/spanien/barcelona/forum/6299.aspx/spanien/barcelona/forum/6299.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Kaktus
2014-01-25 15:16
Vad tror ni om Real's match ikväll? Kan man hoppas på att Granada kan plocka in någon poäng från marängerna?
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 15:05
Laporta says the club should hold elections for the best interest of the members. Stirring up the socios, very good.
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 14:47
Barcelona and Roma reached a deal on the transfer of Barcelona B forward Tonny Sanabria (17), who joins the Italian club for 3 seasons. [md]
Coach Pep,
2014-01-25 14:45
@Rambla~:


Jag finner ingen logik i hur man kan behandla Barcas bästa lag genom tiderna på det viset. Rosells ego steg honom åt huvudet.. Otroligt att vi vann ligan förra året mitt i denna soppa.

Nästa nyhet blir väl att Rosell förgiftade Tito pga hans vänskap med Pep, eller något liknande.
Barcelona Diar Shekha
2014-01-25 14:44
Någon som kan Katalanska och kan översätta det Joan Laporta säger på Twitter? Jag försökte på Google-Translate men det gick tyvärr åt Skogen..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-01-25 14:43
Grattis Puyi och Vanessa!

Ett stort grattis till chameleon eyes, Xavi , 34 år idag! :D
Barcelona Barieta
2014-01-25 14:40
@Dinho the artist:


Det hade nog fungerat utmärkt bara Messi tar sitt defensiva ansvar
Barcelona Força Barça
2014-01-25 14:39
Barcelona captain Carles Puyol announces on Twitter that he has become father for the first time. His daughter is named Manuela. ?#?fcblive?

Barcelona NoGo™
2014-01-25 14:21
@Rambla~:


Mycket läsvärt! Ett jävla skämt att de släppte Ricart! Fyfan.
Barcelona LeoMessi
2014-01-25 14:09
Dessa shejker alltså, sen dom började köpa upp lag så har priset på spelare ökat med 700 % för fan! Enda lagen som fortfarande kan köpa bra spelare är PL-lagen. Aston villa kan typ vinna ett budkrig mot vilket spanskt lag som helst, förutom barca och real så klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-01-25 14:06
PSG är en sån jävla jobbig klubb, Var det inte samma klubb som anklagade Barca för att va jobbiga när det gällde T.Silva?. Detta är inte första gången PSG håller på så här. Stäm den där skitklubben blir så jävla trött på dessa plast klubbar. Det är Real som gav frukt till alla egentligen när dom fick psykos efter Barcas trippel 2009...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 14:03
@RafaelH117

Barcelona is willing to sign a striker this summer, club recently inquired for Mario Mandzukic (Bayern Munich) and Luis Suárez (Liverpool).

Wow.
Barcelona Barca-nist
2014-01-25 13:59
jag inser att problematiken med att vara med topp klubbarna leder till fusk och fula knep.
Ekonomisk dopade lag som PSG, City Chelsea osv suger musten ur fotbolls akademier genom att locka till sig så klart mänskligt giriga spelare från alla håll. Även Real älskar att skryta med sina rekordköp år efter år men lyckas komma undan på nåt sätt. Men det ursäkta inte att Sandro Rosell smutskastar klubbens namn för att lyckas( om anklagelserna stämmer)!?

Det är dags för fotbollsvärlden att ta tag i problemet, sätta stop på detta " Nasdaq komplexet"!
Jag är nyfiken på en sak, vem tjänar mest på Barcas misslyckande jo Real, rent konspirationsfråga hur mycket kan de ligga bakom detta?

Barcelona LeoMessi
2014-01-25 13:59
Störande med ryktet att PSG kommer att köpa Messi till sommaren, inte ens om dom skulle lösa klausulen så kommer det inte ske, Messi kommer inte vilja dra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 13:55
Barcelonistas

Nej men han vet ju hur långt kontrakt det är. Hur stor transfersumman är och vilken lön Bale har.
Barcelona Barcelonistas
2014-01-25 13:53
FcBlaugrana - källa? Har han sagt de?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-01-25 13:52
Gripande läsning om Iniesta, Emili Ricart, Messi och Juanjo Brau. Hur fan kunde denna inkompetenta ledning låta bli att förnya kontraktet med Emili Ricart? Snacka om att sköta en klubb illa. Precis som journalisten i artikeln var inne på i en annan artikel. Rosells nästa steg i hans plan kan mycket riktigt ha varit att göra sig av med Leo Messi. Ingenting förvånar mig längre.
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 13:51
Här kommer några inlägg för som Youngcules har skrivit nyligen på Twitter:

"Now that Barca finally revealed all numbers of Neymar, going through them carefully made me realize what a shrewd piece of business it was."

"I have prepared a couple of slides simplifying the numbers of Neymar's contract for ease of understanding. I will tweet about them shortly."

Här har ni lite att titta på.
Barcelona Júnior.
2014-01-25 13:50
Intressan jämförelse mellan Real Madrids köp av Bale samt Barcelona med Neymar.
Barcelona the cameroonians
2014-01-25 13:46
~Rambla Visst är det underbart med en medlemsägd klubb där demokratin styr. Problemet för Rosell är ju att han agerat odemokratiskt i en del andra frågor och inte varit så öppen med saker och ting (trots att han anklagade Laporta för precis detta). Så det är ju inte konstigt att opinionssidan tar till allt mer extrema åtgärder för att "komma till tals". Nu gick det så pass långt att det ledde till presidentens avgång, vilket förmodligen inte var målet från början. Oturligt nog var Cases tvungen att lägga åtalsbegäran till domstoen i Madrid (pga att det var en internationell affär) där Realvänlig media kunde spä på historien än mer och ta tillfället i akt att vigla även de neutrala fansen. Hävdar dock att Rosell kunde skött detta på ett mindre martyraktigt sätt och tyvärr är det ju så att som du bäddar får du ligga. Bara för att du råkat få 61 % av rösterna betyder det inte att du kan göra som du vill i en demokratisk klubb. Det är bara det att Rosell styrt klubben som ett företag och mer eller mindre struntat i en del av värderingarna och identiteten. Resultatet ser vi nu.
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 13:45
ter Stegen fick 8.6 på WhoScored igår. Bäst i Gladbach, 4:e bäst på planen efter Götze, Müller & Dante.

Höjdpunkter i länktipset. Bland annat hans fantastiska dubbelräddning.
Barcelona Tatinho
2014-01-25 13:44
Puyol: "@Vanesalorenzo_ and I are very happy to announce that Manuela, our first daughter, has been born yesterday."

Barcelona Barca-nist
2014-01-25 13:39
När något sådant händer med Barca, speciellt när det är ledningens klantighet så känns de som om ens livspartner som har tabbat sig, det tar ett tag tills det läks. Det har varit många dåliga ledare senaste decenniet, är de inte dags för ledningen att välja en vettig människa?
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 13:37
Zubizaretta: "I have never seen a show like yesterday, I never saw a club teaching everything, the figures, the salary of a player. Never."
Barcelona Rambla~
2014-01-25 13:34
Dinho

Japp, det är de. Fast hur deras lagar och stadgar ser ut vet jag inte. De skiljer sig säkert en hel del åt där.
Barcelona Dinho the artist
2014-01-25 13:32
Rambla
***
Är inte Real liksom Barca även de medlemsägda?
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-25 13:27
All my praise to Martino. Said he considers the possibility of playing Messi behind 3 forwards.
Barcelona Rambla~
2014-01-25 13:10
the cameroonians

Då kommer vi till det lustiga i det hela. Dessa "motköp" som du kallar det, är idag vardagsmat över hela världen i dagens transfer-cirkus. Det tror jag de flesta skulle hålla med om. Eftersom Barcelona är en medlemsägd demokratisk klubb, kan en enda medlem gå till en domstol och kräva att klubbens ledning ska visa upp dessa siffror. Trots att säljaren (Neymars pappa och företag) i det här fallet har krävt att det ska hållas konfidentiellt. Vilket är deras lagliga rätt att göra.

Hur tror ni Real Madrid, Chelsea, Man City och PSG, bara för att nämna några, gör sina affärer? Där är det dock ingen medlem som går till domstolen och kräver att få se på papper.
Barcelona the cameroonians
2014-01-25 12:57
För mig är det, i alla fall så här i efterhand, rätt uppenbart att Barcelona betalat €57,1 miljoner för Neymar. Samtidigt är jag övertygad om att klubben samtidigt tvingats göra en del "motköp" för att få igenom dealen så pass mycket billigare än vad andra klubbar var beredda att betala. Det är det de där extra €38 miljonerna handlar om. Utan dessa ingen deal, sen om man ska räkna in dem i spelares värde är en annan femma. Här menar jag dock att klubben och Rosell har rätt. Troligtvis (eller snarare förhoppningsvis) får man någonting tillbaka från dessa investeringar i from av titlar, optioner på spelare eller liknande. Annars är det definitivt fråga om embazzlement. Det var ju precis detta Bartomeu pratade om innan Rosells avgång, att man kanske borde varit tydligare med vad transfersumman avsåg. Han pratade ju bland annat om att det utöver transfern fanns delar som innefattade företagsförknippade affärer. Det är ungefär som när Sverige säljer JAS-plan till andra länder. Då brukar det göras någon form av motköp från Sveriges sida för att det andra landet ska välja just JAS och inte någon annan leverantör. Dessa motköp kan handla om att investera i landets industrinäring etc. Det är i princip som med pajkastningen mellan Rosell och Laporta angående ekonomin när den förstnämnde tog över. Genom att bolla med olika poster kan man få samma sak att verka värre eller bättre. Jag är dock ff inne på att Rosell valt att göra sig till en martyr, och det är trist att det skett dödshot (som tydligen nu bekräftats av polisen). Tajmingen var dock inte den bästa och det är inte konstigt att folk tror att det ligger fler hundar begravda. Den situationen har dock bara Rosell sig själv att skylla.
Barcelona Rambla~
2014-01-25 12:52
Snacka om att den här klubben är självdestruktiv ända ner till supporternivå. :(
Annons: