/spanien/barcelona/forum/6367.aspx/spanien/barcelona/forum/6367.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 13:27
All my praise to Martino. Said he considers the possibility of playing Messi behind 3 forwards.
Barcelona Rambla~
2014-01-25 13:10
the cameroonians

Då kommer vi till det lustiga i det hela. Dessa "motköp" som du kallar det, är idag vardagsmat över hela världen i dagens transfer-cirkus. Det tror jag de flesta skulle hålla med om. Eftersom Barcelona är en medlemsägd demokratisk klubb, kan en enda medlem gå till en domstol och kräva att klubbens ledning ska visa upp dessa siffror. Trots att säljaren (Neymars pappa och företag) i det här fallet har krävt att det ska hållas konfidentiellt. Vilket är deras lagliga rätt att göra.

Hur tror ni Real Madrid, Chelsea, Man City och PSG, bara för att nämna några, gör sina affärer? Där är det dock ingen medlem som går till domstolen och kräver att få se på papper.
Barcelona the cameroonians
2014-01-25 12:57
För mig är det, i alla fall så här i efterhand, rätt uppenbart att Barcelona betalat €57,1 miljoner för Neymar. Samtidigt är jag övertygad om att klubben samtidigt tvingats göra en del "motköp" för att få igenom dealen så pass mycket billigare än vad andra klubbar var beredda att betala. Det är det de där extra €38 miljonerna handlar om. Utan dessa ingen deal, sen om man ska räkna in dem i spelares värde är en annan femma. Här menar jag dock att klubben och Rosell har rätt. Troligtvis (eller snarare förhoppningsvis) får man någonting tillbaka från dessa investeringar i from av titlar, optioner på spelare eller liknande. Annars är det definitivt fråga om embazzlement. Det var ju precis detta Bartomeu pratade om innan Rosells avgång, att man kanske borde varit tydligare med vad transfersumman avsåg. Han pratade ju bland annat om att det utöver transfern fanns delar som innefattade företagsförknippade affärer. Det är ungefär som när Sverige säljer JAS-plan till andra länder. Då brukar det göras någon form av motköp från Sveriges sida för att det andra landet ska välja just JAS och inte någon annan leverantör. Dessa motköp kan handla om att investera i landets industrinäring etc. Det är i princip som med pajkastningen mellan Rosell och Laporta angående ekonomin när den förstnämnde tog över. Genom att bolla med olika poster kan man få samma sak att verka värre eller bättre. Jag är dock ff inne på att Rosell valt att göra sig till en martyr, och det är trist att det skett dödshot (som tydligen nu bekräftats av polisen). Tajmingen var dock inte den bästa och det är inte konstigt att folk tror att det ligger fler hundar begravda. Den situationen har dock bara Rosell sig själv att skylla.
Barcelona Rambla~
2014-01-25 12:52
Snacka om att den här klubben är självdestruktiv ända ner till supporternivå. :(
Barcelona Neymar N11
2014-01-25 12:35
@barcastuff: Record Xavi for club and country: 832 games, 94 goals, 190 assists, 25 trophies #fcblive #xavi34 [via @barcastat] Grattis på födelsedagen Xavi Hernandez :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-01-25 12:14
Dessa €7,9 miljoner har inget med Neymar-affären att göra. Sanllehi sade att de gjorde denna affär EFTER att Neymar-affären var klar!
Barcelona Bentley King
2014-01-25 12:09
Snälla läs denna artikel och säg mig att ni fortfarande vill försvara Rosell. Vi är Barca fans som älskar klubben just för vad den står för och representerar på och utanför plan. Enligt mig så har Barca aldrig haft en bra ledning nånsin, de som sitter högst upp har alltid varit egoister som vill använda klubben för sitt eget syfte. Spelare som Cruijff och Guardiola som på riktigt har hjärta för klubben är se som har gett oss den vackra fotbollen vi njuter av idag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-01-25 12:07
Jag förstår inte hur man kan vara skadeglad gentemot sin egen klubb. Rosell är inte Nunez precis då hade jag protesterat sj utanför Camp Nou. Det är vid sådana här tider vi ska hålla ihop. Istället finns det Rosell haters som med glädje ser på när Barca skakas om endast för sin egen vinning. När Laporta festa eller lånade 150 miljoner euro för att betala spelar lönerna så jag Inget för det var för klubbens bästa. Men det var inte särskilt hälsosamt och om vi hade fortsatt på den banan hade vi förlorat allt vi byggt upp. Rosell såg till på sitt eget sett att göra klubben ekonomisk konkurrenskraftig för att ha en säker framtid. Tack Laporta för du tog upp oss i eliten och tack Rosell för du befäster vår makt och framtid. Bara kolla på real spelar inte roll vilken dödskalle som bränner miljarder de klarar sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-01-25 11:59
Gillar inte att prata om värvningar under pågående säsong men läste att Toni Kroos inte förlängt sitt kontrakt än och kan lämna. Det hade ju kunnat bli en drömvärvning utan dess like, en helt underbar spelare det där. Tror dock att han stannar i slutändan men drömma kan man göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 11:53
Ribo Det ska INTE ingå i transfersumman. Det gör det aldrig annars. Det sa de på presskonferensen igår. Att efter alla lögner som har gått runt så ska vi redovisa HELA kostnaden för "Operation Neymar". Då är den summan på över 80M. Men som de mest inbitna och pålitliga barcasupportrarna skrev på Twitter. Herregud de går ut med vad hela spektaklet har kostat, det har man aldrig gjort innan. Det gör aldrig fotbollsklubbar. Om T.ex Real hade redovisat hela sin för Bale hade det uppgått till över 150M Euro....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 11:49
Ni som inte såg presskonferensen och fortfarande argumenterar för att han kostade mer än 57.1 miljoner. Ni kan bara hålla tyst. Det är för att ni antar eller läser det ni vill läsa i dåliga kvällstidningar. Den officiella transfersumman är 57.1 miljoner. Bevisat och klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 11:46
PSG are sounding out the entourage of Lionel Messi. The French club want to make another attempt to sign the Argentine next summer. [equipe]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tatinho
2014-01-25 11:46
!: Vi börjar med att gratta Xavi på sin födelsedag.
2: Kul att folk diskuterar angående de senaste avslöjanden,. Ville bara säga att kom ihåg vi alla älskar samma klubb, så vi kan väl åtminstonde ha en hög klass på inläggen.
3: Tycker det var sjukt tråkigt av Cases att dra upp detta nu mitt under säsongen och det jag är orolig över att alla dessa spekulationer påverkar spelet ute på planen. Ber till gud att det inte gör det. Tycker alla Barcelona fans ska ha rätt till denna informationen, men kunde Cases inte ta det i början av säsongen då vi hade kunnat smälta det under första halvan av säsongen istället för att ta det nu innan vi ska spela de avgörande matcherna. Dumt Dumt Dumt
Barcelona LeoMessi
2014-01-25 11:28
B-Guden (Barcelona) Vi fick förtur på typ tre av deras spelare i ungdomslagen men tyvärr fick vi ingen förtur på oliver Torres
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2014-01-25 11:07
Har för mig att jag läste att Barca fick förtur på ett par spelare i Atletico när dom fick villa, är sant och i så fall vilka ?
Barcelona B-Guden
2014-01-25 10:47
@Ronaldinho the original:


Neymars pappa äger ett företag, det företaget ägde 55% av Neymar resten av 45 % ägde Santos och 2 företag till, så dom var 3 personer som delade på 45% av Neymar.
Så enkelt är det medan farsan ägde mer än halva sin son
Barcelona Ribo
2014-01-25 10:40
Den totala summan, exklusive lön, blev 86,2 miljoner Euro. Då har man även räknat med sign-on bonus och agentarvode på 10 resp 2,7 miljoner. Frågan är om dessa ska ingå i transfersumman. Jag tänker inte uttala mig om det då jag inte vet hur man gör i normala fall. Däremot borde resten av den totala summan räknas med, bla de 7,9 miljoner man betalade till Santos. "Collaboration agreement" kallar man det. Vad fan ska det betyda? Edit: Tydligen har det att göra med ett par spelare i Santos ungdomsakademi. Jag tycker inte att det spelar någon roll, pengar som betalas i syfte att värva en spelare ska ingå i transfersumman. Länktips: För de som kan läsa finns alla detaljer här
Ronaldinho the original
2014-01-25 10:36
Varför gav vi 300 miljoner kr till Neymars föräldrar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-25 10:35
@1899:


Jag tror att det sammanfattar det hela. Visserligen har jag haft lite provokativa ordval och de har spelat ut sitt syfte precis som planerat sett på lite reaktioner här och där. Sanningen om Rosell kom fram vilket är viktigast trots alla förhastade slutsatser som drogs i forumet.

--- Nu fokuserar vi på kommande match istället och slutar mata trollen ---

OBS! Rekommenderar några användare (ni vet vilka ni är) att köpa butthurt-salva i närmaste apotek. Förhoppningsvis går smärtan över till morgondagens drabbning.

Tack för en lätt kamp.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-25 10:22
Ribo: Du bidrar själv med mycket. Ge dig gärna in i diskussionen, du som är argumentationens herre. Sakfrågan var att MundoDeportivos (och andra mediers) siffror var felaktiga och att man drog förhastade slutsatser. Du som har läsförståelse borde veta tills nu att en tystnadsklausul ingick i avtalet som Neymars pappa valde att bryta genom ett samtal till ledningen under gårdagen vilket gjorde att man kunde bidra med de korrekta siffrorna. I det fallet är det märkligt att ledningen skrev på en klausul om tystnad från första början men det behöver INTE innebära att ledningen ljuger om dittan och dattan. Rosell tog smällen och avgick av flera anledningar, bland annat dödshot vilket många tragiskt nog här tar väldigt lätt på. Som om det vore vardagsmat med dödshot för vissa här. *shaking my head* Det fanns, som Bartomeu beskrev, en strategi att inte delge transfersumman. Varför? Jo, om vi blottar vad vi spenderar exakt inför alla klubbar kan detta utnyttjas till vår nackdel dvs att andra klubbar inte vill sälja till oss för resonliga summor = vi måste börja betala extremt överpris på spelare som Real Madrid gör (undantag på Özil, Xabi Alonso och Cristiano Ronaldo som de facto har bevisat sitt värde för klubben - det ska man inte sticka under stol med). Crema Catalana: Lär dig läsa mellan raderna. Poängen var hyckleriet och det är det fortfarande. Att "kasta ut" alla som kan fotboll och att "kasta ut" Abidal låter ganska synonymt med backstabbing om nu någon är något hysteriskt arg på Rosell. Definiera också vad en "vanlig person" är och hur man diskuterar "sakligt" istället för att anklaga andra att vara 12-åringar. Du gillar stenar i glashus, du också? Kul att det stör dig att jag inte tog en paus till trots. Kan ha att göra med att sanningen kom fram igår - sanningen som många här fortfarande inte har smält ned. Ronaldinho y Neymar (gamle "Buga för Ronaldinho" aka Madrid-troll): Är du fortfarande kvar och spottar på Barcelona? Tröttnar du aldrig? 1899: Tack för förståelsen av hyckleriet som pågår här. Du går in i förståndslistan med papillon och Blaugrana91.
Barcelona 1899
2014-01-25 10:00
Júnior. "hängde ut"? Istället kan man kalla det för att han gav exempel på vilken dubbelmoral som råder av vissa och att de inte kan vara ödmjuka och erkänna sitt misstag i att döma Rosell varken innan (och ännu sorgligare) efter att sanningen uppenbarades : come on Ordval kan diskuteras men som jag nämnde så kan jag förstå frustrationen när några är för stolta för att erkänna sin okunnighet : bristen på ödmjukhet är större hos dom än den som visade sig ha korrekt argument plus rätt i sak
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2014-01-25 09:52
1899 Anledningen till att KarmalsAKaranka blir varnad är ju (som det klart och tydligt står) pga att han hängde ut vissa skribenter i ett tidigare inlägg och för språket han använde. Det är absolut inte pga hans åsikter, det tror jag han också har förståelse för.
Barcelona 1899
2014-01-25 09:49
Ribo (Barcelona) Vad har han fel i?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1899
2014-01-25 09:44
KarmaIsAKaranka (Barcelona) 2014-01-24 22:42 Häng inte ut andra användare och lugna ner språket ordentligt. Detta är en varning, låt det inte upprepas! //MOD Moderatorerna : ni gör ett uruselt och kasst jobb : ni varnar den kanske enda på detta forum som argumenterat sakligt o haft ett korrekt faktabaserat diskuterande av den uppkomna situationen . All ära till dig -KarmaIsAKaranka för att du är lojal mot vår älskade klubb och dess ledning som inte alls är perfekt men inte förtjänar den kritik som den fått den senaste veckan . Vi behöver fler som du och färre som kritiserar ledningen med Sportbladet som källhänvisning . Ni förrädare borde skämmas Beviset är tydligt - Rosell är oskyldig och har inte brustit som president i detta ärende o hur man än förklarar det så är det ett faktum . Oavsett ordval - så tror jag att ni väckt en frustration hos många när ni gång efter gång fortsätter med samma ogrundade kritik KarmaIsAKaranka har rätt till 100 % - ni motståndare till fakta och verklighet är svikare precis som "Judas" Figo som blev förblindad och fördövad av madridismen / fascismen och kapitalismen som är nyckelord i Real Madrids faktiska värdegrund . I Barcelona handlar det istället om barcelonism / socialism och solidaritet och är ni inte av det virket - lämna våran klubb ifred . Moderatorer : varna mig - gör vad ni vill men erat förtroende är borta för min del - ni vill hålla lugn i forumet oavsett om personen i fråga är en minoritet gentemot en majoritet som har kritiserat ledningen ogrundat . Ni är rädda för dom som värderar sanning före spekulation . Detta forum börjar likna nordkoreanskt propagandamaskineri och israelisk journalistik : näst intill aldrig verklighetsförankrad och faktabaserad diskussion och näst intill alltid kritik och straff mot dom som vill lyfta sanningen : shameful .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-01-25 09:35
Förresten har Juve någon form av utmanare i serie a? Dom har 20 spelade matcher och dom ligger på 55 poäng, Roma som ligger tvåa ligger 8 poäng bakom. Det är ingen som har riktigt haft en chans på mot dom i kampen om ligatiteln. Tråkigt att se, men lagen i serie A likt la liga har svårt att hålla kvar sina spelare och dom kan inte vinna budgivningskrig mot lag från England.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-01-25 09:26
The Reporter

Återigen står det att Cases är styrelsemedlem, frågade om det igår och då var det nån som skrev "nej"?

Skumt att Aftonbladet inte skriver "rätt" siffra efter gårdagens avslöjanden. Hade varit intressant ifall tex Bales totala summa uppdagades av en domstol
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona >The Reporter<
2014-01-25 08:34
Gillar verkligen inte Aftonbladets artikel om Neymars övergång. Barcelona var tydliga med att själva övergången kostade 57,1. Aftonbladet har skrivit allt i en klumpsumma. Scouting, bonusar som tillkommer IFALL spelaren uppfyller vIssa grejer. Ab får visa mer av detaljerna, som tex om föräldrarnas företag som äger 55% av spelaren och därför får de en summa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribo
2014-01-25 03:56
Haha, LOL @ KarmaIsAKaranka med noll i både argumentation och läsförståelse. Det krävs en viss talang för att kunna sitta på höga hästar trots att man i princip alltid har fel. Tack för underhållingen iaf.
Barcelona Ronaldinho y Neymar
2014-01-25 03:01
El Messias

760 miljoner kronor kostade han (minst).

300 miljoner kronor gick till hans föräldrar vilket är löjligt mycket pengar. Men skit samma, det mesta har redans sagts och det Rosell gjort mot klubben är oförlåtligt. Det jobbiga är att vi kommer få stå ut med den andra idioten nu bara.

--

Hur ser det ut med Iniestas och Neymars skador? Är dom med dom kommande 3 liga matcherna?
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-01-25 02:48
@KarmaIsAKaranka:


Fyfan du kan ju inte läsa. Var har han skrivit att Rosell är en backstabber? Han gillar inte de val han har gjort som president, han tog upp vad han ogillar med honom. Och du får spel haha

Ingenstans skrev han att han har rätt och du har fel, utan att du ska kunna acceptera att folk tycker olika. Du låter som en hysterisk 12 åring hoppar på folk och sånt, diskutera som en vanlig person. Och skulle du inte ta en paus från forumet ett par dagar förresten? Vad blev det av det?
Annons: