/spanien/barcelona/forum/6401.aspx/spanien/barcelona/forum/6401.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-03-10 10:56
Neymar11:

Vi ska inte behöva ha en plan B för att det står inte en lapp med orden 'Plan B' på världens mest eftertraktade spelare och tränare. Tito borde man brutit med redan förra vintern då man tydligt kunde se ett mönster där hans anställning inte var hållbar pga flera avbrott sjukdomen skapade ... tyvärr.

En plan B är alltså inte hållbar och bara en tillfällig lösning. Allt vi gör ska vara ett förstaval och kvalitet rakt igenom. Vi ska ha de bästa av de bästa och inte nöja oss med något annat. Att vinna stormatcher är vackert men utan titlar eller framgångar betyder inte stormatcher särskilt mycket.
Barcelona påfågeln
2014-03-10 10:55
Mikheil: Eftersom det finns så få bra högerbackar, och definitivt ingen billig eller tillgänglig på marknaden för annat än ett överpris, så tycker jag definitivt Montoya är värd att satsa på. Ärligt talat, någon halvbra högerback som imponerat lite i Serie A? Känns inte alls bra. Satsa på Montoya, han har visat sig hålla bra nivå när han fått spela kontinuerligt (sällan) och har redan spelat ett par Clásicon utan att gjort bort sig. Tagit bort Ronaldo bra varje gång, minns att sist han fick spela mot honom så gjorde visserligen Ronaldo mål, men det först efter att bytt till Albas kant.
Barcelona Mikheil
2014-03-10 10:23
En läsvärd artikel från Totalbarcas hemsida. På engelska dock.

Dessutom tycker jag inte om när ledare från klubben går ut och säger hur mycket vi har att spendera eller att vi kommer att spendera denna sommar. Andra sportchefer från andra klubbar kommer mjölka oss på pengar.

Men så kan det vara en taktik för att sätta press på nuvarande spelare att prestera ni inte, så kommer vi köpa in spelare på era positioner. Önsketänkande från min sida.

Vi har snackat mycket om att skaffa en ny mittback men helt ärligt ser jag högerback-positionen lika viktigt. Alves tappar allt för mycket bakåt och framåt gör han inte någon nöjd med sina inlägg mot våra 1.70m långa forwards. En sekvens i första halvlek i lördagens match mot Valladolid när Masken blev bortgjord på kanten. Istället för att Maskens position som mittback så joggade han tillbaka medan Masken och Busquets fick ta hans position.

Helt ärligt så tycker jag inte att Montoya håller någon högre klass heller för den delen. Vilka realistiska alternativ har vi egentligen att värva om vi skulle vilja satsa på högerback positionen?
Neymar11
2014-03-10 10:13
KarmaIsAKaranka Tror inte han var någon quick fix, utan plan b ifall Tito tvingades bort pga cancern Sen kan du inte trycka ner Tata för mycket för han har bevisat sina kunskaper i stormatcher. Där tror jag han kör sin egna taktik Ingen slump att varken real, city, a Madrid hade så få chanser och blev totalt utspelade Men i dom mindre matcherna sa faller han tillbaka pga kritiken av fans och media Ger vi Tata en ärlig chans så tror jag att det kommer bli lyckat
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-03-10 10:06
Neymar11:

"... och ytterligare en ny tränare."

Minns du inte att Tata var en quickfix pga Titos sjukdom? Du verkar utifrån ditt sätt att skriva ha problem med att förstå att Tatas anställning var mer eller mindre ett tvunget val då vår klubb hade sett ut som idioter om vi hade haft oerfarne Jordi Roura som huvudtränare i en klubb av vår rang. Det fanns inga andra erfarna tränare tillgängliga i slutet av juli månad vilket är väldigt sent in på Silly Season. Att se Tata fortsätta är helt otänkbart. Bayern gav Guardiola 7 månader att förbereda sig inför sitt nya jobb. Tata fick 7 timmar. 7 månader in på säsongen ser vi effekterna av klubbarnas olika strategier.

*Vilka ska vi värva?*
En målvakt. En mittback. Dessa två får gärna ligga på 60 miljoner euro tillsammans då det är extremt viktiga positioner och framtidsinvesteringar klubben är i desperat behov utav. En riktig anfallare är önskvärt. Utöver det är en ersättare till Xavi önskvärd och gärna en stabil rotationsspelare till Dani Alves. Montoya suger häst....

*Vem ska träna oss?*
Gärna någon som har större cojones än Tata. Pep hade Cojones. Rijkaard hade cojones. Tito hade inte cojones. Tata har inte heller cojones. Någon som sätter spelarna på plats och inte väntar till minut 87 för ett byte. Ironiskt nog vore Mourinho en drömvärvning i dagsläget. Spelarna förtjänar skit. Så enkelt är det. Okej. Inte alla spelare. Men väldigt många.

*Hur ska vi spela?*
Gärna mindre inläggsspel, betydligt aggressivare press-spel från samtliga man, mer överlappningar, mer löpningar, mer triangelspel, mer direkt. 4-1-2-1-2 är en kombination vi borde prova för att bryta mönstret. Allt som avviker från 4-3-3 är jag öppen för i dagsläget. Främst är jag öppen för 2 anfallare. Med 4-3-3 har vi tre spelare som väntar FÖR HÖGT i utgångsläge istället för att löpa in på ytorna bakom backlinjen. Det är lätt att försvara mot våra anfallare då de inte har mycket yta att springa på. Om de är lata eller om de missar småsaker som dessa har jag ingen information om.

*Hur ska vi få igång spelare som vi redan har?*
Kritisera dem tills de börjar gråta. När det kommer till kritan kommer spelare förr eller senare känna på fansens vrede. Pique fick göra det nyligen. Man ska låta spelare få veta att de är dödliga. Att allt de har kan försvinna en dag. Att de ska leva i nuet och ge allt för klubbmärket. Egentligen borde det vara en kärnfråga när det kommer till kontraktsförhandlingar. Klausuler som är kopplade till klubbens strävan efter disciplin och framgångar.

*Hur löser vi det ekonomiska, så vi har råd med alla stjärnor?*
Vi hade råd med Neymar, inte sant? Han kostade ca 85 miljoner euro. Att punga ut 200 miljoner per spelare (5 spelare) = 1 miljard är inga problem om vi lyckas sälja för åtminstone 200-300 miljoner. Mascherano får vi minst 10 miljoner euro för tror jag. Jag nämnde tidigare 60 miljoner euro för 2 av spelarna. Att hitta 3 spelare för sammanlagt 40 miljoner euro borde inte vara en utmaning. Det finns trots allt spelare i andra klubbar som hade dödat för att spela för oss. De hade tvingat sina presidenter att släppa dem för småpengar. Vi måste vara mer sluga på det sättet och sätta press på andra istället för att låta andra utpressa oss på pengar.

*Hur ska vi göra med ledningen?*
Du kan inte göra något åt anarkistiskt åt ledningen förrän omvalet 2016. Så du får leva med ledningen fram tills dess. Det minsta man kan göra är att kritisera ledningen så att de vaknar till. Neymar-affären är ett perfekt exempel på att ledningen kan bli blottad och utsatt.

*Hur blir det med arenan efter alla investeringar på spelare?*
Arenan är redan en klar plan ledningen har lagt upp. De kalkylerar in framtida transferbudgetar naturligtvis när det kommer till ekonomiska insatser av denna rang. Det behöver du inte oroa dig för. De har specialister som håller på med detta. Inte tror du väl att en 21-åring med gymnasial utbildning sitter och projekterar fram budgeten för nya Camp Nou?

*Vad händer med talangerna som vi har?*
Talangerna vi har får gärna visa framfötterna och göra sig välförtjänta av sina platser precis som Pedro och Busquets gjorde. Sticker inte någon ut från mängden så ska denne inte bli uppflyttad bara för sakens skull så att vi kan säga att vi har spelare från La Masia i truppen. Jag skiter fullständigt i klubbuppfostrade spelare om de inte kan spela fotboll på väldigt hög nivå i tidig ålder.

*Hur mycket mycket pengar kommer vi få in vid försäljning av dessa medelmåttor?*
Som tidigare sagt. Säljer man 5 medelmåttor borde man kunna få in 200-300 miljoner kronor. Det är fortfarande spelare från Barcelona vi pratar om. Dessa ska man kunna ta lite extra betalt för. Våra medelmåttor klarar sig alldeles utmärkt i mittenlag i Premier League bland annat. Det har andra spanska spelare som utvandrat visat prov på.
Barcelona Gio Style
2014-03-10 09:59
Neymar11 Det ska tilläggas att jag JUST NU ser honom hellre ute till höger än som falsk nia. För att det ska fungera bra måste även vårt mittfält bli mer dynamiskt och löpa in i boxen. Ett krav att Cesc finns med i elvan om man skulle spela så idag.
Barcelona Gio Style
2014-03-10 09:53
Njae, jag förstår vad du menar men det är inte så jag vill ha det. Just nu är det han som är närmast målet centralt när vi anfaller. Då blir det tomt i boxen då han droppar ner och hämtar boll och yttrarna blir upptryckta nästan längst ut till hörnflaggan. Med 3 andra män framför som är rörliga kommer vi att få mer tryck in på moståndarnas straffområde. Även om positionen är ungefär densamma (fortfarande lite längre bak) så blir spelet annorlunda när du sätter en spelare framför honom. Det säger ju sig självt.
Neymar11
2014-03-10 09:29
Gio Style Messi spelar ju mer eller mindre på den position du vill ha han på redan.Tror fortfarande matchbilden hade blivit likadan Jag förstår tanken men han känns mer oberäknelig från högerkanten och vi kan samtidigt ge fler spelare chansen att ta för sig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-03-10 09:26
Jag spånar lite, tror att det hade kunnat funka mycket bra.
Med truppen vi har nu ser jag gärna att Messi växlar position med våra andra anfallare eller köra på det alternativet som du skrev med Messi på högerkanten.
Barcelona Gio Style
2014-03-10 09:22
Neymar11 Centralt där uppe är inte samma som att Messi på mittfältet. Uppe - anfall, längst fram. Jag skrev bakom anfallarna. Då blir det mer folk i boxen.
Neymar11
2014-03-10 09:22
Någon som vet hur kontraktet med Nike ser ut? Man u sägs få ett monster avtal med dom, jag tror att vi skulle kunna få minst lika mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-10 09:13
Gio Style Du säger att Messi centralt tar för mycket yta av medspelarna, ändå så har du han på den positionen Iniesta-neymar-Messi Fabregas S.b. Vidal/Kroos Har vi samtidigt en bra defensiv högerback då slipper Messi tänka på försvar. Och kan lova dig att det inte finns någon vänsterback som släpper Messi för att vara offensiv Vänster kanten så tror jag att iniesta och Alba hade hittat ett underbart samspel Jag föredrar Kroos, dels för han blir billigare och är yngre. Men samtidigt så har han det jävla skottet och spelsinnet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-03-10 08:56
Vidal hade nog passat oss bra på flera olika sätt. En krigare som spelar med en jävla intensitet och som är en ledare på plan. Vi behöver karaktärsstarka spelare som höjer rösten och som ger allt på plan. Den rollen Puyol hade men som numera saknas i startelvan. Messi ska inte säljas men han kanske borde placeras om. Kanske precis bakom en trio av anfallare? Spelare som får löpa fritt och förbi varandra utan att behöva tänka sig för om man snor bollen av sin medspelare. Med Messi centralt där uppe så täcker han en alldeles för stor yta vilket pressar våra yttrar just nu hela vägen ut till sidlinjen. Hade inte tackat nej till en uppställning bestående av: Iniesta - Neymar - Alexis (Pedro) ----------Messi---------- -------Busi------Vidal Med en oerhört dynamisk och löpstark Vidal som fyllde på ständigt. Han hade gett hela vårt presspel mer intensitet.
Neymar11
2014-03-10 08:50
KarmaIsAKaranka 5 världsklass spelare? Och ytterligare en ny tränare? Har vi bytt till ett vitt matchställ med? Nya investeringar garanterar inte framgång Ny tränare/spelare garanterar inte sportslig framgång Men eftersom du har lösningen så vill jag se dina visioner inför framtiden Vilka ska vi värva? Vem ska träna oss? Hur ska vi spela? Hur ska vi få igång spelare som vi redan har? Hur löser vi det ekonomiska, så vi har råd med alla stjärnor? Hur ska vi göra med ledningen? Hur blir det med arenan efter alla investeringar på spelare? Vad händer med talangerna som vi har? Hur mycket mycket pengar kommer vi få in vid försäljning av dessa medelmåttor?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-03-10 08:38
Ganska kul att folk tar upp en eller två spelare som vi behöver och voila: allt fungerar plötsligt! .... noooooot. Vad vi behöver är att sälja ca 5 medelmåttiga spelare (Montoya, Mascherano, Sergi Roberto & Co) och köpa 5 ca spelare av världsklass varav är 1 målvakt och 1 är mittback. Dessutom behöver vi en tränare som får spelarna att slita i varje match och gärna introducerar fler uppställningar än sönderlästa 4-3-3 med Messi som falsk nia. Men känner jag vår ledning rätt så slickar de Tata's r*v och förlänger tränarkontraktet 14 säsonger eller dylikt efter en middag arrangerad av Zubi's golfklubb. De bryr sig ju mer om sina personliga relationer än om klubben och klubbens framtid.
Barcelona Deulofeu
2014-03-10 08:26
Jag personligen tror Kroos skulle passat oss bäst med sin fina speluppfattning och bra skott.

Dock är jag oerhört svag för Pogba som kan bli hur bra som helst!

Barcelona Krabban94
2014-03-10 06:50
@Neymessi:


För tillfället alla!
Haha neej svårt val, hade sagt Kroos/Vidal..
Barcelona Makaveli4life
2014-03-10 06:04
@grande jw:
Haha så nu försöker dom fjeska upp sig för fansen? tror helt ärligt inte på någonting de säger förens jag ser det.. Hade "football excellence" varit deras prioritet hade vi inte gått en hel säsong med Montoya, Tello, Sergio Roberto, och Affelay som backup på bänken till ett redan "mätt" lag. Det här är investeringar som hade behövts för 1-2 säsonger sedan och nu försöker de rädda ett sjunkande skäpp.. Hoppas det inte är försent bara.
Barcelona grande jw
2014-03-10 04:35
Faus (economic vice-president): "We'll make serious transfer investments this year, we're ready. Priority is football excellence." [via md]

Barcelona Neymessi
2014-03-10 03:52
Vem av Kroos / Gundogan/ Vidal / Pogba hade ni helst velat se i Barcelona?
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-10 03:24
Vi kan antingen prestera eller låta oss knäckas av det. Klubben vet, spelarna vet och fansen vet att en stor förändring kommer ske nästa säsong. Puyol lämnar, Valdes lämnar och om ett bra erbjudande kommer kan vem som helst vara på första flyget från Barcelona. Laget startade säsongen med dunder och brak. Rosell värvade Neymar och Martino kom in med sina idéer och pondus som spelarna stod bakom till hundra procent. Laget spelade bra och resultaten rullade in i vår favör. Då kom den nedgående spiralen efter alla lyckliga början som på film. 1. Katalanska median äter upp Tata för förlorad bollinnehav trots med vinst mot Rayo och Madrid, Messi var fantastiskt mot Rayo för övrigt, även om spelarna trivdes och gav sitt allt. Vi såg en ny Barcelona som startade en dilemma för många cules som inte gillade alla omställningar och med mer kontroll till de två ovannämnda. 2. Neymar Affären avslöjas och det skapar en onödig drama som har satt sina spår i klubben mer än det märks. 3. Rosell hoppar av och flyttar till de brittiska öarna. 4. Puyol mitt i säsongen avslöjar att han ska sluta, något han kunde vänta med till slutet av säsongen eller sagt innan säsongen. 5. Iniesta förlorar sitt ofödda barn. Den här negativa kedjereaktion har satt sig i klubben och antingen låter vi det knäcka oss eller så tar vi styrka ur det. Vi ger vår största kapten historian den avslutningen han förtjänar, Vi ger Valdes ännu en Zamora trofé, Vi sätter glädje i Andres hjärta och spelar en fotboll utan press för varandra och njuta av det. Nu mer än någonsin behöver alla i fotboll klubb Barca enas och spela fotboll på sättet Barca älskar att spela fotboll på. Låt fantasin och magin bli själva terapin som läker alla sår, bekymmer och sårade hjärtan. För i en snar framtid ska vi möta två giganter och vi kommer behöva spela med våra hjärtan. Antingen låter vi oss knäckas eller tar vi alla motgångar som energi och tar oss genom den här svåra perioden som en Fenix födelse ur elden. Visca Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-10 02:38
Grande Guardiola!

Var kom det ifrån`?

Anledningen jag jag frågade honom om domarna har tagit 12 poäng från oss är att precis när vi förlorade i lördags kommer han och några andra och börjar prata om Real hit och Real ditt. Hänger du med vad jag menar.

Om inte, läs noga vad jag skriver nu. Vi ledde ligan med 6-8 poäng. Nu när vi har spelat bort ligan mot mediokra lag behöver vi inte skylla på våra rivaler. Vad fan har Elche med vår dåliga resultat att göra. Kom inte nu och säg att de fick hjälp av domaren för det får vi ibland också. Domarna är människor trots allt.

Jag är bara trött, trött, trött på folk som skyller på allting och alla när vi har förlorat en match. Spelar vi omotiverat och blir utspelade förtjänar vi inte vinna dessa matcher som i lördags.

Är det något annat du vill veta?

Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-10 02:33
Jag råder alla att läsa den här klockrena analysen om Barca på Bleacherreport.com Of course, at the weekend, we saw the proof of that. It was the worst Barcelona performance people can remember since the last two years of the Rijkaard era, when basically people were walking on the pitch, and there was a lot of indiscipline and unprofessional behaviour.  At the top, there is a president who has not been selected. In the dressing room, there is a manager that has been losing the confidence of the players. And on the pitch, Carles Puyol, who was a leader, is disappearing little by little. Xavi is still a leader and so is Andres Iniesta, but they don't seem able to stop the rot. The team is not being coached properly, and the training sessions don't have the proper intensity - and every team plays as they train. So basically what you have is a team in decline with good players that can still produce good results, but on big, I'm not sure they're ready to beat Real Madrid orBayern Munich.
Postat via SvenskaFans-appen
Grande Guardiola!
2014-03-10 02:23
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:

Och vart har han nämnt med 12 poäng? Lägg inte dina ord i hans mun. Av att döma din kommentar så är du är uppenbarligen inkapabel till att bemöta resonemang eller argumentera för din sak, istället blir du desperat och försöker förlöjliga meningsmotståndaren genom att dra ologiska slutsatser...
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-10 02:18
Om ni kan titta på highlights av Valladolid matchen. I en sekvens tar Neymar en diagonal löpning mot högersidan för att ta med sig backarna så att Messi kan dribbla fram och skjuta och det gjorde Messi. När senast var Messi så osjälvisk och gjorde det för någon annan? Jag minns inte det iaf. Innan spelade Messi med motivation och sin talang, nu så spelar han bara med sin talang. Jag har själv idrottat en del och en gång skadade jag mig riktigt illa. Vågade inte ta för mig likadant som jag brukade göra. Spara sig till VM vill Messi göra? Om han tror att han kan gå in i VM med den här formen och tro att han kan slå om och göra det fantastiskt kan han glömma det. Om man låter sin nivå sänkas så kommer det en period då du inte kan bibehålla den höga nivån längre precis som Ronaldinho. Ronaldo presterade faktiskt väldigt bra i VM då de blev utslagna av Spanien på straffar. Ronaldo försöker alltid bibehålla den nivån för att när du slappnar av för det lilla minsta och inte behåller samma motivation eller glöd för att alltid överträffa dina föregående prestationer har du redan tappat. Jag tror Argentina kommer göra en riktigt pladask I VM och det kommer inte komma som en chock för mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Tippu
2014-03-10 02:07
Numera när vi har Messi på planen så är argentinaren en börda än en tillgång. Hans närvaro hämmar Alexis, Neymar och Pedro och agerar endast som statister, utan Messi så får vi ut max av de övriga trion varav vårt spel blir än mer oförutsägbar. Hellre med att Messi säljs än att offra Pedro.
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-10 01:20
Pedro i Spanien hade man inte sålt för något alls. Pedro i Barca orkar inte spela med Messi mer. Han har en helt annan lyster i Spanien. I Barcelona tror man att någon nära han har dött. Hans kroppsspråk visar att en grå moln är över hans huvud. Jag personligen hade aldrig sålt Pedro. Kom igen grabbar!!!!!!!! Låt oss inse fakta, med Messi på plan har vi förlorat 10 poäng!!!!!!!! Innan Messi gjorde alla hattrick och spelade som de gör i Landslaget. Alexis sjuka hattrick, minns ni frisparken? Pedros sjuka hattrick mot Getafe. Neymars form då? Nu kan vi inte ens vinna mot Valladolid om de hade spelat utan backar. Messis kroppsspråk och nonchalanta beteende smittar av sig och där har vi sanningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2014-03-10 01:08
Pedro lämnar till sommaren ifall det kommer ett bra bud. Klubben kan tänka sig att sälja honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BAGNACK & DONGOU
2014-03-10 01:00
Jag tog matchen när det är så har (handicap 1x2) jag tog 2.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-03-10 00:59
Lion24 (Barcelona) Fint förslag om hur Tata ska hantera Mr. Messis hybris.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: