/spanien/barcelona/forum/625.aspx/spanien/barcelona/forum/625.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Vampíro
2016-05-04 20:39
Vamos Yaya!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-05-04 20:36
Frida är helt jävla klockren!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2016-05-04 20:31
[QUOTE=Illusionista]Tänk er UCL slutspelet skulle göras om såsom NBA slutspelen går, alltså man möter varandra i bäst av 7 matcher. Där skulle verkligen bästa laget vinna. Sen så har de andra regler i NBA som gör det betydligt mycket mer rättvist för de olika lagen vad gäller spelare (Draft systemet) etc. vilket vi ej har i fotboll. Men en rolig grej, eller vad tycker ni? Vad tycker ni om borta måls regeln? Något man bör ha kvar eller uppfyller den det syfte den är ämnad för? [/QUOTE] En rolig grej? Det är bland det absolut vidrigaste jag någonsin läst. Inte nog med att det ska spelas ligaomgångar i andra världsdelar vilket tragiskt nog snart är verklighet och något som gör mig spyfärdig. Ska vi då dessutom urholka och förstöra de europeiska stormötena som fortsatt känns speciella även om de har börjat bli desamma varje säsong? Det finns bara en enda anledning att spela bäst av sju matcher. Att få fram det bästa laget? Nej, nej, nej. Det handlar om pengar, pengar och pengar. Fotbollen går tyvärr allt mer åt det hållet på alla sätt. En rolig grej? Ja, om man känner för att ta död på den europeiska toppfobollen är det ett suveränt förslag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-05-04 20:31
@Barcelonistas:


Frida Nordstrands jobb är inte att prata om fotboll, hennes jobb är att få spelare och tränare att göra det, för att göra det krävs inte expertkunskaper á Niva.
Barcelona LennyRomario
2016-05-04 20:28
@Barcelonistas:

Frida är ju en duktig reporter, pratar många språk. Jobbar både på F1, OS och så vidare. Hon är inte där för att vara kunnig på fotboll.
Barcelona Barcelonistas
2016-05-04 20:25
Hur fan får människor som Garånoch Frida sådana högkvalitativa jobb? Dom har ju 0 kunskap om fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-05-04 20:14
@100% AntiMadridista:

Vad fick Lamela som gjorde en Pepe ?
Barcelona Neymar N11
2016-05-04 19:58
Slösa inte era tid real vinner med 3-0 eller 4-1. Viktigast är att Atletico vinner finalen för det förtjänar Simeone och hans gäng.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-05-04 19:56
Come on City, Come on City!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-05-04 18:26
[QUOTE=100% AntiMadridista]Läste att Dembele fick 10 matchers avstängning för att ha petat Costa i ögonen. Nån som minns hur många matcher Mourinho fick, 2/3? [/QUOTE] Noll. De upphävde hans avstängning på två matcher långt innan han skulle avtjäna det. Uefalona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2016-05-04 17:54
Många kritiserar ju FA ofta men fan så mycket längre dom ligger före spanska förbundet.
Målkameror,bättre domare,analys och avstängning i efterhand osv.

Pepes misshandel mot killen i Getafe för några år sedan gav ju 8 matcher om jag inte är helt ute och cyklar.I England hade det säkert resulterat i minst 25 matcher och Pepes stämpling på Messis hand hade ju också landat på runt 5-10 säkert.
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-05-04 17:36
Läste att Dembele fick 10 matchers avstängning för att ha petat Costa i ögonen. Nån som minns hur många matcher Mourinho fick, 2/3?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2016-05-04 16:50
Real Madrid borde gå till EL final det har dom förtjänat iallafall efter ikväll...
Barcelona Heisenberg
2016-05-04 16:28
LennyRomario

Precis! Jag kan förstå smålag som ställer upp med en buss för att de inte har kvalité att behålla bollen inom laget. Men när så många, och speciellt experter, börjar såga den filosofin som vi lever efter trots att man är det bättre laget men bara inte får in bollen så blir det så skevt. Dessutom, och det är specifikt detta som irriterar mig, så hade ingen kritiserat Atleticos taktik om de hade åkt ut igår. Men om du faktiskt försöker spela ett spel som går ut på att skapa chanser snarare än att förhindra dem (vilket är dåligt formulerat i och med att bollinnehav gör båda) så lord have mercy om du inte vinner.
Barcelona LennyRomario
2016-05-04 16:12
@Heisenberg:
Exakt så är det. Men det är för att allt ansvar hamnat (felaktigt) på det laget som vill spela offensiv fotboll. Funkar det inte så är det överskattat och sönderläst. Men det sägs aldrig samma sak om ett Mourinho-lag. Under varje match där du ser Barca eller Bayern och spelet gått lite i stå så har de enligt kommentatorn "otroligt svårt att skapa några chanser". Glenn sa det någon gång igår under första halvlek. Att Atletico Madrid överhuvudtaget inte har bollen och självfallet inte skapar en enda målchans är inget de kritiseras för - de bedöms på basis av att deras taktik inte är att släppa in mål. Så långe de inte gör det så har de sköt sig perfekt. Jag kan förstå den sortens resonemang när Barcelona möter ett klart sämre lag, men inte alls när vi pratar om slutspelsmatcher i CL eller när Mou ställer upp bussen med valfritt lag späckat med världsstjärnor. Glenn skulle lika gärna kunna säga "Atletico har förtvivlat svårt att skapa målchanser" i ungefär 88 minuter av matchen, eftersom de inte ens har bollen. Men uppenbarligen är det ingen man kan kritisera dem för då deras taktik i stort sett inte går ut på att göra mål.
Barcelona Heisenberg
2016-05-04 15:55
Är det inte väldigt konstigt hur folk gapar om hur överskattat bollinnehav är när Barca/Bayern åker på stryk (vilket händer sjukt sällan) men inte säger ett pip om svagheterna med busstaktiken när de vinner, eller till och med krossar?
Barcelona neymar JR
2016-05-04 14:54
Vampiro Sista 10 minuterna agerade han bollkalle.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-05-04 14:53
Thiago satt alltså på bänken hela matchen när Bayern försökte vinna...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-05-04 14:17
@Neymar N11:


I NBA, NHL och SHL och liknande så spelas slutspelet efter ligasäsongens slut vilket gör det hela möjligt. Därför är det inte applicerbart i dagens fotboll, speciellt när det bara är enstaka lag i varje liga som klarar sig till slutspelet i CL och EL. vissa ligor har inget lag med alls..
Barcelona Katalano
2016-05-04 14:15
Jag tycker generellt att bortamålsregeln fyller sin funktion i CL. Är lite tveksam till vad jag tycker om övertidsreglerna men kommer inte på någon bättre lösning än den nuvarande heller. Inte heller kan jag komma på e bättre lösning till den fördel det innebär att börja spela på bortaplan för att ha returen i sin hemmaborg. Finns onekligen massa förslag på hur saker kan göras annorlunda, men jag tycker änd inte att någon av dem är bättre än det nuvarande systemet.
Barcelona Neymar N11
2016-05-04 14:14
På tal om bäst av 7 matcher : - Det skulle bli tufft spela 7 * 90 = 630 min. Vi har liga matcher varje helg eller ibland mitt på veckan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2016-05-04 14:14
Illusionista, det va seriöst det absolut det dummaste jag har hört i hela mitt liv. Spela 7 matcher?! Säg att man i snitt spelar 5-6 matcher innan man får fram en segrare, de gånger 4 innan man har vunnit CL, du spelar alltså mellan 20-24 matcher enbart i slutspelet innan du vinner, nästan en allsvensk säsong. Och drafta? Ja de funkar med tanke på deras system, ska jag från Malmö högskola bli draftad till Spanien och Barcelona menar du då?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-05-04 13:38
Maskningar är tyvärr något alla kommer undan med och inte bara Atlético. Framförallt målvakter är ju inställda på att maska redan från början mot större lag och försöker skapa frustration. Men det jobbigaste enligt mig är hur lag kommer undan med att maska och äckla sig på tilläggstid utan att domarna gör någonting alls. Om domaren lägger till 4 minuter lär bollen inte ens vara i spel i 2 minuter av den tiden för man kan maska med byten, man kan sparka bollen åt helvete eller hålla i bollen med händerna och vägra att släppa den som man så ofta ser eller det allra störigaste; när motståndaren får ett inkast högt upp i planen och sedan låter ytterbacken som befinner sig väldigt långt ner i planen gå upp och ta bollen.
Barcelona Illusionista
2016-05-04 13:31
Tänk er UCL slutspelet skulle göras om såsom NBA slutspelen går, alltså man möter varandra i bäst av 7 matcher. Där skulle verkligen bästa laget vinna. Sen så har de andra regler i NBA som gör det betydligt mycket mer rättvist för de olika lagen vad gäller spelare (Draft systemet) etc. vilket vi ej har i fotboll. Men en rolig grej, eller vad tycker ni? Vad tycker ni om borta måls regeln? Något man bör ha kvar eller uppfyller den det syfte den är ämnad för?
Barcelona DM1982
2016-05-04 12:40
[QUOTE=ELPistolero]Buenos dias! Befinner mig just nu i den vackraste staden av dom alla och vill se mitt lag live mot Espanyol i helgen! Försökt kolla runt lite på internet men känns att man lätt kan bli lurad på överpriser? Eftersom jag aldrig köpt biljetter innan så vill jag gärna ha tips från någon här med erfarenhet? Är det billigast å smidigast å köpa från fcbarcelona sidan eller sparar men pengar om man köper de direkt på camp nou? [/QUOTE] Jag hade köpt biljetter från lagets hemsida på en gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ELPistolero
2016-05-04 12:18
Buenos dias! Befinner mig just nu i den vackraste staden av dom alla och vill se mitt lag live mot Espanyol i helgen! Försökt kolla runt lite på internet men känns att man lätt kan bli lurad på överpriser? Eftersom jag aldrig köpt biljetter innan så vill jag gärna ha tips från någon här med erfarenhet? Är det billigast å smidigast å köpa från fcbarcelona sidan eller sparar men pengar om man köper de direkt på camp nou?
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-05-04 11:48
Hoppas verkligen vi klipper Pogba i sommar. Vilken dröm det hade varit. hans fysik, storlek, huvudspel och långskott kommer att vara sååå viktigt mot lag som atletico. men tyvärr kommer det att sluta med ramsey for 700 miljoner. för att LE vill ha honom och kommer säkert envisas som vanligt.
Barcelona neymar JR
2016-05-04 11:46
Dom flesta varningarna valdes fick var ju för tjafs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-05-04 11:45
@Gabriel:
Valdes fick 30 gula kort under hans tid hos oss. En del av dem i väldigt jämna matcher (kolla på soccerway om du vill). Jag är helt övertygad om att en del av dessa kort handlade om tidsfördröjningar och inte annat. Jag menar inte att han har gjort det systematiskt men han har gjort det när det verkligen behövdes. Och inte bara en eller två gånger. Han är mänsklig han med.
Barcelona Fuerza
2016-05-04 11:42
Tror inte heller vi är sönderlästa. Sönderlästa är Atletico Madrid som
kontinuerligt spelar med laget i knäna på målvakten för att därefter kontra. Påminner en del om Chelsea under sina bättre dagar. Sådana försvar kan enbart köras över med starkt huvudspel, få tillslag, hög press, spelare som utmanar (och lyckas vilket Coman och Costa inte var i närheten av igår) samt överlappande ytterbackar som vågar ånga på i anfallsfas.
Annons: