/spanien/barcelona/forum/6249.aspx/spanien/barcelona/forum/6249.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Jeffson
2014-02-10 23:48
Lion24 och Karmals

Ni får tycka precis vad ni vill om Sanchez. Det är helt ok. Jag har själv skrikit mig hes över honom stundtals (förra säsongen fram till våren) så jag kan förstå frustrationen. Men det jag tycker är tråkigt är att ni inte verkar se att han faktiskt har lyft sig och spelat betydligt bättre i snart ett års tid.

Att ställa honom mot Pedro känns helt onödigt. Det är inte så att Sanchez har gnällt till sig en startplats på Pedros bekostnad eller att vi kommer att behöva sälja Pedro för att ha kvar Sanchez. Vi har båda två i vår trupp och ingen av dom har någonsin gnällt om mer speltid. Det är få lag förunnat att ha en sådan bredd i truppen så detta är något jag är väldigt tacksam över.

Men den tacksamheten tänker jag inte lägga ner någon energi för att försöka övertyga er till att känna. För min del får ni tycka precis vad ni vill om honom, lite halvtjatigt att läsa all skit om honom dock (inte bara er jag syftar på nu) men det är ändå så jag överlever.

ps. Rafinha kan nog bidra med lite energi på vårt mittfält 14/15 ja =)
Barcelona Gio Style
2014-02-10 23:45
Lion24

Till skillnad från dig så ser jag att Alexis gör mer än bara springer.
Ja jag anser att han hittar med riktigt fina passningar som är många gånger oförväntade.
Han är inte så passningssäker (två helt skilda saker) men klarar absolut att spela i Barcelona.
Hans speed är grym i omställningar och hans inställning borde fler i laget ta efter.
Hans huvudspel är överlägset bäst bland våra offensiva spelare.

Och att "bara" springa är viktigare än vad folk som inte förstår sig på taktik tror.
Spel utan boll är sjukt viktigt, SPECIELLT I BARCELONA, eftersom du ständigt måste göra dig spelbar. Det är där många av våra spelare felar och det är pga det som vårt spel väldigt ofta låser sig.
Folk SPRINGER inte tillräckligt för att röra om i motståndarnas försvar utan de kan gott stå stilla på sina platser och låsa fast oss utanför straffområdet.

Om du SPRINGER så öppnar du upp ytor för dina medspelare genom att dra isär motståndarnas backlinje.
Om du SPRINGER och stressar bollhållaren så återerövras bollen snabbare.
Tappar du boll och SPRINGER hem och vinner tillbaka bollen så har du bidragit med något bra.
Alexis SPRINGER hela tiden, han får bollen var tionde löpning om ens det.
Barcelona Lion24
2014-02-10 23:41
Xaviesta

"Alexis spel med boll är världsklass". Oj. Jag kommer inte ta dina kommentarer på allvar längre p.g.a din okunnighet. Man kan nämna att Alexis har gjort många mål men man får inte kritisera gullungen när denne tydligt saknar fotbollsintelligens (MED BOLL).
Ronaldinho the original
2014-02-10 23:38
KarmaIsAKaranka (Barcelona) Hazard är en dröm för alla klubbar. En ung, mer komplett ytterspelare går inte att hitta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-10 23:35
@( Xaviesta ):


I'm out.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-10 23:32
@Lion24:


Word. Pedro springer minst lika mycket som Sanchez. Många verkar glömma bort Pedro 2008-2011. Aldrig har jag sett en så underskattat fotbollsspelare med så mycket hunger efter boll. Än idag visar Pedro på tendenser och var tillsammans med Messi och Iniesta nyckelfigur i vinsten mot Sevilla.

Jag säger inte att Alexis är dålig men det finns bättre alternativ för en klubb av vår rang. Suarez är en våt dröm. Hazard likaså. Spelare som har lite mer fotbollstänk i sig.
Barcelona Lion24
2014-02-10 23:31
@Barcelonistas:


Menar du allvar? En spelare som kostade 300-400 miljoner har haft 2 kassa säsonger men har börjat betala tillbaka summan eftersom han har gjort fler mål än tidigare men knappt varit en bidragande faktor till titlar?

WOW, vissa här på forumet har väldigt låga krav på miljonärer som spelar i ett av världens bästa fotbollsklubbar.
Barcelona R.Gaucho 10
2014-02-10 23:30
Någon som vet om Boixos Nois ens existerar längre? Ser dem ju aldrig på camp nou (porlade) men knappt på bortamatcherna heller.. Vi behöver våra fans, saknar det gamla Camp Nou, när det var riktigt tryck! Låt huliganerna röja fritt :D
Några som är sugna på att åka på Copa del rey finalen om vi tar oss dit ? :D
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-10 23:27
@Gio Style:


Hat är ett starkt ord. Du vet inte innebörden av hat tydligen eller så är du överkänslig så trappa ned lite på överdrifterna. Jag sade att han blandar och ger. Alexis är långt ifrån given i startelvan med Pedro och Neymar närvarande. Man kan inte haka upp sig på Messi då han på egen hand skrivit in klubben i historieböckerna för alltid. Messi ger mer än vad han tar i 99 av 100 matcher. Messi gör inte ens i närheten lika många fel som Sanchez under en match och skulle han göra ett så reparerar han det direkt med ett mål eller en målgivande passning. Dessutom var det en passning i slutskedet av match som Sanchez gav till Cesc. Passningen var knappast spektakulär eller tagen från det tomma intet. En passning till ett mål som var ganska betydelselöst för matchens utgång. Att du ser det som en värdefull prestation och ens försöker jämställa det med Messi's prestationer under gårdagen är för mig en gåta.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-10 23:26
Alexis spel med boll är världsklass annars hade han aldrig haft med startelvan eller ens truppen att göra. Att man sedan underminerar hans arbete utan boll bara för att pådriva folk sin poäng är ett slag under bältet. Och om man tycker att priset på honom var alldeles för högt är detta något man kan ta upp med klubben, tex kan man skriva ett brev till sportchefen och presidenten och skälla ut dom för att dom var villiga att hosta upp fliset. Men vad Alexis kostade har fortfarande ingenting med saken att göra. Det är bara ett sista halmstrå man griper i brist på annat att gnälla om eftersom det går emot all logik att klaga på honom, inte minst fen här säsongen då han är alldeles fantastisk. Hade jag sett samma människor berömma honom efter en bra match hade jag kunnat ta kritiken mot honom lite mer seriöst. Men när man bara dyker upp då det uppstår lägen att klaga på killensom jobbar och sliter mer än alla andra, nästan som han vore katalan, är bara dålig stil. Just i år är set inte ens det minsta befogat. Nej, lär er tycka om alla våra spelare istället för det konstanta monotona gnällandet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-02-10 23:12
Gio Style

Tycker du att Alexis spel med boll passar en klubb som Barcelona där man äger typ 65-70 bollinnehavet?

"Men Alexis springer mycket". Tycker du att man bör spendera 300-400 miljoner på en fotbollsspelare för att denne kan springa?
Barcelona Deulofeu
2014-02-10 23:07
Rafinha är tveklöst bättre än Deulofeu men den ett år yngre Deulo kan bli hur bra som helst men har en bit kvar.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-02-10 23:05
Hoppas Barca rafinha inte också lockas av gräset på andra sidan. Och vi gör mer för att behålla honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-02-10 22:56
Deulofeu (Barcelona) Tycker att rafinha spelar riktigt moget och kommentatorn hyllar honom titt som tätt. Rafinha är kanske ingen spelmotor likt thiago, men han är minst lika bra, om inte bättre. Fortsätter han att utvecklas så kommer han att bli en av världens bästa mittfältare. Enligt mig är han bättre Deulofeu till och med, även om dom inte är riktigt samma spelartyp. Men sen kan det vara så att Rafinha är mer mogen i spelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-02-10 22:55
@KarmaIsAKaranka:

Samtidigt är det i mångt och mycket du som bidrar till ditt hat gentemot honom.
Du fokuserar på helt fel saker. Han gjorde det viktigaste målet och gjorde även en mycket fin assist till Cesc som kunde bara skicka in den i mål.
Messi tappar en hel del boll men det hakar folk inte upp sig lika mycket på, tålamodet räcker liksom längre hos dem spelarna man är svag för och tvärtom.
Barcelona KristoferDelija
2014-02-10 22:52
Sjukt grym första halvlek mellan Celta de Vigo-Athletic! Kan vara säsongens bästa 0-0 match hittills.

Men Rafinha Alcantara är fan helt sjuk i huvudet va bra han är! Magisk spelare
Barcelona Deulofeu
2014-02-10 22:51
Rafinha är som gjord för oss precis som hans bror.

Tänk er de två istället för Xavi och Iniesta!

De kompletterar varandra riktigt bra lyckligtvis har vi den bättre brodern kvar....
Barcelona LeoMessi
2014-02-10 22:48
Helvete vad jag längtar tills rafinha kommer tillbaks från Celta!! Precis det vi behöver på mittfältet, teknik och råstyrka kryddat med stora defensiva kvalitéer! Mer lovande än sin storebror vid motsvarande ålder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-02-10 22:46
Rafinha är ett djur. Elegans blandat med råstyrka.

I mina ögon har definitivt en plats i truppen nästa säsong.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-10 22:35
Sanchez gör det svårt för oss supportrar. Han blandar och ger. När han spurtar ifrån Pepe/Coentrao och placerar in bollen stenhårt vid bortre stolprot på Bernabeu eller chippar över Diego Lopez på Camp Nou så älskar man honom. Bara matcher senare kan han ha besvär med att ta emot en boll, göra mål på ett friläge eller ta snabba beslut. Som mot Valencia senast i slutminuterna när han försökte skapa ett sista anfallsförsök vilket resulterade i: 1. misslyckad dribbling 2. inlägg som träffar försvarare och sedan Sanchez igen = inspark 3. matchen blåses av efter insparken Sådana insatser ger mig magsår och gör mig jävligt besviken när en spelare som Messi förtjänar att vinna alla matcher med tanke på hur han gräver fram chanser åt sina medspelare. Så varje gång Sanchez misslyckas blir jag mest ledsen för Messi's skull som ofta tar ett oerhört ansvar på sig och ger Sanchez en boll att arbeta på. Som sagt: Sanchez blandar och ger vilket gör det svårt att bedöma honom. Han påminner ganska mycket om Ludovic Giuly när det kommer till form-avseendet.
Barcelona the cameroonians
2014-02-10 22:29
Oh - Rafinha nära att måla!
Barcelona PepKIngen
2014-02-10 22:29
Startelva vs Real Sociedad

Pinto
Alves Mascherano Puyol/Bartra Alba

Busquets
Fabregas, Sergio Roberto

Alexis Messi Tello

Tycker Puyol borde få speltid då han inte får det förövrigt (om han är frisk, annars Bartra). Alba och Mascherano behöver speltiden för att hitta formen igen.

Fabregas är alltid bra när han får chansen och Xaviesta behöver vila. Busquets spelar efter bänkningen.

Alexis behöver självförtroende och skulle kunna få detta genom 2???? mål mot real sociedad. Messi behöver leverera 2 matcher i rad för att vara tillbaka till 100 %. Tello får speltid då vi vinner ändå.

Barcelona FCBlaugrana
2014-02-10 22:29
Allt Rafinha gör är magi. Vilken otrolig spelare. Han ska ha mycket speltid i Barca nästa säsong. Så är det bara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca i hjärtat
2014-02-10 22:28
Gråter blod varje gång jag ser vilken talang vi skeppade iväg:(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca i hjärtat
2014-02-10 22:28
http://m.youtube.com/watch?v=3P5MtzjAx78 Gråter blod varje gång jag ser vilken talang vi skeppade iväg:(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-02-10 22:20
Tjoho!

Bartomeu har avsatt Freixa som klubbens språkrör och i stället skapat en femte vicepresidentpost där Manel Arroyo blir media- och kommunikationsansvarig.

En del andra förändringar i ungdomsleden har också genomförts.
Barcelona Barcelonistas
2014-02-10 21:54
Efter 2 dåliga säsonger så har Sanchez den här säsongen betalat tillbaka den summan som vi betala för honom. Han jobbar hårt, gör mål ( många av dom har varit viktiga sådana) och har anpassat sig mycket bättre till passningsspelet.


Jag är nöjd med Sanchez men han kan fortfarande förbättra sig och det tror jag att han kommer göra. Är det nått han måste bli bättre på är att fatta besluten fortare ( ibland när han får bollen ser han så vilsen ut, de e som om han tänker va ska jag göra nu?) och kanske bli lite mer effektivare framför mål.
Barcelona Zloty
2014-02-10 21:18
@The Octopus of Badia:
Sitter i Barca-klacken på etage 2 första raden (kortsida). Håll utkik där efter en Sverige flagga. ;-) Börjar bli nervös för matchen nu. Spelet har sett allt annat än bra ut till stora delar av säsongen. Hoppas på bästa möjliga resultat tillbaka till Camp Nou.
Barcelona The Octopus of Badia
2014-02-10 20:56
Enligt TV6 TV-tablå för nästa vecka så ska City - Barca visas på TV6. Då slipper man i alla fall leta streams inför en sådan viktig match.
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-10 20:45
Bartomeu: "We have had contacts with people close to Cruyff, we will continue talking. Gradually things will be normal again."

BÄTTRE ÄN ROSELL. Bartomeu ger faktiskt ett bra intryck. Enligt mig.
Annons: