/spanien/barcelona/forum/6267.aspx/spanien/barcelona/forum/6267.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Neymar11
2014-03-26 09:41
Gio Style Blundar gör jag inte men tycker det överdrivs angående honom I ett 4-3-3 är det mittfältarna som i första hans ska ge understöd till försvaret. Jag säger inte att han ska springa i försvaret, det brukar han göra rätt så mycket när han är på vänsterkanten. Folk får det att låta som att vi spelar 4-5-1 Kan vara direktiv från Tata att inte jobba så långt ner på planen Men att påstå att han inte bidrar är helt fel. Kolla bara in hans löpningar under varje anfall , han söker bollen och lockar upp motståndarna. Han drar isär motståndarna och mest av allt han vågar utmana Ja han är urform för tillfället, men tålamod med killen. Folk vill redan ha han såld och det är patetiskt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-03-26 08:55
Phil Kitromilides and Sid Lowes podcast från classicot.
Barcelona Rambla~
2014-03-26 08:53
Senaste Revista de la Liga från igår.
Barcelona Rambla~
2014-03-26 08:52
Här är ca 75st kvalitéfoton från classicot i söndags. Flera underbara foton. :)
Barcelona Zamboza
2014-03-26 08:11
@zick9:


Det är aldrig fel med mer längd oavsett position. Jag ser gärna en lång högerback som spelar som Abidal brukade göra, alltså lite mer defensiv med tanke på att vi har Alba på andra sidan.
Barcelona Capitán - El tiburón
2014-03-26 08:10
Det känns väl ganska uppenbart att Neymar inte skulle bidra lika mycket i defensiven som Alexis eller Pedro. Han är ju helt enkelt inte den typen av spelare.

Något som jag störde mig enormt på dock är Tata envishet att spela honom på högerkanten. Varje gång han placeras där så blir han begränsad i sitt spel.
Han är ju som gjuten för vänsterkanten och får det mycket lättare att vika in i banan med sin högerfot.

Sedan är Busquets tramp på Pepe mycket fult och onödigt. Jag avskyr nog Pepe mest av alla spelare, men det går inte att försvara Sergio's agerande i denna situation. Helt onödigt att sjunka till Pepe's nivå som själv uppvisat fult spel mot sina motståndare flertalet gånger.
Barcelona Gio Style
2014-03-26 07:57
Neymar11
Jobbar vi med punktmarkering?
Är det Neymars förtjänst att Marcelo inte var inblandad i målen?
Titta på dessa highlights. Första målet kommer efter att Alves har fått flytta in centralt i banan eftersom bollen kommer från våran vänstersida.
Han går upp i en nickduell och bollen seglar långsamt bort från vårt straffområde, Neymar ser detta med lunkar hem medans Bale kan ostörd vänta på bollen och slå den självklara passningen ut i kanten.
Neymar fortsätter att småjogga och stannar sedan upp, i det här fallet skulle Neymar ha sprungit hem och täckt kanten eller åtminstone ha hunnit sätta press på spelaren men han väljer det lata alternativet att titta på istället.
Vid 2-1 så agerar Neymar åskådare och ställer sig mitt emellan 2 spelare utan att fylla någon funktion. Passningen kommer på djupet och både han och Xavi har fuskat i försvaret.

https://www.youtube.com/watch?v=h7-t6d_XZ-k
Part 2, 02:50 Neymar är på rätt sida om Marcelo, Real kommer igenom och Marcelo löper på djupet helt fri. Neymar tittar på och joggar MOT REALS PLANHALVA. Ren och skär tur att vi inte åker på ett baklängesmål pga det.

Han är alltså inblandad i nästan allt som Real har i offensiv väg, hur kan du blunda för det?
Vad Marcelo gör är egentligen irrelevant.
Neymar11
2014-03-26 07:37
Gio Style Inte fan var det pga Marcelo? Utan för att Xavi lunkade och följde inte med di Maria. Hade det vart Marcelo som hotade hade jag förstått dig, men så var inte fallet. Så hur mkt hotade Marcelo? Marcelo är Neymars gubbe, som han ska hålla koll på i defensiven
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-03-26 07:34
Neymar11 Skojar du? Samtliga Reals mål kom från vänsterkanten där Alves lämnades för ensam av Neymar. Neymars jobb i defensiven är inte att bara täcka Marcelo utan att ge stöd till Alves oavsett vilken spelare som kommer där. Kan garantera dig att jag inte är ensam om att ha noterat detta, även medierna lyfte fram detta. Neymar var den största syndabocken efter Mascherano vid målen. Så nej, Neymar bidrog inte med något alls i matchen förutom det att han blev fälld. Nej, Neymar passade inte Messi till 2-2 utan han var helt enkelt för seg och tappade bollen till en motståndare som rensade iväg den till Messi. Varför ska vi ta upp Alexis brister när vi pratar om Neymars dåliga form?
Barcelona Zamboza
2014-03-26 07:22
@KarmaIsAKaranka:
Det roliga med real är att dem aldrig klagat på Undiano tidigare. Dem klagade inte på honom efter cdr final vinsten 2011 när dem borde haft ett par rött kort. Dem klagade inte på honom förra säsongen när Adriano och barca blev blåsta på straff på bernabeu i 90:e minuten efter en Ramos fällning. Ramos sa efter matchen att han inte kommenterar domarens insatser. Nej, det är ju förståeligt. Ni vann ju och kom undan samtidigt. Nu när real förlorar sa går det utmärkt att kritisera samma domare som gett er så mycket. Dags för institutionen real och dess fans samt propaganda maskin att kliva ner från sina höga hästar. Sluta höja ert lag för att sen bli helt förlamade av ett nederlag ni inte kan acceptera. Vi lever inte under Franco tiden längre.
Neymar11
2014-03-26 07:18
Gio Style Vi hade knappt ett skott mot mål innan utvisningen. Visst spelet var bra, men uddlösa sista tredje delen Jag har inget emot Sanchez alls, men ska man ta upp Neymars brister ska man ta upp Sanchez med då bägge konkurrerar Sen hur ofta var Marcelo med på offensiven? 1,2 ggr? Han var för upptagen med med neymar i defensiven Där har ni den största skillnaden. Sanchez följer försvararen Försvararen följer Neymar! Men däremot ser jag att vi behöver förbättra anfallet med Pedro kommer aldrig säljas då han är katalan Sanchez + pengar för Vidal eller Pogba Sälja masche och Song Värva smart när det gäller mittback/ar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-26 02:05
"Oh vad jag saknar dom gamla goda tiderna när beväpnade kunde sikta sina gevär på Barcas målvakt under match och deras värvningar skickades över till oss istället #Simpler#Days"

/I huvudet på Flo
Barcelona Gio Style
2014-03-26 01:55
KarmalsAKaranka
Det är helt otroligt hur en klubb får bete sig som Real Madrid gör.
Det sjuka är ju att de har tagit med Ramos och Ronaldos uttalanden på sin officiella hemsida. De går alltså ut med sina konspirationsteorier som om det vore fact.
Avstängningar till Ramos och Ronaldo borde delas ut samt saftiga böter till Real Madrid.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-03-26 01:43
Real Madrid fortsätter bara spotta på sporten med sitt vidriga beteende utanför planen. Det finns fyra anledningar till varför de vill upphäva Ramos röda kort:

1. För att de är rädda att förlora ligan om Ramos saknas mot Sevilla.
2. För att förminska Barcelonas vinst i söndags och flytta fokus.
3. För att konspirera om att Neymar filmade och kunna fortsätta hatkampanjen med myten om att Neymar "alltid filmar" som påbörjades samma dag som Neymar nekade en flytt till Madrid.
4. För att offerkoftan är vad man bär på varje dag som maräng.

Domaren dömde straff och Ramos var siste man = rött kort. Blåser domaren i en sådan situation är det automatiskt rött kort. Sådana är reglerna. Varför ska Real Madrid bli särbehandlade i detta fall? Barcelona överklagade aldrig Adrianos röda kort i CdR-finalen. Man respekterade regelboken trots att det var en final och att Ronaldo föll väldigt lätt. Sista man är sista man. Rött kort är rött. End of discussion.

Att Ramos ens har mage med sina konspirationer om att det finns "någon därute som inte vill att ligan ska vara avgjord" är bortom mitt förstånd. Vi pratar om samme Sergio Ramos som redan fått väldigt mycket hjälp under säsongen med att få 2-3 gula kort upphävda av RFEF samtidigt som att hans lag rånade Elche i höstas framför hela världens ögon. Samme Ramos som av någon slump samlat på sig 19 röda kort och 138 gula kort sedan han anlände till Madrid. Ja, bedöm själva.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-03-26 01:36
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:Jag följer också premier leauge och jag skulle nog vilja påstå att Everton har en av ligans bästa ytterbackar i Baines och Coleman. Hade verkligen suttit fint med en sådan hungrig spelare
Barcelona Gio Style
2014-03-26 00:56
Ja men vi måste göra ändringar offensivt, den lagdelen som levererat bäst i år måste vi göra ändringar i genom att värva spelare som kommer att gå loss på MINST 60 miljoner Euro, troligtvis mer. Snacka om att vilja sälja spelare bara för att. Neymar11 Lugna dig lite nu va. Att Alexis och Cesc är på samma nivå som för 3 år sen är årets lögn. Alexis har alltid fått kritik för att han gör för lite mål, han sumpar för mycket men i övrigt har folk berömt det han bidrar i form av löpningar och hemåtjobb. Denna säsong är han vår nästbästa målskytt men då ska man hitta annat att klaga på, hans mål är inte tillräckligt spektakulära. Men Pedro besitter en killerinstinkt och är säkrare i avsluten, kan någon snälla säga mig vart ni tittar för att hitta denna killerinstinkt? Jag har den fortfarande på en wanted-affisch sedans 3 år sen nämligen, grov hittelön utlovas. Cesc var vår bästa mittfältare under den första halvan av pågående säsong. Ett hån att påstå att han är på ruta 1. Hade Alexis gjort en match som Neymars mot Real hade han sågats längst fotknölarna. Vad gjorde Neymar för bra? Han jobbade inte hem, han avslutade som en liten flicka och tappade boll. Han misslyckades med sina dribblingar, hur i helvette kan vissa säga att han inte alls gjorde det dåligt? Det är förövrigt patetiskt att påstå att de tär tabu att kritisera Alexis när han är en av dem största mobboffrerna egentligen. Att jag och några andra säger emot är inga konstigheter, detta är ett forum där folk har olika åsikter. Alexis var mycket bra senast i ligan, likaså Pedro. Jag tror inte att någon tar något ifrån Neymar, han var viktig under Messis skada (vilket även Alexis och Pedro var) men är helt ärligt iskall nu, Och en iskall spelare ska inte gå före 2 andra kompetenta spelare som är i betydligt bättre form. Edit: Var vi helt fantasilösa borta mot City pga att Alexis spelade på kanten? Så vitt jag vet så var vi mycket bra i den matchen. Du ska också ha i åtanke att det är en jävla skillnad på att spela mot City borta än hemma. Klart som fan att spelet ser bättre ut hemma än borta, det är vanlig jävla fotbollslogik...
Neymar11
2014-03-26 00:42
Vi har 3 spelare som är kreativa. Messi, Iniesta och neymar. Dom skapar lägen åt sig själva och åt andra. Oftast från ingenstans Vi spelar med cesc, Xavi, Sergio bakom dessa 3. Dom ska få upp bollen till våra KREATIVA spelare Neymar är den spelare i truppen som löper smartast. Och han rör sig över stora ytor och förvirrar försvaren totalt Kolla igenom matcherna med Madrid x2 och city på hemmaplan. Hur mycket yta han skapar till Messi och Iniesta och hur många motståndare han drar med sig varje gång Kolla nu city matchen på bortaplan, hur jävla fantasilösa vi var med Sanchez på plan. Messi fick ingen yta och inte Iniesta heller, Sanchez slickade kanten och hotade inte city alls Tata tänker rätt när han spelar med Neymar! Godnatt
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-26 00:12
Cruyff är emot värvningen just pga att det är en s.k rossell värvning Lustig hur folk har inne har gett Sanchez och Fabregas 3 år, men fortfarande är dom kvar på samma ruta. Förutom att Sanchez gör några tapins och en chipp som han kan leva på hela säsongen Medans Neymar var den som steg fram under hösten och levererade. Blir skadad och vart tillbaka 1 månad urform och alla är emot honom Men visst Fabregas är la Masia och Sanchez springer mycket då är allt det dåliga glömt Men det värsta är att folk tar upp Neymars bolltapp men inte Sanchez som alltid snubblar på bollen och förstör anfall efter anfall Jävla hycklare finns det här inne
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-03-26 00:06
Bàckis Så tröttsamt detta gnäll som helt plötsligt dykt upp gällande Neymar... När Messi var skadad klev han faktiskt fram och hjälpte laget på ett impomerande sätt. Sen skadan har han inte kommit upp på den nivån igen, men det kommer. Cryuff har varit emot värvningen av Neymar redan från första början så skiter fullständigt vad han säger gällande detta. Värvningen av Neymar var nödvändig, dels sportsligt men också komersiellt, klubben gynnas på alla sätt. Är en maktdemostration att värva en sån spelare, har folk glömmt att det är Barcelona och inte typ Sevilla det handlar om.... Sen vad är det för trams om Neymars lön, flera andra klubbar var villiga att erbjuda mycket mer och dessutom har Messi, iniesta och även Xavi högre lön. Bara fans till denna klubb som klagar på en sån här supervärvning. Skärpning!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-03-25 23:51
Överklaga Ramos röda kort? vad det ska överklagas varför inte försöka med att inte få utvisningar i första läget istället för att överklaga och gråta ut i media?.


Utvisningen är klar finns inte mycket mer att diskutera.
SoN_Un
2014-03-25 23:51
II Barça II

jag vill inte bli av med alves, alltid försvarat han. o jag hoppas han stannar länge till. men jag vill ha en som kommer in o lär sig utav alves....o närmast i alves stilen tycker jag är coleman... alla montoya älskare förstår inte va ni ser hos han, montoya håller max max en sevilla klass.
Barcelona II Barça II
2014-03-25 23:46
Jag förstår inte varför man vill bli av med Alves. Har sett att folk här inne klagar på att han har usla inlägg, men problemet ligger i att det inte finns någon att slå inlägg till. Jag menar, vem ska han sikta på när han slår sina inlägg? Jag älskar Alves, hoppas att han avslutar sin karriär hos oss. Och jag tror faktiskt inte att Montoya någonsin blir lika bra som Alves.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-25 23:31
[Carles Puyol 5] (Barcelona) Större chans att real tappar poäng mot Sevilla om ramos spelar än om den elegante Varane skulle spela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-25 23:30
@SoN_Un:


Han är den bästa högerbacken just nu..

Älskar honom..
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-03-25 23:29
Real överklagar Ramos röda kort men låt mig gissa.... Perez kommer lyckas igen för det är han som styr spanska domarkåren. Bli inte förvånade om ni ser Ramos mot Sevilla..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-03-25 23:15
Kollade lite statistik , Messi har gjort 32 poäng ( assist + mål) på 27 matcher mot Real Madrid. Ett snitt på ca 1.2 poäng per match.
Barcelona Sentuary
2014-03-25 23:08
Ingen kan ersätta Alves, perfekta högerbacken för Barcelona. Varje stormatch är han otroligt stabil och vass framåt, han brinner för klubben samt att han är en mästare när det vankas El Clasico. Kommer bli en stor lucka när han lämnar, hoppas det inte blir inom en snar framtid
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-03-25 22:58
@1.70-ligan - köp en back, tack:


Vad ska man med en lång ytterback till? Det är väl snarare en lång mittback vi borde eftersöka. Ytterbackarna ska vara kvicka.
Barcelona Rambla~
2014-03-25 22:58
Vad sägs om Lukasz Piszczek? Visserligen fyller han 29 i juni men det hade kunnat fungera under 2-3 säsonger med en Montoya bakom som förhoppningsvis kan utvecklas under den tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-03-25 22:55
Bästelona - haha när jag såg den bilden började jag genast tänka på el Pasillo...
Annons: