/spanien/barcelona/forum/6323.aspx/spanien/barcelona/forum/6323.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2014-01-22 13:55
Angående hörnor så kan jag säga så här, det ligger allt i inställning.. Så brukade jag tänka, ack så fel. Självklart ligger inte allt i inställning, men ni fattar, "man kommer långt med inställning, men nej. Jag testade det här på en träning med mitt lag. Vi skulle skämta till det lite och jag skulle markera den längsta spelaren i laget (ca 185-190) medans jag själv är bland de kortaste (ca 168). Jag lovar er att jag tänkte "HAN SKA INTE GÖRA MÅL!". Det gick är helvete, kände mig som ett fån, helt försvarslös. Det är faktiskt inte svårare ön så. Är man kort så går det inte. Vi försvarar oss relativt bra mot fasta situationer sett till förutsättningarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-01-22 13:50
Ronaldinho y Neymar (Barcelona Hade jag varit Tata så hade jag sagt vi kan träna på att bli bättre på att försvara hörnor men att vi inte kan bli längre än motståndarna. Alltid lika irriterande när vi släpper in mål på hörna men jag har förståelse för det när tex Xavi inte kan vinna en nickduell mot Samaras eller någon annan lång spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldinho y Neymar
2014-01-22 13:38
Alla gillar olika typer utav fotboll. Visa gillar defensiv, andra gillar bara kontringar och den tredje gillar att man håller bollen inom laget det är upp till var och en att tycka vad man vill om vilken typ utav fotboll man gillar. Vi hatar när lag parkerar bussen och gör en bra defensiv insats, andra hatar när vi inte låter dom låna bollen ens. Finns två sidor utav myntet.

En sak är säker och det är att det är en väldigt svårt att spela vår fotboll och spela i vårat lag. Kommer inte ihåg vilken/vilka Barca spelare som gick ut och sa att det är väldigt svårt att spela här men det kan ligga något i det, Sanchez har exempelvis inte samma frihet som han hade i Udinese och Neymar har inte samma frihet som i Brasilien, dom får helt enkelt anpassa sig efter att spela i Barcelona vilket inte är lätt. Vi kanske får det att se lätt ut men att göra kvadraten vid eget straffområde är något utöver det vanliga och att hela tiden ha tålamod med den avgörande passningen och rulla runt motståndarna är väldigt svårt men spelarna bemästrar det då dom får lära sig det vid den första träningen.

Ibland önskar man dock att vi spelade en snabbare fotboll och mer varierande så lag som Celtic, Chelsea, Osasuna och Levante inte har någon chans men tyvärr så sviker man inte sin spelide även om man tappar poäng, på gott och ont.

--

Ett idiotiskt svar utav Tata om att man inte kommer göra något åt fasta situationer för att vi har korta spelare.
Barcelona Barcelonistas
2014-01-22 13:24
Barcelona spelar värdens mest tekniska samt svåraste fotboll. Det ser dock väldigt enkelt ut men det är det verkligen inte. Blanc är en klok man han vet vad han säger och han själv är medveten om att det finns idioter som sitter och kritiserar Barcelonas spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep,
2014-01-22 13:15
@Neymar N11:


Tummen upp till Blanc men smått bisarrt att ignoranta idioters åsikter om Barca fått så mycket uppmärksamhet. Världens mest speltekniska lag är inte tråkigt men det kryllar tyvärr av hjärndöda fanboys där ute.
Barcelona Blaugrana91
2014-01-22 12:33
Intressant gällande finansieringen till nya Camp Nou projektet. €200M kommer att tas i ett nytt lån, ytterliggare €200M kommer att komma från klubbens egna kassa. I övrigt kan €150M komma in ifall man låter ett företag få ha sitt namn på arenan. Spontant kan jag tycka att det ska vara mer. Dessutom kan man ge reklamplats till affärer och hotell som ingår i Espai Barca, ger dryga €50M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-01-22 12:04
Nyheten som el Mundo publicerade denna veckan om vad Neymar verkligen kostade slog ner som en atombomb, men den enda anledningen till att jag inte kommer begära Rosells avgång är att en av de två journalisterna som ligger bakom den artikeln är Eduardo Inda.

De flesta känner till Inda från hans tid som direktör för Marca. Samme Inda som kallade Pep Guardiola för "fascist" och som drev en nästan personlig vendetta mot denne när han tränade FC Barcelona. Samme Inda som förespråkade att försvararna skulle stoppa Leo Messi med alla tillåtna eller otillåtna medel. Med tanke på allt detta är det oundvikligt att man ifrågasätter allt Eduardo Inda publicerar.

Problemet är att Sandro Rosell, liksom Inda, saknar trovärdighet och därmed har vi två scumbags utan någon som helst trovärdighet. Även om jag inte gillar Sandrusco anser jag att alla människor är oskyldiga tills motsatsen bevisats. Men om Rosell nu är så övertygad om att Neymar kostade 57 miljoner euro förstår jag inte varför klubben inte stämmer el Mundo.

Återstår att se det slutgiltiga beslutet som domaren Ruz kommer fatta. Förhoppningsvis blir det någon gång inom de närmsta tiden för detta börjar bli en alltför stor fråga som behöver ett svar så fort som möjligt.
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-01-22 11:38
Jag förstår inte vilken världsdel man satsar på att spela 22.00. Det är inte Kina iaf, för då borde det ha spelats kl 6.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-01-22 11:06
Riktigt jävla störande att matchen börjar kl 22!! Det är två jävla matcher idag och dom kan inte försöka sätta dom lite tidigare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2014-01-22 07:36
@barcastuff: Blanc (coach PSG): "Some people say Barça's passing can be boring. Makes me speechless... Only people who didn't play football can say that". Bra sagt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messooo
2014-01-22 06:42
BBVA Round 20 Highlights
Länktips: goo.gl/KiQGA3
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-22 02:46
Camp Nou:

Byggstart maj 2017
Byggslut februari 2021

Palau:

Byggstart 2017
Byggslut 2019

I april månad kommer man rösta om klartecken för att projektet ska sätta igång. Därefter kommer man presentera olika bidrag från arkitektfirmor (gäller främst exteriör/tak) och besluta om vinnande bidrag. Arenan kommer renoveras utan att man tummar på kapaciteten. Själva arenakostnaden ligger på 420 miljoner euro. Resterande 180 miljoner euro kommer läggas på Palau och andra faciliteter. Dessutom utökas VIP-säten från ca 2200 i dagsläget till ca 5700.

Det finns mer information på FC Barcelonas hemsida. (länktips)
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-01-22 02:35
Barca vill inte ha Luiz för att han är bänkad eller för att han kan bli en bra Twitter kompis med Neymar. Jag läste en mycket intressant artikel om varför David Luiz hade passat den spanska fotbollen mer än den engelska. De tog upp intressanta punkter som öppnade mina ögon. Artikeln var på bleacherreport.com för en månad sen. De som värvar även om Zubi kan värva Anders Svensson imorgon finns det ibland tankar bakom vissa värvningar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-01-22 00:26
Klockren inför-rapport av Emily Ottoson! Det är sånt man gillar att läsa precis innan man går och lägger sig. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-01-22 00:18
Wena Renoveringsarbetet börjar 2017, 2021 ska allt vara klart, dvs nya arenan, nya palu, övriga faciliteter samt hela området Espai Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-01-22 00:15
KarmaIsAKaranka Det nämndes väl igår, jag skrev lite om det allafall. Men håller med kommer bli superhäftigt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-01-21 23:49
@Barieta Nej det skrev ja inte, Just nu känns det som att det är 50-50 ungefär att det blir mål. Mer nervös när motståndarna får en hörna/frispark än ett friläge typ.. Ja såklart vi släppte några bollar under Peps tid med, finns inget lag som inte gör!
Wena
2014-01-21 23:49
@KarmaIsAKaranka:


Vet du när denna renovering blir av?
Barcelona Andreas - Kirsch
2014-01-21 23:47
@KarmaIsAKaranka:
Esportiva Joan Gamper, nära Camp Nou? Vet inte om jag håller med dig där.. Bodde förut vid Ciutat Esportiva och det tar en bra stund med spårvagn in till Camp Nou. I alla fall mer än 15-20 minuter.
Barcelona Barieta
2014-01-21 23:44
@NoGo™:


Menar du att det var bra försvarsspel vid hörnor när Tito höll i det?
Hände vid många tillfällen under Peps tid att det blev mål på hörnor också te.x T.Silvas 2-2 mål. är det jag kommer på nu direkt.
Ronaldinho the original
2014-01-21 23:36
Tar Pedro för att hans lägsta är bättre än Sanchez lägsta och Pedros högsta nivå är också bättre än Sanchez. Plus att Pedro är mer rutinerad när det kommer till svåra/topp matcher och Cl slutspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-21 23:36
Tycker det är märkligt att väldigt få här i forumet har koll på att man gjorde ett historiskt beslut om klubbens arena. Klubben ska lägga ned 500-600 miljoner euro på att renovera Camp Nou och bygga runt arenan med nya faciliteter inklusive ett nytt Palau. Är glad att just det alternativet togs med tanke på ekonomin men även den historik arenan har. Dessutom ligger La Masia i närheten och Ciutat Esportiva Joan Gamper. Nu har vi ett tak äntligen! Äntligen! Äntligen! Då blir det ett j*vla tryck när matcher spelas på hemmaplan .. i synnerhet El Clasico's där ljudet från arenan alltid gått ur med tanke på att arenans dimensioner inte är akustiskt anpassade.

Men nej ... tydligen är det mer intressant att prata om drömvärvningar som förmodligen aldrig kommer ske xD

I vilket fall ... hoppas det dyker upp en artikel om det historiska beslut som nyligen skett :) Är jättestolt över vår vackra klubb och nu blir den bara ännu vackrare. 105 000 åskådare!!! :O
Barcelona Neymessi
2014-01-21 23:33
Pedro eller Alexis, vem föredrar ni just nu?
Jag har problem med att bestämma mig vem jag helst skulle vilja se i vår starkaste 11.
Alexis är lite som vår Di Maria dvs han kör berg-och-dalbana mellan sin högsta topp, som är grym, och sin lägsta som är usel.
Pedro känns som ett stabilare och mer pålitligt alternativ.
Barcelona NoGo™
2014-01-21 23:28
@Júnior. Jo absolut vi är inte väldens längsta lag direkt men det var ju inte så här uselt försvarsspel på fasta under Pep/Tito. De körde med zonmarkering . Han kanske borde fundera på att tex sätta spelare vid stolparna? Det har varit alldeles för dåligt och att ignorera problem för att vi har korta spelare, nej det duger inte för mig iaf. Nej en skärpning krävs! De kan ju också sluta bjuda på enkla hörnor o frisparkar också, det har också varit för dåligt på den fronten.
Barcelona Júnior.
2014-01-21 23:22
NoGo™

Anledningen till att jag inte tror att han kommer att förändra något är pga att det inte finns så många alternativ. Busquets, Pique och Bartra/Puyol får ta hand om de starkaste spelarna i luftrummet som vanligt helt enkelt. Vi har korta spelare och det är vid dessa situationer vi är som mest sårbara, det är något vi får acceptera.
Barcelona NoGo™
2014-01-21 23:14
Martino: "Conceding goals from set pieces? We won't change our way of marking. We're a small team, we'll continue to suffer." ?#?fcblive? Det känns tryggt att läsa att Tata inte kommer ändra något gällande defensiva fasta LOL! Ett jävla skämt!
Barcelona Barclasico
2014-01-21 22:57
Rosell: “Neymar has cost 57.1M. I made a request to the Judge to accept the complaint admissible.”

hoppas nu det är sanna rykten!
Barcelona AndreD
2014-01-21 22:40
Solklar straff på Illaramendi. Domarhjälp som vanligt för statens lag
Barcelona Sentuary
2014-01-21 22:34
Fyfan vilka fans Roma rysningar.. Jämfört med våra på våra hemmamatcher... Suck
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-01-21 22:14
NoGo™ (Barcelona) Hahaha. Det är nog presidenten hehe. På tal om Ibarbo så är han sjuk på FIFA :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: