/spanien/barcelona/forum/6258.aspx/spanien/barcelona/forum/6258.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymessi
2014-01-13 13:06
Om Messi hade haft Ronaldos år, dvs många mål men titellös, hade ingen tyckt att han förtjänar att vinna Ballong Dä år...
Framförallt på Puertan hade det gnällts om att man MÅSTE vinna titlar. I år har det varit väldigt tyst på den fronten.
Barcelona Barcelonistas
2014-01-13 13:03
Gabriel - precis priset ska gå till världens bästa spelare. Tyvärr så är det väldigt många som inte riktigt förstår detta ( Madrid supportrarna) som tror att de laget som vunnit flest titlar ska vinna guldbollen. Jag personligen anser att det är ett stort hån att de finns folk som påstår att Messi inte borde vunnit 2010. Jag säger det igen Sneijder var inte i närheten av Messi 2010, Messi gjorde prestationer som fick folk att tappa hackan under hela året bland annat Arsenal matchen. När han vann den 2013 så var det inget snack enligt mig, 91 mål och helt överlägsen i allt, samtidigt som Ronaldo och Real hade en galet dålig höst där Ronaldo inte gjorde mycket.samma sak med sneijder och Inter 2010. Folk vet inte ens under vilken period som dom kollar allt, när dom Ska rösta och bedöma. Man vet inte ens vad som krävs för att vinna priset. Folk e så okunniga på den här sidan, framför allt i puertan. Vet man inte vad priset går ut på, och vilja perioder man kollar, när man ska lägga sina röster så ska man bara hålla käften. Jag ser detta som en liknande situation där Ribery har vunnit allt men rent individuellt så är han inte bäst. Jag följde Bayern i många matcher i cl och det var ingen som utmärkte sig så där jätte mycket. Om det inte vore för Messis skada så hade han vunnit igen, men tyvärr så har han varit borta för mycket medans Ronaldo då har fått en chans att stå i rampljuset.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-01-13 13:01
Ronaldo vinner idag pga av Messis har varit borta mer än 2 månader. Tyvärr så har CR gråtit i floder för att just få priset.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2014-01-13 12:57
Vi alla vet redan att Ronaldo kommer vinna priset. Om han förtjänar den eller inte kommer inte att förändra något.
Barcelona Gabriel
2014-01-13 12:35
Angående Balon D'Or och ni som tycker att Ronaldo är en välförtjänt vinnare, hur tänker ni då? Jag förstår inte. Är ni medvetna att priset guldbollen går till den spelaren som skall anses vara den bästa spelaren i världen? I'm sorry men Ronaldo är inte det. Och okej, jag kan hålla med om att Messi inte heller förtjänar priset trots att han är världens bästa spelare, just pga hans skådefrånvaro, men jag ser det ärligt talat som ett skämt att Ronaldo vinner. För den första gången i historien lyckas en spelare bitcha till sig världens finaste fotbollspris rent individuellt. Han har gråtit till sig Balon D'Or. Ronaldo är en makalös målskytt, men mer än så är han inte och det ska inte räcka för att vinna Balon D'Or. Efter förutsättningarna, att Messi varit skadad osv hade jag kunnat förstå hans vinst mer ifall det faktiskt vore så att han fixade tunga titlar till sitt lag, men nu pratar vi om en spelare som gick titellös förra säsongen och som inte ens lyckades att direkt kvalificera sitt landslag till VM, trots en jävligt svag grupp. Det där håller inte. Sen känns det bara så mycket fiffel med just årets Balon D'Or. Har aldrig varit med innan om att röstningen förlängs eller något sådant, det känns bara konstigt. Och alla dessa rykten om att Ronaldo skulle bojkotta galan för att sedan ändra sig mitt i allt. Yeah, well I wonder why. Baletters uttalande gjorde Ronaldo väl. Messi är världens bästa spelare och förtjänar priset alla dar i veckan egentligen just pga det argumentet, men årets pris är ett undantag eftersom han varit skadad, men det innebär inte att Ronaldo bör få den. Frågar ni mig tycker jag att det är solklart att Ribery ska ha den. Om man inte tänker ge priset till den spelaren som är bäst i världen (Messi) så bör den gå till den spelaren som var "bäst" eller mest betydelsefull och lyckosam vad gäller titlar, och det är Ribery. Men att Ronaldo vinner är inget jag kan ta seriöst. Han har gråtit till sig vinsten. Det kommer att vara positivt för detta kommer bara att göra Messi mer hungrig igen. Men säg inte att Ronaldo förtjänar den, för det går inte att argumentera varken till att han är världens bästa spelare eller att han var mest lyckosam förra året.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zamboza
2014-01-13 12:30
Jag hoppas verkligen på Ribery idag. Jag förstår inte varför vissa ser ner på honom. Han har speeden, passningarna, gör en hel del mål, kan försvara, spelintelligent och kreativ. När dem slog Chelsea i ESC så gick allt igenom Ribery. Pga Messis och Barcelonas dominans har vissa spelare fått stå i skymundan. Ribery är en av dem.
Barcelona Acrobat
2014-01-13 11:55
Alltså om Messi vinner ikväll så är det fel. Det ska inte gå att vinna med den skadefrånvaro han har haft. I sådana fall tappar priset sin betydelse om ni frågar mig. Messis fyra guldbollar har varit välförtjänta, men i år tycket jag att Ribery ska vinna. Däremot hade det varit lite roligt att se hans besvikelse om Ronaldo vinner, eftersom jag är emot alla dessa uttalanden från Riberys sida om hur grym han är och hur mycket han förtjänar priset. Det gäller dock även Ronaldo, med sin kampanj liknande den vid ett presidentval i USA. Det blir win-win-situation. En av dem blir förkrossad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2014-01-13 11:49
Tycker man kan dra väldigt bra paralleller mellan Ribery och Iniesta. Rent poängmässigt sticker de inte ut som andra spelare i båda lagen men bidrar väldigt mycket i själva spelet. Följer man inte Bayern så kan det vara svårt att inse att han egentligen är motorn i maskineriet, lite samma sak med Iniesta.

Tvättäkta Culé
2014-01-13 11:29
@Barcelonistas:
"Ribéry stack verkligen inte ut i Bayerns lag" "Han var en i mängden" Ursäkta men det hade varit väldigt intressant att höra hur du har kommit fram till den slutsatsen? Ribéry är INTE en målmaskin i första hand utan den som skall vara kreatören bakom Bayerns offensiv. Inte så märkligt varför 40% av Bayerns mål går via just fransmannen enligt statistik från Octos som publicerades i fotbollsmagasinet FourFourTwos juni/juli-utgåva? Anmärkningsvärt bland Ballon d'Or kandidaterna är otroligt jävla jobb som Ribéry lägger ner i försvarsspelet till skillnad från Ronaldo som lunkar när motståndarna har bollen och ändå är Bayerns mest tongivande spelare. Det speglas även i *trumvirvel* kall och hård fakta som syns i länktipset. Och då har inte jag ens nämnt hans poängskörd (som är rätt framgångsrikt) samt individuella priserna som han har samlat på sig hittills... Är så otroligt jävla trött på att vissa försöker förminska fransmannens prestationer för Bayern som verkligen stack ut i ett självspelande piano under året 2013. -- Då Messi har missat en hel del matcher under hösten. vilket kan påverka statistiken för hans del, så har jag utelämnat argentinaren i hela min argumentation och enbart jämfört mellan CR7 och fransmannen. Tämligen rätt logiskt att den sistnämnde skall vinna...
Barcelona Diar Shekha
2014-01-13 11:07
Leo y Cesc Jag tror att det där vara bara ett löst rykte från Twitter. Finns inga bra källor på det. ------ Cristiano Ronaldo är en välförtjänt vinnare, det går inte att ge den till Messi när han har varit skadad 3-4 månader. Nya tag nästa år!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-01-13 11:05
Det som är intressant är hur det läckte uppgifter den 1.a dec om att Messi var vinnaren, efter att dom förlängde så har väl FIFA ringt och bett folk ändra sina röster. Detta kommer bli ett pris Ronaldo kommer skämmas över att han vunnit när han insett vilket fusk som legat bakom detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-01-13 11:02
@AgenciaNews: Exclusiva AgenciaNews: Resultado votación premio de mejor Entrenador del año: 1/Jupp Heynckes 2/Luiz Felipe Scolari 3/Vicente del Bosque Här har ni vinnaren av bästa manliga tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2014-01-13 10:59
Och en sista grej...
Om Ribery vill vinna tack vare sina titlar så borde för fan Dante gå före som vann fler titlar förra året. Så det där argumentet haltar kraftigt.
Barcelona Dinho the artist
2014-01-13 10:51
Barcelonistas
***
Haha, tänka sig men jag håller med dig!:)
Barcelona Andresito
2014-01-13 10:50
Vinner Ronaldo så är det helt klart att Messi vann innan omröstningen öppnades igen. Ronaldo hade inte medverkat på galan om han vetat att han inte vinner, hans familj osv kommer vara där, Ronaldo vet att han kommer vinna. Detta handlar mest om FIFA, som vill att priset fortfarande ska betyda något, och då måste världens bästa spelare vara där, men eftersom Ronaldo är en oerhört dålig förlorare så måste han veta att han tar hem priset för att åka dit. När de säger "Cristiano Ronaldo" kan jag tänka mig en leendes Messi som klappar. Och visst, Ronaldo har bidragit med mer än Messi detta kalenderåret, men när Messi väl har spelat så har han inte visat någon nedåtgående utvecklingskurva från förra säsongen. Messi är fortfarande planetens bästa, fattar inte hur det kan vara så svårt att inse det. Med det sagt så vill jag även tillägga att Suárez gjort både fler mål och assists än CR och Leo i ligan denna säsongen, haha. Tvivlar dock på att han kommer hålla det snittet säsongen ut
Barcelona knoxxx
2014-01-13 10:46
Ronaldo vinner guldbollen. Punkt.

Du kan inte gå skadad/halvskadad i tre-fyra månader och vinna den. Så enkelt är det. Och vinner Riberý så tänker jag aldrig mer ens diskutera det där priset längre.
Barcelona Diar Shekha
2014-01-13 10:18
Är det någon som vet något angående Marc Barca och Montoya's Kontrakt? Verkar ju vara stendött.. Men å andra sidan är det Zubi, det tog 4-5 månader för honom att förnya Andres Iniesta's(den lojalaste) kontrakt så får väl hoppas att de har förnyat innan 30 juni bara!
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2014-01-13 10:07
Ok, om man lägger alla skämt och gliringar åt sidan så håller jag faktiskt med Barcelonistas på en viss punkt. Ronaldo förtjänar faktiskt guldbollen år 2013. Jag tycker att Messi är betydligt bättre fotbollsspelare än Ronaldo. Och att man tituleras som "världens bästa" efter att man vinner Guldbollen gör det enkelt att blanda det ihop det lite. Men år 2013 där Messi har varit skadad ca 3 av 9 spelmånader och därmed faktiskt inte bidrar ett skit på planen en tredjedel av säsongen, ja en sån säsong går Ronaldo om han har ett bra år faktiskt om Messi. Och ett bra år har han haft. Men vi har ju redan facit på vem som vinner den när båda är friska. Det är bara att kolla bakåt och förmodligen framåt också. Och om Ronaldo likt sina lagkamrater har en oproportionerligt stor tendens att mättas så lär han dala ganska omgående efter att kunna lägga ut en facebookbild med en nykammad guldboll i handen. Jag kan tänka mig en reklamkampanj utan dess like, trots att det var året då Messi gick skadad och röstningen öppnades igen han vann den. ...OM han nu vinner (vilket jag är 99 på) Det snackas för övrigt lite i Mordor om Messis ansiktsuttryck när Ronaldo reser på sig (fast vem kan snacka emot dom egentligen? dom pratar ju av egen erfarenhet). Men tänk vad som skulle kunna med Ronaldos ansikte om Messi skulle gå och vinna igen hahahaha om man nu tyckte att förra årets var priceless hahaha Kram på er cules!
Barcelona knoxxx
2014-01-13 10:05
Har följt Mönchengladbach ett par matcher nu för att få en glimt av hur Ter Stegen är som målvakt (utöver de otaliga youtubeklipp som finns tillgängliga).

Marc André visar på en imponerande stor rutin för sin ålder (21), samtidigt som det är en av de mest reflexstarka keepers jag sett.

Det har, under de matcherna jag följt honom, inte bjudits på så mycket spel med fötterna. Laget spelar helt enkelt inte en sådan fotboll. Däremot verkar han vara en riktig ledartyp därbak och har redan nosat på lagkaptensbindeln.

Lär han sig spanska fort och bra så ska det inte vara några större problem att skola in honom med andra ord. Och om ett par år så skulle jag vara förvånad om han inte är ett fast namn på topp 3: världens bästa målvakter-listan.
Barcelona Júnior.
2014-01-13 10:02
Kolla bilden i länktipset. Klockren!
Barcelona Barcelonistas
2014-01-13 09:46
Sergio busquets - haha Classic! Ronaldo kommer alltid att vara den eviga 2an. Tror nog nästan att Messi tycker synd om Ronaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-01-13 09:22
När Messi vann guldbollen 2009 så var det helt rättvist då han vann allt med Barca samt att han fullständigt körde över Ronaldo i Cl finalen. Messi gjorde 38 mål den säsongen och 2010 så gjorde han även fler då han tangerade brasse Ronaldos 47 mål på 1 säsong. Det är många Madridistas som anser att Sneijder borde vunnit priset, trots att Messi var helt överlägsen individuellt. Den formen Messi hade med Barcelona 09/10 säsongen framför allt på våren går inte och blunda för. Han makalösa prestation mot Arsenal i kvartsfinalen där han gör den bästa individuella prestationen någonsin, han gör hela 4 mål. Lägg därtill att han avgör ligan år Barca när man slog Real ned 0-2 på bernabeu. Sneider var inte i närheten av Messi individuellt, faktum är att det var klasskillnad. Lägg där till att Messi briljerade senare under hösten ( vilket man räknar in) och var fullständigt överlägsen när han o Barca körde över allt, bland annat när man slog Real med 5-0. I samma period så var sneider och Inter helt bedrövliga. Säsongen därpå var det heller inget snack 91 mål under ett kalender år, 50 liga mål, Ronaldo var dock väldigt bra den hör säsongen men han faila att leverera under hösten, där Messi var helt överlägsen och slog Gerd mullers rekord. Vem ska ha guldbollen? Jag är en ärlig supporter, jag är ingen blind åsna som lever i en bubbla som en viss ( pasillo) gör inne i puertan. Enligt mig förtjänar Ronaldo den då han kunnat leverera nu under hösten, medans Messi varit borta pågrund av skada. Ribery? Vinner allt med Bayern men är långt ifrån den bästa individuella spelaren. Faktum är att han inte ens är i närheten av att vara det. Ribery stack verkligen inte ut i bayerns lag utan han var en i mängden. Medans Messi alltid varit en stor bidragande faktor till Barcelonas titlar. Ribery är i Samma situation som sneijder, och han bör enligt mig inte vinna priset. För att avsluta det hela vill jag bara säga att, Rinaldo må vinna guldbollen i år men vi alla vet varför han vinner den, och vi alla vet vem som är världens bästa spelare. Ronaldo vinner sin guldboll tack vare Messis frånvaro så han varit skadad. Vi kan redan nu se vilken liten hund valp Ronaldo är, Messi är tillbaka och killen missar fler målchanser än vad Sanchez gjorde förs säsongen..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-01-13 09:12
@barcastuff: Ribery (Bayern): "Messi and Ronaldo score many goals, but you shouldn't just compare goal stats because I have a different style." [lequipe] Tycker synd om Ribery men det lär nog bli Ronaldo efter hans bölande efter detta pris i 5 år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-01-13 08:04
Buenos días mina Barça-bröder!

Idag är dagen då säsongens mest uttjatade ämne äntligen avslutas!
Vi får hoppas på ett lyckligt slut där Messi står som vinnare och en ledsen Ronaldo står gråtandes på scen, ända om det väldigt mycket som talar emot det om man ska tro på median!

18:30 startar galan!
Barcelona xaviiniesta
2014-01-13 07:42
Någon som vet när galan börjar idag?
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2014-01-13 07:41
Det är inte så konstigt att många tycker att Ronaldo ska vinna dOr. Vi måste inse att den klara majoriteten av de som röstar inte följer Barca eller Real match för match. Så när de får sin röstblankett så har de inte Messi förra säsong i huvudet, där tack vare han vi vann ligan medan Ronaldo åt skit. Majoriteten av de som röstar kommer bara ihåg de senaste månaderna, där (like it or not) Ronaldo har briljerat medan Messi har varit borta. Dessutom så såg folk (till min förvånad) Portugals VM-kvalificering som något imponerande, Messi vann sin grupp medan Ronaldo hängde på sista livlinan. Men Ronaldos kvalificering hade mer "style" på grund av att han räddade laget i sista matchen, fastän att ett lag som Portugal får gå till gruppspels-slutspel är katastrofalt. Till sist, och det här är bara min personliga teori, så tror jag att Messi stod som vinnare innan Portugal matchen med bara någon procentenhet, men som jag nämnde innan Ronaldos mål mot Sverige fick röstarna glömma att 1 Det var Ronaldos bl.a fel att de ens hamnade på en slutspels position 2 Att Ronaldo gjorde både färre mål och assister i VM-kvalet, Messi gjorde 10 mål 4 assist. Ronaldo 8 mål 2 assist. Ronaldos sista prestationer främjade hans namn medan Messi satt i mörkret på sidlinjen bortglömd. Tro mig om Leo inte hade varit skadad så skulle Ronaldo inte vara på galan idag. Måste också säga att jag har otrolig respekt för Messi för att han går på galan fastän han vet att de fuckade honom med den där extra veckan efter Sverige matchen. Jag hade aldrig gått, men han är en större man. Jag hoppas han applåderar Ronaldo som en gentleman och att han inte är en p12 a la Ronaldos grimage förra året.
Barcelona Andreas - Kirsch
2014-01-13 06:07
@Jeffson:
Du kan sluta fundera. Det är redan klart. Satsa pengar på Ronaldo istället. Du får 1.20 så 10.000:- ger dig 2000:- i gratispengar så kan du ledigt från jobbet idag och ha betalt ändå. ;-)
Jeffson
2014-01-13 04:55
Godmorgon. Dagen då vi får reda på om gnäll går före talang är här. Spännande!
Barcelona Leo!EtsUnic!SosGrande!
2014-01-13 02:56
Sorry för lite Ronaldo snack nu men har så mycket tankar i huvudet och jag måste dela med mig någonstans. Känns det inte lite konstigt att de flesta tycker han ska typ vara given för ballon d'or i år? Jag menar minns ni hur galna folk blev när Messi fick den före sneijder som också hade vunnit trippeln det året liksom Ribery i år. Men det känns ju inte som att folk kommer bli lika tokiga i år om CR får den före Ribery förutom typ Ribery själv då. Sen om man kollar på CRs år så har det ju inte direkt varit något sensationellt tycker jag. Absolut han har sprutat in mål men Messi slog ju världsrekord med sina 91 förra året och folk var även då lite tveksamma om Messi förtjänade ballon d'or pga för få titlar(?) något som inte många verkar påpeka hos CR i år som har 0 titlar till och med och även bra mycket mindre mål gjorda om man jämför med Messi förra året. Jag vet inte känns bara så konstigt att han verkar vara så given i år, men alla "pr-trick" måste typ ha gått igenom och lurat medier att han varit helt sensationell i år. Han lyckades ju inte heller vinna gruppen med Portugal i kvalet vilket måste ses som ett misslyckande med tanke på att det var en ganska lätt grupp liksom. Nja många verkar bara minnas Sverigematchen, minnet är väldigt kort i fotbollsvärlden det har man ju märkt helt klart. Det var allt för mig, hoppas ni har förståelse att det var alldeles för mycket tankar att hålla inne i huvudet såhär på natten :) Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BA
2014-01-13 02:48
Tror ni ryktet att Xavi lämnar till new york red bulls är sant? Varför skulle han göra det. Tvingad?
Annons: