser att han inte gör det tillräckligt bra för att någon pannbiff i kostym hosta upp ett gäng miljoner för mycket.

I mina ögon motsvarar inte Alexis prestationer vad han kostade och jag finner det inte helt orimligt att vissa klubbar skulle kunna dega en skaplig summa för honom. Om några år är han knappt värd ett skit på marknaden.
Barcelona ( Xaviesta )
2/7/2014 05:10
En sak till, vad han kostade är så in i helvete oväsentligt så sluta använda det som en referenspunkt hela tiden. Alexis har inte satt den prislappen på sig själv utan det var (delvis) upp till vår ledning att lysa med sin förhandlingsteknik som vi brustit i alldeles för många år nu. Överpriser är nämligen något vi är experter på i den här klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2/7/2014 05:04
Andreas Men ge dig nu, jag skriver klart och tydligt att det är en subjektiv fråga och att det har delat upp forumet i två läger. Jag förstår inte hur man inte kan se vilken fantastisk spelare det är men jag respekterar att man inte gör det. Att försvara honom kommer jag alltid att göra däremot eftersom det är lätt. Han är ju så galet bra! :) Den meningen du citerade mig på var tydligen för avancerad för dig men om du kollar vad Lion24 skrev till mig så kanske du får en bättre helhetsbild av varför jag formulerade mig på det viset. Vi har båda två delat våra synpunkter om Alexis betydelse för Barca och jag sätter punkt där för min del nu då det inte finns mycket annat att tillägga. Tack för en någorlunda god diskussion.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2/7/2014 04:56
Gio Style:

Det gör Pedro också. Min poäng i det har hela tiden varit att en spelare för den summan Alexis kostade måste kunna erbjuda mer än vad han gör.
Barcelona Gio Style
2/7/2014 04:49
Andreas-
Alexis är en jävligt viktig spelare i Barcelona.
Han gör skitjobbet högt upp på plan som Neymar och Messi helst undviker.
Han tar garanterat fler löpningar utan boll än dessa två herrar tillsammans under en match och får bollen ungefär hälften så lite.

Det är inte vilken spelare som helst som hade tagit sig an den uppgiften.
Barcelona Andreas-
2/7/2014 04:47
Xaviesta

"Dock tycker jag att man är extremt okunnig om man tycker att andra är fullständigt okunniga för att dom tycker att Alexis platsar i Barca eftersom det är en subjektiv fråga."

Är ju snarare du som kommer in o påpekar till höger o vänster hur viktig Alexis är o "hur konstigt" det är om man inte ser varför han är en sån "jävla lirare". Släpp sargen o lev som du själv lär istället. Alla här inne anser inte att Alexis är tillräckligt bra för Barcelona, end of that story.
Barcelona Gio Style
2/7/2014 04:45
KarmaralAnka
Alltså jag är ledsen men påstår man att Alexis inte erövrar många bollar "trots sin fysik" så väljer man helt enkelt att se det man egentligen vill se.
Det där påståendet är så långt ifrån sanningen du kan komma.
Fokusera på att studera honom nästa gång istället för att fokusera på att kritisera honom så kommer även du att se en del av hans styrkor.
Att erövra bollar är något han är RIKTIGT bra på.
Barcelona Zamboza
2/7/2014 04:09
Detta låter kanske sjukt för många men jag tycker det är dags att sälja Messi. Enda sen han kom tillbaks från skadan har vi fått motsatt effekt i spelet. Alexis, Pedro och Neymar har alla varit en frisk fläkt i hans frånvaro och alla 3 gjorde hattrick när Messi var borta. Nu vet tom bottenlagen hur man stoppar Messi och det blir inte bättre av att han knappt rör sig någon annanstans än centralt. Det blir heller inte bättre när spelare som Xavi inte tar sitt ansvar och Cesc som har svårigheter i själva spelet.

Det behövs en rejäl rensning i laget och i styrelsen.
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2/7/2014 03:06
Has arguably the world's best player,Lionel Messi, lost his passion for football?    Former Barcelona assistant coach Angel Cappa certainly thinks so, as he told La Xarxa. "To play football you need boundless passion, like Messi had, like the great players like [Diego] Maradona ... any important player in the Primera Division: Xavi, Iniesta, Busquets. You need enormous passion, you need that energy that comes from an absolute love of the game. [On Wednesday against Sociedad], he participated [in the game] a little more, but the day they played Valencia, I couldn’t understand how a player could play football so dispassionately. And especially him, because if we look at a game of his from three or four years ago, there was that craziness, that passion that he had for playing.  And I don’t know why or for what reason, but that is coming to an end."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2/7/2014 02:59
Håller med Xaviesta här! Jag erkänner att ja va en utav dom fason klagade på Sanchez föra säsongen. Men då var han i ärlighetens namn inte tillräckligt bra. Den här säsongen har han dock betalat tillbaka till oss fans och klubben. Mitt problem är dock en annan spelare som jag anser har total floppat. Jag blir arg när ja ser Cesc på planen vad bidrar han med ens? Snälla kom inte med statistik för jag skiter i hur mycket mål och assist han har gjort. Han har varit dålig spelmässigt och klarar helt enkelt inte av att spela för en sådan här stor klubb av den här digniteten. Att vara så här dålig i 3 säsonger funkar absolut inte i en klubb som Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2/7/2014 02:26
Vidic går som Bosman i sommar. Officiellt. Men vill inte ha honom. Men känns som en typisk värvning för oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sentuary
2/7/2014 01:51
Tata kommer starta med Masken, Xavi och bänka Neymar mot City där vi torskar med 3-0 minst. Efter det så är kaoset i full gång, jag har absolut inget förtroende för Tata, tyvärr men så känner jag bara. Han är inte den speciella tränaren vi behöver, en som vågar satsa. Han tar alltid det säkra, chansar aldrig, bänkar Bartra istället för Mascherano, aja vi får se om några veckor om jag har rätt eller fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2/7/2014 01:37
fattar fortfarande inte vf vi inte köpte Bielsa redan istället för tito.. vi har slösat 2 år och vårt spel blir sämre o sämre
Barcelona Denyo ©
2/7/2014 01:34
Så trött på er FM managers, "barca tränare" osv...

En sak att diskutera, men nu tar det way to far,

Vad förväntar ni er av ett lag som vunnit allt radat på upp titlar prenumererat på dem, alla sagor har slut men på riktigt ni klagar på allt, allt.

Jag är otroligt stolt över detta lag, denna klubb, jag kommer alltid att stötta dem oavsett, men man måste ha lite själv insikt och inse att detta lag blir äldre detta lag kommer inte vinna trippeln/dubbeln varje år.

Men vissa av er pratar som att ni är rutinerade Tränare och vet precis hur detta ska styras upp. Börja med att träna ett knatte jag avancera er uppåt så förstår ni en vacker dag att det kanske inte är i som FM att ta ett lag till nästa nivå.

Jag håller med vissa till en viss del angående spelet är inte samma som förut men kom igen.

Barcelona Denyo ©
2/7/2014 01:33
.
Barcelona ( Xaviesta )
2/7/2014 01:31
Lion24 Du missuppfattade nog lite där. Jag syftade på en tredjedel av varje individuell match eftersom jag ser hans namn överallt när jag kommer in och skummar igenom forumet dagen efter en match när det lugnat ner sig här. Personligen vill jag inte missa en passning när Barca spelar och skulle aldrig kunna vara härinne under en match. Sedan finns det andra som klarar det med bravur och skriver sofistikerat även under matchen, alla är vi olika helt enkelt. Alexis-diskussionen har du och jag redan haft tidigare och det känns meningslöst att vi ska upprepa samma saker igen, bara att acceptera att forumet är uppdelat i två läger när det gäller chilenaren. Dock tycker jag att man är extremt okunnig om man tycker att andra är fullständigt okunniga för att dom tycker att Alexis platsar i Barca eftersom det är en subjektiv fråga. Du låter bara löjlig när du tvunget ska prove a point. Okej om man kritiserade killen förra säsongen då den var mer befogad även om han fortfarande gav allt han hade varje match. Det ville sig inte för honom då. Men att kritisera honom när han gör sin bästa säsong hittills i Barcatröjan och spottar in mål, vilket inte ens är hans primära uppgift, är bara fullständigt idiotiskt. En onödig häxjakt helt enkelt. Har man spelat fotboll själv förstår man att han behövs där framme för att ge Neymar och Messi utrymme, understöd och öppna ytor åt dom. Som flera innan mig påpekat så rubbas balansen om alla ska leka Fifa Street där uppe och bara dribbla och göra mål. Men jag gillar hur du försöker övertyga mig om att du vet bättre än tränaren och styrelsen för en av världens största klubbar. Jag kan lova dig att han är en av Tatas favoritspelare - det finns ingen tränare i världen som inte gillar en spelare men en sådan work ethic och det är tack vare den våra andra stjärnor kan lysa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2/7/2014 01:12
@barcastuff: Barcelona have kicked off 17 of their 37 games this season at 9pm or later #fcblive [via sport] Det kommer säkert bli fler matcher framöver.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2/7/2014 01:07
@barcastuff: Pellegrini (coach Man City): "Messi is like red wine - always great or excellent. When he gets the ball, he makes the difference." [ser] @barcastuff: Jupp Heynckes (ex-coach Bayern): "Ter Stegen is ready to replace Valdes. He's young but very mature. I would sign him already." [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2/7/2014 00:42
Många av de äldre cules här inne var emot en Bielsa innan säsongen men det är nog just "el loco" vi hade behövt. "Han har svårt att hantera stora stjärnor" hette det bland annat. Nice. Precis det vi hade behövt. En gubbe som ser alla exakt lika. Messi ska ta exakt lika många meter i defensiven som Alexis. Pique ska krigs lika mycket som puyol. Hade nog suttit bra. Bänkat killar som xavi, pique, iniesta, Fabregas om de inte presterar. Många av lagets stjärnor känner sig ju för bekväma i sina roller. Skicka upp dom på läktarn om de inte presterar vafan så får de se vem som betalar deras löner. El locos första år i Bilbao var väldigt fina tycker jag. Hand defensiva arbete och taktiska förmågor var imponerande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2/7/2014 00:28
Vi saknar pressen. Vi saknar viljan. Vi saknar de extra metrarna. Minns ni när Dani Alves löpte som en projektil på högerkanten i varje match när Pep tränade oss? Varje gång det var svårt att luckra upp en buss kom Alves flygandes sista 30 minuterna vilket ofta gav viktiga poäng. Minns ni när vi slog 5-6 passningar på ett tillslag? Det är ju det som är tiki taka. Jag minns inte när jag såg en sådan sekvens senast. Nu tar alla emot bollen, tittar upp och slår iväg den i sidled. Inga löpningar. Inga trianglar. Ingen kreativitet. Minns ni när vi nästan vann alla andra-bollar? Idag är vi patetiskt dåliga på det.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2/7/2014 00:23
Det är kanske bara jag som haft höga förväntningar på Alexis då tydligen jättemånga är nöjda med hans insatser. Visserligen har han gjort två viktiga mål i El Clasicon men annars bidrar han inte med tillräckligt. Pedro är både mer ettrig och målsugen än vad Alexis är och detta trots att Pedro vunnit alla titlar man kan vinna.

Nu sitter jag och jämför Alexis med andra spelare som blommar i olika klubbar i hans ålder (om inte yngre). Dessutom hade Alexis en ganska hög transfersumma och jag är tveksam till att den är rättfärdigad. Han är inte värdelös men hans spelstil passar stundtals inte vår idé om fotboll. Vi har inte råd att ha spelare som presterar ibland och bränner alltför många chanser. Alexis har väldigt dålig bollkontroll och är ganska ineffektiv sett till hur många bollar han får av sina lagkamrater. Dessutom är han värdelös på att erövra boll trots sin fysik. Jag ser inte THE EYE OF THE TIGER över huvud taget när jag ser honom spela.

Antag att hela startelvan var lika instabil i form som Alexis är. Hur hade det sett ut? Nej, det håller inte. Kanske i ett mittenlag i La Liga men inte i FC Barcelona. Just nu tar han bara onödig plats och detta tack vare sin transfersumma och möjligen chippen i senaste Clasicot. Men man kan inte leva på gamla meriter. Fotbollen ändras snabbt och det gäller att hänga med. Vår ledning är för ödmjuk och godtrogen.
Barcelona Júnior.
2/7/2014 00:18
[Carles Puyol 5]

Att spela Xavi i en sådan match handlar inte om hurvida stora bollar en tränare har utan det är en självklarhet att han ska spela. i alla fall i mina ögon. Man kan inte spela med Cesc & Iniesta mot ett sådant offensivt som City har idag. Busquets kommer hamna helt ensam på mittfältet och kommer inte kunna axla hela rollen själv då ovanstående spelare är otroligt offensiva i sitt spel. Lägg dessutom till att vi kanske inte har det starkaste försvaret.

------------------------------

Sedan håller jag absolut inte med er andra som hävdar att Xavi inte har något i startelvan att göra. Märker ni inte hur spelet ser ut i hans frånvaro? Vi får ingen struktur i vårt anfallspel, vi blir sårbara i defensiven och detta samtidigt som motståndarlaget får mer självförtroende. Xavi kräver väldigt mycket fokus från motståndarna så fort han får bollen på sina fötter, vilket i sin tur leder till att fokusen dras från andra nyckelspelare. Det må hända att Xavi inte är den spelaren han en gång var men han är hästlängder bättre än andra i laget på sin position.

Tycker överlag att mycket kritik här inne är obefogat, speciellt angående Tata. Det verkar vara lätt att hitta en syndabock, speciellt om det är någon nykomling...
Barcelona Mido
2/6/2014 23:45
vårt problem är PEP! satt och kollade på videos på youtube,,, säger bara en sak,,VILKEN GLÄDJE vi hade! till och med messi har förändrats,,när han gjorde mål då sprang han runt hela camp nou,,nu går han mot mitt cirkeln,,,min vänner det är PEP, han var glädjen, han var fadern, han var vännen,han var psykologen, han var TRÄNAREN.

Det gjorde så jäkla ont å se gamla minnen,,det kändes att PEP ville vara kvar, men kunde inte. men men,,livet måste vidare, men en sak är säkert..INGEN kan ta ut 100% av varje spelare som PEP, INGEN.

Visca Barca!
Annons: